Followers

~PRESIDENT BUSH DIKELUKAN LIDAHNYA~

Wednesday, April 30, 2008


video

Padan muka...inilah akibatnya org yang tak tahu menilaikan
Al Quran dan menghina islam....hukumannya dibayar cash!
Dalam video ini Bush sedang memberikan ceramah
dengan mengatakan Al Quran mengajar keganasan.
but before dia abis berucap
Allah telah kelukan lidahnya...
lihat & dengar video ini baik-baik...

LEBIH BAIK CABUT TERUS LIDAH DIA TU BIAR LANGSUNG
TAK BOLEH NAK BERKATA APA-APA PUN DARI DOK BAGI
DIA BERUCAP MENGHINA ISLAM SESUKA HATI DIA JE...

~PaTuNg kErTaS~

Tuesday, April 29, 2008



Last Saturday acu pi MTC, Jln Ampang.
Sebelah dgn Saloma Bistro. Ada apa kat sana ye???
Ni nak bagitau le nie...acu pi tengok teater "Patung Kertas"
or in English "Paper Dolls". Tau tak Paper Doll tu apa?
Paper Doll ni gelaran untuk golongan lelaki lembut
atau dalam bahasa kurang sopan nye...Mak Nyah...

Best gak teater nie...arahan Lokman Ghani (dia nie pelakon..),
penulis skrip nye A Wahid Nasir.
Teater musical nie menyingkap sisi gelap life golongan
kaum nyah nie..golongan nie bukan saje jadi bahan hinaan
tapi ada juga yg dipuja.

Antara pelakon teater nie Jalaluddin Hassan
(tak jadi sangat dia berlakon jadi nyah..keras je..),
Ashraf Muslim (dia nie best..),
Ebby Yus (kelakar gile bile abg yus mekap jadi pompuan...ahaks..)
Syed Wafa (cantik je bila dah mekap..),
team paper dolls...ramai lagi lah...

Very the kelakar one bila part paper dolls nie beraksi.
Dialog diaorg simple tapi action nye selambe je...
memang best lah...acu ketawa berguling-guling...
(opss!!nampak sangat le acu bohong...hehehehe)

Ramai gak le selebriti yang hadir bagi sokongan..
ada Haiza (penyanyi dangdut), Fitri (host tv3),
most of mekap artis, ema akma (pelakon)..ramai lagi lah...
dah tak ingat dah nama diaorg...

Ada satu pesanan dari Mak Moda Bunga Kenanga (watak dlm teater tu) yang
acu rasa sesuai untuk mak bapa nie ingat

"MOK...AYOH..JANGE BAGI ANAK JATE PAKAI BAJU OGHE TINO"

so, fikir-fikir kan lah akibat nye... ;)

~aGain nEw haNDbAg~

Friday, April 25, 2008

semlm ptg acu p alamanda putrajaya
konon2 nye nak p beli fish ball soup je
tapi bila dah sampai sana tau je la kan
mula le rambang mata masuk kedai2 yg ada kt situ
especially kedai kasut n handbag
but luckily, semlm mata acu
tak berkenan langsung kat mana2 kasut yg d jual kat situ
masa on d way nak ke food court
acu lalu le dpn Esprit outlet



lantas terpandang lah sebuah handbang
yg d publish kat rak dlm outlet tu

actually dr last month lagi acu usha beg nie
tapi bila tgk dia nye price..terus acu cancel nak beli



rasa cam tak berbaloi je
but yesterday, acu nmpk dia tampal new price kat tag tu
lama gak le acu renung2 kan price tag tu
kot2 diaorg ni salah print ke
so, untuk kepuasan ati & perasaan
acu tny le sale asistant esprit tu
Acu :: "harga beg nie yang mana satu? yg termaktub di tag ni
or yg baru di tampal nie?"
Mamat :: "Oh..harga nye yg baru di tampal tu"
apalagi...
Acu:: "OK lah...saya nak satu"
hehehehe....syok..syok..
dapat handbag baru...
nak tau actual price dia??
jeng..jeng...jeng...
cuma RM49.90...hahahahha
sebab tu le acu terus je beli handbag tu
nie le rupa handbag baru acu tu



tak de la secantik mana pun tapi acu suka....

~LawAK pAk aRab~

video

~miNaH RemPiT KeNa BeLaSah~

Monday, April 21, 2008

video

..Maksud Lagu Aduh Saleha (Kehebatan Arwah Loloq)..

Tuesday, April 15, 2008

Marilah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Arwah Loloq...

Lagu : Aduh Saleha
Penyanyi : Mawi
Komposer : M. Nasir
Penulis Lirik : Rosli Khamis

ADUH SALEHA
// Rintihan ku kepada orang-orang yang soleh dan solehah

Mana rayuanku hendak ku sampaikan
// Bagaimana mungkin ku hendak sampaikan kata-kata nasihat
rindu berahiku pada kasih yang jauh
// Aku amat mendambakan kasih Tuhan tetapi aku masih jauh dari-Nya
jauh bukan jarak dan tempat
// bukan jauh jarak atau di mana aku berada
jauh nama dan pangkat
// tapi jauh dari segi amalan ku dan kedudukanku di sisi-Nya

Mana penggantimu hendak ku dakapkan
// Di mana aku hendak mencari penggantimu untuk ku bergantung
dendam asmaraku pada cinta yang luruh
// Aku inginkan cinta yang menyerahkan sepenuh jiwa dan jasad
luruh bukan daun dan bunga
// Bukan menyerahkan harta dan wang ringgit
luruh jiwa dan badan
// tetapi menyerahkan seluruh jiwa dan jasad

Bertahun ku sandar percaya
// Sudah lama kita menjadi seorang muslim dan mengamalkan suruhan-Nya

(adakah ia hanya disandar bukan dikandar?)

tak mungkin padam cahaya
// dan kasih dan cinta Tuhan tidak akan terhenti terhadap hamba-Nya
cintamu bagai rembulan
// Kasih sayang para solihin dan solehah sesama mukmin sentiasa terpancar dan ada
hilang dipandangan
kala langit dilindung awan
// Namun, kekadang terlindung juga apabila ada yang menghalang
(atau kita sendiri yang tidak mahu menerima)

Aduh mahkota terhempas
// Kekuasaan kita sebenarnya hampir musnah, raja-raja hilang kuasa,
maruah anak-anak bangsa tiada
(zina, maksiat dan hedoisme berleluasa)
barulah ku sedar,yang ku sangkakan intan oh hanyalah kaca
// Barulah kita perasan apa yang kita sangkakan baik selama ini adalah sebaliknya
Sesudah berdarah
barulah ku sedar
// Apabila mengalaminya sendiri dan mendapat bala/musibah baru kita tersedar dari angan
jiwa ku tercalar ohhh.. sakitnya
bukan kepalang
// Akhirnya jiwa kita tersiksa dan hati semakin gelap tanpa pedoman

Kau biarkan aku sendiri menderita susah - nasib hidupku saliha
// Orang-orang yang soleh dan solehah semakin jauh dari kita
(kita yang menjadikanya begitu, bukan ?)
Hidup kita susah (jiwa yang muflis) walaupun senang (harta bertimbun tanpa berkat)
Kau biarkan aku sendiri melewati sepi - dalam hidupku saliha
// Kita sudah kesepian kerana meninggalkan nasihat dan kata-kata orang-orang yang soleh
kau biarkan aku sendiri meratapi nasib - dalam derita saliha
// Akhirnya kita terpaksa meratapi nasib kita yang penuh derita buatan kita sendiri

ohh......... saliha
// Tolonglah aku orang-orang yang soleh


Marilah kita sedekahkan Al-Fatihah buat penulis lirik ini,
Rosli Khamis atau Loloq.
Semoga rohnya dirahmati dan diberkati-Nya.

..wHaT cAN i Do???..

Monday, April 14, 2008

he told me he likes me...
he told me he love me...
but i knew it better...

i know his heart is not free...
because he's in love with another....
i know he's in love with someone else ...

it's hard for me to forget him though
it's only him that my heart tells

but what can i do?
my chances are low

the pain sears in my heart like a knife in my flesh
he's still here in my mind and heart

he's the only one for me ever since the start
you know how much he means to me
i can't bear to be away from him



ALLAH please help me.....

~IBU~

Wednesday, April 9, 2008

Ibu..
hadirmu sejak azali
hadirmu ikhlas sejati
hadirmu bersih dan suci
hadirmu tulus dan murni
hadirmu penuh budi pekerti
hadirmu cuma sekali
hilangmu tiada pengganti


ibu..
kaulah insan berhati mulia
kaulah ratu yang bertakhta
kaulah srikandi kejayaan bersama
kaulah mutiara idaman semua..


terima kasih atas pengorbananmu
melahirkan dan membesarkanku
memberi harapan dan semangat baru
mengerti segala suka dan duka anak-anakmu
memberi keyakinan tanpa rasa jemu
mengertilah aku kini...
betapa mulianya gelaran seorang ibu...
hanya takdir bisa memisahkan kau dan aku
namun dirimu sentiasa mekar selamanya dihatiku



MAK....ACU RINDU MAK...


~Pak Guard Yang Bengong~

Acu ada satu cite nak story kat sini
last monday, masa acu on d way nak p nite market
nak kuar je dari pintu pagar tempat keje acu nie
sekali acu kena tahan dengan Pak Guard...

jenuh la acu dok pk apa la salah acu sampai kena tahan
biasa nye lepas je...
nak kata tak de stiker, terpampang je kat cermin tu

Pak Guard :: Puan..tanya sikit...
Acu :: ada apa?
Pak Guard :: Keta puan nie, turbo ke?
(sambil usha acu nye intercooler kat depan keta)
Acu :: A'ah...nape?
Pak Guard :: Betul ke? usha sikit...
(dari depan dia terus ke belakang tgk ekzos..)

pastu...

Pak Guard :: a'ah le...turbo la...fuhhh...caya la puan..

ak ele...ingat kan sebab apa le kena tahan tadi
cet! hampeh nye Pak Guard...
sian keta lain...tak pasal2 jadi jam kejap kat situ

itu le cite nye....