Followers

WW#98 Just Be Myself

Wednesday, May 25, 2016

Bila aku kata...


"aku sedang berubah"


Maka,

Tegurlah, bukan menghukum
Sayangilah, bukan memfitnah
Maafkanlah, bukan membenci
Mudahkanlah, bukan menyusahkan

Jadi,

Ingatkanlah aku, bukan mengejek

Kerana diri ini masih lemah, mudah terlupa dan mudah terleka...


 photo Picture5_zpsx5dvesos.jpg








Photobucket

Tanda Terima Kasih Daripada Ketua-Ketua

Tuesday, May 24, 2016

Semalam, ketua-ketua di bahagian Cik Darling kerja bercuti
bercuti untuk menyediakan juadah makan tengahari untuk kami
staf-staf di bawah seliaan mereka
kata mereka ini sebagai tanda terima kasih atas kerja keras
anak-anak buah semua

Awal pagi lagi diaorang dah berkumpul untuk memasak
di Astaka Orkid, Bukit Ekspo UPM

 photo Picture1_zpsonjcaldn.jpg
 photo Picture2_zpsjoiavb40.jpg
 photo Picture3_zpsdy0dup6j.jpg
 photo Picture4_zps5c7ciu7h.jpg
 photo Picture5_zpsmgus0qvs.jpg
 photo Picture6_zpsp1vqu8ih.jpg

Dalam pukul 11 pagi Cik Darling dan kawan-kawan
dah ke sana menolong apa yang patut
kira group kami sampai awal sebelum staf yang lain sampai

 photo Picture8_zpsuachvsez.jpg
 photo Picture7_zpspsruozcl.jpg
 photo Picture9_zpsomsmgvmt.jpg

Antara menu yang disediakan ayam dan kambing bakar, nasi lemak,
bihun goreng, salmon, kentang bakar, jeli kelapa, hokaido cupcakes,
congo bar, buah tembikai dan banyak lagi
tapi sorry terlupa nak snap gambar makanan tu semua

 photo Picture11_zpsiifif4rn.jpg
 photo Picture10_zpsyogsdk8t.jpg

Menu yang paling laris semalam

 photo Picture16_zpsdixc5ocw.jpg

Kejutan daripada Seksyen Cik Darling untuk Ketua Bahagian kami
kebetulan semalam birthday dia, jadi kami kongsi belikan kek

 photo Picture12_zpsvyaxh99g.jpg
 photo Picture13_zpsdusttulo.jpg
 photo Picture14_zpsymkqnrrx.jpg

Majlis berakhir sekitar jam 2.30 petang
usai majlis, kami gotong royong bersih kan kawasan dan peralatan
bukan senang tau nak buli boss suruh basuh meja.. hahahhaaa

 photo Picture15_zpsevgpdeod.jpg

Terima kasih daun keladi
ada rezeki nanti belanja lagi ya boss :)







Photobucket

Makanan Untuk Golongan Gelandangan

Friday, May 20, 2016

Dah lama Cik Darling tak melibatkan diri dalam charity ni
last Cik Darling join bagi makanan golongan gelandangan ni
bulan Januari awal tahun hari tu

Sebenarnya Cik Darling baru je join charity ni
dalam bulan November 2015 macam tu
Cik Darling ikut EE dan kawan-kawan motorsikal dia
sama-sama buat collection kemudian beli makanan
dan edarkan kepada golongan  gelandangan ni

Biasa nya kami akan berkumpul di kawasan Hotel Vistana
kat situ semua makanan yang diderma akan dikumpulkan
kemudian berjemaaah bungkus makanan-makanan tersebut

 photo Picture1_zps6rfjmp9j.jpg
 photo Picture2_zpsoihowxy0.jpg
 photo Picture3_zpsuizpjbae.jpg

Antara makanan yang biasa disumbangkan ialah nasi lemak, roti, pisang atau 
buah-buahan lain, air kotak dan juga air mineral..

Dah siap bungkus.. ready untuk diagihkan

 photo Picture4_zpsb4jclstb.jpg

Antara lokasi yang biasa kami pergi
sekitar Jalan Bukit Nanas

 photo Picture5_zpsuucdui2h.jpg

Kawasan Bangkok Bank

 photo Picture7_zpsyhm16fjm.jpg

Dan juga perkarangan Masjid Negara

 photo Picture8_zpsjfaxcown.jpg

Ada juga insan yang baik hati dermakan pakaian
dilonggokan di situ, nanti gelandangan ni akan pilih mana yang muat
dan yang mana mereka berkenan

 photo Picture6_zpsiptmlt0r.jpg

Tak tergambar perasaan sendiri sebenarnya bila kita dapat buat diaorang gembira
timbul rasa insaf dan rasa syukur dalam diri bila melihat mereka
sayu terutama nya bila melihat keluarga yang ada baby
Allah..

Semoga Allah Taala lindungi mereka semua
dan semoga Allah berkati usaha kami yang tak seberapa ini.. ameen...







Photobucket

Apa Gelaran Anda?

Thursday, May 19, 2016

Dengar celoteh Sepahtu dalam radio Sinar pagi tadi
menceritakan tajuk "Apa Gelaran Anda?"

Beberapa caller yang call tadi yang sempat Cik Darling dengar
antara gelaran nya Mike dan Cangkul
masing-masing punya cerita sendiri macam mana dapat gelaran tu

Cik Darling masa dulu-dulu ada la juga beberapa gelaran
meh Cik Darling bagitau satu persatu ya

Ayam Daging.. gelaran masa sekolah rendah
kawan-kawan lelaki panggil tu sebab badan Cik Darling berisi
kira nya berisi macam ayam daging lah.. ayam daging kan gemok-gemok
jahat sangat tau.. 

Combi.. panggilan daripada seorang senior semasa belajar di Perlis
tak pasti pula kenapa dia panggil Cik Darling dengan gelaran tu
nak kata muka Cik Darling macam anak mami Pulau Pinang
jauh sangat lari nya.. entah lah.. hanya dia saja yang tau jawapan nya

Acu.. singkatan daripada perkataan "Maksu"
menunjukkan Cik Darling ni anak yang bongsu
panggilan tu asal nya daripada anak-anak sedara Cik Darling

Guddu.. ni gelaran untuk Cik Darling semasa kerja kilang di Penang 
sementara nak tunggu result SPM keluar
ada sorang guard India yang bagi gelaran tu
"Guddu" maksud nya gemok.. kira tu bahasa sopan la nak kata Cik Darling gemok
hahahahaa... hampeh sangat tau guard ni

Baby.. sorang staf kat UPM ni panggil Cik Darling "baby" masa kami sama-sama
melancong ke Beijing tahun 2004.. lama sangat dah
dia bagitau semua ahli rombongan panggil Cik Darling "baby"
dia kata kulit Cik Darling ni gebu macam baby.. hahahahaaa
dan memang gelaran tu melekat hingga sekarang 
adalah beberapa orang ahli yang ikut pegi rombongan tu masih panggil "baby"

Darling.. gelaran yang Cik Darling guna hingga sekarang
tak ingat dah macam mana timbul dan siapa yang mula kan
terasa diri sangat di sayangi bila orang panggil "Darling"
Cik Darling senang dengan gelaran ni

Kawan-kawan ada gelaran??







Photobucket

WW#97 Seni Berinai

Wednesday, May 18, 2016

Pertama kali Cik Darling lukis inai kat tangan

 photo Picture1_zpsuhsrazyr.jpg

Close up sikit... abai kan tangan gemok tu ye
fokus kat inai tu je tau... hehehehee

 photo Picture2_zpsbnwmtyn2.jpg

Siap!!

 photo Picture3_zpsozqscjxj.jpg

Cantik kan?!!!

 photo Picture4_zpsx5py9mha.jpg

Pelukis: Adat Berinai, Bertam










Photobucket

Food Walk:: Raikan Cinta Di Me'nate Steak Hub

Friday, May 13, 2016

Kisah makan-makan ni berlaku hari Selasa lepas (10-05-2016)
bos Cik Darling belanja kami semua makan di Me'nate Bangi

 photo Picture1_zpstapl6azb.jpg

Ni kali kedua Cik Darling makan di Me'nate
tapi kali pertama di cawangan Bangi ni
sebelum ni Cik Darling makan di cawangan Setapak [sini]

Bos belanja sempena meraikan dia dapat
Anugerah Perkhidmatan Cemerlang di UPM
eh.. terbalik ek.. sepatut nya kami yang raikan dia.. iskh.. iskh..

 photo Picture2_zps8h6bbzr0.jpg

Pilih jangan tak pilih.. hehehehe

 photo Picture3_zpsoomtfcw9.jpg

Memandangkan Cik Darling sekarang ni tengah "berpantang" daging
jadi pilihan Cik Darling ialah ikan salmon yang di grilled


Wow!!! Sampai dua ketul sekali makan??


 photo Picture4_zpsrf3u7asy.jpg

Jangan salah faham tau..

Sebenar nya Cik Darling cuma makan seketul je
lagi seketul tu, kawan-kawan Cik Darling share
sebab diaorang pilih beef dan lamb tapi nak merasa juga salmon ni

Antara menu kawan-kawan yang sempat di snap sebelum kena ngap

 photo Picture5_zps2nkhfpbg.jpg
 photo Picture6_zps15qmyu5z.jpg

Ini lah teamwork Cik Darling kat office
Alhamdulillah semua kami sekepala
empat kumbang + tiga bunga.. semua ngam!!

 photo Picture7_zpsgrxlpl0f.jpg

Terima kasih daun keladi En.Wahid
oppss!!! Tahniah ya bos untuk APC
we'ols sayang En.Wahid much much much much #muahciked

 photo Picture8_zpslppqzeap.jpg







p/s:: Credit gambar dari Facebook dan Whatsapp kawan-kawan








Photobucket

#Throwback Penutup Bulan April Yang Awesome

Tuesday, May 10, 2016

Perancangan asal, program ini sepatutnya berlangsung pada 23-01-2016 yang lalu
tapi atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan maka program ini terpaksa ditangguhkan [sini]

Alhamdulillah dengan izin Allah program ini menjadi realiti pada 30-04-2016 lepas

Apa program nya??

Tengok banner ni

 photo Picture16_zps9iv215zf.jpg

Majlis Minum Petang Ahli Group Tun Dr M bersama kedua-dua Tun
bertempat di The Everly Hotel, Putrajaya
ini kali kedua majlis seumpama ini dianjurkan
kali pertama diadakan pada tahun 2012 [sini]

Kalau kali pertama dulu Cik Darling datang sebagai tetamu biasa
berbeza dengan kali ini, Cik Darling menjadi salah seorang comittee
kerana Cik Darling antara salah seorang Admin untuk page tersebut :)

 photo Picture17_zpsiqh9flxj.jpg

Walaupun majlis bermula jam 2.30 petang
tapi seawal jam 12 tengahari ahli comittee sudah berada di hotel
untuk membuat persiapan akhir untuk memastikan majlis berjalan
dengan lancar dan tetamu pulang dengan puas hati

 photo Picture18_zpswlylub7z.jpg
 photo Picture21_zpscqgimkps.jpg
 photo Picture19_zpsx4nbo8hx.jpg
 photo Picture20_zpsbimkunny.jpg
 photo Picture22_zpsuvlzvw2d.jpg

Pukul 2 petang.. i'm ready!!!

 photo Picture23_zps6ua0mha9.jpg

Cik Darling bertugas sebagai urusetia pendaftaran
bersama dengan seorang lagi admin; Emma (free hair)

 photo Picture24_zps4hpw6ved.jpg
 photo Picture25_zpsbz7xfwtw.jpg
 photo Picture27_zpsnfyciiza.jpg

Para tetamu dah memenuhi dewan
semua tak sabar nak bertemu dengan kedua Tun
ada yang datang dari Pahang dan ada yang dari Johor

 photo Picture28_zpspywuorbd.jpg

Kedua Tun tiba pada jam 3 petang

 photo Picture26_zpsb488ubv3.jpg

Barisan admin diletakkan semeja dengan kedua Tun di meja utama

 photo Picture32_zpsoyih0rq0.jpg

Bangga sekejap bila gambar Cik Darling terpapar di skrin ketika Tun berucap
masa tu slide yang memperkenalkan barisan admin dimainkan.. hehehehe

 photo Picture29_zpsy7zvkltg.jpg
 photo Picture30_zps8huxjnhn.jpg
 photo Picture31_zpsjbrvdqqz.jpg

Kami turut mengambil kesempatan menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke-30
dan juga menyambut Hari Ibu in advance

 photo Picture36_zps90ib2byh.jpg

Jambangan bunga untuk Tun Siti Hasmah

 photo Picture37_zpsdgsuent3.jpg

Acara terakhir.. apa lagi... bergambar lah beramai-ramai dengan kedua Tun

 photo Picture39_zpspqvmqnnb.jpg
 photo 13124742_10154088586457246_5795224985777646948_n_zpsk6y5ncpa.jpg

Dan juga sesi autograf... Cik Darling pun tak nak lepaskan peluang
gigih pagi tu pegi kedai gambar print tiga keping gambar ni
untuk ambil autograf kedua Tun

 photo Picture38_zpsk3icq20w.jpg

Barisan committee yang terlibat menjayakan majlis ini

 photo 13124539_1887230484837214_3366096298310042896_n_zpsotn5obwp.jpg

Alhamdulillah majoriti tetamu yang datang semua berpuas hati
ada juga lah sorang dua yang berbunyi nada-nada tak best
kami barisan committee telah berusaha memberikan yang terbaik untuk anda
ampun maaf kami pohon kepada anda yang tidak berpuas hati

Belanja dua keping gambar Cik Darling dengan kedua Tun

 photo Picture34_zpscij3hgq8.jpg
 photo Picture33_zpshr6tnwbv.jpg

Penutup bulan April yang sangat awesome..!!!





p/s:: credit photo as tag dan Facebook Tun Dr. Mahathir [sini]










Photobucket