Followers

Semoga Mendapat Haji Yang Mabrur

Friday, August 26, 2016

Malam ni insyaAllah abang + isteri dan kakak Cik Darling
akan berangkat ke Tanah Suci untuk mengerjakan Haji

 photo Picture84_zpsnurm4b1b.jpg
 photo Picture85_zpslbzlfpkt.jpg

Alhamdulillah rezeki diaorang bertiga terpilih
menjadi tetamu agung Nya pada tahun ni

Cik Darling buat rayuan juga tapi
nampaknya rezeki belum menyebelahi Cik Darling
Cik Darling percaya insyaAllah ada rezeki yang lebih baik
Allah susunkan untuk Cik Darling
siapa tahu kan?

Oh ya! travel buddy Cik Darling; Kak Mide pun
turut sama terpilih untuk ke sana tahun ni

 photo Picture3_zpsfifdqjw5.jpg

Buat keluarga Cik Darling, Kak Mide dan seluruh umat Islam
yang terpilih untuk menunaikan haji tahun ni
Cik Darling doakan semoga semua nya mendapat haji yang mabrur

Semoga semua urusan sepanjang di sana sehingga balik ke Malaysia
dipermudahkan oleh Allah dan sentiasa berada dalam lindungan Nya
semoga selamat pergi dan selamat kembali






Photobucket

Food Walk:: Nasi Ayam Ketagih

Thursday, August 25, 2016

Nasi Ayam Ketagih??

Dengar nama pun rasa seram kan??
mula-mula Cik Darling dengar terkejut la juga

Tapi bila dah makan.. fuuhhh!!!
confirm nak datang lagi

Gerai Mat Top Nasi Ayam Ketagih ni terletak
di Sungai Layar, Sungai Petani
gerai di tepi jalan je

 photo Picture72_zpsa7a8pc4h.jpg
 photo Picture73_zpspgkpe8gp.jpg

Waktu operasi gerai bermula jam 10 pagi
sehingga jam 7 malam

 photo Picture74_zpswdpwn79r.jpg

Tak suka makan nasi ayam?
jangan risau, banyak lagi pilihan menu lain ada di sini

 photo Picture75_zpsxo8fns7s.jpg
 photo Picture76_zpsuctqbdjk.jpg

Cik Darling tengok menu rasa macam nak order semua
tapi mana mungkin boleh makan semua sebab kami pergi bertiga je

Cik Darling order nasi ayam
kena try signature dish dulu la kan

 photo Picture77_zpsylexskhr.jpg
 photo Picture78_zpse4wncldf.jpg
 photo Picture81_zpsrzifnmet.jpg

Nampak gambar nya biasa je kan?
tapi kena rasa dulu baru boleh tau kesedapannya

Kak Leeza order laksa

 photo Picture79_zpsn3dmeqfx.jpg

Rupa tiada tapi rasa ada
rasa nak datang makan lagi lepas makan

Menu yang "wajib" dicuba bila ke sini selain Nasi Ayam Ketagih
ialah cendol durian.. isi durian 2-3 ulas ada dalam mangkuk tu

 photo Picture83_zpsaqeuoonz.jpg

Puas hati bila makan tau..

Mimio order ABC Susu Meleleh
banyak gile abc nye.. sorang makan memang tak habis

 photo Picture80_zpsgd3ij902.jpg
 photo Picture82_zpsqqz2gr4f.jpg

Isi dalam nya pun banyak
dijamin tak menyesal kalau order

Dat set dalam kepala otak ni
nanti balik kampung kalau ada masa
Cik Darling nak pergi lagi ke sini
nak cuba menu lain pula :)







Photobucket

#Throwback Beraya Di Pantai Murni

Wednesday, August 24, 2016

10-07-2016

Hari melepak di rumah
sebab ada ahli keluarga yang dah balik ke sarang masing-masing
tapi sebelah petang kami keluar makan di Pantai Murni

Hajat hati sebenarnya nak makan Mee Tulang
tapi kedainya tutup jadi, kami makan seafood kat sini

 photo Picture58_zps8llo87pt.jpg

Sementara tunggu makanan sampai, Cik Darling dan anak-anak
berjalan-jalan di persisiran pantai sambil tunggu sunset

 photo Picture59_zpspbeqkn2t.jpg
 photo Picture60_zpsnwyc9eud.jpg
 photo Picture61_zpstst2acpv.jpg
 photo Picture62_zpslbakkpq2.jpg
 photo Picture63_zpsjfoyqxgi.jpg
 photo Picture64_zps953pcb1d.jpg

Okay makanan dah sampai
ni antara makanan yang kakak order

 photo Picture65_zpsjj5079xd.jpg
 photo Picture66_zps0wiajvdm.jpg
 photo Picture67_zpshg588rhc.jpg
 photo Picture68_zpsyr9pzs5n.jpg
 photo Picture69_zpsurol7r0v.jpg
 photo Picture70_zpsxyl5r9zy.jpg
 photo Picture71_zps6j3ffrjr.jpg

Kenyang perut suka hati
terima kasih Kak Adah sebab belanja makan :)









Photobucket

#Throwback House Warming Plus Open House Raya

Tuesday, August 23, 2016

09-07-2016

Open house disekalikan dengan house warming
rumah sepupu Cik Darling di Pendang

Meriah makanan.. macam-macam ada
nasi daging, sate, kambing golek, ais krim
tapi Cik Darling pulun makan dua benda ni je
abc sebab cuaca panas sangat.. so, Cik Darling makan 2 mangkuk
laksa tu sangat sedap... so, 2 mangkuk gak Cik Darling makan... hehehehe

 photo Picture50_zpsf6s6tkrn.jpg
 photo Picture51_zpsauf7qnt4.jpg
 photo Picture52_zpsa22tamsf.jpg
 photo Picture53_zpst6vpzasl.jpg
 photo Picture54_zpswhik1jb0.jpg
 photo Picture55_zpsmosrm9tn.jpg

On the way nak balik rumah, kami singgah beraya
di rumah sorang lagi sepupu di Jenun
tapi takde rezeki nak berjumpa, anak dia je yang ada kat rumah

 photo Picture56_zpscytmor7k.jpg

Sebelum balik, sempat la bergambar sekeping kat laman rumah dia

 photo Picture57_zpsu3j46n4e.jpg









Photobucket

#Throwback Raya Lagi

Monday, August 22, 2016

08-07-2016

Selepas solat zohor, Cik Darling ikut  Kak Leeza pergi beraya
ke rumah kawan sekolah dia di Alor Setar

 photo Picture45_zpsy8bclian.jpg

Kak Leeza berbual, Cik Darling dan anak-anak
makan.. bergambar.. makan.. bergambar.. hehehehe

 photo Picture46_zpsltjpfhil.jpg
 photo Picture47_zpsqqwxpfbn.jpg
 photo Picture48_zpscmr4hd6r.jpg
 photo Picture49_zpsqe6mtwbf.jpg











Photobucket

#Throwback Happy 2nd Birthday Amsyar

Sunday, August 21, 2016

07-07-2017

Syawal kedua kami beraya di rumah Kak Jah di Sungai Petani
Kak Jah ni kakak nombor dua dalam keluarga Cik Darling

Beraya sambil sambut birthday cucu Cik Darling; Amsyar
cucu sulong Kak Jah

 photo Picture32_zpsp3hntvre.jpg
 photo Picture33_zpsml3nd7if.jpg
 photo Picture34_zpsqjnavv7c.jpg

Kejap je dah 2 tahun dah umur Amsyar
bermakna dah 2 tahun juga lah Cik Darling kehilangan GulaHati
Amsyar lahir 3 hari sebelum arwah GulaHati Cik Darling meninggal

 photo Picture35_zpsyvx4pjnv.jpg
 photo Picture38_zpsxgipobhm.jpg
 photo Picture37_zpstuugzqzc.jpg

Habis je makan kek, anak-anak semua dah busy bergambar kat luar
Cik Darling tumpang sekaki... hehehehe

 photo Picture39_zps3xkd2qe9.jpg
 photo Picture41_zpsh16ed5md.jpg
 photo Picture40_zpsjxalgc9b.jpg
 photo Picture43_zpsqrowg86a.jpg
 photo Picture42_zpsead3ame4.jpg

Keluar dari rumah Kak Jah dalam pukul 6 petang
terus balik ke rumah takde singgah mana-mana dah









Photobucket