Followers

Syawal #16 Happy Merdeka Day and Happy Birthday

Saturday, August 31, 2013

Merdeka..!!! Merdeka..!!! Merdeka..!!!

 photo Picture12_zps4b54d28c.jpg

Happy Birthday juga untuk anak sedara acu; Habib
yang ke.. brape ek... 18 ke 19 tahun ek..
acu lupa la... hahahahaa

 photo Picture13_zpsbbc25b4b.jpg

acu doa kan semoga Habib berjaya dalam kehidupan 
dapat membantu ibu dan ayah
dan menjadi contoh yang baik untuk adik-adik
serta menjadi anak yang soleh :)

Pada semua kawan-kawan
selamat berhujung minggu
selamat bersantai dengan keluarga
selamat ber open house
selamat berjalan raya






Photobucket

Syawal #15 Jamuan Raya Lagi

Friday, August 30, 2013

Kejadian berlaku semalam; khamis (29-08-2013)
lokasi kejadian bertempat di pejabat acu

Jamuan kami berkonsepkan gerai
ada empat gerai yang menyajikan empat jenis makanan

Ungu menyajikan soto

 photo Picture3_zps8efd4980.jpg
 photo Picture5_zps65a5230c.jpg
 photo Picture17_zps1a956b5f.jpg

Merah menyediakan minuman dan buah-buahan

 photo Picture1_zpsfb8fca8a.jpg
 photo Picture4_zpscd4eb4b9.jpg

Oren menyediakan sate

 photo Picture7_zps661fd733.jpg
 photo Picture6_zpsa08e55cb.jpg
 photo Picture14_zps4f4a7efe.jpg

dan Hijau menyajikan lemang + rendang dan nasi impit + kuah kacang

 photo Picture2_zps7ad5ae75.jpg
 photo Picture15_zpsc30bbd34.jpg
 photo Picture16_zps80357933.jpg

Menu paling best kambing golek sebenar nye
tapi malas nak pi amik gambar sebab ramai beno staf lelaki beratur kat situ
acu nie kan pemalu..ahaks!

Acara di selang seli kan dengan nyanyian oleh staf

 photo Picture8_zps89a9a35d.jpg
 photo Picture9_zps2b28f813.jpg

Erk.. acu pun nyanyi gak.. gambo tak de ngeeee
acu nyanyi lagu kak Rahimah Rahim.. "Selamat berhari raya.."

Dan juga game seperti makan buah rambutan dan anyam ketupat
sorry tak sempat nak snap gambar
acu kebizian melayan tetamu

Kesimpulan nya jamuan tahun nie lebih meriah daripada tahun sebelum nye :)





Photobucket

Syawal #14 Dinner Di Le Meridien

Thursday, August 29, 2013

Selasa (27-08-2013) memang hari makan untuk acu
lepas open house daripada vendor [sini]
malam nya EE bawa acu makan buffet di Le Meridien

 photo Picture9_zpsc48abbbe.jpg

Ya ampun....!!!!! Memang sendat perut di buat nya

Meh tengok apa yang acu sempat jamah

 photo Picture10_zps5e0b57a6.jpg
 photo Picture11_zps4d09f15b.jpg
 photo Picture12_zpsb2698c1e.jpg
 photo Picture13_zps48ab7de6.jpg
 photo Picture14_zpsfa517b82.jpg

Nie pun banyak lagi makanan yang acu tak rasa
dah tak mampu dah nak sumbat
ada sebahagian nya acu kongsi dengan EE

Puas dapat makan ikan salmon
banyak tau acu makan...
masih terasa di tekak lagi shashimi nie.. sedap nye..!!

 photo Picture15_zps02f0ca35.jpg

Dessert pun boleh tahan gak la.. not bad
tapi frust sebab tak ada puding roti... huhuhuu

 photo Picture16_zpseaeed873.jpg
 photo Picture17_zpsfecc72f6.jpg
 photo Picture18_zps2014a633.jpg
 photo Picture19_zps9885b662.jpg
 photo Picture20_zpsb82b8b05.jpg
 photo Picture21_zpsd080956d.jpg

Terima kasih daun keladi ye EE
nanti bawa lagi... heheheheee








Photobucket

WW#78 Syawal #13 Jemputan Daripada Vendor

Wednesday, August 28, 2013

Kejadian berlaku semalam; Selasa (27-08-2013)
bertempat di Taman Botani Putraya

Antara makanan yang sempat masuk ke perut acu

 photo Picture1_zps3d21f1b9.jpg
 photo Picture2_zpsc8fed3d5.jpg
 photo Picture3_zps11f7b4aa.jpg
 photo Picture4_zps988230ea.jpg
 photo Picture5_zps7a4b745c.jpg
 photo Picture6_zpsf4ab0ad3.jpg
 photo Picture7_zpsb0864386.jpg

Makanan semua nya sedap-sedap belaka
eh tapi kan makanan tu acu kongsi berdua
kalau nak makan semangkuk sorang rasa nya tak tertelan semua tu

Walau pun perut sendat tapi senyum tetap manis menawan

 photo Picture8_zpsd415a352.jpg

Terima kasih eNCoral.. tiap-tiap tahun tak pernah lupa jemput :)






Photobucket

WW#77 Syawal #12 Jumpa Kawan Lama

Dua open house hari Ahad (25-08-2013)

Open house pertama:: Kawan Kolej merangkap kawan UTM

 photo Picture20_zps017e7a88.jpg
 photo Picture21_zpsabe16a4f.jpg
 photo Picture22_zps256a7684.jpg

Open House kedua:: Kawan Sekolah VI encik EE

 photo Picture23_zps768781fd.jpg
 photo Picture24_zps17c894bb.jpg

Terima kasih ye pada yang sudi menjemput :)









Photobucket

Syawal #11 Tiga Keping Bread Pudding

Tuesday, August 27, 2013

Lepas penat berpeluh di Party Fitworx [sini]
acu menaiki komuter menuju ke Shah Alam
bersama-sama dengan Kak Ida

Ada open house la uolsss.. ahaks..!!

Acara makan-makan di rumah teman blogger; kak Azian Elias
meriah nye makanan.. bertambah lagi lelemak dalam badan nie

Semua nya menyelerakan ada nasi minyak
yang dimakan bersama lauk-lauk nie

 photo Picture9_zpsbe306a9d.jpg
 photo Picture10_zps613cea3e.jpg
 photo Picture11_zps3a71d653.jpg

dan semesti nye spegeti sardin... Sedap..!!!

 photo Picture19_zpsa3d230e1.jpg

Tapi yang paling best...

tadaaaaaaaaaaaaaaaaa...!!!!

 photo Picture13_zpsa19bba0f.jpg

Puding roti uolsssss...!!!! Lazat..!! Mantap..!! Seksi..!!

Puding roti yang dimakan dengan sos butterscotch
sungguh sungguh menyelerakan
acu makan tiga keping... hahahahhaa

Antara teman-teman blogger yang hadir

 photo Picture14_zpsb0051288.jpg
 photo Picture15_zpsb866ae46.jpg
 photo Picture18_zpsb5b771f8.jpg

Sempat juga buat surprise untuk KakcikSeroja
sempena birthday mak yang ke- tuuttt yang jatuh pada hari tersebut (24-08-2013)

 photo Picture16_zpsdf01c5de.jpg

Terima kasih pada SiRibenMerah dan CikPuanLawa yang bawa kan cheese cake nie

Kalau pergi nye dengan komuter balik nye lain pula
ada orang sudi hantar sampai ke rumah
terima kasih ye Kak Jun

Balik nye juga bukan dengan tangan kosong
ada buah tangan dari Khasmir dan juga dari Hanoi

 photo Picture17_zpsaeb291f9.jpg

Thanks so much for everything ye kak yan
Love u kak :)










Photobucket