Followers

Jaga-jaga Pasangan Iblis

Friday, February 27, 2009

Ada di kalangan chatter yang ketagih chat sex sampai terlanjur berzina
yang jadi lagi syok tu bila both of the chatters nie respon & nak benda yg sama
iskh..iskh....Astagfirullah... sanggup tu buat sex dengan org yg tak kenal
sesuatu yang melampau terutama kepada pasangan yang dah berkahwin....

korang baca tak paper Metro semalam???
mengenai pasangan suami-isteri yang cari makan melalui sembang sex.
si isteri berchatting cari mangsanya yang muda dan berduit.
pastu buat temujanji di hotel konon nye untuk berzina la
yg lelaki muda tadi pun sama gak niat nye...
nak melempiaskan nafsu serakah nye....

pastu masa dalam bilik hotel, suami pompuan tadi akan datang
dan mengamuk mengatakan isterinya curang dan
tuduh lelaki muda @ chatter tadi goda isteri nye.
pastu suami akan belasah chatter tadi dan amik semua barang2 berharga + duit

mengikut cakap Datuk Michael Chong, setakat nie dah ada 3 kes dah berkaitan dengan
"pasangan iblis" tu...(gelaran dalam harian metro semalam le...)
Datuk Chong bgtau, mangsa terpaksa bayar RM50,000 kepada pasangan tu
utk elak kan rahsia terbongkar...iskh..iskh....

acu rasa mangsa yg kena nie mungkin bangsa Cina & mungkin gak "pasangan iblis"

tu pun bangsa yg sama mcm tu....mungkin la...
tapi tak mustahil kalau orang melayu pun buat bende mcm tu...
duit punye pasal peduli apa tentang maruah..lantak pi la...janji dapat duit

so, pada sesapa yg suka chat pasal sex tu..henti2 kan je la
bawa2 la bertaubat...tak yah le nak ikut nafsu sangat...
apa lagi le if sampai tahap jumpa & terlanjur
tambah berdosa lagi if yang buat tu dah ada suami or isteri..

Mery Bermilo

Thursday, February 26, 2009

Malam tadi acu bosan kat umah
maka nye acu masuk ke dapur..belek2 apa yg ada
ada biskut meri...ada milo...ada kacang goreng
emmm....boleh buat something nie...

maka nye acu pun pong pang pong pang kat dapur tu
patah kan biskut mery..susun dalam bekas
pastu bancuh milo & mesin kacang
dan hasil nye...hehehehehee


nie le bende nye bila dah siap di potong..
baru kuar dari freeze cantik la dia
tapi bila dah lama sikit cair...mungkin milo tu acu terlebih air kot
apa nama nie ek...acu pun tak tau
acu bg nama Mery Bermilo je lah...hehehheehe...boley la ek

tu acu potong untuk di bawa ke opis
acu buat 2 bekas...1 bekas lg acu bg kat Pn Fea..jiran bawah rumah acu...
ingat tak rumah yg acu
tumpang mandi aritu?

Acu Masak??? Hahahaha...

Tuesday, February 24, 2009

Minggu lepas acu ada baca dalam blog Farah
tulisan dia mengenai masakan
roti lapis berdaging
tengok pada gambar tu macam sedap lak...
dia ada bagi
link untuk ambil resepi roti tu..
so semalam,acu dgn si Maziah pun usha2 le
link yang si Farah nie bagi
dengan semangat berkobar nak balik try nie siap print lg tu resepi nye..hehehehee
petang semalam lepas balik keje acu singgah jap kat kedai runcit beli susu, roti & majerin

sekali bila time nak buat bende alah nie...cari punya cari
resepi nye acu tertinggal kat opis lak...adussss
ah...bedal je lah kan...harap2 tu menjadi la...
buka peti ais keluar kan semua bahan2 yg ada

sepatut nye lapisan di antara roti tu inti nye kena masak sendiri
tapi memandang kan rumah acu nie lum ada dapur lagi
maka nye acu tukar kan inti tu dengan tuna ready made...hehehhee
pastu acu lupa nak beli cheddar cheese so, acu ingat nak guna kan cheese yg
acu dok makan pagi2 tu...tapi last minit cancel takut tak sedap :-D

nie hasil nye bila roti tadi bercampur dengan susu + telor + garam


pastu sapu kan majerin supaya roti tu tak melekat kat dalam loyang

dah siap leser kan majerin tu, pastu kita letak le roti tadi sebagai lapisan pertama

lapisan kedua nye lak acu letak kan tuna tadi tu

ulang le sampai abis roti yg dibancuh tadi
sepatut nye lapisan terakhir di tabur kan dengan cheddar cheese tu
dah acu lupa nak beli cheese so, tak de lah cheese dalam masakan acu nie...huhuhu
pastu masuk kan dalam microwave...dalam 30 -45minit...
dan nie la hasil nye

tapi rupa nye tak menarik mcm Farah nye masakan sebab tak de cheese...uwaaaaaaa
tak pe...tak pe...next time acu suba lagi...nie baru first time...never give up...hahhahaa

Makan...makan...

Monday, February 23, 2009

Petang ahad lepas asar acu ke KL
amik fruitheart lepas tu bertolak ke Pandan Indah
(eh...ye ke Pandan Indah ek...lupa lak..)
kawan kami si Zul ada buat jamuan makan2 sikit...
tapi jemputan tak ramai pun...
beberapa orang kawan rapat dia je...

kami sampai sana dalam pukul 6 lebih...
ada 2 menu utama yg dihidangkan...laksa sarawak & laksam
laksa sarawak tu wife dia yg masak kan sendiri
sementara laksam tu lak dia order dari kawan dia
selain tu makanan sampingan ada kek, kuih tart & keropok
sori le lupa lak nak snap gambar makanan tu

acu cuma makan laksam je...
tekak acu memang tak leh nak terima laksa sarawak
tak tahan bau kuah dia....kuat sangat bau rempah nye

nie antara tetamu yg datang


nie budak2 rumah sewa si zul masa dia bujang aritu
tak ramai pun jemputan nye
nie ala2 private party la...orang2 tertentu je...hehehehe

ha...nie le keluarga si Zul nie...

wife nye nama Lijah & anak nye nama Fawaz
sori le tunjuk montot lak si Fawaz nie...

nie le rupa si fawaz

iskh...tunduklak dia...
malu betul la dia nie...orang nak amik gambar dia paling muka lak


ha...akhir nye...
dapat gak gambar muka dia berdepan...
acu suka tengok Fawaz nie...comel...kulit cerah ikut mak dia..

emm...kami lepak sana sampai pukul 10...
maklum le lama tak jumpa macam2 yg di bual kan...
lepas antar fruitheart balik, acu terus balik rumah...

PGL????Best...........

Setelah 2 kali terlepas menonton di Istana Budaya
akhir nye malam Jumaat yg lepas dapat gak acu nonton...Alhamdulillah...
tapi sedikit frust sebab menonton dr Upper Circle...huhu
nampak kecik je pelakon2 kat bawah sana...uwaaaaaaaaaa
semua gara2 tangguh beli tiket...uhuk...

Puteri Gunung Ledang The Musical memang BEST...
syok...seronok...best...best..best...
tempat memang full...ramai manusia yg datang malam tu

acu dan Fruitheart bertolak ke IB lepas maghrib
jalan jam...acu sampai sana dah nak dekat start dah...
parking pun jauh...kena menapak sikit
masa claim tiket kat kaunter IB tu
masih ada lagi insan2 yg datang nak membeli tiket...
menurut penjual tiket tu, tiket sold out
yg menunggu untuk beli tiket yg orang cancel last minit pun ramai...

nie acu sempat snap part Puteri menari semasa menyambut
kedatangan Sultan Melaka ke Majapahit


yang baju merah sebelah kanan tu la Tuah @ Stephen Rahman-Hughes
ensem u....tergoda i....hehehheheee
sori le imej tak jelas...nak fokus lebih2 tak boley
sebab amik gambar curi2...

tayangan lebih kurang 3 jam...tu termasuk rehat 20minit le
tayangan melibat kan 2 segmen...
segmen pertama kat Majapahit..segmen kedua kat Melaka & Gunung Ledang
ada diselit kan teknik2 magic...

antara nye part Puteri nak melarikan diri ikut Tuah
tetiba je dia ilang masa dalam lindungan Bayan @ penjaga puteri
Bayan cuma selimutkan badan Puteri alih2 je lepas tu Puteri dah ilang

bercerita pasal lagu dalam PGL nie
acu paling suka part Sultan Melaka nye lagu...
best...lagu nye rancak...
ye lah yg Puteri & Tuah semua lagu tangkap lentok nye
maklum le orang tengah bercinta...semua meleleh je la

lakonan AC Mizal sebagai Gusti Adipati Handaya Ningrat pun best gak
paling comel lakonan adik Mohd Afif Halim sebagai Raja Ahmad
anak Sultan Melaka....comel je masa dia berlawan silat dgn Tuah


lepas dah abis show masa last sekali tu
Tiara said thanks pada penonton,penaja & bgtau malam tu
ada disediakan tabung untuk kutipan derma Gaza

lepas tu sesi sain autograp
acu tak sain pun sebab malas nak beratur..
cuma menyelit utk snap gambar diaorg je

nie le rupa Tuah & Puteri
ensem kan si Tuah tu...

nie lak rupa Sukania Venugopal yang berlakon sebagai Bayan


lepas tu acu bergambar dengan poster diaorang je


niat asal acu nak bergambar dgn Tuah & Puteri
tapi lain yg acu cari lain yg acu dapat
tak dapat bergambar dengan diaorang...dengan 'PONTIANAK' pun boleh lah

acu jumpa dengan pontianak cantik @ Maya Karin nie time rehat 20minit tu
masa tu ada husband dia tapi husband dia tak nak bergambar...
ensem husband si Maya nie...sesuai dengan dia...

teringat kata2 Tuah pada Puteri sebelum Tuah berangkat balik ke Melaka ::

"setapak ku melangkah pergi, 2 tapak rindu ku setia pada mu..."

Jiran Tetangga

Wednesday, February 18, 2009

acu nak bercerita perihal jiran2 di kawasan umah baru acu
kat kawasan nie ramai juga orang asing...mostly dari negara arab
diaorg nie kan, tak kira masa memang suka berkumpul..berbual
tak tau le apa yang diaorng bual kan....

nie gambar yg acu rakam kan dari atas umah acu di tingkat 8
kebetulan balkoni umah acu nie mengadap padang permainan
padang permainan yg rumput nye ala2 malu nak tumbuh...
tapi sori le imej nye kurang memuas kan
tapi still boley nampak kan cuma kurang tajam...hehehehe

nie kumpulan pertama...ada lebih kurang 7 bapa2 arab
yg dok berkumpul..sembang...gelak kuat2...
yg sorang tu siap landing baik nye atas rumput...(erk..nampak tak???)
tak tau apa yg diaorg bual kan...sebab tak faham bahasa arab

nie gambar kumpulan yg kedua...
ada dalam 4 orang...position nye bersebelahan je dgn kumpulan pertama tadi
yg nie mungkin sebab jauh sikit dari umah acu
maka nye tak dengar sangat perbualan diaorg...

kumpulan ketiga nie pula terdiri daripada sekumpulan anak2 arab
bermain2 di kawasan playground nie...
mungkin diaorang nie anak2 kepada kumpulan bapa2 tadi kot
sebab tu tak de pengawasan sebab bapa2 nye sibuk berbual

ekceli bertentangan dengan kumpulan yg pertama tadi
ada sekumpulan lagi bapa2 arab tu...dalam 3 orang berkumpul
acu snap gambar nye tapi imej nye tak nampak langsung...
sebab tu tak paste dalam nie...

kekadang mak2 arab ada join gak
tapi diaorang melepak sesama mak le
malam nie tak de pulak mak2 arab join
hanya anak & bapa nye je

korang agak2 pukul brape time nie?
memang le malam kan....pukul 8? pukul 9? pukul 10?
emmm...semua tu salah...
sebenar nye time nie dah hampir pukul 12 tau..
orang mesia semua dah nak masuk tido
malah dah ada yg tengah melayari mimpi dah pun time nie

tapi diaorang????
mata masih segar bugar lagi...agak nye diaorang nie baru sampai mesia kot
orang kata masih 'jeklek' lagi....tak boley nak tune mata tu ikut time mesia
sebenar nye tak kisah pun diaorang nak dok melepak ramai2 mcm tu
tapi kalau dah berkumpul...biasa lah...sure lah keadaan nye riuh
bising dengan gelak diaorang...huh...

tak ada sensitiviti langsung dengan jiran tetangga yg nak tido
anak2 kecik yang nak tido...
orang2 tua yang nak tido...
diaorang dengan dunia diaorang sahaja...emm...

"korang kata kami bising...kami peduli apa..."

2nd Tag Dari Kak Daniel

Monday, February 16, 2009

acu nak layan tag dari Kak Daniel lak...

TANDA2

Q :: TANDA2 KAMU BAD MOOD.
A :: diam je....biasa nye acu seorang yg suka bersuara

Q :: TANDA2 KAMU MARAH.
A :: apa ek...membebel je kot...hahhahaa

Q :: TANDA2 KAMU SINTING.
A :: sama seperti akak..acu pun tak tau apa makna SINTING.
ada sesapa yg tau ke????

Q :: TANDA2 KAMU MALU.
A :: pipi yg putih gebu nie menjadi kemerahan... :-D

Q :: TANDA2 KAMU SEDANG CEMBURU.
A :: diam...sambil mata menjeling tak puas ati...

Q :: TANDA2 KAMU SEDANG SEDIH.
A :: menangis la...apa lg...

Q :: TANDA2 KAMU TENGAH GUMBIRA.
A :: asyik nak bercakap je...senyum sorang2..


APA?

Q :: APA WARNA BAJU YANG KAMU PAKAI SEKARANG?
A :: coklat + cream

Q :: APAKAH KAMU TERMASUK ORANG YANG SUKA SHOPPING?
A :: yesssssssssssss.....

Q :: APAKAH KAMU PERCAYA LOVE AT FIRST SIGHT?
A :: emm...percaya kot..

Q :: APAKAH YANG INGIN KAMU LAKUKAN SEKARANG?
A :: nak abis kan tag nie pastu nak balik umah tengok cite Spa Q

Q :: APAKAH RASA DI HATI KAMU SAAT INI?
A :: rindu....kat mak & kat fruitheart...


BILA

Q :: BILA PERTAMA KALI KAMU DILAHIRKAN KE DUNIA
A :: 28-Januari-1978

Q :: BILA SAAT TERINDAH DALAM HIDUPMU?
A :: saat pertama selepas keluar dari perut mak

Q :: BILA KALI TERAKHIR DIMARAHI IBUBAPA?
A :: masa umur 11 tahun...pertama kali dalam peperiksaan
tak dapat top 3...huhuhu

Q :: BILA KALI TERAKHIR EHEM EHEM EHEM?
A :: iskh...lum kawin lum le ehem..ehem..ehem...

Q :: BILA KAMU AKAN MARRIED?
A :: kena tanya fruitheart


BAGAIMANA

Q :: BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG BUAT KAMU SAKIT HATI?
A :: ntah le...acu nie cepat maaf kan orang (ye ke ek..)

Q :: BAGAIMANA KALAU ADA ORANG CAKAP KAMU LAWA/HENSEM?

A :: senyum lebar sampai ke telinga :-D

Q :: BAGAIMANA JIKA ADA TEMAN KAMU MENINGGALKAN KAMU?

A :: if terpaksa tinggal kan...acu redha...

Q :: BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG TIDAK SUKA SAMA KAMU?

A :: apa nak buat...kita nie manusia biasa.tak dapat nk puas kan ati semua org

Q :: BAGAIMANA KALAU KETIKA KAMU BANGUN, KAMU DIKELILINGI API?
A :: apa lagi...jerit sekuat ati le...if boley lari keluar, acu lari le,,(erk..larat ke ek..)

Q :: BAGAIMANA JIKA KAMU KESEORANGAN.
A :: skrg nie memang dok sorang pun...layan tv & tidooooooooooooo



huh...banyak gile soalan...lenguh tangan nak menulis...
malas nak tag sesapa lah...sebab soalan nye banyak sgt
sure korang malas nak jawab kan...hehhehehehe

ke ada yg rajin nak jawab???
sudi2 kan lah ye pd sesapa yg rajin tu....

1st Tag Dari Aramis2177

ya ari nie acu nak tunai kan janji acu nak jawab tag dari aramis2177
jom kita layanzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

1. Go to your photos folder in your computer.
2. Go to the 6th folder of photos.
3. Go to the 6th picture in that folder.
4. Put the picture on your blog and description of it.
5. Invite six friends to join the challenge.
6. Link them in your blog and let them know they have been challenged.


.....dan hasil nye gambar nie yang kuar...


gambar nie di ambil masa thn 2007 di SIC...ada A1 race
acu ke sana dengan anak sedara acu si amzar & 3 org kawan my fruitheart...
abis race tu spt biasa acu akan ke belakang pit stop untuk tggu fruitheart abis keje....
tapi aritu memang best sangat sbb acu dapat bergambar dgn Alex Yong...huhuhu..
dia sangat ensem....hahahhahaa...tu le serba sedikit cite pasal gambar tu...

emm...nak kena tag 6 org lak ye???
acu rasa acu tak nak spesifik kan sesapa lah...
bukan apa...acu tau tak semua org suka nak publish kan gambar diaorg nie
so,sesapa yg baca tag nie if rajin nak buat...sila kan lah
kerjasama anda amat dialu2 kan...sila..sila..sila...

Bina Peribadi Di Waktu Makan

Pakar motivasi bebas Ustaz Sobri Abd. Rani menyarankan
agar ibu bapa menjadikan waktu makan sekeluarga sebagai waktu
untuk membetulkan kehidupan atau membina peribadi anak-anak.

Kerana waktu makan adalah program bersahaja yang besar
impaknya dalam hidup. Antara didikan yang boleh diterapkan
kepada anak-anak pada waktu makan::

1. Tunggu orang yang paling tua.
Kalau ada ayah, suapan pertama hendaklah dimulakan oleh ayah.
Kalau tidak ada ayah, emak dulu. Rahsia di sebaliknya, bila dikekalkan
begitu selama tiga bulan, akan tumbuh di hati anak rasa hormat kepada
yang lebih tua walaupun di luar pandangan kita. Jadi kalau kita hendak
tahu macam mana anak kita di luar pandangan kita, tengok waktu makan.

2. Baca bismillah dan guna tangan kanan.
Anak kita tidak akan sanggup untuk memasukkan makanan ke mulut
atau memegang sesuatu yang bukan haknya. Yang biasa dia ambil masuk
ke mulut dengan nama Allah dan biasa memegang yang halal dengan
tangan kanan. Melalui amalan yang mudah ini, roh kita dimonitor oleh syariat.
Amalan ini tak perlu pada tenaga dan wang ringgit yang banyak tapi perlu
pada kesabaran dan istiqamah.

3. Ambil lauk terdekat dulu
Bagi cubitan lauk yang pertama, ambil yang paling dekat. Kenapa?
Melatih sabar. Kali kedua jika hendak ambil yang jauh tak mengapa,
itu dikira usaha ikhtiar untuk dapat yang lebih baik. Ia mempengaruhi corak
kehidupan dan corak kita bekerja.

Kalau ayah atau ibu hendak membina sifat penyayang, ambil lauk yang
pertama letak di pinggan anak. Memang anak akan rasa lain.
Kalau dia tak mahu lauk itu tak mengapa tapi kita memberi tu yang mustahak.
Kalau kita buat macam itu, dia juga akan jadi macam itu pada orang lain.
Kita sudah bina masyarakat penyayang di dalam rumah kita.
Malah untuk latih anak cinta pada saudaranya yang lain, itulah waktunya...

4. Kawal suapan
Bila ambil makanan untuk suap ke mulut, jangan diangkat suapan seterusnya
selagi di dalam mulut itu belum ditelan. Sesudah ditelan,baru angkat suapan
seterusnya masuk ke mulut. Untuk apa?

Melatih jangan tamak dan bersifat qanaah mencukupi apa yang ada.
Atau lebih tepat, melatih syukur terhadap apa yang Allah kurniakan.

Nothing Is Imposible

Sunday, February 15, 2009

21 yrs back in his grandma's place..



From one of the poorest family's chair to the most powerful chair in the world...!!!




Huh..

Thursday, February 12, 2009

Pukul 7 pagi tadi acu masuk bilik air nak mandi
sekali buka shower...Alamak!!!! air tak turun
mapuh le....mcm mana nak p keje nie...adusss

keluar dr bilik air, terus acu msg Pn Fea nie...
kebetulan umah kami sama building...dia di tingkat bawah
umah dia ada lak air...
emm...mungkin sebab umah dia kat tingkat 5
so, air cepat penuh tangki...
umah acu tingkat 8...lambat kot air tu nak panjat

maka nye dengan sekonyong2 muka tak malu
acu turun pi ke rumah dia...
numpang mandi ye Pn Fea...hehehehe
malu nye saya....apo nak buat

lepas mandi, balik umah...terus siap2
tetiba je ada sms...
uiks..sapa lak sms pagi2 nie...

"Nyah, jalan jam" - sms Pn Fea

erk...mapuh le...dah nak dekat pukul 8 time tu
acu masuk keje 8.30
kata nye lepas tol keta dah tak bergerak...
uish...dasyat tu jam nye...

"Ko dh ku umah ke?jem teruk kt mana2 jln.ada lori rosak.
aku dh dkt stgh jam sgkut."
- sms dr maziahalis

acu tawakal je keluar rumah...pukul 8.05
dan buat pertama kali dalam sejarah
setelah nak masuk 8tahun acu keje
ari nie pertama kali acu tersangkut dalam jam...uwaaaaaaa

seperti kata maziahalis..mana2 jalan pun jam...
nak tau penyebab nye apa??

lori yg tersadai rosak tepi jalan tu le yg menjadi kan jalan jam
huh...tepi jalan tau...bukan nye tengah jalan...
betul la orang cakap rakyat mesia nie 'perihatin'...
hasil daripada 'keperihatinan' rakyat mesia nie
acu sampai opis pukul 8.35...huhuhu...

i Love My Friends

Wednesday, February 11, 2009




true friends
are the people who
walk into your life

and no matter what happens
never leave

How To Check If The Man Is Still A Virgin

Tuesday, February 10, 2009

A very 'straight and honest' girl is going to Kuala Lumpur.
Before she left, her mother gave her some advice.


"Daughter, when you're in KL and if you're looking for a match there,
you must take note of the following requirements Mother set for you.
You must find a man that is 'faithful' , not 'spendthrift'
and must be a 'virgin'."

With this advise from her mother, the girl went to Town.
After some months later, she came home to her kampung
to get her mother's blessings to marry.

"Mother, I've met my match following your instructions.
My future husband is faithful because when we went out for a holiday one day,
he took care of me specifically even though there were so many prettier girls around.
Isn't that being faithful?"


Her mother nodded in agreement.

"Then, since the day was getting late in the night and rain was pouring,
my boyfriend decided that we stay the night at a hotel.
He also suggested that in order not to spend too much,
we shared one room only. Isn't he not spendthrift guy?"


For the second time her mother nodded her head in agreement,
but with a little concern.

"And finally mum..., I know he is a virgin".

"How did you know he is still a virgin?" The mother asked with repidition.

"Mmm....his 'that one' is new......still wrapped up in plastic,mum!"


hehehehee....no komen...

Worst Husband In The World!!!




paling tak guna punye suami yg gmbar no 3 tu
sanggup tido dengan basikal dlm khemah
basikal tu lagi penting dari bini
hampeh nye suami....



Kasut Bergerak

Jemput la naik ye...jgn malu-malu tau...
so cool bebey....






Family Day @ Tiara Beach Resort

Hari sabtu lepas opis acu ada buat family day
kat Tiara Beach Resort, PD..kami ke sana 2 ari 1 malam...
tahun nie acu salah sorang ajk yg terlibat dalam mengurus kan FD nie

acu ke sana dengan Maziah...
sebelum pukul 9 pagi Maziah dah sampai umah acu
awal nye bergerak....hehehehe
sebenar nye kami nak ke Melaka dulu pagi tu
Maziah nak antar laptop kat adik dia di sana
sebab tu kami gerak awal...

kami sampai kat PD dalam pukul 1 lebih...
singgah lunch kat Pantai Teluk Kemang...
lepas makan, kami jalan2 kejap kat sana...
belek apa yg patut di belek...
dalam pukul 2 lebih baru kami sampai kat hotel

lepas amik kunci,terus masuk bilik..lepak..solat..rehat..
dalam pukul 6.30 acu turun dengan Kak Win & Maziah
nak tinjau apa2 yg boleh ditolong untuk acara malam nanti

acara malam bermula jam 8 malam...
makan malam di Garden Terrace...
kebetulan weken tu ramai betul orang yg buat aktiviti di Tiara
so, tempat makan tu memang ramai sangat orang...

acu bersama Kak Nurul (baju biru) & Maziah..

emm...tahun nie nye FD kurang meriah sikit...
acara malam pun kurang menarik...
emm...tapi acu tetap enjoy sebab ada lucky draw & karaoke..ahaks..
nak tau acu menang apa??
jeng..jeng...jeng.....
hamper je sebenar nye...hahhahaa
hamper sumbangan daripada IBM

acu bergaya manja di sisi hamper yg dimenangi...kui..kui..kui...

sesi karaoke acu berduet dengan En Ghani...
ala...yg pelakon Jangan Ketawa dulu tu...
kami nyanyi lagu Dua Insan (M Nasir & Yunizar Hussin)
lagu feveret acu if pi karaoke... :-D

malam tu acu balik awal gak le ke bilik
dalam pukul 11 lebih...lg pun kami semua dh kena halau
dengan staf Tiara...diaorg nak kemas2 tempat tu dah..
huh...hampeh tul...tak leh nak karaoke lama2

acu berkongsi bilik dengan Maziah..bilik kami jadi 'port' berkumpul
malam tu, Kak Win, Kak Wan & Che Nah datang ke bilik acu
kami berborak sambil makan sambil potong kek untuk acara esok nye...
berborak punya pasal pukul 2 lebih baru kami tido

bekpes ari ahad tu start pukul 7.30pagi
pukul 8.30 berkumpul kat padan depan hotel untuk acara sukaneka
huh...macam2 karenah budak2 masa sukaneka nie...

ada yang dah tak sabar

ada yang suka

ada yg menang hadiah

tak kurang jugak yg menangis bila kalah

mak & ayah berbual sesama sendiri sambil tengok aksi anak2 diaorang


selain tu ada gak acara untuk mak & ayah

pelbagai aksi mak & ayah gara2 sebiji telur...sangat kelakar...hahahhahaa


tahun nie acara sukaneka tamat awal...pukul 10.20 dah setel semua dah
nie semua nye sebab nak bagi peluang orang mandi kolam
bukan setakat anak2..mak & ayah pun tak sabar2 nak terjun kolam
lepas game abis, acu terus naik ke bilik...tido..malas nak mandi...
sebab nye kesan terbakar masa mandi kat Bukit Merah dulu tu
lum ilang sepenuh nye lagi...
so, cukup le kehitaman yg ada tu...tak mau tambah lagi

pukul 12.50 kami check out...terus ke Garden Terrace..lunch
lepas lunch kami sempat le posing untuk yg terakhir kali nye


abis je bergambar acu & Maziah terus bergerak balik
sampai umah dalam pukul 3 lebih...solat....tido........