Followers

Pr1ma Dot Mai

Thursday, February 27, 2014

Dalam sibuk dengan kerja kat pejabat nie
sempat "curi" masa daftar kat [sini]

 photo Picture1_zps981662ea.jpg

Korang daftar tak???





Photobucket

Birthday #5 Bersama Zumba Buddies

Monday, February 24, 2014

Walau pun dah sebulan berlalu
tapi nie baru ada kesempatan nak celebrate birthday
dengan kawan-kawan zumba

 photo Picture8_zps76eeee50.jpg
 photo Picture9_zps1377c054.jpg

Hari khamis malam jumaat yang lepas (20-02-2014)
kami makan bersama di Restoran Al Diafah Kajang

 photo Picture1_zps4a3a5647.jpg

Lama sangat dah kami tak berkumpul bersama
acu pun sekarang "cuti" sementara ke gym
ada yang dah berpindah sebab ikut suami
ada juga yang berpindah gym sebab berpindah office
dan ada juga yang dah tukar ke gym lain

Antara santapan perut kami malam tu

 photo Picture2_zpsee086e6e.jpg
 photo Picture3_zpsf763baf3.jpg
 photo Picture4_zpsdf33a19e.jpg
 photo Picture5_zps32e65283.jpg
 photo Picture6_zps83ba057e.jpg
 photo Picture7_zpseb90e073.jpg

Bila sesekali berkumpul macam-macam cerita la keluar
riuh rendah restoran dengan gelak tawa kami

 photo Picture10_zpsac93106b.jpg

Lepak kat situ sampai restoran tutup
kami customers kedua terakhir yang melangkah keluar malam tu :)





Photobucket

Bergembira Bersama

Wednesday, February 12, 2014

Penat berjalan dalam Arena of Stars [sini]
kami menjamu selera di The Gravy Factory

 photo Picture3_zpsb46bacd3.jpg
 photo Picture4_zpsff02d88b.jpg
 photo Picture5_zps96120c0d.jpg

Habis makan, kami terus ke Snow World
nak main salji kat London jauh sangat
jadi main je lah salji kat Genting Highland nie... hehehee

 photo Picture1_zps9eeadcf4.jpg
 photo Picture2_zps3dba7208.jpg

Habis main salji, anak-anak sedara acu naik roller coaster dan bumper car
acu pulak lepak layan show kat main stage

Memula tengok orang tulang lembut nie buat show


Sempat la bergambar dengan lelaki kacak ini

 photo Picture6_zps8191ca0f.jpg

Pastu layan dinosaur menari lagu Gentleman (PSY) lak


Dah habis show, acu lepak minum kat cafe
sementara menunggu diaorang habis main

 photo Picture7_zps45b7e6c9.jpg

Dah habis main kat indoor theme park nie
kami ke tempat games tingkat atas

 photo Picture8_zps04bc7c41.jpg
 photo Picture9_zpsb58adebb.jpg
 photo Picture10_zps6193d1a0.jpg
 photo Picture11_zps17f0351e.jpg

Kejap je main nye, pastu terus ke stesen skyway
nak kena turun sebab nak kejar bas pukul 7.30 malam
takut terlepas pulak

Ramai gile manusia yang beratur kat skyway

 photo Picture12_zps9e2a330f.jpg

Hampir satu jam juga lah kami beratur kat sini baru sampai turn kami

 photo Picture13_zpsa66b82dd.jpg

Sempat naik bas pukul 7.30 malam
Alhamdulillah kami selamat sampai stesen bas kat Kajang jam 8.40 malam
singgah makan dulu sebelum balik

 photo Picture14_zpsc9b49bcd.jpg

Satu hari yang memenatkan tapi kami semua enjoy..!!!






Photobucket

30th Anniversary Transformers Expo 2014

Tuesday, February 11, 2014

Ahad lepas (09-02-2014) acu bawa anak-anak sedara acu ke Genting Highland

 photo Picture1_zps2beaee40.jpg
 photo Picture2_zpsdffca9ef.jpg

Walau pun tahu sekarang nie outdoor games kat Genting Highland di roboh kan
tapi tu bukan lah tujuan utama kami

 photo Picture4_zpsbf5784be.jpg

Hajat utama kami ialah nak ke sini

 photo Picture5_zps21e422a2.jpg

Yes..!! Expo Transformers Malaysia 2014 yang bertempat di Arena of Stars.
ekspo yang julung kali nya di adakan sempena ulang tahun Transformers yang ke-30
Malaysia menjadi tuan rumah pertama di dunia untuk penganjuran ekspo nie

Ekspo bermula dari 31 Januari 2014 dan akan berakhir pada 16 Februari 2014
ada masa lagi kalau korang nak pegi... bawa anak, adik, keluarga, kawan

Harga tiket seperti di bawah:

Dewasa:: RM55
Kanak-kanak 4 - 12 tahun dan warga emas 60 tahun ke atas:: RM45
Pakej keluarga (2 Dewasa + 2 Kanak-kanak):: RM180

Tapi kalau anda ahli Genting World, boleh dapat diskaun
macam acu dapat, dua orang dewasa cuma RM99 sahaja
jimat RM11 dengan kad keahlian tu :)

 photo Picture7_zpsfc3d509a.jpg
 photo Picture6_zpsc5280904.jpg

Ekspo dibahagikan kepada beberapa ruang
ruang pertama ada ruang kronologi Transformers
sejarah asal usul Transformers dari tahun 1984 sehingga 2014

 photo Picture8_zps6fd53867.jpg
 photo Picture9_zpsebf015fc.jpg
 photo Picture10_zpsad281fc1.jpg
 photo Picture11_zpsd1c8fd67.jpg
 photo Picture12_zpsc3903266.jpg
 photo Picture13_zpsd7087a6e.jpg
 photo Picture14_zpsbfd40198.jpg
 photo Picture15_zps14205010.jpg
 photo Picture16_zpscef7c9ae.jpg

Di ruang kedua, kita boleh tengok koleksi model patung permainan Transformers
ada lebih kurang 1520 model milik Kelab Peminat Transformers Malaysia; TransMy

 photo Picture17_zps05efce31.jpg
 photo Picture18_zpsaaf41193.jpg
 photo Picture19_zps74d2afa1.jpg
 photo Picture20_zps1ffdcc0b.jpg
 photo Picture21_zps321b198a.jpg
 photo Picture22_zpsa621ce55.jpg
 photo Picture23_zps23969987.jpg
 photo Picture24_zps1f9c21d2.jpg
 photo Picture25_zpsa81dedd0.jpg

Setiap model di susun mengikut kategori, karakter, tahun diterbitkan dan
siri kartun dari tahun 1984 hingga 2014

Selepas ruang koleksi model permainan, diletakkan kereta Chevrolet Camaro SS
kereta yang merupakan watak Bumblebee dalam filem Transformers

 photo Picture26_zps55169f55.jpg

Ruang seterusnya watak kartun Transformers dalam versi 3D
so, nak bergambar kena lah kreatif nak timbulkan imej 3D tu
kami??? hantam saja lah... hahahaha

 photo Picture29_zps7262c1eb.jpg
 photo Picture30_zpsffc65bc9.jpg
 photo Picture31_zpsc3216a84.jpg

Kemudian kita dapat tonton sejarah Transformers 3D pada paparan skrin TV
memaparkan sembilan siri kartun dan tiga filem Transformers

 photo Picture32_zps5e2c0ce0.jpg
 photo Picture33_zpsc45ca63f.jpg

Peta 3D pada acu, antara yang menarik yang dipamerkan
peta 3D merupakan rangkuman sejarah penubuhan siri kartun Transformers


Ruang terakhir nie adalah part yang paling acu suka
dapat bergambar dengan model patung gergasi Optimus Prime dan Bumblebee

 photo Picture34_zps977eae35.jpg
 photo Picture35_zpsa135a156.jpg

Bumblebee memang "idola" acu... hehehee
nak dijadikan cerita, rezeki dapat jumpa maskot Bumblebee
sebelum kitaorang keluar dari ekspo

 photo Picture36_zps67a9d461.jpg

Apalah acu nie, dengan kartun pun nak dijadikan idola... aiyooooo

Sebelum bergerak ke indoor theme park
kami singgah beli souvenir sikit
sebagai tanda kenangan ekspo

 photo Picture37_zps24163abc.jpg
 photo Picture38_zps23dd4d58.jpg

Sesungguh nya acu sangat puas hati sebab dapat jumpa Bumblebee.. yeeayyy..!!!






Photobucket