Followers

55 Tahun Merdeka!!!!

Friday, August 31, 2012

Selamat Hari Merdeka

Photobucket

Dah 55 tahun kita merdeka
semoga negara kita terus aman bahagia untuk selama nya..amin

MERDEKA..!!! MERDEKA..!!! MERDEKA..!!!


Owh ya...acu nak ucapkan Selamat Ulang Tahun Kelahiran
pada anak saudara acu; Habib yang lahir pada 31 Ogos nie


Photobucket

Semoga berjaya di dunia dan akhirat
serta menjadi anak yang berguna kepada keluarga..amin




p/s::sibuk packing barang, esok dah nak fly..nyummy!!!




Photobucket

Acu Bercuti Ke Eropah..Nyummy!!!

Thursday, August 30, 2012

InsyaAllah acu akan berlepas ke Frankfurt pada 01-09-2012

Photobucket

gambar lama tu ye...tahun 2004
gambar di ambil di Switzerland...masa tu acu menjelajah
ke a few tempat di Eropah..Paris, Belgium, Holland,
Austria dan Switzerland

Dah lama acu tak travel jauh-jauh nie selain dari pergi Umrah
last travel ke Turki tahun 2009
nak tengok selak lah lembaran 2009 start dari [sini]

Kali nie acu akan menjelajah ke negara di sebelah Eropah Timur
dan juga Colombo
acu je yang bercuti tau...blog acu tak...hehehehee
jadi segala entri yang akan dipaparkan selepas ini
semua nye ialah auto publish :)

InsyaAllah panjang umur kita akan berjumpa semula 12-09-2012
doakan acu dan kawan-kawan selamat pergi dan selamat kembali ye






Photobucket

WW#63:: Duit Raya Acu!!!!

Wednesday, August 29, 2012

Terima kasih kakak, Abang Yeh dan sepupu acu
ada je jari yang sibuk nak interframe :P

Photobucket

Paling lumayan pasti nye lah daripada kakak acu...nyummyyy!!!
thanks so much semua ye...sayang uols....ahaks :D





Photobucket

Syawal #3

Sambung beraya lagi ke rumah saudara

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Beratur menunggu giliran untuk duit raya...ahaks

Photobucket

Kemudian sekali lagi kami ke rumah Abang Yeh
beraya dan menziarah ayah Abang Yeh

Photobucket

Photobucket

Balik rumah rehat sekejap sebelum bergotong royong
nak siapkan bahan-bahan untuk BBQ malam nanti :)





Photobucket

Syawal #2

Tuesday, August 28, 2012

2 Syawal 1433H seawal jam 9 pagi
acu dan adik beradik acu bersama dengan anak-anak sedara
beraya ke rumah saudara mara

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Kemudian terus menziarahi kubur arwah ayah
tahun nie tahun ke-8 acu beraya tanpa ayah
arwah ayah meninggal pada 17 Ramadhan tahun 2004

Photobucket

Balik dari kubur, singgah ke rumah saudara lagi
tapi terlupa dah nak snap gambar
letih + mengantuk..banyak bebeno makan ketupat
sampai rumah je terus cari bantal...zzzZZZZZZZZZZZ





Photobucket

Syawal #1

Monday, August 27, 2012

Seminggu cuti raya, blog nie pun turut bercuti gak
balik kampung memang susah nak update blog
sebab line internet tenat sangat

Orang dah lama bercerita kisah 1 Syawal
acu baru nak memulakan cerita
biar lah kan...nie blog acu
so, suka hati acu lah kan...hehehehee

1 Syawal tahun nie ramai saudara mara berkunjung ke rumah mak acu
balik saja dari Solat Sunat Raya
orang tak henti-henti datang ke rumah

Menu utama kami di pagi Syawal nie Mee Kari
tapi maaf lah terlupa nak snap gambar mee kari
sibuk sangat layan orang datang

Antara tetamu yang sempat singgah ke rumah pada 1 Syawal

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Tukang buat air kat dapur yang anggun bergaya..ahaks

Photobucket

Lepas solat Zohor, kami tutup pintu rumah
eh...bukan tak kasi orang datang
tapi kami pula nak keluar beraya

Kami sekeluarga ke rumah kakak acu yang sulong
a.k.a mak kepada Abang Yeh

Photobucket

Beraya sambil menziarah ayah Abang Yeh yang kurang sihat

Photobucket

Yang tudung hitam tu mak Abang Yeh..kakak acu yang sulong
Yang tudung hijau tu kakak yang kedua

Photobucket

Abang Yeh dan kakak acu yang ketujuh bersama dengan dua anak nya

Photobucket

Lepas Asar dalam pukul 5 petang kami bergerak balik
semoga ayah Abang Yeh kembali sembuh
selesai sudah 1 Syawal tahun nie :)





Photobucket

Ramadhan #27

Friday, August 17, 2012

Menikmati buffet Ramadhan terakhir sebelum balik raya
acu dan keluarga kakak berbuka di Ancasa Hotel & Spa

Photobucket

Antara santapan perut kami semalam

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Menu istimewa yang tak ada kat buffet tempat lain

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Unik kan bila kuih muih di letak kan dalam bakul
dan di gantung pada roda ferris nie...comel je

Photobucket

Pilihan makanan kat sini not bad...banyak juga
dan yang penting...sedap!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Eh..jangan salah faham tau segala jenis makanan kat atas tu
bukan acu sorang je makan...tu makanan acu dan anak-anak sedara acu
acu cubit-cubit je dari pinggan diaorang
nak makan sorang, memang tak mampu le banyak macam tu

Terima kasih pada kakak acu yang belanja kami malam tadi
dah menjadi acara wajib setiap tahun penghujung Ramadhan
sebelum kami bertolak balik ke kampung
kakak akan belanja makan kat sini :)

Photobucket





Photobucket