Followers

Cari...Survey...Nak Booking??? emmm....

Tuesday, June 28, 2011

Search...Survey....Cari...Belek...
emmm....macam nak balik "kampung" lagi je...


Photobucket



Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Tak Sabar

Friday, June 24, 2011

Selamat berhujung minggu semua
panjang umur InsyaAllah jumpa lagi minggu depan






Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

"Kampung" Tercinta...ahaks

Wednesday, June 22, 2011

Tarikh:: 19-Jun-2011 (Ahad)

Pukul 6.30pagi EE hantar acu naik bas kat KL Sentral
EE tak dapat hantar acu ke LCCT sebab event Super GT tu
acu ingat kan 6.30 pagi nie belum ramai lagi manusia nak ke LCCT
rupa-rupa nya acu silap...ada yang lagi awal rupa nya..hehehee

Acu sampai kat LCCT dalam pukul 7.45pagi
terus ke kaunter check in...
dah selesai semua urusan cari sesuatu untuk isi perut

Nie sebagai sarapan acu pagi tu
seketul Donuts Bavarian + air soya

Photobucket


Oh ya..kali nie acu pergi seorang diri saja
tak ada peneman...kakak acu pun busy tak boleh cuti

Flight acu bertolak dari LCCT pukul 9.20pagi
Alhamdulillah selamat mendarat di Airport Tan Son Nhat
tepat jam 10.40pagi...

Selesai semua urusan imigresen acu terus ambil teksi ke Hotel
Hotel Lan Lan 2 tetap menjadi pilihan acu...
majoriti staf Lan Lan 2 dah jadi kawan acu...

Lepas check in...rehat sekejap kemudian terus keluar
jumpa auntie kat butik...selesai urusan
acu terus ke Pasar Bent Thant...beli kiriman

Wajah ceria nie, nak keluar shopping...hehehee

Photobucket

Bila pergi seorang diri nie langkah kaki panjang sikit la
acu berjalan-jalan ke bangunan kedai-kedai di luar pasar
banyak butik-butik baju kat sekitar pasar
tapi tak dapat nak ambil gambar sebab kamera acu habis bateri
charger nya tak bawa..sebab kabel tertinggal kat office

Dah penat kaki melangkah acu balik ke hotel...
rehat sekejap kemudian acu ambil teksi menuju ke Satay House
jumpa Uncle Mat..sambil lunch...sedap nya la Vietnam Spring Rolls
perut dah kenyang...mata mula mengantuk
minta izin uncle terus balik ke hotel...

Sampai hotel...tengok TV sambil layan mata
tak tau lah pukul berapa acu tertidur
sedar-sedar saja dah pukul 6.30 petang...
uish...macam lama je acu tidur nie...

Lepas mandi, acu baru terperasan kat pintu hotel
ada tertampal benda nie...

Photobucket


Apa motif nya ye????
emm...logik akal acu berkata ia nya mungkin untuk kemudahan
orang Islam untuk menentukan arah kiblat...

Pukul 8 malam acu keluar ke Pasar Malam Bent Thant
nak jumpa kawan acu sambil membeli barang...
sambil tu nak cari makanan untuk dinner...
dah bangun tidur apa lagi perut minta di isi la

Seronok jumpa kawan-kawan...nak kata puas berbual
memang tak puas la...dah abis segelas kopi ais
acu minta diri nak balik hotel

Dalam pukul 10.30 malam balik ke hotel
online FB untuk hantar mesej pada EE
dan hantar email pada kakak acu
tak tau apa masalah dengan sim card hotlink nie
acu tak dapat nak sms atau buat call...

Dah selesai semua, naik ke bilik nak makan
tadi acu beli bungkus je...malas nak makan kat pasar

Photobucket


Selesai makan, terus packing barang-barang semua
sebab esok pagi nak kena bangun awal..flight acu pagi
pukul 12 acu pun zzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZ...


Tarikh:: 20-Jun-2011 (Isnin)

Pukul 7.15 pagi acu turun breakfast
acu breakfast kat hotel saja

Photobucket


Lepas breakfast...check out...terus ambil teksi ke airport
acu keluar awal sebab tak tersangkut dalam traffic jam
di Saigon nie jam nya Subhanallah...TERUK!!!!

Alhamdulillah segala nya lancar
lepas check in beg, acu terus masuk...

Memandang kan flight acu pukul 10.40 pagi (waktu sana)
acu ada masa lebih kurang 2 jam lagi nak jalan-jalan

Masa jalan-jalan, acu dapat kawan baru...
uncle Enny; seorang businessman dari Australia
datang ke Vietnam untuk cari perabot baru
untuk di bawa balik ke Australia

Uncle Enny ada kedai perabot di Australia
jadi, dia selalu travel ke Vietnam, China dan lain-lain
termasuk lah Malaysia untuk melihat perabot-perabot baru
sebagai pasaran di sana...

Perfume ni "buah tangan" daripada Uncle Enny untuk acu
sebagai tanda perkenalan...

Photobucket


Kami berpisah lepas minum coffee kat restoran
memandang kan dia nak ke Guangzhou...jadi gate kami tak sama
sebagai tanda terima kasih sebab belanja coffee & perfume
acu hantar dia sampai ke pintu gate dia...
kena ambil hati...orang tua-tua nie "lembut" hati nya..hahahaa

Masa dalam balai berlepas sementara menunggu flight
benda alah nie la peneman setia acu

Photobucket


Tepat 10.40 pagi flight bertolak untuk pulang ke Malaysia
selamat landing kat LCCT pukul 1.30tengahari
EE dah tunggu acu...ambil acu terus balik ke KL

acu ambil kereta kat rumah dia terus pergi lunch kat Subway
kemudian hantar dia balik ke office
acu terus bergerak balik ke Kajang....P.E.N.A.T!!!




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Super GT...Mungkin kah Yang Terakhir???

Tuesday, June 21, 2011

Tarikh:: 18-Jun-2011 (Sabtu)

Seawal jam 6.50pagi bertolak ke Sepang
acu, EE & Toman; kawan EE...

Awal nye...mau ke mana tu acu??

Acu nak ikut EE ke Super GT kat SIC
macam yang acu bagitau dalam entri lepas...

Kenapa awal sangat pergi nye???

Acu pegi awal sebab acu ikut EE
EE salah seorang scrutineer untuk Super GT
sama juga dengan Toman...
diaorang kena ada kat sana pukul 7 pagi..
tapi biasa la...janji pukul 6 tapi 6.50 baru gerak

Bilik kecil nie menjadi tempat "pertapaan" acu
sepanjang perlumbaan berlangsung



Photobucket


Nie Toman (yang bertopi) dan kawan-kawan
dalam fire suite sebelum keluar "bertugas"
lupa la apa nama 2 orang kawan EE tu...

Photobucket

Antara pasukan yang terlibat untuk Super GT 2011

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

GT Chicks 2011 tak ramai sangat...
ada antara pasukan tak bawa pun chicks diaorang

Photobucket

Photobucket

Permandangan yang biasa di lihat di belakang pit
setiap kali habis perlumbaan
baju bersidai & tayar berjemuran...

Photobucket


Ada sesetengah pasukan menyediakan kolam kecik nie
untuk pelumba diaorang berendam sejuk kan badan
setiap kali lepas berlumba...

Photobucket

Habis berlumba dalam pukul 6 petang
hari Sabtu nie race untuk kelayakan
final nya hari Ahad...tak dapat la nak tengok
sebab acu nak ke Vietnam...

Souviner yang dapat kat Super GT

Photobucket


Tunggu EE selesai semua tugas pukul 8.30 malam
sampai KL pergi makan...hantar EE balik
acu terus gerak balik rumah...

Sampai rumah last checking sebelum nak fly esok pagi
dalam pukul 1 pagi baru acu tidur....zzzzzZZZZZZZZZZZZ




p/s:: tq ya EE sebab bawa acu...i love u so much darl




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Super GT atau Balik "Kampung"????

Friday, June 17, 2011

Weekend nie ada Super GT di Sepang..

Photobucket


aduih...weekend nie juga acu nak balik ke "kampung" acu
uwaaaaaaaaaaaaaa....camne nie???

Photobucket


iskh...EE pun tak bagitau awal-awal pasal Super GT
emmm...fikir punya fikir..akhir nya acu dapat idea

Memandang kan acu punya flight untuk balik "kampung" hari Ahad
jadi, acu pujuk EE untuk ke Super GT hari Sabtu
tak pe lah...tak dapat tengok final race pun tak pe
janji acu tak miss Super GT macam missed F1 hari tu....

Hehehee...nasib baik EE setuju...
jadi esok jom kita serang Sepang....yahuuuuuuuuuu!!!!!!!



Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Masa Untuk Ucap Selamat Tinggal

Thursday, June 16, 2011

Tarikh:: 08-Jun-2011

Jam 4 pagi, Pak supir sudah tunggu di lobi hotel
langsung saja ke Airport Husien Sastranegara Bandung
Alhamdulillah segala urusan berjalan dengan lancar
tak ada masalah langsung...tak ada sapa-sapa pun
yang terlebih berat beg nya...

Photobucket


Solat subuh di airport saja...
tepat jam 6.10pagi kami bertolak pulang ke Malaysia
selamat mendarat di LCCT jam 9.15 pagi...
tunggu Mr.EE datang & terus hantar acu balik ke rumah

Kepenatan tapi P.U.A.S...



p/s:: maaf la kena layan entri Indon acu..
banyak lak nak dicerita kan...hehehee...
tapi jangan risau dah abis dah...



Photobucket
"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Bandung...Syurga Membeli Belah

Wednesday, June 15, 2011

Tarikh:: 07-Jun-2011

Tempat pertama yang kami tuju selepas sarapan pagi
ialah Calamus Factory Outlet...
untuk pertama kali nya acu ke sini...acu dah jatuh cinta

Photobucket


Mau tau sebab nya???

Sebab kat sini ada jual baju atau seluar yang BIG SIZE
ya Allah!! terasa donia ini ana yang punya...
harga nya melampau murah compare dengan Malaysia
bayang kan acu dapat beli 2 pasang dress dengan harga RM50 sahaja!!

Photobucket


Dari Calamus, kami ke Grandee Factory Outlet
Kak Sham nak beli pakaian untuk anak dara dia
Grandee nie pun murah juga...kemeja branded untuk lelaki pun murah
ada brand ZARA..TOMMY...CK...dan macam-macam lagi

Habis shopping di Grandee kami terus ke Rumah Mode
salah satu factory outlet yang WAJIB pergi....
baju-baju branded dia murah-murah semua nya..
brand A|X...CK...Guess...Tommy...Topman...banyak lagi lah
yang penting ongkos nya aja...hehehehee
nie gambar tahun lepas...tahun nie tak snap pun pic kat sini

Photobucket


Dari Rumah Mode kami terus ke Pasar Baru
destinasi membeli belah yang terakhir sebelum balik esok nya
singgah makan tengahari di food court Pasar Baru
dan langsung tempah kek lapis Betawi untuk di bawa balik

Photobucket


Penat shopping di Pasar Baru, kami terus balik ke hotel
solat...kemudian keluar semula untuk ke Pasar Kosambi
nak beli makanan ringan buah tangan untuk family

Photobucket


Kalau ke Bandung, jangan lupa beli Kacang Bandung tau
sedap...sesuai di makan waktu menonton tv kat rumah...hehehehe
dan juga pisang salai bersalut tepung...rangup...
sekali cuba mesti nak lagi....jangan lupa beli tau!!

Photobucket


Tiba masa untuk makan malam...kami di bawa ke Restoran Sangkuriang
sebuah restoran masakan Sunda yang agak terkenal di Bandung
lepas makan, terus balik ke hotel...masa untuk P.A.C.K.I.N.G!!!

Habis packing terus tidur...esok nya kena bangun awal
sebab flight kami pukul 6.10pagi....zzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZ




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Perkampungan Ala-ala Sinetron Indonesia

Tuesday, June 14, 2011

Tarikh:: 06-Jun-2011

Pertama kali acu merasa kehidupan di perkampungan Indonesia
selalu tengok dalam Sinetron kat TV3 saja...
cuba tengok gambar kat bawah nie
background nya macam dalam drama "Kelinci Ajaib" kan???

Photobucket


Tidur di rumah yang tak punya kipas angin
panas??? tidak langsung...walau pun dalam rumah batu
mandi menggunakan air gunung..ada lagi sesetengah rumah
menggunakan air perigi...
tapi rumah Kak Lis nie antara yang dah moden la

Photobucket


Kebanyak kan rumah di kampung tu mempunyai kolam ikan sendiri
ikan yang dibela biasa nya ikan talapia...
menurut Kak Lis, jika ada keramaian seperti kenduri kahwin
ikan-ikan tu akan menjadi sajian utama untuk majlis

Photobucket


Kawasan rumah Kak Lis nie ada sekolah
jadi, pagi tu dapat lah tengok budak-budak berpakaian seragam

Photobucket

Photobucket


Rumah Kak Lis juga menjadi tempat tumpuan penjaja
samada jual kuih atau apa saja...
memang rumah dia nie tak pernah sunyi lah

Photobucket


Malam-malam pula menjadi tempat lepak budak-budak muda
untuk berbual kosong sambil bermain gitar & bernyanyi...

Pagi tu sementara mengunggu kereta sampai
acu sempat la pusing-pusing kampung dengan motosikal
kawan kepada adik Kak Lis...seronok
mula-mula acu bawa Kak Mide..kemudian bawa Kak Nab

Photobucket


Dalam pukul 11 pagi kami bertolak ke Pasar Tasikmalaya
nak membeli apa yang patut...

Photobucket


Pasar Tasikmalaya menjadi tumpuan peniaga
sebab kat sini barang-barang nya di jual secara borong
tapi kalau kita beli 1 helai pun tetap di kira harga borong juga
jadi, harga nya jauh lebih murah dari di Bandar...
barangan yang di jual di Pasar Baru, Bandung
biasa nya di ambil di Tasikmalaya nie...
kalau kita kata barangan di Pasar Baru murah
bayang kan lah harga di Tasikmalaya nie... :-D

Photobucket


Sementara acu mengunggu kakak-kakak acu tu shopping
Kak Lis ajak acu merasa makanan yang agak terkenal di sana
Tupat Tahu...nasi himpit + tauhu + keropok di makan dengan
kuah kacang + kicap...rasa nya?? aduhhh....enak sekali
harga nya cuma 4500Rph..lebih kurang Rm1.60 saja

Photobucket


Lepas makan, kami ke kedai ayah Kak Lis
ayah nya juga berniaga di pasar nie...
macam-macam ayah dia jual...pisang, alatan kegunaan harian
dan macam-macam lagi...

Photobucket


Dah penat di Tasikmalaya, kami ke kilang membuat telekung
lupa pula nama tempat nya...
terletak lebih kurang 20minit dari Pasar Tasikmalaya

Photobucket


Sempat melihat cara sulaman telekung dibuat
maaf ye gambar nya dalam kamera Kak Mide...

Dah beli telekung tiba la masa nak isi perut
kami menjamu selera dengan masakan Sunda di Saung Ranggon
makan sambil menikmati keindahan sawah padi

Photobucket


Lepas makan, terus balik rumah
mandi, solat...packing semua barang
malam tu kami bertolak ke Bandung jam 7.15malam

Sampai Bandung dalam pukul 9.30 malam
terus check in Hotel Patradista...terletak di tengah bandar
tinggal barang...keluar makan malam...

Kami makan di Restoran Masakan Rumah
pilihan malam tu sup kambing & sate ayam...
beria Kak Mide menyedut isi dalam tulang kambing...hehehee

Photobucket


Lepas makan, balik hotel...
bersih apa yang patut...tidur....P.E.N.A.T





Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"