Monday, July 6, 2020

Food Walk:: Dinner Di Murni Discovery Bukit Jalil

Edit Posted by with 6 comments
Ahad petang Cik Pya keluar makan dengan anak-anak sedara
di Restoran Murni cawangan Bukit Jalil.
Dah lama plan, semalam baru baru dapat tunaikan.

Cik Pya singgah Apartment Jalil Damai ambil Abg Yeh dan family dia.
Janji jumpa dengan Habib dan Amzar di restoran.
Dalam 5.40 kami semua sampai kat situ.
Kena menunggu kat luar dulu sebab restoran penuh.
Kalau dulu Murni ni buka meja kat luar tapi sekarang ni meja cuma
ada dalam restoran je.. so, terhad lah tempat duduk nye.

Dalam 15 minit macam tu kami tunggu, baru dapat duduk.


Pakat lawan belek menu.. tak tau nak order apa ๐Ÿ˜…
Rasa nak makan macam-macam sebab perut tengah lapar.. hahaha

Dah puas belek, ini lah makanan yang kami order semalam.

Chicken Wing - besar-besar kepak ayam ni.


Spaghetti Carbonara + Fish Fillet


Spaghetti Carbonara + Chicken Chop


Nasi Goreng Ecuador (Beef) - sesuai sangat untuk yang suka pedas.


Kalau korang pernah makan kat Restoran Murni ni, mesti tahu kan
nama-nama minuman dia fancy and comel je ๐Ÿ˜

Ni air Lavender Special - campuran lemon, laici dan daun mint.


Air I Love You - campuran soda, ribena, lemon dan laici


Air Korea - ala-ala Nestum smoothie


Air Sirap Bandung - kegemaran cucu Cik Pya.


Tu je yang Cik Pya sempat ambil gambar.
Yang jauh dari tempat duduk Cik Pya susah nak capai ๐Ÿ˜…

Muka semua tak sabar nak makan ๐Ÿ˜


Thank you so much to Habib dan Abg Yeh yang belanja kami semalam.
Semoga murah lagi rezeki anak-anak Cik Pya ni ๐Ÿ˜˜




6 comments:

  1. Alhamdulillah
    Selamat menjamu selera

    ReplyDelete
  2. Bom dia que vontade de experimentar essas delรญcias.

    ReplyDelete
  3. Warisan Petani::

    Terima kasih wak :)

    ReplyDelete
  4. Luiz Gomes:

    Bom dia. Por favor, venha para a Malรกsia. Eu vou te trazer lรก

    ReplyDelete
  5. alhmdulillah rezeki tu org blnja ๐Ÿ˜†

    ReplyDelete