Followers

~Acu Di Tagged~

Thursday, June 26, 2008

Erk...kena tag la pulak oleh daffodil nie...
acu cuba la jawab ek...
nape la banyak sangat nak kena bagi jwpn nie..

a. 7 Tentang Diriku
i- Peramah - (nie memang tak dinafikan..senang berkawan dgn sapa je..)
ii- Penyayang - (tak caya tanya la anak2 sedara acu...)

iii- Tak pandai berenang - (if pi water theme park, acu akan sewa pelampong..hahahaha)
iv- Garang - (acu garang tapi baik ati tau...hehehehe)
v- Suka melancong - (especialy kat negara barat...i love swiss)
vi- Setia - (sebab tu 12 thn acu masih tggu dia.. :( )

vii- Shopping - (suka sgt..suka sgt..)

b. 7 Yang menakutkan aku
i- Allah
ii- Kematian - (takut nye...tapi tak taubat2 gak..apa la acu nie..)
iii- Break keta tak 'makan' - (kena lak masa tu tengah speed...adussss)

iv- Eksiden - (mnta dijauh kan la...)
v- Arwah Ayah - (seorang guru yg garang)

vi- Doktor gigi - (tak suka..tak suka..tak suka..)
vii- Kehilangan orang yg tersayang

c. 7 Lagu yang aku suka
i- I Live My For You : Firehouse - (lagu drp dia untuk acu...)
ii- Everyday I Love You : Boyzone - (lagu drp acu untuk dia..)
iii- Never Be Replaced : 1st Lady - (someone dedicated this song to me..)

iv- Satu : Dewa - (someone dedicated this song to me..)
v- Puteri : Zainal Abidin - (someone dedicated this song to me..)

vi- Dealova : Once - (someone dedicated this song to me..)
vii- Taubat : Radja - (insaf...terasa kerdil & berdosa nye diri acu nie..)

d. 7 Perkara yang aku suka sebut
i- Assalamualaikum
ii - take care ek...
iii- ala...

iv- orait...
v- sweet nye...
vi- hampeh tul...
vii- siot je...

e. 7 Perkara yang amat bernilai
i- Menjadi anak bongsu dalam keluarga acu
ii- Mempunyai anak2 sedara yg sporting & happening

iii- Rantai emas pemberian emak
vi- Sepasang gelang emas pemberian emak
v- Satria Turbo kesayangan acu
vi- Fridge magnet dari negara2 yg acu lawati

vii- Koleksi photo2 acu

f. 7 Perkara pertama berlaku dalam hidup
i- Mula2 keluar dari perut emak

ii- Pertama kali jejak kan kaki ke bumi Eropah
iii- Pertama kali main salji di Swiss

iv- Pertama kali ke Taman Tulip Holland
v- Pertama kali melancong ke oversea dgn sorg kawan je
vi- Pertama kali nyanyi masa Dinner PPUPM

vii- Satria kereta pertama dibeli dengan duit gaji sendiri


sekian sahaja jawapan acu...
sekian terima kasih...

so pada kawan2, jiran terdekat, sahabat handai dlm senarai di bawah nie..sila jawab pulak k...
a) anak pak alis @ maziahalis

b) mama glemer @ fealize
c) ummi fetty @ ummi musaisa
d) kham @ arifnco


~Super GT~

Monday, June 23, 2008




Yesterday is Sunday...
Sunday is rehat day...
but Sunday 22-06-08 is final day for Super GT


Super GT???
ala...racing keta lor...keta jepun...nama glemer GT Japan
yg ada pompuan2 sexy dr jepun


sepatut nye acu pi tengok Super GT nie
dengan wife kawan acu..but last minit dia cancel lak
so, sorang2 la acu pi..
tak kisah la...sebab dia ada kat sana
dia terlibat as marshall kat Super GT tu

dalam pukul 10am acu gerak dari umah
sampai SIC dalam pukul 10.40am
tunggu dia...kata nye dah kena mula keje
so, acu kena la tunggu dulu
tapi tak lama lepas tu, dia call bgtau Zul akan datang amik acu
acu ok je...

zul antar acu sampai kat pintu grandstan
pastu acu jalan2 kejap kat entrance tu
ingat nak cari bende kat anak2 sedara acu

tengah jalan2 tu tetiba ada pulak le 2 insan datang tegur acu
jumpa lak org UPM kat sinie...
ok gak le...boley buat kawan...
so, acu tak kesorangan la kira nye...acu ikut diaorg
acu call dia bgtau acu jalan dengan kawan2 acu
tak de la dia risau

race Super GT start dalam pukul 4pm
nak tunggu abis 42laps dalam kul 5 lebey gak le
kawan2 acu 2 orang tu tak tunggu abis pun
sebab diaorang ingat kan lambat abis
dekat nak pukul 5 diaorg dah balik
acu memang kena tunggu sampai abis le
bukan setakat abis race je, tapi sampai clear SIC tu le
acu kena tunggu dia abis keje..

dalam pukul 6 lebey dia datang amik acu untuk masuk ke pit

tunggu dia abis keje kat sana...
so, lepak le amik gambar sorang2 je kat dlm tu
tak mo le kacau dia...nanti apa lak kata kawan2 dia
bawa awek...m'ganggu je...

lama gak tunggu dia abis keje dlm pukul 9 baru setel semua

smpt la acu b'gmbr dgn Datuk Mokhzani..


lepas tu acu di lantik jadi camera woman jap
amik kan gambar marshall + core person dr Jepun
banyak lak le camera nye...
nasib la ye...kalu gambar tak cantik acu mnta maaf
lps tu acu pun b'posing la kejap kat keta2 yg menang


lepas amik gambar tu kena tunggu lagi
tunggu dia amik payment lak
acu tak sure brape diaorg dapat utk 3 ari keje tu
kira nye acu bertolak balik dalam pukul 9.15pm

~Lawatan Kerja @ Day 3~

18-06-2008

nie ari ke-3 dan last day utk lawatan nie
ari ni lagi sekali masuk ke S'pore
sebab ada lawatan ke Cisco
tapi lawatan tu petang
so, pagi ni acara bebas..kira rileks ckit la

bekpes pagi nie pukul 8am
lepas bekpes naik bilik balik
packing barang sebab nak terus check out
dalam pukul 9.15am semua berkumpul kat foyer
lepas check out, beg simpan kat hotel
nanti malam datang amik


so, 9.30am kitaorang bertolak ke S'pore
ikut Second Link gak...
sampai S'pore dalam pukul 11am...
majoriti turun kat Sim Lim Tower
tapi acu + suria ikut driver pi Seragoon St
saja jalan2...kot2 ada nak shoping lagi
acu lunch kat sini gak...
acu makan capati..suria makan beriani
kata suria memang tak leh lawan beriani semlm la...

pukul 1.45pm kitaorg naik bas pi amik diaorg kat sana
pastu dalam pukul 2pm bertolak ke Cisco
sampai Cisco 2.45pm
sempat le rileks jap, sambil minum + makan buah

pukul 3 baru start presentation + demo dari Cisco
pastu siap demo Tele Presence...
nie kira video conference la...
dalam pukul 5pm setel kat Cisco nie


singgah solat kat Masjid Jamae (Chulia)
kat area South Bridge St...erk..x sure St or Rd
lepas solat terus pi Esplanade
apa lagi...sesi berposing la pulak...ahaks...

pukul 7pm gerak balik ke JB

dalam 8.40pm smp JB terus pi makan kat

Restoran Singgah Selalu berdepan dengan Danga Bay
selesai makan dalam terus balik hotel angkut beg
dalam 10.15pm bertolak balik ke KL
selamat tinggal JB & S'pore...
naik je bas, acu terus zzzzzzzzzzzzZZZZZZZZ

sedar2 je sampai UPM pukul 3am...

~Lawatan Kerja @ Day 2~

-17-06-2008-

Tepat pukul 5.45am, moning call dari hotel
erk...malas nye nak bangun
ari nie kena awal sebab nak masuk S'pore
faham2 la kan...S'pore kan jam ckit kat imegresen tu

tu yg nak kena awal gerak...

bekpes pukul 6.30am...iskh...awal gile...
7.15am bas mula bertolak ke S'pore

ikut second link...
nak kena sampai S'pore cepat
sebab janji dengan NTU (Nanyang Technology University) around 9am

8.20am bas berenti jap kat R&R Second Link
ada yg nak membuang apa yg patut....
lepas setel semua...terus le bergerak ke S'pore



yg penat nye kat imegresen nie,
nak kena turun bas naik bas
sebab memula turun kat imegresen Mesia
pastu naik bas balik
pastu lepas naik jambatan tu
(pendek je...lagi panjang jambatan Penang)


sampai imegresen S'pore, turun bas lak
lepas cop n scan beg
naik balik bas...
adus...letih betul...
ni kira ok sebab tak de barang
balik nanti mcm mana la pulak
dah niat nak shoping nie...hehehehe

sampai kat NTU dalam pukul 9.30am
diaorg cakap dah tunggu rombongan nie kat foyer...

foyer mana la...
jenuh nye la nak mencari foyer tu
naik tangga turun tangga...
jalan sana...jalan sini...
pusing sana..pusing sini...
adus...brape kilo la lemak nie cair..ahaks...
last2 jumpa la jugak bangunan yg di cari tu
turun lift...jalan lagi lak..
nak cari bilik smartstudents...
diaorg dah tunggu kat situ


bila dah sampai bilik tu, nak dengar ceramah nye
mata pun dah kuyu...maklum la penat
sangap gile...acu memang tak leh nak fokus
sebab ngantuk sangat

lepas ceramah tu..ada le disediakan minuman ringan
lepas isi perut, jalan lagi
turun tangga lagi...
naik tangga lagi...
nak pi bilik bahasa dia lak
ada sikit demo la..nak tunjuk kemudahan yg ada kat bilik bahasa tu
memang rushing gile lah...
kejap je dia tunjuk tu
sebab pukul 12.30pm kitaorang dah nak gerak dah

setel je semua tu, terus jalan menuju ke bas stand
(jalan lagi...cair lagi lemak nie..ahaks)
kat tempat bas drop kan kitaorang tadi
terus bergerak ke Pameran CommunicAsia08

kat S'pore Expo Hall
janji dengan bas suruh amik kitaorg dalam pukul 5pm

best gak pameran nie
macam2 teknologi baru ditunjuk kan
acu berminat kat seksen handpon
syok tengok samsung baru
tapi terlalu ramai, nak test pun susah
sebab tak leh nak selit...ramai betul

acu seperti biasa, suka mengutip souviner + paper beg
tapi memilih paper beg :D
nak yg kain je...yg kertas tak mau...hahhaha
teruk betul...
semua nye ada 9 hall..kalu tak salah acu la
acu cuma sempat jalan kat hall 1 - 6 je
dah tak larat dah
lagi pun malam nie nak jalan lagi (shoping lor..)

masa tengah2 jalan ngn suria kat pameran tu
tetiba datang 2 org manusia...1 laki..1 pompuan
laki2 pegang camera...pompuan pegang mic

pompuan :: Nak interview cik sekejap boley x?

acu :: erk...untuk apa ek..(mata jeling ke cameraman, ada tulis TV9

pompuan :: nak tanya pasal isu "Perempuan & Handphone"..

acu :: alamak! apa nak jawab nie..??

pompuan :: soalan simple je...(dia pun test le dulu tanya acu, nasib baik leh jawab..cool beb)

pompuan :: ha! tu boley jawab. so, kita mula kan rakaman. bukan senang tau
org mesia kena i'view kt s'pore (pandai bodek pompuan nie..)

acu :: ok lah...boley la...bedal je la nanti..

pastu, pompuan tu mula le soal acu...ingat kan soalan yg sama mcm tadi
rupa nye lain lak...dah tu banyak lak tu...
acu seperti biasa cool je n layan je lah semua soalan tu...
macam P.O.Y.O pun ada gak rasa nye acu nie...hahahhhaa
bedal je la kan...sapa suruh tanya kat acu...nasib le kan...
dah abis tanya acu, dia pusing ke suria
terus makcik nie paling muka...tak mo
biasa le, makcik nie tak mo glemer mcm acu yg gile glemer nie
hhahahahahaa....

seperti dijanji kan tepat pukul 5pm
bas dah tunggu, bila semua dah cukup
kitaorg bergerak ke Arab St
nak solat + makan kat situ


singgah solat kat Masjid Sultan
pastu makan kat Zam Zam Restoran
makan nasi beriani + Murtabak
kata nye kat sini la beriani + murtabak yg sedap
besar murtabak nye...1 murtabak tu share 4 org
memang sedap...

acu makan murtabak je la
teringin gak beriani tu...tapi kena la tahan



lepas makan, dalam pukul 7pm
bas antar kitaorang kat Mustafa Center
kat area Seragoon St...
kat sini semua ada...
acu pun shoping sikit utk acu + family
acu beli snickers puma + handbag nike
harga nye murah ckit compare kat KL nie
pastu ada la ckit souviner kecik2 acu beli


pukul 10pm, bas pun bergerak balik ke JB

balik nie lalu ikut Woodlands...jam sikit la
sampai hotel dah pukul 12am...
naik bilik antar barang, rileks jap

pastu join diaorg semua turun minum kat Restoran Banafe
depan hotel je...nie semua gara2 nak makan ayam penyet
hahaha...sedap rupa nye ayam penyet nie
lepas nie nak ajak dia pi makan lah

kat Warung Penyek di The Curve...
layan borak...macam2 cerita..maklum la
dah ramai ikut rombongan so, macam2 perangai la kita jumpa

ketawa tak hengat nye....buat macam kedai sendiri je
sori la ye...org sekeliling...maaf kan le kami nie

dalam 2am balik ke bilik
terus le zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZ

~Lawatan Kerja @ Day 1~

16-06-2008

Tepat pukul 10am, selepas cukup semua orang berkumpul

bas pun mula bergerak...menuju ke selatan...
rombongan cik piah ni nak pi mana lak tu?


hahaha...rombongan nie sebenar nye nak menuju ke UTM & Singapore
ada lawatan kerja (iye ke??rasa cam makan angin je :D ) 3 ari di sana
ari pertama nie nak melawat UTM dulu...

nak pi pusat komputer UTM
iskh...fakulti lama ku tu...ingat kenangan kat sana..ahaks..


pukul 11.15, berenti minum kat Restoran Ayer Keroh
pastu gerak balik 30minit lps tu...
konon2 nye nak lunch kat Macap
tapi di sebab kan ada kes emergency...ada yg tak dapat menahan dah

kitaorang berenti kat Pagoh...terus lunch kat sini

sampai ke UTM seperti yg di janjikan tepat pukul 3pm
uish...dah banyak perubahan dah Skudai & UTM nie...
FSKSM pun dah tak sebumbung dengan Pusat Komputer
bangunan D07 khas utk Pusat Komputer @ Pusat ICT UTM je
lebih kurang 2 jam kat UTM nie...
banyak gak info yg di kongsi oleh Pengarah Pusat nie dengan kitaorang
apa yg menarik...banyak keje kosong kat sini...hahahaha

lepas je sesi soal jawab...
kitaorang dibawa melawat ke bilik server nye &

bilik CCMC (Command Control Monitoring Center)
menonton drama pendek yg dihasilkan diaorg
(teringat lak time acu berlakon ari.. :D)

lepas tu apa lagi...sesi mengisi perut la pulak
makan bihun goreng + kuih...
sedap bihun goreng dia...ada yg tambah lagi... :D

acu sepeti biasa le..walau pun sedap
nafsu tu tetap kena tahan

maklum la on diet...uhuk..uhuk...


dah setel makan, kitaorang bergambar kejap



pastu singgah masjid, solat...
teringat dewan bawah masjid tempat exam
tengok DSI teringat time konvo
banyak nye kenangan kat sini...
suka duka...macam2 ada...
rindu nye....



dalam pukul 6pm terus gerak ke hotel
plan asal nak tido kat Kolej 6 UTM
but last minit ada lak orang yg nak belanja
tido kat New York Hotel...JB
hotel nie dekat dengan Pelangi Mall
banyak nye perubahan kat JB nie
dah banyak fly over...

Lepas rehat, solat...dalam pukul 8pm
kitaorg kuar untuk dinner
kitaorang dinner kat Danga Bay

nie 1st time acu jejak kan kaki ke Danga Bay nie
ok la...makanan pun boley la...tapi price cam mahal sikit


selesai makan + bergambar
kitaorang singgah town JB jap
ada yg nak pi tukar duit...
acu dah siap2 tukar kat KL nie...
ada gak yg amik kesempatan shoping DVD

murah kat sini...RM4 / piece

dalam pukul 11pm bertolak balik ke hotel
sampai hotel, acu join diaorg minum kat restoran depan hotel
nama restoran tu Restoran Mutiara Seafood
balik bilik dah dekat pukul 1am...
terus le zzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

~X-KolejMet~

Sunday, June 15, 2008

Sabtu semlm acu kuar date dengan dia
plan nak tengok Incredible Hulk
so, kitaorang pun p la Mid Valley...
tengok show 6.30pm
masa sampai kat MV tu dalam pukul 5 lebey

lepas beli tiket kitaorg p jalan2 dulu le sementara nak tunggu kul 6.30pm
lalu le kat Pizza Hut...dia nak pesan Pizza untuk take away
nak makan dalam panggung...kata nye lapar
masa nak amik pizza tu, dia terjumpa dengan seseorang
pastu dia datang kat acu,

"kenal tak?" - dia...sambil menunjuk pada seseorang
"sapa?" - acu

orang tu melambai2 kat acu...
acu dok pikir...sapa la pulak minah nie...

"Piah...ko tak kenal aku lagi ke?" - orang tu

"Ya Allah! Jimi...memang le aku x kenal..ko dah transform macam nie
mana le aku nak ingat.." - acu

Nie la..Jimi.. x-kolej masa kat kat KMK dulu



dah berubah ko nyah....klass...
mak memang tak kenal ko....
dah vogue....

acu lupa lak nak penuh dia...

if tak salah acu nama dia Zulhelmi
kawan2 lelaki panggil dia Mek Yah
sebab sora dia memang macam pompuan
and dia memang kategori lembut
so, no wonder la dia jadi transformer...hehehehe
nama dah tukar...'AMY'

lama betul acu tak jumpa dia..
kata nye dah 3 tahun dah dia keje kat Pizza hut tu
emm...tak penah sekali pun acu jumpa
ni baru terserempak

so, kawan2 x-KMK...sapa nak disc makan le kat Pizza Hut MV
hehehee...jangan marah nyah...mak tolong promote pizza ko nyah...

~Kreatif~

Wednesday, June 11, 2008

acu just nak share some videos yg anak2 sedara acu rakam
konon2 nye nak buat magic le...
emm...kreatif gak anak2 sedara acu nie rupa nye

video


video

video

video

~Bual Bicara~

Jam dah pukul 12am...
acu nye mata tak ngantuk lagi
ramai anak2 sedara acu ada kat umah
dah lama sangat dah acu tak jumpa diaorang
so, bila dapat berkumpul macam nie

banyak le bende nak di cerita kan

acu lak memang suka melayan diaorang nie semua
syok dengar cite2 diaorg nie...macam2 ada
acu layan aje...

malam tu kami berborak sampai pukul 2am
seronok sembang sampai tak sedar dah pukul 2

kakak acu dah brape kali marah suruh tutup lampu
dia nak tido...hehehehe
tapi sapa pun tak layan...semua syok sembang

sembang pasal kenangan bercuti ke
Genting dengan acu
sembang pasal study diaorg

sembang nak ajak acu bercuti lagi...diaorg nak ajak acu pi Melaka lak
sembang pasal henpon
macam2 lagi lah...

macam tu lah acu bila sesekali berkumpul
acu memang akan tetap jadi pendengar setia
apa saje diaorg nak cerita, acu dengar
acu memang seorang yg sporting ;)


this are some photo yg acu snap masa tengah berbual ngn diaorg::






~Suad~

Mlm Sabtu yg lepas (06-06-08)
ada tetamu datang ke rumah
tetamu yg dah terlalu lama sangat acu tak jumpa
tetamu yg penah dulu susah senang sama2
tetamu yg dulu nye penah jd minah kilang sama dengan acu
tetamu yg dulu banyak menyimpan rahsia diri acu..ahaks

dia la kawan baik acu...
nama dia Suad
kami sekampung
dia tua setahun dari acu
lepas acu SPM, acu penah bawa dia ke penang
kami keje kat kilang B Braun kat area Bayan Baru



masa tu kami tinggal dengan kakak acu kejap
pastu pindah tinggal umah abg acu kat area Bkt Gedong
walau pun keje kilang yg sama
tapi kami keje lain dept
acu keje kat bahagian packing...dia kat dalam
isi air2 ubat dalam botol
banyak sangat suka duka kami masa keje kilang tu
masa tu dia ni ramai peminat
sekarang ni dah kawin dah
dah anak 2 dah...dia kawin dengan technician B Braun gak
tapi sekarang dia dah berenti keje
jadi suri rumah sepenuh masa
dah lama sangat acu tak jumpa dia
kebetulan aritu acu balik kampung masa mak sakit
dan dia pun balik umah dia gak
tu yg dia datang umah jumpa acu
rindu gile...
lama berbual...cite kenangan dulu2
emm...kenangan yg tak akan penah padam
terlalu banyak...
sayang su...

~Mak Sakit~

06-06-08
6.58am - SMS


Bang Mat :: Mak sakit


6.59am - Call

Acu :: Helo, Bang Mat...mak sakit apa?
Bang Mat :: (diam)...tak tau...
Acu :: Bukan ke mak demam je?
Bang Mat:: (diam..suara sebak)....sakit kepala & muntah2
Acu:: Darah mak naik ke? - mak acu ada darah tinggi

Bang Mat:: (lama diam)
Acu:: tak pe lah..nanti acu call opis. acu balik pagi nie gak
(air mata dah bertakung)

lepas je abis cakap dengan abg acu, terus acu sms kakak

bgtau kakak acu yg kat BTHO nie, mak sakit...
acu call dia, nak mnta tolong antar acu ke Pudu
acu nak balik kg...


memang kelam kabut acu pagi tu...
memula ingat nak p opis dulu
nak apply cuti
tapi pikir2 balik...takut lambat lak balik nye

acu just sms maziah bgtau acu nak cuti

dalam pukul 8.30am acu terus kuar umah
pegi opis dia kat kl sentral
dia ready kat opis...
terus gerak pi Pudu
dalam keta tak henti2 acu nangis

sampai je kat Pudu
salam ngn dia, gitu gini lebey kurang
terus naik ke Pudu cari tiket
nak jadi cerita tiket bas ke Utara semua nye abis

uwaaaaaaaaaaaaa...
acu dah tak segan silu dah
menangis je sambil cari tiket bas
dalam ati, if tak dapat cari tiket
memang acu akan drive balik kedah

acu call kakak kat Taiping
ingat nak turun kat Taiping...tapi tiket tak de

last2..rezeki acu, dapat le tiket ke B'worth
pukul 10am...bas tambahan
harga RM40...tak peduli dah

amik je lah
janji dapat sampai Kedah

acu call kakak minta dia pick up acu kat B'worth

sepanjang perjalanan tak henti2 acu doa
minta Allah panjang kan umo mak acu
acu tak mau pisang berbuah 2 kali

masa arwah ayah sakit dulu
acu dlm bas on the way balik kedah gak
dah tak de rezeki acu
arwah ayah meninggal masa acu baru sampai kat Bkt merah
so, acu minta di jauh kan jadi macam tu lagi

kejap2 call kakak
kejap2 call abg
alhamdulillah diaorang bgtau mak dah ok ckit
so, tak yah nak risau sangat
lega ati acu dengar

acu sampai B'worth pukul 3pm
kakak amik terus balik umah
sampai umah tengok mak tengah tido...letih
sian nye tengok mak
malas acu nak kacau...biar lah dia berehat

dalam 10minit acu sampai, mak terbangun
acu pun masuk bilik mak sembang lebih kurang
pastu suruh mak rehat
mak cakap dia pening...muntah..tak lalu nak makan
acu rasa mcm angin dlm perut
mak makan pun ckit je
kakak masak kan bubur nasi untuk mak

pagi sabtu kakak pujuk mak utk pi klinik
memandang kan sabtu tu cuti Agung
banyak klinik yg tutup
alhamdulillah ada 1 je klinik yg buka
dalam pukul 11am kakak + acu bawa mak pi klinik

dalam pukul 12pm baru sampai turn mak
doktor check memang mak tak de sakit apa
darah ok...jantung ok...
kata doktor cuma angin
acu mnta doktor bg ubat pening & muntah
pastu doktor inject kat bontot mak...
untuk cepat ilang kan pening

lepas kakak bawa mak kuar

acu bgtau doktor acu nak mnta cuti untuk 2 ari
acu nak jaga mak
kebetulan lak acu memang sakit belakang
so, lepas doktor check dapat le mc 2 ari

alhamdulillah lepas makan ubat tu
mak dah kuat ckit
cuma pening nye je tak ilang sepenuh nye

ari selasa acu nak balik KL

tak le rasa risau nak tinggal mak
sebab mak dah boleh buat keje ckit
dah tak muntah
dah makan nasi biasa..tak makan bubur lagi

4 ari kat kampung
acu jadi suri rumah sepenuh masa..hahaha
pagi2 seawal jam 5.15am acu dah bangun
sedia kan air panas untuk mak mandi
mak acu bangun awal, 5.30am dah bangun
lepas solat subuh, acu masuk dapur siap kan sarapan
pastu kutip baju2 mak basuh
kemas umah
pastu masak untuk lunch lak
pastu tolong jual kan junk food + ais pop kat budak2 balik sekolah
malam siap kan makan malam lak
macam tu lah ari2 selama 4 ari acu bercuti
acu amik alih tugas mak acu
so, dapat la mak berehat...





~MinYak Oh MinYak~

Thursday, June 5, 2008

walaweh...minyak naik harga...RM2.70/liter
mahal nye...78sen naik...banyak siot...
mapuh le lepas nie...
kalu sekarang nie acu isi full tank RM85...
mulai 12.01 mlm tadi full tank keta acu bernilai RM120
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....naik RM35 tu...
banyak nye....lepas makan untuk seminggu

aduh le...teruk nye..iskh..iskh...
macam mana la agak nye orang yg ada anak ramai ek
acu yg idup sorang diri nie pun dah terasa bebanan nye
orang2 lain tu macam mana la agak nye...
sian nye...huhuhuhu....
malam tadi balik awal dari opis...dalam pukul 8
acu terus pi isi minyak kat stesen shell serdang
mak...banyak nye keta...
but alhamdulillah walau pun banyak keta
tapi keta2 tu semua beratur untuk stesen petronas...
acu tunggu kat stesen shell tu dalam 10minit je
dah dapat isi...

masa nak balik stuck kat situ dekat 30minit
sebab orang dah makin ramai...
nak kuar tak leh...
so, sambil2 tunggu tu
sempat le acu snap gambar jam kat stesen minyak tu
tapi biasa la imej tak clear sangat sebab guna camera hp









~P. Ramlee The Musical..The Life,The Loves & The Inspiration~

Monday, June 2, 2008

adus...apa la malang betul ari sabtu lepas (31-05-08)
acu dah janji dengan dia nak pi nonton
teater Musical P Ramlee kat Istana Budaya
tapi last minit dia kena pi Sepang lak
jaga race...ada drag battle malam tu...
erk..sapa la acu nak ajak teman kan acu nie
tiket dah beli
acu memang nak sangat tengok...

dari pukul 5 - 7.00pm acu call sana call sini
cari kawan untuk teman kan acu
memang le malang betul ari tu...
semua nye tak available...
anak2 sedara acu lak balik kampung...uwaaaaaaaa

nampak gaya nye memang le acu kena pi sorang je
ikut kata nye, tak yah pi lah...
nak lepas kan acu pi sorang dia risau...
kawan2 dia pun semua tak free
tak pe lah..acu redah je lah..pi sorang2...

so, lepas maghrib acu pun gerak lah dari umah
sampai sana dalam pukul 8 lebih...
orang dah ramai..parking pun dah penuh
acu parking kat tepi jalan nak menuju je
lantak lah..janji boley parking...

pukul 8.15 pintu dewan pun dibuka
show start pukul 8.30
mak datuk...ramai nye....
penuh le istana budaya tu...
acu suka teater nie
acu puas walau pun terpaksa nonton sorang diri
watak P Ramlee lakonan Musly Ramlee betul2 'Hidup'
acu rasa macam P Ramlee depan mata acu
suara nye..gaya nye...lawak nye...lebih kurang sama je dengan P Ramlee

air mata acu mengalir bila tgk teater nie
huhuhu..malu nye...acu teriak...nasib baik le dewan gelap :D
teringat lagi part last masa P Ramlee duduk dengan Saloma
sambil2 nyanyi lagu "Ayer Mata Di Kuala Lumpur"
dia ada tanya pada Saloma

"Sally, u rasa orang akan ingat dekat i tak? Kenang sapa itu P Ramlee?"

mgkn sebab lakonan Musly Ramlee sama macam P Ramlee
so, acu rasa mcm P Ramlee yg cakap macam tu...
atau mgkn gak acu nie terlalu emosional...hehehehe
ntah le..apa yg pasti memang acu sedih...


Pelakon2 lain pun best...
Emelda (Azizah) - not bad suara dia masa dia nyanyi...

Atilia (Junaidah) - very funny la pompuan nie...kelakar sgt
part dia nak goda P Ramlee kat S'pore

Melisa Saila (Norizan) - memang superb!!!

Liza Hanim (Saloma) - suara dia dah memang best. lakonan
dia pun mantap...

Musli Ramlee (P Ramlee) - Best..Best..Best...


termasuk lah pelakon2 pembantu
yg dok menari + menyanyi kat atas pentas tu...

tapi ada satu je yang tak best nye...
acu lupa bawa camera...uwaaaaaaaaaaaaaaaa
terpaksa lah amik gmbr guna hp..sob..sob..sob..
kesimpulan nye...memang tak rugi nonton teater nie
BEST!!!!

Some potret P Ramlee yg dijual kat lobi Istana Budaya...
price between RM500 - RM10,000 ::









potret P Ramlee + Saloma (harga RM10,000)


acu kat lobi..before show start


acu kat depan dewan..tunggu pintu dibuka...


dalam dewan before show start


Liza Hanim as Saloma


Musli + Emelda as P Ramlee + Azizah
Melisa Saila + Atilia tak sempat snap
terlindung dgn peminat...

~Jom Heboh~

31-05-2008
7.45am - SMS

acu :: dh siap lum?
amzar :: acu..kami dh siap dh...
acu :: acu otw...

8.00am - kat BTHO
amzar :: acu, ma cakap masuk bekpes dulu...
acu :: orait....
amzar :: abg dgn baby je ikut...adik tak mau pi..
acu :: awat dia tak mau pi lak?
amzar :: dia kata ada keje nak kena buat...

9.00am - kitaorang gerak dr BTHO

iskh...pagi2 nie nak p mana lak nie?
ekceli, acu nak bawa amzar (abg) n fikah (baby) pi bukit jalil...kat sana ada..
"JOM..JOM..JOM...JOM HEBOH..HEBOH.."

hehehee...saje je...diaorg nie tak penah pi
acu ni boleh dikata kan tiap2 tahun pi jom heboh nie...
saje suka2....jamu mata tgk selebriti...amik gambar mana yg patut

memandang kan skrg ni acu on diet
so, tak byk la bende yg acu beli...
if not...tak cukup tangan acu memborong
acu suka beli junk food kat situ...
RM10 dapat macam2 dalam beg tu
lagi pun acu memang suka kumpul paper beg
tu yg sakan acu belanja...
but dis year, acu cuma abis dalam RM30 je...
beli some souviner + upgrade kad MyTV3 to MyTV3 Tune Card
ala2 debit kad la...

artis pun tak ramai yg acu jumpa
sebab diaorg datang lambat...
nak kena tunggu tengahari baru diaorg sampai...
malas la pulak nak tunggu
panas...acu pi awal sebab nak elak panas...

dalam pukul 11.30am kitaorg gerak balik...
dis are some artis yg acu jumpa...


acu + ahmad idham

acu + fizz feroz


acu + ifa raziah


acu + keta yg digunakan dlm cite impak maksima