Followers

Gerun Tak???

Friday, January 30, 2009

Dari kengkawan Buat renungan...

Andai Malaysia diserang seperti negara Islam yang lain....
Apabila negara-negara Islam yang lain dilanda peperangan atau
diserang oleh askar kafir.....

kita sering mendengar pemimpin-2 kita
menggunakan modal seperti ini..
"Kita patut bersyukur Malaysia aman dan damai...."

Tetapi pernahkah kita berfikir untuk sejenak, sejarah
ditulis setelah ia berlaku, tetapi sejarah tidak dapat diramal ketika
ia sedang berlaku. Ketika rakyat Islam Bosnia disembelih oleh
para militari Serb, pada malam sebelumnya mereka hidup seperti biasa
dan tidak pernah terlintas bahawa keesokan harinya akan bermulanya
hari celaka bagi mereka.

Jadi, untuk sejenak cuba kita berfikir
dalam bentuk reverse engineering iaitu:
Bagaimana jika kita yangdiserang oleh kuasa kuffar seperti
negara Islam lain, dan negara Islam yang lain plak jadik cam kita?


MALAYSIA DISERANG ???

untuk menanam kesedaran ke atas Melayu Yang Mudah Lupa.
(Melayu Mudah Lupa kata Mahathir)
AMARIKOS menyatakan Malaysia sarang pengganas..
ada pejuang Hizbullah terlepas ke malaysia ...
lalu menghantar Kapal Pengangkut Pesawatnya(CARRIER)
di Selat Melaka dan di Laut China Selatan.

Menghantar kapal selam nuklearnya dgn muatan peluru
berpandu membawa armada tentera untuk menyerang malaysia ...
AMARIKOS menyuruh negara berhampiran dengan Malaysia
yang merupakan sekutu rapatnya SINGOFURO di selatan,
TAHAILAND di Utara dan PILLIPINNOS di Timur menyerang
Malaysia dengan alasan memburu pengganas al-Qaeda
atau Hizbullah sama seperti alasan Israel menyerang Lubnan dan Palestin.

Walaupun Malaysia cakap Malaysia negara bebas pengganas tentera
Kuffar tetap menyerang malaysia jugak sama seperti mereka menyerang
Iraq kerana mereka dakwa Iraq ada senjata pemusnah,
Afghanistan adaPengganas Taliban,
Lubnan ada Pengganas Hizbullah dan
Malaysia ada Pengganas Jemaah Islamiah.

Malaysia tetap mempertahankan Malaysia ini tidak ada pengganas tetapi
suara kita tidak dihiraukan sama seperti mereka tidak hiraukan
Afghanistan , Iraq , Lubnan dan Palestin.

Sebelum tiba saat MALAYSIA DISERANG ini Perdana Menteri kita...
YBWakil Rakyat... Parlimen dan ADUN... Tauke-tauke Cina yang kaya...
semua cabut lari ke keluar negara dengan jet dan pesawat peribadi
masing-masing. Mereka ada duit untuk cari perlindungan di luar negara.

Tinggallah rakyat Melayu Islam yang miskin hina ini di negara sendiri,
menunggu masa untuk diserang oleh tentera Kuffar AMARIKOS dan sekutunya.
Barulah rakyat tahu bahawa pemimpin Melayu dan tauke cina yang
dijadikan pepimpin sebelum ini tidak sama seperti Khalifah Umar Al-Khattab...
Khalifah Ali Abi Thalib... Khalifah Khalid Al-Walid...Khalifah Salahuddin Al-Ayubbi...
yang sanggup berada dibarisan hadapan berdepan musuh-musuh Islam.

SAAT Peperangan bermula....Tempat yang mula-mula sekali dibom adalah Putrajaya,
diikuti negeri-negeri lain. AMARIKOS dan Sekutunya mengebom...melancar peluru berpandu...membedil...menembak Rakyat Malaysia ...
mereka membunuh Orang tua...perempuan dan Anak-anak kecil orang melayu islam kita...
sama seperti Yahudi menembak dan membunuh rakyat Lubnan yang tak berdosa!!!
AMARIKOS dan sekutunya menyerang MALAYSIA secara besar-besaran.

Apabila selesai pesawat pejuang di Selat Melaka mengebom
Perlis,Kedah, Pulau Pinang, Perak, Selangor dan Kuala Lumpur.
Datang lagi pesawat musuh silih berganti.....Apabila selesai pesawat
pejuang di laut China Selatan mengebom Kelantan, Terengganu, Pahang....

datang lagi pesawat musuh silih berganti....Johor pula dibedil dengan
peluru berpandu jarak sederhana SINGOFURO...
diserang dengan jet-jet pejuang SINGOFURO
yang sentiasa melalui ruang udaranya...
menghujani bom-bom dan roket...kemudian Johor dan
negeri sembilan dapat ditawan tentera musuh.

Anda di berada di Kedah....Pasukan Darat tentera Bersekutu mara dari
bahagian Utara...tentera bersekutu semakin dekat dengan rumah anda...
menentang pintu rumah anda....anda bersama dengan Isteri yang sarat
mengandung dan 3 orang anak ketakutan dalam rumah...

Tentera bersekutu memperkosa anak perempuan yang berusia 12 tahun
anda depan mata anda...sebagaimana tentera Sebia memperkosa
umatIslam Bosnia ...muncung senapang ditujukan di kepala anda...
Anak perempuan kesayangan anda yang anda bawak masa jamuan Raya2006...
diajukan muncung senapang...DAMMMMMM...
anak kesayangan anda mati ditembak oleh tentera bersekutu...

Sebelum ini anda melihat anak umat islam Lubnan,
Palestin mati ditembak..anda tidak mempunyai perasaan apa-apa...
sekarang berlaku kepada diri sendiri... baru tahu perasaan sedih
anak mati ditembak di depan mata.....Anda menangis ketakutan....

Tentera bersekutu merampas Isteri anda yang sarat mengandung,
di bawa menaiki trak...untuk dijadikan habuan tentera dalam kem.
Anda dipukulseparuh mati oleh tentera bersekutu meninggalkan
anda patah riuk berlumuran darah. Anda sangka anda sudah mati....
tetapi umur anda masih panjang....anda masih hidup...anda merangkak
menuju ke hutan berhampiran di sebuah bukit untuk
menyembunyikan diri....

Anda mengalirkan air mata...
INGAT AKAN ALLAH....

Ujian peperangan berlaku di depan mata
anda sekarang. Anda sebelum ini tidak pernah terlintas dengan
peperangan. Kita sering disogokkan negara kita aman, tiada peperangan,
tiada pertumpahan darah tiba-tiba hari ini diuji berlaku peperangan.

Pemimpin tersebut yang menyatakan negara kita aman cabut menghilangkan diri..
Anda sudah tiada siapa lagi didunia ini....
Anak perempuan diperkosa dan dibunuh didepan mata...
Anak kecil ditembak didepan mata...Isteri dirampas untuk diperkosa...didepan mata!!!!
kawan-kawan. ..sahabat taulan... ramai yang terkorban..dan
tidak kurang juga yang cedera parahh..

Dipuncak bukit anda melihat kampung halaman anda terbakar.
Mayat orang melayu Islam bergelimpangan mati terutama golongan orang tua
dan kanak-kanak yang tidak sempat melarikan diri...
mereka tidakbernasib baik seperti anda...Diatas bukit itu juga...
anda melihat beribu-ribu Tentera bersekutu berkumpul untuk
membunuh dan menembak saki-baki orang melayu Islam yang masih selamat...
mengeledah setiap ruang yang ada untuk memburu Al-Qaeda,
Hizbullah atau Jemaah Islamiah...

tetapi umat Islam lainyang jadi mangsa...Sementara menunggu sakaratul
maut menjemput anda apabila anda tersua dengan Tentera bersekutu nanti....

Apa yang anda Harapkan pada masa itu????
Tiada perkara lain yang anda harapkan kecuali...

BANTUAN ALLAH....
BANTUAN TENTERA UNTUK MEMBELA AGAMA ALLAH...

ANDA MENGHARAPKAN UMAT ISLAM DARI NEGARA LAIN
MEMBERI BANTUAN KETENTERAAN KEPADA MALAYSIA...

ANDA MENGHARAPKAN SAUDARA SEAGAMA DENGAN
ANDA MELINDUNGI ANDA DARIPADA SERANGAN TENTERA KUFFAR!!!!

ANDA MENGHARAPKAN BANTUAN TENTERA JIHAD FI SABILILLAH
DARIPADA INDONESIA ,SELATAN THAILAND , BANGLADESH ,
PAKISTAN ,DAN NEGARA OIC YANGLAINNNNNN...
BAGI MELAWAN TENTERA PENCEROBOH BUMI MALAYSIA INI......

Tetapi tunggu punya tunggu.... bantuan ketenteraan tidak kunjung tiba...

ANDA TERDENGAR
UCAPAN DARIPADA PEMIMPIN DUNIA ISLAM YANG LAIN menyatakan:

"Kami Negara-Negara Islam Mengutuk tentera PENCEROBOH menyerangMalaysia "
(Presiden Burkina Faso, Pengerusi OIC yang baru)

"Kami akan menghantar 10 000 Tentera pengaman ke MALAYSIA selepas
tamat perang nanti...setelah habis kawasan Malaysia dibom oleh tentera bersekutu"
(Presiden NAM )

"Alhamdulillah. .. Negara kita Indonesia aman damai berbanding dengan
negara Malaysia yang dilanda peperangan.. .Kita semua patut bersyukur...
kita dapat menyambut hari raya aidilfitri dan deepavali dalam suasana yang aman harmoni",
Presiden Indonesia- Negara Umat Islam paling ramai.(Pemimpin Malaysia selalu sebut camni)

"Tak apa... selepas peperangan tamat... Kami akan menghantar para pendakwah
ke Malaysia untuk mendidik rakyat Malaysia "
( Wakil Penduduk Islam Selatan Thailand )

"Kami akan menghantar bekalan makanan dan ubatan kepada Penduduk
Islam Malaysia yang dilanda peperangan"
(Pemimpin Arab Saudi)
..bagi komen dan pendapat...

APA PERASAAN ANDA APABILA MENDENGAR UCAPAN PEMIMPIN-PEMIMPIN
ISLAM SEPERTI DIATAS DI KALA ANDA MEMERLUKAN
BANTUAN KETENTERAAN DARIPADA MEREKA??

fikir-fikirkan. ......

Penyanyi Amerika Buat Lagu Pertahan GAZA

Michael is an unsigned singer/songwriter based in Los Angeles .
He has just released his Pop/Rock debut CD titled
"Unsolicited Material", in March 2008.

Michael is also a producer and studio guitarist, currently producing
tracks in his home studio, for various local artists in the Los Angeles area.
He has also recently written and recorded a song about the horrific
situation of the Palestinian people in Gaza .


Click on the link below to hear the song on youtube.
The song is called "We will not go down".

“Download” di pautan berikut
http://www.michaelheart.com/Song_for_Gaza.html


WE WILL NOT GO DOWN (Song for Gaza)

(Composed by Michael Heart)
Copyright 2009


A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they’re dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames

And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night
after night While the so-called leaders of countries afar
Debated on who’s wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down In Gaza tonight

p/s::acu ada mp3 nye tapi tau tau mcm mana nak load

Congratulations To Aidah & Abg Is

Thursday, January 29, 2009

Tarikh :: 25-Januari-2009
Lokasi :: Rawang (Rumah Pengantin Pompuan)
Majlis :: Perkahwinan Aidah & Abg Is @ Shahril

Cuti CNY baru nie,acu ada jemputan kawin
pengantin perempuan nye Aidah nie my opismet
merangkap my x-housemet merangkap juga my x-bos
pengantin lelaki lak Shahril @ Abg Is pun keje sama tempat
lain fakulti merangkap senior acu masa sekolah Teknik dulu

plan asal sepatut nye acu jadi pengapit utk Aidah
tapi bila kakak acu cakap nak datang last minit terpaksa la cancel
tak kan acu nak tinggal kan kakak acu lak kan...
sian lak kat diaorg...

"sori da ye...aku minta maaf tak dapat tunai kan impian senyuman
manis kita bersama....impian hanya tinggal angan2..hehehhee ..."

acu ke sana dengan Kak Tim & Suria
kami sampai dalam pukul 1pm
kira sedang elok la time perut tengah lapar...
timing baik nye....heheheheee


makanan nye sedap2 belaka...emm..nyum..nyum...
masakan jowo...hehehehe
ada ayam goreng, daging rendang, acar buah, sayur tempe
emm...apa lagi ek...lupa lak

tumpang makan kat meja rombongan lelaki..hehehehe

meja lain semua nye penuh...

nampak tak tangan2 tu???
tu kan tangan kak tim & kak zana
nak bungkus kerepek ubi bawa balik...
iskh...sori la ye...bos2 acu memang suka bungkus membungkus
nie kira souvenir la kunun2 nye...hehhehehee
jgn marah ye bos...tabik..tabik...

memandangkan rombongan lelaki datang pukul 2
maka nye lepas makan, kami pun berangkat masuk ke dalam umah
nak jumpa dengan pengantin pompuan nye
sambil2 berposing sekeping dua...

ha..tu la rupa pengantin pompuan nye
cantik kan???
dia memang seorang gadis yang cantik
senyum dia memang selalu lebar...hehehhee
opss!! lupa lak nak kenal kan insan2 dalam gambar tu
dari kiri::suria,kak zana,aidah,kak tim,anak nye & acu

tak nampak sangat ye?
nie acu tempek gambar yang dekat sikit


eh..eh...sedondon la...
baju acu sama kaler lak dengan hantaran tu
hehehehee...

dah lepas posing kat bilik pengantin,kami turun ke bawah
nak dok depan pelamin nak tunggu pengantin laki sampai
sebelum tu sempat le acu posing depan pelamin dia sat...hehehehe

cantik kan pelamin dia???
simple & nice...acu suka
sori le if korang tak nampak sebab acu lindung...hehhehe
kejap ek acu tempek gambar pelamin nye je

nak tengok gambar pengantin lelaki??
jap ek...

ha...nie le rupa abg is...pengantin laki nye
gelap ek...sori le camera acu cokia je...

acu & suria sempat posing sekeping dengan pengantin
sebelum beredar balik, kami berposing beramai2
nie antara opismet acu yg datang majlis Aidah & Abg Is

mamat yg acu minta dia amik kan gambar nie tak pandai aaa
sian kat muka kawan2 acu yg nampak separuh je
nasib baik muka acu menten cute...hehhehehe

To Abg Is::

Alhamdulillah akhir nye jodoh Abg Is dengan Aidah gak
setelah sekian lama memendam rasa,memang dah tertulis
Aidah milik Abg Is...dah sah dah pun

so,aku harap Abg Is tak akan mensia2 kan Aidah
jaga Aidah baik2 tau...sob..sob..sob...sebak lak...
hehehhee...

To Both Of u::

"Aku ucap kan SELAMAT PENGANTIN BARU
semoga perkahwinan both of u kekal hingga ke akhir hayat..Amin"

erk..bila lak time acu nie...hehhe
hee

What Day Is Today??

Wednesday, January 28, 2009

SMS & CALL::

Ainaa (23:49) = "Happy Birthday ACU! May this season bring u tidings of joy....bla..bla.."

FruitHeart (23:59) = "Salam,,SELAMAT HARI LAHIR yg ke 31 sayangku..bla..bla.."

Call from Ana (00:30) = "Acu...hepi besday...bla..bla..bla.."

Abg An (00:58) = "Acu..eppy besday..bla..bla..bla.."

Friend from Singapore (01:21) = "Happy birthday my sweet darling..bla..bla..bla.."

Mimi (08:28) = "Assalamualaikum..acu hepi bufday..bla..bla..bla.."

Maziah (08:53) = "P,hepi birthday..:-)...bla..bla..bla..."

Ngah (09:49) = "Helo my sweet sister happy birthday...bla..bla.."

tu antara sms yg acu terima dr malam tadi hingga le ke pagi nie
yeah...today is MY BIRTHDAY....


HAPPY BIRTHDAY TO ME...

HAPPY BIRTHDAY TO ME...

hehehe....emm...apa acu nak wish untuk birthday acu kali nie ek...

Semoga Allah merahmati perjalanan hidup acu...
Semoga Allah memberkati hidup acu...
Semoga Allah mengurniakan acu kesihatan yg baik..
Semoga diri acu menjadi kesayangan semua orang..
Semoga acu dan my fruitheart cepat bersatu...
Semoga segala impian acu dimakbulkan Allah...Amin..

adiah from ujie...tq so much dear
acu suka walau pun cuma virtual flower...hehhhee


cUTi oH cUTi

Friday, January 23, 2009


yahoo...minggu nie cuti lama...syok nye...
esok insyaAllah mak,kakak & anak2 sedara acu datang dari kampung
sambut CNY kat kelumpo...hehhehee

sepatut nye niat asal acu nak balik ke sana
tapi memandang kan diaorg nak datang
maka nye tak jadi le acu balik...cancel...

bermula nye cuti esok ari,bermakna acu akan bercuti
daripada berblogging sehingga ari selasa depan
i'Allah if tak sambung cuti,ari rabu tu jumpa balik le

so, dikesempatan ini acu nak ucap kan
SELAMAT TAHUN BARU CINA
kepada semua masyarakat Tionghua
semoga ini tahun akan menjadi lebih Ongggg...


jumpa lagi rabu depan i'Allah
take care semua
selamat bercuti

Ada Sesapa Yang Boleh Sah Kan???

Thursday, January 22, 2009

tadi pagi masa acu check email
ada satu email nie yg menarik perhatian acu
nak tau nape??
cuba la korang baca petikan email kat bawah nie


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


salam semua...

tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC.
banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.
dan ada juga yang sms kata

"baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .

dah banyak sms yang saya dapat...

daripada kawan2 sekolah, universiti dan segenap lapisan masyarakat.

untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd
adalah milik Kulim (M) Bhd.
Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation.
siapa yang tidak tahu sila cari mengenai johor corporation.
oleh itu, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik malaysia.

tiada sebarang keuntungan yang diberikan kepada US mahupun Israel.
KFC hanya menggunakan nama. KFC malaysia hanya membayar
yuran penggunaan nama sahaja.

akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation,
pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US.
ini adalah usaha yang sangat murni.

Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusi nya yang memang
mempunyai idea bisnes yang bernas.
selain itu juga, dibawah KFC Holdings (M) Bhd
terdapat anak syarikat iaitu :

Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.
oleh itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa
akan terjadi kepada orang islam malaysia?

oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini.
diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2
dan sesiapa sahaja.

sama-sama kita membangunkan ekonomi orang islam.
inilah dinamakan Jihad Bisnes.

sekian.

Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388 ext 282012-5678443

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

emm...apa pendapat korang?
betul ke apa yg dalam email tu tulis?
acu tak call pun la no yg tertera kat dalam email tu

if ada antara korang semua yg call
jgn lupa bgtau ye kebenaran nye....

Poem Of Palestinian Girl

Wednesday, January 21, 2009

Sedih...korang dengar lah sendiri...


Jawab Tag Kak NurDaniella

Tuesday, January 20, 2009

Disebab kan kak Daniel marah kan acu tak jawab tag nye
(oppss...betul ke akak marah??acu agak je..hehhehe)
maka nye ari nie acu penuhi janji acu pd kak Daniel
untuk menjawab tag nye

let's start:::

*::* Copy badge “2008 Cute’s 3logger Award”
di bawah untuk diletakkan di blog anda.



--> dah dilakukan sebelum nie lagi

*::* Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

--> apa acu nak cite ek...acu sebenar nye baru je mengenali Kak Daniel nie
tu pun kenal melalui lompatan blog ke blog...hehehee
tapi so far, selama acu kenal Kak Daniel nie seorg yg baik ati...
(jgn kembang muntot lak tau..hehhee)..senang berkawan
dengan Kak Daniel nie...seorg ibu kpd 4 org cahaya mata..pernah berkahwin
2 kali...bekerja sbg kerani (tmpt keje acu tak pasti..tak dinyatakan)

*::* Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri
sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

--> 10 fakta / hobi mengenai acu ::

1- seorang anak bongsu daripada 8 org adik beradik

2- berasal dari kedah..tapi sekarang menetap & bekerja di Selangor

3- seorang yang suka melancong
(bila ada duit lebih le...)

4- seorang yg peramah & senang untuk berkawan dgn sapa2 je
(huhuhu..puji diri sendiri..kui..kui..kui..)

5- minat dengan pengubahsuaian kereta
(tapi keta acu belum fully ubah lagi..uhuk)

6- lebih rapat dengan arwah ayah berbanding mak...
i miss my father so much... :-(

7- bekerja di dalam bidang IT
(cita2 asal nak jadi akauntan...tak tercapai akal ku...hahahaha)

8- tengah berusaha keras menurun kan berat badan
(erk...berat acu naik balik aritu...uwaaaaaaaaaaaaaaaaa)

9- menjadi aunty kesayangan kepada 21org anak sedara acu
(hahahaha....ye ke aunty kesayangan diaorg???)

10- apa yg pasti acu masih single...
(promote nie...kui..kui..kui..)

*::* Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya
dan menyatakan nama mereka di blog anda.

--> uish 10 org nie...ramai nye...

1- Farah
2- Kham
3- Jas
4- Ujie
5- Fea
6- Maziah
7- Lolita Juliet

tu je kot...yg lain nye tak tau nak letak sapa lagi...
if korang ada masa korang buat la ye....

*::* Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan
meninggalkan komen yang menyatakan
“anda telah di tag - sila layari blog ______
untuk mendapatkan award anda”.

ok akak...acu dah selesai menjawab tag ada
hope akak puas ati ye

Lawak..Lawak...

Monday, January 19, 2009

Sapa la punye keje nie...hahahahaha



Tag By Farah...WHAT IF UR EX SAID THIS TO U??

Baca tajuk je dah jenuh dok pikiaq..
apa nak jawab nie....
maklum le acu ada ex-boifren yg 'cinta monyet' je
yg sejati nye
(cewahhh...sejati kunun)
masih lg kekal sampai la nie...and hopefully
si dia juga akan kekal menjadi suami &
bapa kepada anak2 acu le..AMIN..

emm...meh kita tengok soalan2 nye ye...
lets go bebeh...

WHAT IF YOUR EX-GIRLFRIEND/ EX-BOYFRIEND SAID THESE TO YOU....

hi, how r ya?
:: hi...Alhamdulillah sihat..(dgn senyum paling menawan...hahhahaa)

hey! you wanna go to mall?
::emm...tak kot..ada hal sikit nie...

i love you..
::thanks...(sambil tarik senyum sikit je)

do you want some cookies?
::no thanks..saya on diet sekarang nie...

can u take me a picture?
::tak payah lah...nanti awek awak marah lak...

help me in my homework
::minta tolong dgn orang lain boley tak?saya ada hal nie..

here's my gift to you..
::oh..thanks..(amik jgn tak amik..hehhehe)

let's just be textmates
::erk..tak pe lah...tak nak

do you want me to buy u an ipod?
::ipod?saya dah ada..thanks

let's sit together in the bus..
::tak pe lah..saya tak naik bas sebab bawa keta sendiri

hi baby
::baby apa nye besar mcm gini...

you still cute..
::tau....cute sejak azali lagi...hahahaha

i still love you
::emm...

can i visit your house?
::tak manis la org tengok...apa lak jiran2 cakap nanti

do you love me?
::tak...

...TAMAT...

agak nye tu la kot jawapan2 acu pada ex-boifren acu
tapi dengan ex-boifren yg cinta monyet
acu & mereka semua kekal menjadi sahabat sampai sekarang

opsss!!! ada satu yg acu terlupa

Named 5 candidates on ur list, ask them to complete this tag
repost on their blogwrite title
"what if ur ex said this to u?"

::Maziah
::Ujie
::Kham
::Jas
::Kak Nur

Gile!!!

Friday, January 16, 2009

kadang2 acu konpius...
selama acu berkecimpung dlm dunia cyber nie kan
setelah beberapa web chatting yg acu join
kebanyak kan LELAKI (sori..mgkn ada wanita gak)
dalam web2 nie semua

suka sangat nak bercakap soal sex...

"i teringin la nak fuck dengan u"

"geram la tengok u...stim i tau..."

"ari nie pakaian dalam u warna apa?"

"i suka pompuan berisi sebab banyak air.."

gile!!!!!!!!macam sial je ayat2 diaorg nie...

acu bosan...niat kita berkawan untuk bertukar pandangan
tapi lain yg kita dapat...huh...
apa memang perkara tu je ke yg diaorang nie
cari kat internet nie?
tak boley ke kita bersembang topik lain?

kadang2 cara mereka tu membuat kan acu ilang
hormat pada mereka terutama nye yg berumur lebih dari acu
sedih...kesal...menyampah...benci...macam2 perasaan
dalam pala otak acu nie...

any komen???

TeSc0

Thursday, January 15, 2009

pagi tadi acu ada baca satu emel dlm mailbox acu
mencerita kan perihal Tesco...
petikan emel tu lebih kurang mcm nie bunyik nye...

********************************************************************
Sekitar tahun 2000 akhbar The London Jewish News
(
http://www.ljn.co.uk/) diedarkan secara percuma
di kesemua cawangan Tesco di seluruh England..

Ini ialah akhbar Yahudi yang memberikan sokongan secara terbuka
untuk regim ganas Zionis di Israel. Pengasasnya ialah Sir Jack Cohen
berasal dari keluarga Yahudi yang kaya raya.
Nama pasaraya Tesco diambli daripada nama isterinya Tessa Cohen.
Disamping mempromosi produk Israel di rangkaian pasarayanya
di seluruh dunia,mereka juga telah membuat perjanjian perniagaan
dengan syarikat perisianIsrael yang berjumlah jutaan dollar.

Jack Cohen lahir pada 6 Oktober 1898 dan meninggal dunia pada 24 Mac 1979
dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Yahudi Willesden, London , England.

Anda boleh sahkan maklumat ini dengan hanya
membuat "search" di internet dengan menaip "Tesco Jewish" dan
anda akan dapat pelbagai laman web Yahudi yang dikaitkan dengan Tesco.
Keputusan ditangan anda sekiranya anda mahu
menyokong Yahudi dengan mempertingkatkan ekonomi
mereka apabila anda membeli belah di Tesco.

********************************************************************

acu pun search le kat internet nak tengok rupa Jack Cohen nie nie le rupa nye


bermula dengan sebuah kedai runcit

sekarang nie Tesco gah menjadi sebuah gudang membeli belah terkenal
di seantero dunia....



begitu le bunyi petikan nye....
makna nye kan, lps nie tak leh le nak membeli belah di Tesco lagi kan??

HePi BufDaY FeA!!!!!

Wednesday, January 14, 2009


HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO FEA...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU....

Si Buta Penjual Tisu

Semalam petang acu ke KL jumpa dia
dalam pukul 7pm kami ke Jalan Masjid India
tujuan nye dia nak tolong mak dia tutup stall
so, dia parked keta kat depan OCBC..
acu tunggu dalam keta je...

dah dok dalam keta sorang2 mata meliar le tengok sekeliling
kebetulan lak acu ternampak seorang lelaki buta nie


memula dia berdiri....kemudian dia duduk...
pastu dia berdiri semula...
timbul perasaan simpati dalam diri acu
dalam fikiran acu, mungkin dia duduk bangun tu
sebab kaki dia dah lenguh..menunggu orang beli tisu yg dijual
tapi sayang nye, apa yg acu nampak
semua orang yg lalu lalang depan dia tak de sorang pun
yg endah kan diri dia...pandang pun tidak...

sian kan???
mungkin dia jual tisu tu untuk menyara anak bini dia kan??
mungkin dia berada di situ dari pagi lagi kan??
mungkin belum ada satu tisu pun yg terjual kan??
mungkin juga belum ada sebutir nasi pun yg masuk ke dalam perut dia kan??
emmm...segala nye mungkin....

I'm Hepi...

Tuesday, January 13, 2009

Horeiiii....
ari nie mood acu kembali seperti biasa...
setelah 2 ari 2 malam acu & dia berkrisis
petang semalam Alhamdulillah akhir nye
panggilan acu bersambut oleh dia...syukur..

8 ekor teddy bear yg acu acu antar
untuk membawa permohonan maaf kepada dia


Alhamdulillah berjaya...walau pun kemesraan tu kureng
tapi tak pe lah...sekurang2 nye acu berjaya pujuk dia
mudah2 an ari nie dia ok 100%...Amin...

~Mood Lari~

Monday, January 12, 2009

Ari nie tenet kat opis gile sikit
asyik on off je...nyampah...
dah le tu...nak buat keje pun tak de mood

tak de mood bukan sebab tenet on off
acu ada krisis dgn dia...huhuhu...
masuk ari nie dah 2 ari 2 malam dia tak jawab call
even sms pun tak reply...

acu dah buntu...tak tau apa nak buat lagi dah
memang salah acu pun...acu ngaku la tu
suka sangat nak buat perangai
padan muka acu...uwaaaaaaaaaaa.....

apa nak buat nie????
i really miss him...uhuk...
(ngengada je bunyi nye..)

~ZoooOOOoooM Bukit Merah~

Tuesday, January 6, 2009

Entry back dated...hehehe
seperti di janji kan dalam entry lepas
nie acu nak cite la pasal percutian acu aritu dengan family

sebenar nye plan asal kami sekeluarga nak bercuti
ke sebelah pantai timur sana nuu....
tapi apa kan daya...cuaca tak mengizinkan kami ke sana
maka nye kami pun tukar plan...

kami memilih untuk bercuti ke Bukit Merah Laketown, Perak
abg acu sponsor 3 buah rumah kt Apartment Suria
kakak acu sponsor duit makan walau pun dia tak dapat join
so, untuk penginapan kira dah save bajet dah...hehehehe
tq ye En Salleh & Pn Nor Saadah...sponsor kan penginapan & makanan aritu

pagi 25/12/2008
kami bertolak ke Bukit Merah dalam pukul 11 lebih dari umah mak acu
dari umah mak acu 2 kereta gerak sama...
sepatut nye janji nak jumpa abg acu yg kat Penang di Plaza Tol Sg Dua
tapi disebab kan ada beberapa insiden yg tak diingini
maka nye kami menerus kan perjalanan kami dgn 2 kereta nie
sampai ke Bukit Merah sana nuuu...

tunggu check in sejam lebih...
lepas check in, solat & rehat jap kat bilik...
lepas tu dalam pukul 4 kami semua keluar
acu ajak diaorg semua ke Pulau Orang Utan



dah nama pun pulau kan...maka nye nak ke sana kena le naik bot
disebab kan tak reti beranang, maka nye risau le jugak acu nie
hehehehee....tapi bila pekerja tu cakap dalam 15 minit je ke sana
so, acu try to tenang kan fikiran.."ala..kejap je..i'Allah tak de apa2"..hehhee


nie masa kat jeti tengah tunggu bot datang
yg baju purple dalam gambar atas nie, tu le mak acu...
mak acu putih tau...hehehehee..tu sebab acu putih gak..ahaks
yg sekeliling tu semua nye anak sedara acu...
muslimah je diaorg...tapi mak sedara dia..emmm..hampeh...hehehehe
lebih kurang 15 minit tunggu, bot pun sampai...

naik je bot, terus pakai jaket keselamatan...takut punye pasal...hahahhaa
seperti yg diberitahu, perjalanan cuma amik masa 15 minit
lepas tu Alhamdulillah selamat sampai ke Pulau Orang Utan


acu & Anuar bergambar depan Jeti..belakang acu yg interprem tu Habib
diaorg nie anak abg acu yg teman kan mak acu di kampung...
mak & ayah diaorg tak datang...ada hal...
so, diaorg 4 beradik je la yg ikut...

sampai kat pulau tu ada pegawai yg menyambut kami
dia ditugas kan memberi penerangan sambil
bawa rombongan kami berjalan melihat org utan kat situ
emm...jalan lebih kurang 1KM le...

tapi seperti biasa la...manusia jenis suka bergambar nie
memang tak akan melepas kan peluang nye lah...amik gambar
dah tak peduli sangat pun apa dia terang kan..hehehhee
sebab nye dah gile gambar... :-D

lepas abis jalan 1Km tu, kami di bawa ke tempat baby org utan nie lak
so,cute...acu suka tengok telatah baby orang utan nie
anak2 sedara acu lagi le suka...
terutamanye si kecik....khairi...
betul2 macam manusia...


nie salah sekor anak orang utan tu..
nama dia April...sebab lahir bulan april 2008
siap pakai pampers lagi...so sweet...macam anak manusia
syok tengok keletah dia...
dia nie lak dah tau ramai org dok tengok dia
macam2 aksi dia buat..hehehhee

lebih kurang 30minit kat pulau nie...time tu balik ke darat...
kesimpulan nye...best datang pulau nie
tengok gelagat orang utan kat sini
acu first time datang...tu yg suka sangat...

kalau dah kaki posing, tak kira kat mana
semua nye nak bergambar je keje nye...hehehehee
15 minit kemudian kami sampai ke darat...

lepak kejap kat ruang legar nie...posing sekeping 2..
pastu balik rehat...
anak2 sedara acu semua pakat tak sabar nak turun mandi kolam
kat bawah apartment tu....

malam nye pula, acu turun bersiar2 dengan anak2 sedara acu
nampak pula le tertulis "Dewan Karaoke"
uish...ati dah meronta2 nie...nak berkaraoke...hehehehe
tanya anak2 sedara acu, semua nye berminat...

sekali bila p tanya kat kaunter, mamat tu cakap dah ada orang booking
ala....sedih nye...tapi mamat tu minta no henpon acu
kata nye if dalam pukul 10.15 orang tu tak datang,dia akan call acu...

dalam ati masing2 nie semua pakat dok berdoa moga2 orang tu tak datang
sementara menunggu pukul 10.15pm, kami semua lepak kat kolam dulu
sambil bergambar sekeping dua...


dah lama lepak..tengok jam dah pukul 10.20..
iskh..tak call pun mamat tu
so,acu minta anak sedara acu yg lelaki pi tanya kat kaunter tu balik
dan memang rezeki anak2 sedara acu
kami dapat berkaraoke sejam...pukul 11 smp pukul 12...
so, apa lagi...melalak tak hengat punye...hahahahahaa
and acu??? very enjoy dengan diaorang semua...
terasa bangga sekejap bila ada anak sedara acu cakap ::

"nasib baik ada acu...dapat gak keluar malam.
kalau tak, malam2 mcm nie lepak kat bilik je la"

hehehheee...prinsip acu bila pi holiday satu je...
kalau nak lepak kat hotel baik le dok umah je...kui..kui..kui..



lepas pukul 12...semua dah ngantuk...
balik bilik..tido...zzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZzzzzz...

aktiviti esok nye 26/12/2008, dalam pukul 10am
semua bergerak ke waterworld....
tak sabar nak masuk mandi nie...
acu dah bertahun2 tak datang sini...
tu yg tak sabar sangat tu....hehehhee

nasib baik le beratur tak lama sangat sebab masih awal
huh...apa lagi jom kita...ENJOY...
tak sabar nye nak berendam dalam air...hehehhee

kami mandi kat waterworld tu dari pukul 10 pagi tu
sampai pukul 3 lebih...
muka acu daripada cerah bertukar ke merah...gelap
kaki acu pun sama...abis gelap jadi nye
gara2 nak jadi omputih...tak nak letak sun block
nak gelap kan kulit konon nye...
ha..amik kau...memang gelap betul...kui..kui..kui...

masa on the way nak ke kereta
acu terserempak dengan suria...dia pun datang bercuti
ke Bukit Merah tu dengan family dia...
lupa pulak la nak amik gambar dgn dia
sebab acu dah penat sangat...

ingat kan lepas balik ke apartment, petang tu nak turun
mandi kat kolam bawah tu pula...
tapi acu cancel...sebab nak keluar pi cari makanan untuk dinner
kakak acu bawa kami ke pasar malam Taiping....

malam nye seperti biasa, acu memang tak lekat kat bilik le
acu ajak anak2 sedara acu ke ruang legar waterworld
ingat nak beli souvenir untuk si dia...
so, dalam pukul 9 mlm kami keluar ke sana

acu beli 2 fridge magnet untuk acu
and samurai @ pembuka surat untuk dia
pastu si Anuar layan main game kejap



lepas tu balik ke apartment semula
lepak kejap tengok bola MU lawan...(lupa lawan dgn sapa)
abis game, acu ajak abang acu bawa kami pi minum
abang acu bawa kami pi Restoran Nasi Kandar Khalid

servis restoran nie very bad
tunggu minuman...Ya Allah...lama gile...
pastu boley pulak la salah antar air...teruk betul
tunggu roti canai kosong pun lembab
emm...apo la punya kedai...



lepas makan semua balik ke bilik masing2...
tido...zzzzzzzzzzZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz

esok nye 27/12/2008 lepas je sarapan
acu & the gang...hehehehee turun mandi kolam
mak oi...sejuk nak mapuh...hahahhaa
best....kami sangat2 la enjoy...
sewa bola sebiji...kami main bola dalam air
geng laki lawan geng pompuan...
keputusan nye...32 - 27
sapa menang??? tentu nye lah geng laki..hehehehee



kami mandi kat kolam sampai pukul 11
semua naik ke bilik sebab nak siap untuk check out..balik
so, almost 1pm kami check out
dan bergerak balik ke rumah masing2....

tamat le percutian acu 3 ari 2 malam di Bukit Merah Laketown
acu memang enjoy dengan percutian nie...best
insyaAllah panjang umo..tahun depan bercuti ke tempat lain pula

~Jom Makan Kek~

Semalam petang lepas keje, acu ke KL
tujuan nye satu...nak celebrate birthday my darling..hehhee
maka nye abis je keje pukul 5.30, acu pun terus le bergegas ke KL
amik dia kat umah...pastu dia bawa acu ke Kepong...
nak servey joran pancing kata nye...
and dia memang ada minta adiah besday nye alatan berkaitan pancing
cuma acu tak tau apa bende nye lagi...

lepas setel kat Kepong, balik ke KL semula...nak pi makan
tapi malam tadi kami kat tempat biasa je dulu
kata nye nanti lah makan kat tempat best sebab tak tau nak makan apa
acu tak kisah...ikut besday boy je la kan...(erk..boy ke??)

lepas makan, acu ajak dia beli kek...
seperti tahun2 sebelum nie, acu memang akan beli sebiji kek
untuk dia celebrate bersama2 dgn kawan2 baik nye di kampung tu..

thn lepas ada le gak acu masak kan sikit makanan utk di makan dgn kawan2 dia
tapi tahun nie tak sempat...sebab birthday nye ari keje
kami ke Secret Recipe bukit Bintang...
acu biar dia yg pilih kek yg dia suka


lepas pilih Chocolate Indulgence, dia tunggu acu dalam keta...
lepas setel semua, terus blk ke gerai port wajib diaorg semua berkumpul
nyanyi lebih kurang...tiup lilin lebih kurang...makan time...


disebab kan acu on diet, tak leh le nak merasa kek tu
acu cuma tolong potong dan hidang kan untuk kawan2 dia je





suka acu tengok diaorg makan...berselera betul...
apa lg le dgn keadaan acu yg mmg tgh diet nie
uwaaaaaaaaaaa......sodap nye....

lepas makan lepak jap...
dalam pukul 11 lebih baru acu balik umah...



suka tengok dia hepi bersama dgn kawan2 dia...