Followers

~Acu , Chik , Mimi & Shikin~

Tuesday, May 27, 2008

Semlm Chik (kakak acu) dari taiping datang ke KL dgn 2 org anak dia
ada urusan sikit kat Putrajaya
so, ari ni acu amik cuti urus kan hal diaorg...

pagi2 around 9am acu amik diaorg kat umah Teh (also my sister) di BTHO
terus gerak p Putrajaya setel kan hal Chik dulu
lebey kurang pukul 10.45am dia setel, acu bawa diaorg amik gambar
area masjid PJ..sebenar nye nak gak bawa diaorg ni pi Alamanda
tapi memandang kan mengejar masa so, cancel la pi sana
amik gambar area situ je...


ni le kakak acu..



Ni Shikin & Mimi


lepas tu tu terus pi KLCC sebab anak2 sedara acu
nak beli something kat sana...nak pi kedai Girls...

pusing sana pusing sini...masuk isetan...
pastu perut dah lapar...
acu ajak diaorg makan kat Madam Kwan's

sian anak2 sedara acu nie...termasuk la akak acu
diaorg tak penah makan kat restoran yg kategori mahal nie
kira 1st time la masuk nie...so, diaorg rasa sedikit terkejut
bila tengok harga2 makanan kat situ...
sampai kan si Shikin tak nak order makanan
just order ice cream yg harga nye dlm RM5.00


rasa lucu pun ada..rasa kesian pun ada...
tak pe lah..next time datang kita pi makan tempat lain lak k...
nak bawa diaorg makan kat Fish Manhattan...tapi
kakak acu nie tak brape suka western style...
selera nye selera mesia je...

pukul 2pm acu antar diaorg ke Pudu sebab bas pukul 3pm...
lepas antar diaorg acu call dia...nak jumpa sebab dah kebetulan acu di KL
sementara tggu dia balik dari opis
acu pun abis kan le masa acu kat Mid Valley...
acu pi buat pedicure kat nail studio situ...
tak puas langsung buat kat situ...
rasa cam dia cuci tak bersih pun...
acu puas lagi buat kat nail studio Mines
tapi yg best tu, kerusi dia kerusi ogawa
so, sambil dia cuci kaki...badan diurut dengan ogawa


Keadaan kaki acu sedang dikerjakan amoi

lepas buat pedicure, acu shoping sikit kat Jusco
ada sale...acu beli 2 pasang sandals..
Sembonia (RM20.70)...Tono's (RM19.95)
5.30 baru acu pi jumpa dia...

~giLossss bEtuL La..~

Friday, May 23, 2008

erk..ganas2 nye la pak arab nie...
takut lak acu tengok....
padan le dengan penyanyi tu....
sexy sangat pakai nye...
kan ke dah kena raba...







~SekoLah PerTama~

Thursday, May 22, 2008

Acu percaya ramai yang susah nak lupa kan zaman awal sekolah...
acu mula bersekolah seawal umo 4thn...
tempat memula acu kenal ABC & 123 nie ialah kat
TABIKA KEMAS, Simpang 3 Sg Limau, Kedah Darul Aman....tahun 1983
acu panggil cikgu Tabika nie Mak Ngah Zaharah & pembantu nye Kak Ton..
sekarang nie acu dapat tau Mak Ngah tengah sakit...acu doa kan semoga Mak Ngah
cepat sembuh...amin...


Gambar kenangan dengan Mak Ngah (1983)


2 tahun di Tabika (1983, 1984) , acu dah mula bosan...2 tahun belajar bende yang
sama mana le tak bosan...
so, umo 6 tahun acu daftar masuk darjah 1 kat
Sek. Keb. Padang Lumat, Kedah Darul Aman.
acu mula darjah 1 tahun 1984..ikut sepupu acu yang kebetulan
bersekolah kat situ gak...


bersama2 dengan kawan setabika...


acu pi sekolah jalan kaki je...bukan sebab tak mampu nak beli basikal
tapi sebab sekolah nye terlalu dekat..jalan kaki tak sampai 5 minit pun
sekolah nie belakang umah acu je...hehehehe
masa tu kan, perasaan jeles tu ada tau
jeles tengok kawan2 pi sekolah dengan bas...atau naik basikal..atau yang
paling best tu, ayah atau mak antar diaorang pi sekolah...
aduss...best nye...acu tak merasa semua tu

acu dok kat darjah 1 nie pun 2 tahun gak..arwah ayah tak mau acu lompat kelas
dia takut nanti susah if nak masuk sek men umo tak cukup
so, 2 tahun gak le acu dok kat darjah 1 nie...aduss...bosan...


Gambar masa pertandingan Nasyid (1986)


dari segi akademik, acu nie selalu dapat top 3 dalam kelas...
(budak pandai acu nie...hehehehee)
tapi sekali tu acu penah dapat no 9 masa acu darjah 5...hahahhaa
teruk acu kena marah dengan cikgu Hj Ismail...(arwah ayah acu le tu..)
tobat dah...sekali tu je le tercicir...lepas tu dah tak berani dah

acu aktif dalam sukan bola jaring tapi sampai wakil daerah je la
sebab lepas tu arwah ayah nak acu fokus on UPSR...
tahun 1990 tu 1st time UPSR diperkenal kan...
kira tahun kitaorang nie perintis le....hehhehee

emak acu seorang housewife yang baik ati...dia selalu sedia kan acu bekalan
untuk di bawa ke sekolah. Duit belanja ke sekolah tiap-tiap ari
acu bawa 40sen je...masa tu 40sen ni kira dah banyak la
tapi acu tak guna pun sebab bekal dah ada
makan je apa yg dah ada tu...

tamat darjah 6, acu dah mula berpisah dengan keluarga
acu mula tinggal di asrama...
tingkatan 1 - 3 acu belajar di Sek Men Keb Agama (P) Kangar, Perlis
tingkatan 4 -5 acu belajar di Sek Men Teknik Alor Star, Kedah
matrikulasi acu belajar di Kolej MARA Kulim, Kedah
Diploma acu belajar di UTM Skudai, Johor
Degree acu belajar di UPM Serdang, Selangor...
dan bekerja pun kat sini gak...

sampai la ni acu masih ingat lagi dengan kawan2 baik acu
Shiela, Nadiah, Fauzana, Sharina, Suzana, Lin,
Farid, Zulhabri, arwah Toyie, Farah dan ramai lagi lah
(sekadar sebut beberapa nama je...ramai sangat..)

bak kata orang, tempat jatuh lagi di kenang
ini kan pula tempat di mana kita mula-mula keluar dari
lingkungan keluarga ke dunia yang lebey luas....

sekian dulu cerita dari saya.... ;)


~Aku Anak Kedah~


Acu bangga menjadi anak KEDAH....

sebab apa bangga?

cuba le baca petikan paper Utusan (part sukan) ari nie...

KEDAH ANTARA KELAB TERBAIK

KUALA LUMPUR - Kejayaan merangkul ke- juaraan Liga Super
dan persembahan cemerlang dalam Piala AFC membolehkan pasukan
bola sepak Kedah berada di kedudukan 145 kelab dunia dalam rangking
Statistik dan Sejarah Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (IFFHS).

Lebih membanggakan kedudukan Kedah itu lebih baik berbanding
kedudukan kelab bola sepak Eropah yang yang ternama seperti
Aston Villa (156), Ajax Amsterdam (169), Manchester City (217)
dan AS Monaco (282).

Rangking yang diiktiraf oleh Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA)
itu menunjukkan kedudukan kelab bola sepak seluruh dunia dan
pungutan mata berdasarkan pencapaian kelab di kejohanan utama
termasuk liga domestik.

Bulan lalu, Kedah berada di kedudukan 266 dan melonjak 121 anak tangga
dengan mengumpul 95 mata berkongsi mata dan kedudukan dengan
sebuah lagi kelab ternama di Eropah, Feyenoord. Dalam pada itu, Perak,
turut melonjak 214 anak tangga menduduki tangga ke-264 daripada
kedudukan 478 pada bulan lalu.

Sementara itu dua pasukan kelab serantau dari Singapura,
Angkatan Tentera Singapura berada di tangga ke-81 manakala
Home United FC menghuni tempat ke- 98.

Pasukan Liga Perdana England, Manchester United mengungguli rangking
berkenaan di tangga teratas, diikuti Chelsea di tempat kedua dan Barcelona
di tangga ketiga. Kedudukan rangking kelab dunia itu
boleh dilayari di lama web www.iffhs.de.

~TeGa~

Wednesday, May 21, 2008

Sebak rasa bila ku kenang
Yang terjadi amat memilukan
Haruskah ku cari keputusan
Atau pun terus bertahan

Laut mana tiada bergelora
Sedang pantai penanti setia
Tugu kasih telah pun terluka
Mengalir ke muara

Sering ku pertahankan cinta
Walaupun badai datang melanda
Namun tiada ku menduga
Hebatnya gelora

Kau tega melakonkan
Menyayangi daku menyintai dia
Aku semakin keliru
Setelah ku pasrahkan kesetiaanku
Haruskah ku terus berlalu

~Shocked~

i'm so shocked...Che Det keluar UMNO??? betul ke tajuk berita nie...but bila baca dalam blog CheDet, ya..memang betul Che Det dah tarik diri dari UMNO. Bukan Che Det saje, wife dia Siti Hasmah pun sama....So sad, Che Det salah seorang pejuang dalam UMNO since 1946 lagi tetiba amik keputusan mcm nie.
Apa pun keputusan Che Det, i wish him good luck. Semoga Allah memberkati apa sahaja tindakan yang dibuat oleh nye. Mungkin ada hikmah di sebalik semua nie...syabas Che Det....do what u think that's right...
you are brave by doing that decision...i will always support u...

~Touching~

Friday, May 16, 2008

Acu sedih baca apa yang farah tulis untuk acu...
at d mom...i'm crying...crying....crying......

~Untitled~

Thursday, May 15, 2008

Phone call
time:: 16.30
Veneu:: Office

Dia :: Nak datang KL tak?

Acu :: Nak p mana?

Dia :: Ingat nak ajak p cari Laminating Machine...

Acu:: Ok...pukul 5.30 aku gerak dari opis.
Nanti nak gerak aku call or sms.

Dia:: OK..


Belum pun pukul 5.30, acu dah chow dari opis
malas lak nak tunggu pukul 5.30 sebab takut jam
dalam 5 lebey sikit, acu dah gerak ke KL

Alhamdulillah jalan tak jam...
terus p umah dia...amik dia kat umah
kitaorang terus gerak pi Midvalley...

Sampai je Midvalley, dia ajak makan terus
nak makan kat Fish Manhattan...




wah!!! terus acu terliur...teringat kan
Garlic Butter Mussels....
(1st time makan nie dengan farah + Balqises..)


Garlic Butter Mussels


Acu order Garlic Butter Mussels + Crispy Fried Mushroom + Hot Water

Crispy Fried Mushroom

Dia lak order Fish & Chips + Diet Coke


after makan, kitaorang pusing2 kat Midvalley tu
yang tadi nye niat dia nak cari Laminating mesin terus tak jadi
kitaorg singgah jap kat Kedai Kasut Crocks...
dia ada nak cari kasut....acu pun ada terbekenan kat satu kasut nie
tapi dia tak bagi beli...kata nye mahal sangat...
so sad...

tak pe lah, mungkin dah dapat gaji nanti dia bagi kot
sekarang ni mungkin sebab duit tinggal nyawa2 ikan
tu yang dia tak bagi beli kot....
(nak sedap kan ati sebenar nye...hahhaha...)

lepas keluar dari Crocks
acu singgah Gurdian jap...beli toner & Scar Serum
muka acu naik jerawat sebab salah pakai toner
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
dah tu tinggal kan parut itam lak tu
dulu tak de pun macam nie....uwaaaaaaaaaaaaaaaa

pusing sana...pusing sini
dalam pukul 9 terus gerak balik....

~AkHir Nye~

Wednesday, May 14, 2008

akhir nye ari ni
ayer mata acu tumpah jugak
semalam hanya bertakung
dalam kolam mata ku yg cantik nie
ari nie kolam tu dah penuh
dah tak boley nak tampung lagi dah
lalu mengalir perlahan-lahan....

baru kejap tadi acu call farah
dia kat kfc KLIA....tengah lunch
before masuk ke balai berlepas

pukul 2.30 nanti dia akan check in
pastu pukul 3.20 dia akan berlepas
sedih nye...

acu tak boley nak bercakap lama dengan dia
acu sebak...
dia yg banyak bercakap
dia bagi nasihat terakhir untuk acu
suruh acu banyak bersabar
suruh acu jangan pening2 pikir masalah acu
suruh acu jaga diri
suruh acu banyak berdoa
& dia akan turut sama berdoa for my hepines

to Farah ::

thank you so much fren
thank you for everything
and sori for everything
aku memang tak boley nak cakap lama-lama tadi
aku tak mau hang dengar aku nangis....
aku tak mau hang tau aku sedih...
take a gut care of yourself
semoga hang selamat sampai di Jeddah
bila pi buat umrah, jangan lupa berdoa untuk aku
doa kan supaya aku dapat balik
apa yang aku hilang sekarang nie
i'Allah we'll meet again nanti....
aku tunggu hang balik...
i luv u so much fren....





~b0N v0YaGe~

Lunch Hour Phone Call 13-05-2008


Acu :: Farah! Hang fly ari nie?

Farah :: Esok lah...oit piah! mai la umah aku malam nie...boleh kita jumpa.
Aku fly petang esok. Flight pukul 3.20pm

Acu :: InsyaAllah...nanti petang aku confirm balik.

Farah :: Ok..bye

Acu :: bye

Erk...sapa farah? dia nak p mana?
Nanti acu cite ye...


Evening SMS 13-05-2008

Acu :: Hg dh blk ke?

Farah :: Lg 10mins aku sampai..

Acu :: Aku nk p umah hg ptg ni leh x? sbb kul 9 aku ada hal

Farah :: Ok2..mai la..

Acu :: Bg direction nk p umah hg if aku mai dr tesco
(actually ni 1st time nak p umah Farah..)
Farah :: Ok, if dr tesco..hg straight je..bla..bla..bla..

Acu :: Ok. apa2 hal nnt aku call


cari punye cari at last Alhamdulillah jumpa gak le umah dia...
tak de la susah pun nak cari umah dia nie...
cuma jalan masuk ke umah dia gelap sikit...

dah lama sebenar nye acu nak p umah dia ni since dia pindah situ
ada saje halangan nye...
so, nak memudah kan both of us kitaorang biasa nye jumpa kat luar je

if u guys nak tau, farah nie seorang isteri yang suka berjalan
(jangan marah ye farah...hehhehe)
tak lekat kat umah...ada je aktiviti luar nye...
aku rasa the balqises (her children) lebih byk membesar dlm keta
hahahaha.....(erk..ye ke farah???)

Acu sampai umah dia around 8pm
kebetulan sampai sama serentak dengan mak & ayah dia
yang baru balik dari Cameron Highland

Actually, byk bende yang nak di bual kan dengan farah
maklum la dah lama kami tak jumpa
but i understand keadaan farah yang quite bz nak buat
persiapan terakhir before fly...

Around 9pm family
rashidi@juntox (her husband...hensem banget) sampai
ramai la pulok....i'm litle bit shy nak stay kat situ lagi
acu bagitau farah, acu nak balik...
lepas salam dengan semua orang, farah antar acu ke kereta

lepak jap kat luar...sambung sembang jap dengan dia
just 2 of us...rasa aman sikit...hehehehe
dia sempat story kat acu something yang suprise
and acu pun sempat gak story something yang suprise
sebak betul dada masa tu...
air mata dah bertakung je dalam kelopak mata
tunggu nak berderai je nie...
but, acu berjaya control cun...yes..yes..caya lah acu

story punye story, last2 dekat pukul 10pm baru acu gerak balik
tu pun lepas younger balqises panggil
"Mumy, adik nak kencing!"
2-3 kali kami peluk cium...sedih siot
memang acu sedih sangat-sangat nak berpisah dengan dia

insyaAllah farah, if ada rezeki, acu akan menyusul
ziarah farah & family kat sana

Farah nak p mana?

Opss!! lupa lak nak bagitau...
actually, farah & the balqises akan follow juntox
berhijrah ke Jeddah...
juntox ada handle projek kat sana
mengikut kontrak, diaorang kat sana sampai sept 2009
but if projek delay, diaorang akan stay lagi le kat sana
sampai le projek tu siap...


Babai Farah...
Gonna Miss U & Ur Balqises..
Acu & Farah

~HePi BufDay~

Tuesday, May 13, 2008

(sori mak curi gambar nie dari entry dek non...)


"HAPPY BIRTHDAY TO YOU..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..
HAPPY BIRTHDAY TO SAFIYA..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..."


tu je la yg dapat aku nyanyi kan for my fren's daughter safiya
sori dek non...mak tak dapat join bufday parti
dek non malam nie
mak on diet sekarang nie..(opss!!kantoi la pulak.. :D)
so, if mak pegi pun..mak tak boley makan...uwaaaaaaaaaa
nanti mak kempunan lak tengok orang makan... :((

but don wori..mak dah beli kan bufday present
untuk safiya...mak harap dek non suka la ye...

ok lah dek non...last but not least,

Happy 1st Birthday to SAFIYA CAMELIA

~Ibu~

Sunday, May 11, 2008



"Li malu dengan mak ye? Mak janji tak akan pergi ke kelas Li lagi.." :: Emak
"Kenapa la tak mati???? Lagi bagus..." ::Anak
Sedih kan kalau dengar seorang anak bercakap macam tu dengan ibu nye..
tu antara dialog yang menyentuh ati dalam drama "Demi Masa"
siaran cerekarama TV3 yang disiar kan malam tadi
Nau'zubillah...mudah2 an acu & keturunan acu di jauh kan Allah
dari sikap demikian

Jinggo (kiri) bersama pelakon-pelakon drama Demi Masa iaitu Rozie,
Sheila, Shafie dan Iqram.

since filem Si Tanggang pada tahun 1961, kita sudah ditayangkan dengan
filem atau drama yang masih memaparkan kisah anak derhaka,
anak yang malu mengakui ibu nye yang miskin dan hina
sesudah diri sendiri mencapai kejayaan.
memang menyayat hati dan kena dengan situasi semasa

apatah lagi kalau penyiaran drama sebegitu seiring dengan
sambutan Hari Ibu yang diraikan seluruh masyarakat dunia (11/05)

“Saya guna pendekatan yang lembut, penderhakaan
yang ‘lembut’ serta hukuman Tuhan yang lembut. Bayangkanlah
kalau tahap penderhakaan yang sebegitu tersembunyi,
tidak memaki-hamun ibu dengan kata-kata kesat atau
sepak-terajang pun sudah diberikan hukuman yang
tidak tertanggung oleh si anak, bagaimanakah hukumannya
terhadap anak yang zalim terhadap ibu-bapanya?” Kata Jinggo
pada sesi pratonton Demi Masa kepada media, baru-baru ini.

Dari syair Arab, Dia Ibuku yang diadaptasikan mengikut
kesesuaian budaya Melayu.


Sikap anak yang malu mempunyai ibu yang cacat,
sanggup menderhaka dengan ibu nye...
tapi kasih sayang ibu yang terlalu menebal dalam ati nye
tak pernah sekali pun si ibu mengeluh atau marah
pada anak kesayangan nye itu.

Setiap ari doa di pohon semoga Allah memberi kebaikan,
kebahagiaan & kejayaan kepada anak nye...

Ditakdirkan Tuhan, Nazli berjaya dalam pelajaran dan
berjaya sebagai usahawan muda.
Hidup mewah atas kekayaan keluarga mertua
tetapi ibunya di kampung tidak pernah dipedulikan.

cite nie betul2 buat acu insaf...
terfikir juga acu, selama 30tahun hidup
dah banyak mana la dosa acu terhadap emak acu????
dah brape kali la acu mengguris ati & perasaan emak acu????
dah brape kali emak menitis kan air mata kerana sikap acu????
dah brape kali emak acu terasa ati dengan sikap acu????
Terampun kah semua dosa2 acu nie???
sempat kah acu mohon ampun pada emak???
takut nye....


Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Kau ampunilah semua dosa2 yang telah
aku lakukan terhadap ibu ku....
kasihani lah ibu ku sebagai mana
dia mengasihani aku semasa aku
hingga sekarang...
sesungguh nye Engkau Maha Pengampun
lagi Maha Mengasihani
Amin....


"Aku rindu pada Nazli, Tuhan saja yang tau.
kalau ada ubat yang boleh buat aku lupa kan
Nazli seketika, aku cari. Mahal macam mana
pun aku akan bayar. Tapi tak ada.."

Begitulah rintihan sayu ati seorang ibu yang
terlalu rindu kan anak nye...
sedih kan??????

~Saturday Yang Membosankan~

Saturday, May 10, 2008

Erghhhh....
bosan nye ari nie.
biasa nye, Saturday is my dating day
memandang kan eddie kat T'ganu
maka ari ni tersangat la bosan nye saya nie...

pagi2 basuh baju sambil layan dvd..
saya sempat layan 2 dvd (erk...byk nye baju acu..hehehehe)
Setel basuh baju dalam kul 1.30
baru acu mandi

lepas mandi buka tv3
layan cite hindustan...tajuk Baghban
Sedih nye cite tu....meleleh2 ayer mata ku
hahahahaa...

tengok cite tu tetiba je ati menjadi tersangat rindu
pada arwah ayah saya Cikgu Hj Ismail B Hj Salleh (al-Fatihah)
dan juga pada emak tersayang Hjh Sofiah Bt Man...
di tambah lak rasa rindu acu pada En Eddie

Eddie pun x call acu langsung
sekali je dia call kul 12.04pm....
dah lupa dengan acu ke????

tak tau apa nak buat, acu pun masuk bilik tukar baju
turun bawah, start the engine...brommmmmmmm
sampai le ke Taman Bukit Jalil

dah lama rasa nye acu tak jogging
so, untuk hilang kan rasa rindu & bosan saya nie
acu pun jalan2 la kat taman tu
dapat 1 pusingan bukit yg sedikit tinggi & besar tu
5 round jalan kat batu refleksologi
lari 1 round kat padang ala2 padang netball
(teruk nye acu nie..dulu leh dapat 5 round)
pukul 7, acu pun balik le...

Elok je sampai umah dalam pukul 7.14pm
acu tengok ada miss call dr eddie
i called him back, rupa2 nye dia p kenyir
lain tak brape nak clear kat sana
sebab tu dia tak call acu...
ooo...itu kisah nye...

rehat jap bagi ilang peluh, mandi...
panas kan fishball soup pastu terus layan tv
sambil2 mengasah minda & menajam kan mata
dengan buku Find & Circle Jumbo

tak sabo nye nak tunggu eddie balik malam esok....

~LCCT~

Friday, May 9, 2008

Tghari tadi acu p antar eddie ke LCCT.
Eddie nak ke T'ganu..ada urusan bisnes utk For All Trade (company diaorg...).
Dia p sana dengan Ijan (ketua) & Ijam.
Kata nye nak jenguk kot2 le ada rezeki nak eksport kopok leko masuk kg baru
hehheheeehe....gurau je.

actualy acu pun tak tau bisnes apa yg diaorg nak servey.
tak kisah lah apa diaorg nak bisnes kan...asal kan halal dh le...
nampak gaya nye minggu nie kesepian le acu...uwaaaaaaaa

babai eddie...
have a gut trip kat sana...
gonna miss u..(macam le eddie p lama sgt..


ijan...... eddie..... ijam....

~Aussie Souviner~

Thursday, May 8, 2008

kakak acu baru balik dari Australia...
seminggu dia p sana...ada lawatan keje kata nye
emm...best nye...
acu suka Australia...tapi acu cuma penah sampai Perth je
kakak acu p Gold Coast, Brisbane & Sydney
syok nye...
bila la acu nak smp ke sana ek...

ni ada some souviner yang kakak acu bagi aritu
tapi lupa lak nak amik gambar fridge magnet
paling acu suka sekali
tentu la coklat nougat tu....nyum..nyum...

Keychain Clipper

Keychain

Ceramic Plate

Dinner Bell (boley guna utk panggil anak2 makan nanti..i wish..)Nougat Choc...nyum..nyum...

~Two People Talking Via Handphone~

Wednesday, May 7, 2008


"..kamu lah makhluk Tuhan..
yang tercipta yang paling seksi.."


henset acu berbunyi...
pasti call drp my fruitheart

"Helo.." kata acu.

"Assalamualaikum.." kata dia.

"Waalaikummussalam.." kata acu.

"Dah tanya abg tu ke.." kata dia. <-- soalan dr dia semlm tny acu
mcm mana nk reset admin
pwd kt windows xp.
acu janji nk tanya
technician kt opis.

"Dah. Abg tu ckp kena download tools kat internet.." kata acu.

"Tolong lah download kan.." kata dia.

"ok..nanti aku search.." kata acu.

"Nape tak call malam tadi..?" kata dia.

"Tak berani nak call.." kata acu.

"Nape lak..?" kata dia.

"Sebab Yang marah.." kata acu.

"Emm...ok lah..." kata dia.

"Ok.." kata acu.


Tamat perbualan antara acu dengan fruitheart
setelah hampir 22 jam bergado...terus lebar je senyuman acu ari nie

~aKu HanYa Cawan Plastik~



Aku hanya cawan plastik.

Jika kau sayangkan cawan kaca, kau gunakan cawan plastik.

Jika kau takut cawan kaca pecah, kau gunakan cawan plastik,

yang tiada harga nilai, yang boleh dicampak atau dibaling.

Aku hanya cawan plastik yang kau boleh gunakan sesuka hati tanpa belas ehsan.

Cawan kaca kau jaga, kau belai, kau simpan dengan rapi.

Aku hanya cawan PLASTIK!



p/s:: mendalam makna nye...
acu suka...
acu amik dari salah satu blog yg acu suka baca...

~Ya Allah~

Tuesday, May 6, 2008

too bad...
acu gado lagi dgn dia...
gosh...what am i suppose to do???
i hate myself....

Allah please...please..please...help me....
i'm begging You Allah....
Please...