Followers

~Farah @ Aramis2177~

Wednesday, December 24, 2008

Tengahari semalam acu mohon pada bos untuk keluar ke Puchong
tapi erk...acu tipu bos cakap nak ke bank..hehehee
sori ye bos...
sebenar nye acu nak ke rumah Farah
kebetulan umah dia memang di Puchong
rindu sangat nak jumpa dia

dalam pukul 1.30 acu keluar dari opis..
acu lunch kat umah farah
but sori ye farah, acu ke sana dengan tangan kosong
tak sempat langsung nak singgah beli buah tangan
maklum le nak cepat punye pasal

janji temu yg dah 2 kali tertangguh
akhir nye tertunai juga tengahari semalam
rindu nye...Allah je yg tau

sebenar nye si Farah nie menetap di Jeddah sekarang nie
ikut laki dia keje di sana...
sekarang nie kira diaorang balik bercuti le
since raya aji aritu
31hb nie diaorang akan balik ke Jeddah semula
memandangkan acu akan mula bercuti mulai esok hingga abis thn
jadi nye, acu curi2 gak masa untuk jumpa dia
sebelum acu bertolak balik ke kampung malam nie

nie gambar terbaru Farah sekarang
muka nye yg tak semenggah tu sebab dia masih lg ada moning sickness


terlepas rasa rindu lepas jumpa dia semalam
acu lepak kat umah dia sampai pukul 4 lebih...
tu pun tak puas bersembang
banyak bende nak di cerita kan...huhuhuhuu

sekarang nie Farah tengah pregnant 4 bulan
anak arab nie...hehhehee
i'Allah dia akan melahirkan anak ketiga nye nie awal Jun 2009...
dapat anak Jeddah la ye...hehehehe

seronok betul dapat jumpa dia
sambil melayan si Balqises dia...
macam2 yg di ceritakan diaorg
perihal sekolah...kawan2...umah diaorg di sana
tapi apa yg pasti..both of them
lebih suka tinggal di Malaysia..sebab

"Kat sana tak de KLCC..."

hahahaa...KLCC tak de kat Jeddah
sebab tu diaorg tak suka tinggal di sana...
so funny...hehehehee
sori le...acu lupa lak nak snap gmbr diaorg
tapi nie acu paste gambar diaorg yg
acu amik dr blog mummy nye...hehheee

nie si kakak Balqis Humairah
berumur 5thn...seorang yg sgt suka melaram & bergaya



nie lak si adik Balqis Faihana
berumur 4 tahun...sangat manja & suka bercerita


walau pun tak puas lagi bercerita tapi apa kan daya
acu kena masuk opis balik...
janji dgn bos pukul 3 tapi dah terlajak ke pukul 4.15..hehehe
sori boss....

sebelum balik, farah bagi acu ole ole dari Jeddah


acu suka handbag nie...warna oren jenama BHS...
thank you so much farah...i love it very much....
umur pjg i'Allah ada rezeki lebih
sampai le aku ke sana masa hang bersalin nanti...
if not kita jumpa time hang balik lagi sekali la pulak...hehehehe

love u so much my dear fren....

~Al Rawsha Restaurant~

Tuesday, December 23, 2008

Lepas maghrib petang semalam
acu ke KL jumpa dia...untuk dinner bersama
dah semggu tak jumpa...rasa rindu pulak..hehehee
masing2 sibuk dengan hal masing2...

niat asal nak dia je datang ke tempat acu
sebab acu teringin nak makan makanan Arab
kat Restoran Al Diafah Sri Petaling
tapi malas lak nak cakap

so, dalam pukul 8 acu sampai sana
dia bawa acu tanpa bgtau arah tujuan nak ke mana
cilok sana..cilok sini...
alih2 je lalu depan satu restoran...
nama nye Al-Rawsha Restaurant

Dia :: Malam minggu aritu aku lalu sini dengan Are (kawan dia)
tengok ramai betul orang makan kat sini...best kot..

Acu :: Restoran apa nie?

Dia :: Ntah...nak try ke?

Acu :: Boley gak...

tengok pada nama mcm dah boleh agak
nie mesti restoran makanan arab kan...
dalam ati acu bersorak riang...
sebab niat nak makan makanan arab termakbul
walau pun acu tak bgtau dia
thanks a lot Yang...

tengok pada menu yg di sedia kan
tak jauh beza sangat dengan Al Diafah punye menu
cuma price dia more cheaper than AL Diafah

malam tu acu order Chicken Shawarma Plate



shawarma nie daging kebab yg dipotong & di letak kan dalam pinggan
biasa nye kan dia letak dalam roti pita
makan shawarma nie dengan roti arab


seperti biasa, dia suka makan mixed grilled


dalam mixed grilled nie di campur lamb & chicken
mixed grilled nie pun di makan dengan roti arab gak

untuk minuman lak acu order Red Tea
rasa nye seperti teh biasa cuma ada rasa pudina
sebab dia letak kan daun pudina dalam air tu...sedap


dan dia lak order Turkish Coffee


turkish coffee nie last2 nye acu yg minum
dia x leh telan sebab ada rasa herba...hahahaha
sedap coffee nie cuma pekat gile....
akhir nye dia cuma minum air kosong je
hahahaa...sian dia

apa2 pun thanks a lot dear
sebab bawa acu makan kat restoran arab nie
kebetulan pulak selera kita sama malam tadi...hehehhee

~Memories In Perth~

Sunday, December 21, 2008

Malam tadi Majalah 3 ada papar kan cerita pasal Perth
emm...tetiba teringat semula kenangan masa acu ke sana
acu penah ke sana pada thn 2005...
acu berada di sana selama 5 ari je...
sepanjang di sana acu enjoy...sangat2 enjoy

masa acu sampai sana merupakan ari pertama musim panas
tapi musim panas nye bukan macam panas kat Malaysia
panas di sana...panas berangin...sejuk
acu ke sana awl bulan Disember...2 Disember 2005
penerbangan yg mengambil masa 6 jam maka nye
tepat pukul 6am waktu mesia acu selamat menjejak kan kaki ke bumi Perth


memula kami di bawa kami di bawa sarapan nasi lemak
di sebuah kedai kepunyaan suami isteri dr singapore
lupa lak nama kedai nye...

lepas tu kami di bawa ke King's Park...
sebuah taman memorial yg terletak di puncak bukit...
boley tengok permandangan bandar Perth dari atas bukit tu
sangat cantik....
erk...kami semua belum mandi pagi lagi tau
gosok gigi & basuh muka kat airport je..hehehheee



agak lama gak kat King's Park tu...
lepas tu kami di bawa ke Tumbulgum Farm
ladang menternak kambing biri2....
ladang nye sangat luas...


kami di bawa mengelilingi ladang dengan truck
kami gak di tunjuk kan cara penternak sini menjaga kambing2 yg byk tu
selain tu di tunjuk kan demonstrasi cukur bulu kambing
dan yg paling acu tak leh lupa bila acu di panggil oleh penternak tu ke depan
kena ikut mat salleh tu guna kan tali pedati...ala2 koboi tu...

adus....acu memang le tak pandai...
dah le takut kena muka...
disebab kan panik & takut, acu cakap dengan mat salleh tu bahasa malaysia
hahahahaaa...mana la dia faham
kawan2 asyik ketawa kan acu je...buat malu je... :-P

lepas tu kami kena bagi anak2 kambing susu botol
wah...acu teruja...tengok anak2 kambing tu berlari mencari botol susu


2 ekor anak kambing serbu ke arah acu...
erk...ada rupa ibu kambing ke acu nie? cis...hehehheee
kat sini gak ada satu pokok yg tumbuh hanya 1cm dlm 1 tahun
lupa le nama pokok tu...
tak jumpa lak acu cari gambar acu & pokok tu

kami di jamu makan tengahari di Tumbulgum Farm nie
lepas lunch kami di bawa ke hotel...
hotel kami 3 bintang...terletak betul2 di tengah2 bandar perth
kira nye nak shopping senang sangat..jalan kaki je
belakang hotel ada swan river...permandangan nye sangat cantik

malam nye aktiviti bebas...
apa lagi, lepas je dinner acu & kawan2
pi le ronda2 ke kedai sekitar hotel tu
emm...yg syok nye shopping kat Perth nie
tak yah susah2 nak cakap omputih...nak tau sebab apa?
sebab nye most of tokey kedai nie org Indonesia & Singapore
yg mana semua nye boleh berbahasa melayu...hehehhee

setiap malam meronda ke bandar perth menjadi agenda utama kami
servey souviner ada lah acara wajib setiap kali ronda...hehehehe


hari kedua lepas bekpes kami di bawa menaiki cruise di Madura
kami di bawa menyusuri kawasan perumahan orang2 kaya Perth
rumah di sekitar swan river tu cantik...sangat cantik
kesemua nye bernilai jutaan dollar...


kalau dalam Majalah 3 malam tadi
Nurul Syuhada tu naik cruise tu waktu malam
kami lak waktu siang...
dan yg paling best nye...ada 2 ekor ikan lumba2 dalam tu
berebut2 kami semua nak tengok...
hahaha...maklum le 'jakun' sikit...kui..kui..kui...


kami lunch kat Madura nie gak...makan fish & chips...


hanya kerana bergambar dengan burung2 tu
driver bas kami...nama nye David, terus panggil acu dengan panggilan "Princes"
hehehehee....tak pasal2 di panggil Princes
ntah apa la yg special nye acu pun tak tau
tapi gelaran tu lekat sepanjang acu di sana

lepas lunch di Madura, kami di bawa ke Caversham Wildlife Park
sebelum sampai ke Caversham tu, kami singgah kilang membuat coklat
The Margaret River Chocolate Company
tapi acu tak beli pun coklat kat sini walau pun ia nye murah
sebab tak konpiden dengan status HALAL nye...

lepas tu baru kami ke Caversham....
acu tak sabar nak sampai sana sebab nak tengok real kanggaru
nak tengok koala bear...nak tengok tazsmania...macam2 lagi lah


tengok la...ada kanggaru brown & ada yg putih...
semua nye jinak2 belaka...
koala bear nie lak pemalas...asyik tido je...


acu nak bergambar dengan tazsmania tapi binatang tu liar
dok dalam sangkar....so, tak leh le nak bergambar dgn nye
korang penah tak tengok binatang nie???

acu first time tengok...
nama binatang nie wombat...nie baby wombat tau yg acu pegang tu
umo nye baru 6 bulan...acu tak tau le wombat dewasa besar mana
orang lain semua tak berani nak pegang..hanya acu je yg berani...
yg lain tumpang bergambar je...
so, ada je la muka acu dalam setiap gambar diaorg semua..heehehhee

hari ketiga lak kami di bawa ke sebuah penjara lama..Fremantle Prison
nie ala2 penjara pudu kita la...penjara lama yg dah tak di guna kan lagi dah
dah jadi bahan sejarah...dan jadi tumpuan pelancong


lepas abis ronda penjara tu, kami pun pi le ke Fremantle Market
dalam tu ada di jual macam2...dari makanan hingga lah ke souviner
paling acu suka buah strawberi kat sini besar2 & sangat manis...
puas makan strawberi nye...tak macam kat Malaysia...kecik




barangan kulit pun sangat murah kat sini...such as handbag
lepas abis shopping, kami di bawa meronda sekitar Fremantle nie

hari keempat nie sebenar nye kami ada lawatan ke Western Universiti
separuh ari kami abis kan masa di Universiti nie...


lepas tu acara bebas....
memandang kan esok kami dah nak balik
jadi nye nie le masa untuk shopping souvenir nak bawa balik Malaysia
masa jalan2 kat bandar Perth nie terjumpa lak dengan santa claus & awek nye



acu suka shopping di Perth...kebetulan masa nie ada jualan murah
disebab kan perbezaan mata wang nye tak setinggi euro
maka nye boleh tahan gak le acu shopping
memandang kan acu nie 'big size' so, banyak pilihan le untuk
baju, skirt dan macam2 lagi lah
tu sebab le acu sangat suka....

ole2 untuk family wajib la kan...
beli coklat noughat...i love this coklat very much
pastu ada la sikit ole2 untuk opismet
dan semesti nye untuk si dia...

6 Disember 2005 kami pun berangkat pulang ke Malaysia
last photo sebelum acu meninggal kan bandar Perth


ada terniat di ati acu nak ke sana lagi
tapi nak pi ujung tahun le sebab nak shopping...hehehehe
bila nak terlaksana niat tu tak tau le
i'Allah if ada rezeki lebih sampai le acu ke sana
memandang kan sekarang nie Air Asia pun dah ada
buat penerbangan ke sana so, tak mustahil le
satu ari nanti acu akan sampai lagi ke sana....hehehehe

~Menjawab Tag Dari Kak Erisya~

Saturday, December 20, 2008

1- Do you think you're hot?
--> erk..hot ke?ada yg ckp acu hot..so,perasan la kejap ye yg acu nie hot..hehehehee

2- Upload your 5 picture of you







3- Why do you like that picture?
--> i) Org yg paling acu sayang di dunia nie
--> ii) Acu nmpk cute dlm gambar nie..hehehehee
--> iii) i love my hair style, Phuket maliiii...
--> iv) Rasa mcm gadis litar lak...hahahaa
--> v) My fren said i look hot in black..do i??

4- When was the last time you ate pizza?
--> 05-09-2008 di California Pizza, Bangsar

5- The last song you listen to?
--> Hurt ~ Christina Aguilera

6- What are doing right now besides this?
--> Dengar radio sambil siap kan keje opis

7- What name you prefer besides yours?
--> Combi...rasa cute je bila org panggil combi..hehehe

8- People to tag ::
-->
aramis :: datin, aku tau hang bz la nie..tapi aku nak hang jawab gak
-->
maziahalis :: jawab tag boleh hilang kan stress tau...hehehehe
-->
daffodil :: ko kena jawab tag nie sambil layan salji kat sana
-->
kham :: makcik, ko kena jawab tag aku kali nie...
-->
fea :: nyah, ko kena rajin kan diri ko jwb tag mak kali nie

9- Who is number one?
--> Semesti nye Allah Yang Maha Esa

10- Number three is having relationship with?
--> Semoga relationship dengan si dia berkekalan hingga ke hujung nyawa..Amin

11- Say something about number five?
--> Mak & arwah ayah acu ada 5 orang anak perempuan

12- How about number four?
--> Dapat degree setelah 4 tahun belajar...

13- Who is number two?
--> Nabi junjungan umat Islam semua

dah abis ye kak...
acu dah jawab semua soalan akak...
jgn lupa tau resepi yg acu nak....

~Boley Caya Ke???~

Tuesday, December 16, 2008

....Perbualan telefon antara adik & kakak....

kakak :: helo...

adik :: helo...

kakak :: mak ada call tak?

adik :: ada.ari sabtu lepas...awat?

kakak :: nie kak nak cite la nie...

adik :: cite aaaa...

kakak :: petang jumaat lps kak bawa mak & kak maliah (jiran) pi
umah org tu...(pengamal perubatan tradisional).

adik :: pastu??

kakak :: paksu (merujuk kepada pengamal perubatan tu) cakap...ada
org dengki kat adik.ada org sekat rezeki & jodoh adik.


adik :: emm...ye ke?

kakak :: paksu kata bukan setakat buat kat diri adik, tapi org tu pun
ada tanam sesuatu kat umah.semua nye semata2 nak sekat
rezeki & jodoh adik.

adik :: sapa lak yg dengki???

kakak :: ntah. kak maliah ada tanya tapi paksu tak mo bgtau.tapi kak maliah
dok desak tanya gak..last2 paksu bg hint sikit je...
dia kata org tu bla..bla...

adik :: laki ke pompuan??kalau lelaki mcm boley agak je...

kakak :: paksu tak cakap lak...kata paksu benda yg org tu tanam boleh di buang.
tapi dia suruh bawa adik pi jumpa dia dulu.paksu kata kena buang
yg ada kat badan adik, baru buang yg kat umah nye...bila adik nak balik?

adik :: i'Allah krismas nie la baru balik...

kakak :: nanti kak bawa adik pi jumpa paksu. nanti dia akan bg pendiding utk adik..

....Perbualan tamat....

emm...apa pendapat korang?
korang percaya tak bende2 nie semua??
pendapat acu??
emm....berbelah bagi antara percaya dengan tidak...

~PC Fair~

Monday, December 15, 2008

Semalam acu ke pc fair di KLCC
acu ke sana sorang2...sebab dia ada urusan lain
dalam pukul 4 lebih acu sampai sana
seperti biasa lah...pc fair nie memang ramai umat nye

acu ke sana sebab nak ke booth Samsung
nak tanya pasal problem camera acu tu...
lepas tu saje le jalan2 cuci mata...
nie antara barang yg acu beli semalam..
car fm modulator...acu beli 2..
1 untuk acu...1 untuk dia...
acu nye yg lama dah rosak...


mini thumbdrive untuk dengar lagu dalam keta...
acu beli yg 2Gb je...


mouse baru...acu suka sebab bentuk keta..hehehhee


leather case untuk external hard disk acu...
dah lama dah cari case nie...baru semalam jumpa

lepas penat pusing2, acu terus ke chili's
dinner kat sana...
huh...bosan gile dinner sorang2...
acu makan chicken crisper + light coke

lepas makan cadang nak tengok wayang
tapi tak jadi sebab masa tu dah pukul 8.30 dah
if tengok wayang sure la abis dalam pukul 11
nanti dia marah lak sebab balik lambat

cancel tengok wayang, acu jalan2 kat suria klcc tu dulu
cuci2 mata....pastu baru gerak balik

~Anchoy's Wedding~

Sunday, December 14, 2008

Lepas abis bengkel di Marriot
balik umah terus mandi...siap2
keluar semula...

kawan kolej acu kenduri malam tadi kat Keramat
acu amik dia kat umah...lepas tu terus gerak ke Keramat
sian dia...demam lak...

sampai sana, dapat jumpa dengan kawan2 kolej acu
rindu nye dengan diaorg...lama gile tak jumpa

nie acu dengan Ayam
dah lupa dah nama sebenar dia :-D
dia dah kawin...dah ada anak 2 dah...


nie lak dengan asri (baju biru) & hafeez (baju putih)
yg mamat baju itam tu acu lupa nama dia
dia kawan kepada si hafeez tu...
Asri pun dah kawin...dah 2 anak
tapi malam tadi dia datang solo...wife tak bawa



nie gambar kami semua dengan pengantin...

berdiri kat belakang tu ::
prince, hafeez, kawan hafeez, Ayam & Asri

to Anchoy & Faizah ::

CONGRATULATIONS TO BOTH OF U...
SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT

harap2 lepas nie turn kami pulak...Amin...

~Bengkel UPM Integration~

Semalam ada bengkel di Marriot Putrajaya
adusss...ari sabtu cuti pun kena berbengkel gak
mula pukul 8 abis pukul 6.30
enjoy the pics..







~Teruja~

Friday, December 12, 2008

Tengahari tadi acu pegi lunch di Mines Shopping dengan Suria
lepas lunch kami jalan2 le kat situ
Suria nak cari sandel...
masa jalan tu, jumpa satu kedai jam...
acu ajak Suria masuk...

niat acu sebenar nye nak usha harga jam yg si dia adiah kan
sempena
anniversary cinta kami yg ke-12 aritu
kebetulan pulak le acu jumpa model jam yg sama
model, kaler semua nye sebijik macam yg acu dapat..


so, acu tanya kan le harga nye pada sales girl tu...
sambil minta dia kuar kan...nak tengok lebih dekat...
bila dia sebut je harga jam tu
yang terkeluar dari mulut acu 'WOW..!!'

dalam ati rasa terlalu hepi
sebab niat acu nak pakai jam tangan yg harga mcm tu
dah tercapai...walau pun dari jenama yg lain
mungkin dia masih ingat kata2 acu pada dia

"Satu ari nanti aku akan pasti kan, aku akan dapat pakai
jam tangan harga bla..bla..."

tq very much yang...saya sangat2 menghargai nye
love u so much...

~Berkelah Di Air Terjun Perigi~

Ari rabu lepas, acu kakak & anak2 sedara acu
pi berkelah di Air Terjun Perigi kat Yan....
best oooo.....sejuk je air nye...
erk...tapi acu tak mandi pun :-D
sebab nye...keadaan tak mengizin kan..uhuk...


tensen je tengok depa semua mandi...uwaaaaaaa



pukul 6.30 semua naik mandi...tu pun suara2 sumbang
tak puas mandi...nak berendam lama2 lagi...

hampir pukul 7 baru gerak balik....