Followers

Banzai!!!!!!!!!!!!!

Friday, July 31, 2009

Akhir nye...setelah lama acu tunggu
setelah sebulan berlalu
malam semalam baru acu dapat...
apa yg acu tunggu???

nie gambar2 kenangan masa acu pi Super GT 2009 aritu
dari 19 - 21 Jun 2009 kat SIC
entry yg dah basi...dah hampir busuk dah pun...hahahaa
tapi tak kira...acu nak tulis gak...

huh...gambar2 nie semua sebenar nye dalam camera si dia
kenapa dalam camera dia??
sebab nye masa hari kejadian, acu boleh lupa bawa camera
maka nye, terpaksa la acu guna camera dia

Super GT kali nie, acu beruntung sikit
dengan benda alah nie...

si dia bawa acu masuk ke pit...
so, dapat la acu merasa pit walk tahun nie
nie gmbr acu & Toman...antara kawan rapat si dia

dan dapat le acu bergambar dengan GT chicks...hehehe
nie of gmbr acu GT chicks...kerempeng je semua nye...huhuhu
lawa2 & comel2 belake...

kesimpulan nye, super gt kali nie acu suka...hehehehehe
tq very much darling...luv u


Hari Ini...

Thursday, July 30, 2009

Pagi tadi, acu terlambat bangun...
kelam kabut acu dibuat nye...huhuhu
but Alhamdulillah jalan tak jam
acu sempat sampai opis tepat pada waktu nye

tapi tadi seharian acu tak buat keje pun
dalam pukul 10.30 acu bergerak ke Rembau
ada kematian...
acu pegi bersama dengan kak Noraida, Che Nah & kak Zana
kak Noraida yg drive

jauh juga rupa nye Rembau nie
dah tu kampung nye masuk jauh ke dalam sana
line phone pun tarak...
arwah tinggal kat kampung Inas..
jalan ke kampung tu berliku2...berbukit2...

masa sampai tu orang baru nak bawa jenazah ke kubur
terus le kami cari kak Ikin...
oh ye lupa nak bgtau...kak Ikin nie dulu tuan punye
umah sewa yg acu tinggal since acu masuk keje
dia dulu keje sama opis dengan acu
tapi sekarang nie dia dah pindah ke fakulti lain
yg meninggal nie bapa mertua dia...
kak Ikin & abg Mat (suami dia) antara orang yg acu rapat kat opis nie

so, lepas jumpa kak Ikin..jumpa mak dia & juga mak mertua dia
pastu lepak kejap...rehat lepas jalan jauh
best betul dok kat umah kampung nie
umah mak acu sungguh pun kampung
tapi tak terasa sangat suasana kampung nye
sebab umah acu tepi jalan raya...

tengok le pokok2 bunga nye subur je..
ada bunga pelbagai jenis bunga orkid

ada bunga melur ros...nampak tak kelopak2 dia
lebih kurang sama dengan bunga ros
(ada je tangan yg interprem...hehehehe)

nie 2 jenis bunga nie acu lupa nama nye...

bukan setakat bunga je tau..buah2 pun banyak
sekarang nie musim rambutan...tengok le...
geram nye tengok rambutan bergayut kat pokok nie

buah jambu pun ada...merah mengancam..

lepas makan buah sebiji dua..kami pun mnta diri untuk balik
kak Ikin ajak makan lunch kat situ
tapi memandangkan kami ada agenda lain
maka nye tak dapat le penuhi permintaan kak Ikin tu
sebelum balik abg Mat bekal kan buah rambutan
untuk makan dalam keta kata nye...

on the way balik tu, kami singgah beli buah yg di jual tepi jalan
macam2 buah yg ada...murah lak tu..sebungkus RM2
ada langsat

ada mata kucing


ada buah tampoi...korang penah makan buah tampoi?
acu memang suka buah tampoi masa acu kecik2 dulu
sekarang nie dah susah nak jumpa

so, tadi masa jumpa buah tu seronok nye...
tapi acu tak beli banyak..beli 1 ikat je
sebab takut tak abis nanti membazir lak
dah le acu dok sorang je kat umah..
kak Noraida siap beli pisang & daun kucai lagi...
murah betul diaorang jual...semua nye RM2 je

dah puas beli buah kami pun terus kan le perjalanan kami
dipertengahan jalan tu tetiba je kak Noraida tanya

"Korang nak makan cendol tak?"

dia nak ajak kami cuba cendol yg dijual kat sebuah restoran tepi jalan
tengok ramai gak orang makan kat situ...
besar kain rentang tergantung kat kedai tu

CENDOL MADU REMBAU

wah...bunyik nye macam menarik je
dan rasa nye...fuh...memang best...sedap

rasa tak cukup semangkuk..tapi tak leh nak tambah
sebab nak kena simpan perut nie untuk lunch...hehehehe
dah kenyang, sambung lg perjalanan...
pastu kami singgah solat kat hentian Seremban...
pastu terus lagi dah tak de berenti2 lagi dah

setelah puas mencari, sebab hampir2 kami tersesat
akhir nye jumpa le destinasi untuk kami lunch
hahhaha...kali kedua untuk bulan nie
acu lunch di Restoran Saba...

nie cadangan Che Nah la nie...
kebetulan pula kak Noraida & kak Zana belum penah makan kat sini
acu ikut je...mana2 pun boley

acu seperti biasa order Sish Tawouk & roti pita

kali nie acu order air Lime Barbican..0.0% alcohol..hehehehe

diaorang order Lamb Hanith Large...kongsi makan bersama

dan kak Zana tambah order roast chicken di makan dengan roti pita

dah kenyang...baru le kami balik ke opis...

huh..sampai opis dah pukul 5....hehehhe
acu naik opis kejap, setel apa yg patut

oppss!!! lupa lak nak cakap....
dikesempatan ini..(cewah mcm ketua kampung nak bg ucapan je)
acu nak berterima kasih pada kak Zana @ Dr Marzanah
sebab nye segala perbelanjaan kami ke kampung Inas
100% ditanggung beres oleh dia...
termasuk le segala pembelian buah-buahan tempatan tu semua
thank you so much....luv ya

dalam pukul 7, acu keluar dari opis menuju ke Alamanda pula
acu ada janji dengan kak Rozy (x-opismet acu)
nak teman dia berbuka posa ari nie...
huh...makan lagi...tapi kali nie acu order wafer ice creamy
(sekadar gambar hiasan...lupa nak amik gambar daaa...)

share makan dengan kak Rozy

lepas solat maghrib, kami pi window shopping kejap
dah nak pukul 10 baru kami gerak balik ke rumah...
sampai rumah...mandi...on tv..on laptop...tulis blog...
abis tulis blog...off tv..off laptop...tido..zzzZZZZZZZZZZZZ

Saya Sangat Suka

Wednesday, July 29, 2009

Acu sangat suka laman web nie...
sebab apa acu suka???

Pertama::
acu dapat jumpa semula kawan2 sekolah dulu dan
dapat tambah kawan2 baru kat dalam nie
tak sabar acu nak genap kan 1000 friend dalam nie...


Kedua::
acu suka 'berperang' kat dalam nie


Ketiga::
dah penat 'berperang', acu 'bercucuk tanam' lak kat sini


kat sini


dan yg terbaru kat sini

Keempat::
acu boley chat dengan kawan2 kat sini

Kelima::
acu & si dia dapat share something kat laman web nie gak...

bila si dia keluar memancing, acu sanggup lepak kat umah
mengadap web nie je...I'M ADDICTED!!!!

kesimpulan nye...acu memang suka web nie..
so, kengkawan blog yg ada id dalam laman web nie add le acu

nickname :: Darling Pya
email address ::
sephiasayang@yahoo.com

Kenapa??

Sunday, July 26, 2009

kita memilih baju apa yg nak dipakai

makanan apa yang ingin dimakan

dengan siapa kita selesa berkawan atau

rancangan tv apa yang kita gemari..


Tetapi

mengapa kekadang kita tidak membuat pilihan dalam menentukan emosi kita....

kenapa perlu memilih menjadi seorang yang pemarah

jika kita boleh menjadi seorang yang ramah dan membantu..

kenapa memilih untuk terus rasa kecewa jika

kita boleh memilih untuk bangun semula daripada kekecewaan

dan tidak membiarkan diri terus diselubungi penyesalan..

Dalam apa jua yang kita lakukan..
hidup ini adalah suatu pilihan..

berhenti menyalahkan orang lain, berhenti menyalahkan takdir..,
kita adalah jiwa merdeka yang mempunyai pilihan
dalam mencorakkan kehidupan kita..

Moga2 apa jua pilihan yang dibuat dalam hidup
adalah pilihan yang menjadikan kita insan yang lebih baik
dan semakin dekat kepada Allah..

seraut wajah riang, hati yang tenang

hanyakan terukir dengan iman dan taqwa....

New Baby Born

Thursday, July 23, 2009

Tengahari tadi acu, Suria & Maziah
pegi ke hospital An Nur Bangi..
our ex-opismet bersalin pukul 3 petang semalam
dapat baby girl...comel...


Dida nie dulu keje sekali dengan acu tapi sekarang dah pindah
dah dapat keje baru kat KL sana...
nie baby kedua dia...yg first aritu pun girl jugak..
berat baby nie 3.45kg...
insyaallah if tak de apa2 masalah, petang nie dah boley balik rumah

so, congratulations Mummy Dida & Daddy Shah!!!

Asyik Makan je...erk..

Semalam petang lepas opis, acu ke KL jumpa si dia...
lepas amik dia kat umah, kami terus pegi Kepong
dia nak beli alatan untuk memancing
weken nie dia dan kawan2 dia nak pi memancing
kat Pulau Sembilan...(eh..ye ke..tapi lebih kurang mcm tu le nama nye)

kebetulan semalam acu berpuasa..(posa ganti..ahaks)
dalam keta dah bunyik azan..
telan apa yg ada je la dulu..janji berbuka
lepas selesai segala urusan dia kami bergerak ke Damansara

memula acu teringin nak makan kat dalam ikea
(konon2 nak makan..tapi sebenar nye nak usha barang..hahaha)
tapi dia tak nak...sodih ai...huhu

kami park keta kat The Curve
pastu jalan2 kat situ cari tempat makan
memula nak makan kat The Apartments..
acu belum penah makan lagi kat sini
tengok menu nampak menariks...
tapi bila dah duduk...belek sana belek sini
tak de satu pun makanan dalam menu tu yg menarik perhatian

dengan muka selamba je kami keluar...
acu ajak ke TGI...dia tak nak
last2 dia suggest ke Tony Roma's

emm..ok gak dah lama tak makan kat sana
kebetulan semalam tak penuh restoran tu
so, terus je dapat tempat duduk...tak payah tunggu lama

sekarang nie, acu on diet balik...(kunun...hahahaha)
so, semalam acu cuma order

Baked potato soup complimentary dengan roti

dan juga skin potato as appetizer...
rupa2 nye kulit ubi nie, kalau di olah jadi resepi mcm nie
sedap di makan...

tengok la acu tu...kata diet..tapi cheese dalam skin potato tu
huh....sangat menggemok kan...aduihhhh

air sweet cherry...nie air baru...saje nak try
tersangat le masam okeh...
campuran lemon, strawbery, cherry & air sprite

dia order sirloin sandwich...
bapak besar sandwich tu...american size

sudah nye tak abis pun dia makan...apa lagi...bungkus je la jawab nye

lepas makan, kebetulan kat dalam Cineliesure Mall tu
ada di anjurkan game dodgeball..
korang penah dengar or penah main tak game nie?

acu tak penah main...and dengan rasa tak malu nye
acu ngaku tak penah dengar pun nama game nie...
jangan ketawa kan ai tau...ahaks

game nye kita kena baling bola tu bagi kena pihak lawan
sapa yg terkena kira mati...pastu pihak mana abis dulu
dia dikira kalah la...lebih kurang macam dalam video nie

video

tapi bila tengok pada game tu kan
acu rasa lebih kurang sama je macam permainan tradisi dulu2
tapi permainan apa ek...korang tau tak?