Followers

WW#83 Model Kaunter

Wednesday, October 30, 2013

Dok belek-belek album dalam hard disk
tetiba baru terperasan satu habit acu setiap kali travel

Nie masa nak p Turkey tahun 2009

 photo Picture21_zpseaf7ce6b.jpg

Nie masa nak first time p Vietnam 2010

 photo Picture18_zps25cd5fdd.jpg

Nie masa ke Bandung bawa rombongan anak-anak saudara 2011

 photo Picture19_zps6ac03812.jpg

Nie lak masa nak ke Europe tahun 2012

 photo Picture22_zpsba5b28da.jpg

Nie masa Januari 2013 bawa family holiday ke Saigon

 photo Picture23_zps2a09a2a8.jpg

Nie yang terbaru masa ke Taipei Jun 2013

 photo Picture17_zps059627ad.jpg

Tu sebahagian yang acu perasan la
korang perasan tak apa persamaan gambar-gambar tu??

Persamaan nya kan


Acu suka bergambar depan kaunter check in...!!!

So, boleh tak nak gelarkan diri "model kaunter"..??? hahahahahaa






Photobucket

Throwback #5 Vrooommm... Vroommm.... Layan Moto GP

Monday, October 28, 2013

Menghabis kan hujung minggu sebelum balik bercuti Aidil Adha
di Sepang International Circuit layan Moto GP

Acu pi sorang diri ja
seperti biasa sampai sana terus ke Parking PO
tunggu EE datang ambil acu untuk masuk ke Grandstand

 photo Picture8_zpsff530d30.jpg

Tak banyak bergambar pun
sebab kepanasan tahap gaban

acu dan salah sorang kawan EE

 photo Picture9_zps028ce875.jpg

Lepas diaorang tinggal kan acu untuk bertugas
tinggal la acu sorang-sorang lepak kat grandstand tu

 photo Picture10_zps8ad37ceb.jpg

EE tapau kan acu nasi lemak sambal ayam
makan nasi lemak sesambil layan moto 3 kat skrin besar

 photo Picture11_zpsa8818a3d.jpg


Makanan kat SIC nie kalau time event cenggini
memang mencekik darah semua nya

Perut kenyang baru le best nak layan Moto GP

Dah habis race petang tu acu lepak berbual dengan diaorang berdua nie

 photo Picture13_zps75715df6.jpg
 photo Picture14_zps6c5592b9.jpg

Nama acu dah lupa...sorry
yang atas tu dari England tapi kerja kat Bangkok
yang bawah tu dari New Zealand

Sambil berbual layan minum

 photo Picture15_zps7e68d1b2.jpg

Eh... jangan salah faham
acu tak minum minuman haram tu... iskh Nau'zubillah
diaorang berdua je minum tu
acu minum nie je

 photo Picture16_zps9865ac70.jpg
Tapi dioarang belanja la
dah bertin-tin habis 100 plus nie
dahaga sangat sebab panas

Dalam pukul 6 lebih baru EE datang jemput acu
terus ke parking... chowwwwww balik Kajang

Malam nya packing barang sebab nak balik kampung raya :)





Photobucket

Throwback #4 Aidil Adha Yang Lepas

Friday, October 25, 2013

Dah berminggu Aidil Adha berlalu
baru hari nie acu berkesempatan nak update cerita

Sekarang nie kesibukan sikit
busy dengan bertugas untuk konvokesyen
kemudian busy dengan tugas hakiki
siap kan kerja di office lama
sambil-sambil buat kerja dari office baru

Tapi Alhamdulillah sekarang nie kerja2 di office lama dah selesai
minggu depan cuma busy dengan konvokesyen
dan kerja2 di office baru sahaja

Dapat lah bernafas dengan lega sikit hari nie :)

Okay lah back to tajuk entri nie

Seperti tahun-tahun sebelum nie, tahun nie sekali lagi
keluarga acu  buat korban seekor lembu... Alhamdulillah

Ada bahagian keluarga acu buat kenduri sikit

 photo Picture4_zps80a5a274.jpg
 photo Picture5_zps04a37aa2.jpg
 photo Picture6_zps31e7f8a5.jpg
 photo Picture7_zpsf69e5d29.jpg

Kami buat lauk simple je
daging rebus cicah air asam dan daging masak kicap
di makan dengan nasi putih panas-panas
pergghhh..!!! memang layan aaa....

Dan yang selebih nya di sedekah kan kepada yang sepatut nya

 photo Picture1_zpsc27b5ce4.jpg
 photo Picture2_zps34a2f1bc.jpg
 photo Picture3_zps02ca3888.jpg

Raya kali nie cuti tak lama
petang raya kakak dan abang acu dah bertolak balik
ke rumah diaorang
acu je yang cuti sampai hari Khamis
so, dapat lah teman mak untuk beberapa hari :)






Photobucket

Selamat Berjihad Sahabat

Friday, October 11, 2013

Sabtu nie (12-10-2013) seorang sahabat acu akan pergi menunaikan Haji

Sahabat yang acu kenal semenjak di Kolej MARA dulu
dan kemudian menjadi roommate dan housemate
semasa belajar di UTM Skudai
dan Alhamdulillah masih berhubung hingga sekarang

 photo Picture3_zps47db876a.jpg

To Farah dan Juntox,

aku doa kan semoga both of you dipermudahkan Allah segala urusan
sentiasa di dalam lindungan Nya sepanjang mengerjakan Haji
dan semoga both of you mendapat Haji yang mabrur

 photo Picture2_zpsb7aa13f8.jpg

Oppss..!! sorry aku cilok gambaq kat FB hang... hehehehee

Untuk pengetahuan, Farah sekeluarga nie tinggal kat Jeddah
ikut suami nya yang bekerja kat sana
last acu jumpa Farah dan keluarga tahun lepas

In sya Allah panjang umur dan ada rezeki lebih
acu akan berjumpa dengan Farah di sana


*menulis dengan perasaan sebak*





Photobucket

Semua Serba Baru

Tuesday, October 8, 2013

Semalam (07-10-2013) acu melangkah dengan penuh gaya
(bergaya sangat ke kau nie acu oi..) ke pejabat baru
Eh.. pejabat lama sebenar nya tapi acu yang baru masuk ke sini

Naik pangkat ke acu sayang???

Ramai yang cakap acu naik pangkat and of course diaorang cakap naik gaji
yang sebenar nya tak pun... pangkat tak naik apa lagi lah gaji
masih je sama jawatan, gred dan gaji seperti sebelum nie

Cuma acu di pinjam kan selama setahun di bahagian HR
bagi menggantikan pegawai kat sini yang telah ditukarkan ke Fakulti

Besar kan bilik acu???

 photo Picture2_zps1493a7a6.jpg

Terletak di tingkat tiga di bangunan pentadbiran
permandangan yang sangat menyedapkan mata memandang

 photo Picture3_zpse2c104ee.jpg

Hilang stress tengok pokok dan padang yang menghijau tu

Staf yang berada di bawah "seliaan" acu ada empat orang
Fuuhh..!!! pertama kali nie jadi ketua
selalu nya acu menerima arahan je
tapi kali nie selain menerima arahan acu kena bagi arahan pula

Sentiasa berdoa semoga acu mampu memikul
tanggungawab yang besar nie dengan sebaik nya

Doa kan acu ya :)






Photobucket

WW#82 Sumpah Acu Nangis

Wednesday, October 2, 2013

Terasa hina nya diri acu lepas tengok video nie






Photobucket