Followers

WW#98 Just Be Myself

Wednesday, May 25, 2016

Bila aku kata...


"aku sedang berubah"


Maka,

Tegurlah, bukan menghukum
Sayangilah, bukan memfitnah
Maafkanlah, bukan membenci
Mudahkanlah, bukan menyusahkan

Jadi,

Ingatkanlah aku, bukan mengejek

Kerana diri ini masih lemah, mudah terlupa dan mudah terleka...










Photobucket

Tanda Terima Kasih Daripada Ketua-Ketua

Tuesday, May 24, 2016

Semalam, ketua-ketua di bahagian Cik Darling kerja bercuti
bercuti untuk menyediakan juadah makan tengahari untuk kami
staf-staf di bawah seliaan mereka
kata mereka ini sebagai tanda terima kasih atas kerja keras
anak-anak buah semua

Awal pagi lagi diaorang dah berkumpul untuk memasak
di Astaka Orkid, Bukit Ekspo UPM







Dalam pukul 11 pagi Cik Darling dan kawan-kawan
dah ke sana menolong apa yang patut
kira group kami sampai awal sebelum staf yang lain sampai




Antara menu yang disediakan ayam dan kambing bakar, nasi lemak,
bihun goreng, salmon, kentang bakar, jeli kelapa, hokaido cupcakes,
congo bar, buah tembikai dan banyak lagi
tapi sorry terlupa nak snap gambar makanan tu semua



Menu yang paling laris semalam


Kejutan daripada Seksyen Cik Darling untuk Ketua Bahagian kami
kebetulan semalam birthday dia, jadi kami kongsi belikan kek




Majlis berakhir sekitar jam 2.30 petang
usai majlis, kami gotong royong bersih kan kawasan dan peralatan
bukan senang tau nak buli boss suruh basuh meja.. hahahhaaa


Terima kasih daun keladi
ada rezeki nanti belanja lagi ya boss :)







Photobucket

Makanan Untuk Golongan Gelandangan

Friday, May 20, 2016

Dah lama Cik Darling tak melibatkan diri dalam charity ni
last Cik Darling join bagi makanan golongan gelandangan ni
bulan Januari awal tahun hari tu

Sebenarnya Cik Darling baru je join charity ni
dalam bulan November 2015 macam tu
Cik Darling ikut EE dan kawan-kawan motorsikal dia
sama-sama buat collection kemudian beli makanan
dan edarkan kepada golongan  gelandangan ni

Biasa nya kami akan berkumpul di kawasan Hotel Vistana
kat situ semua makanan yang diderma akan dikumpulkan
kemudian berjemaaah bungkus makanan-makanan tersebut




Antara makanan yang biasa disumbangkan ialah nasi lemak, roti, pisang atau 
buah-buahan lain, air kotak dan juga air mineral..

Dah siap bungkus.. ready untuk diagihkan


Antara lokasi yang biasa kami pergi
sekitar Jalan Bukit Nanas


Kawasan Bangkok Bank


Dan juga perkarangan Masjid Negara


Ada juga insan yang baik hati dermakan pakaian
dilonggokan di situ, nanti gelandangan ni akan pilih mana yang muat
dan yang mana mereka berkenan


Tak tergambar perasaan sendiri sebenarnya bila kita dapat buat diaorang gembira
timbul rasa insaf dan rasa syukur dalam diri bila melihat mereka
sayu terutama nya bila melihat keluarga yang ada baby
Allah..

Semoga Allah Taala lindungi mereka semua
dan semoga Allah berkati usaha kami yang tak seberapa ini.. ameen...







Photobucket

Apa Gelaran Anda?

Thursday, May 19, 2016

Dengar celoteh Sepahtu dalam radio Sinar pagi tadi
menceritakan tajuk "Apa Gelaran Anda?"

Beberapa caller yang call tadi yang sempat Cik Darling dengar
antara gelaran nya Mike dan Cangkul
masing-masing punya cerita sendiri macam mana dapat gelaran tu

Cik Darling masa dulu-dulu ada la juga beberapa gelaran
meh Cik Darling bagitau satu persatu ya

Ayam Daging.. gelaran masa sekolah rendah
kawan-kawan lelaki panggil tu sebab badan Cik Darling berisi
kira nya berisi macam ayam daging lah.. ayam daging kan gemok-gemok
jahat sangat tau.. 

Combi.. panggilan daripada seorang senior semasa belajar di Perlis
tak pasti pula kenapa dia panggil Cik Darling dengan gelaran tu
nak kata muka Cik Darling macam anak mami Pulau Pinang
jauh sangat lari nya.. entah lah.. hanya dia saja yang tau jawapan nya

Acu.. singkatan daripada perkataan "Maksu"
menunjukkan Cik Darling ni anak yang bongsu
panggilan tu asal nya daripada anak-anak sedara Cik Darling

Guddu.. ni gelaran untuk Cik Darling semasa kerja kilang di Penang 
sementara nak tunggu result SPM keluar
ada sorang guard India yang bagi gelaran tu
"Guddu" maksud nya gemok.. kira tu bahasa sopan la nak kata Cik Darling gemok
hahahahaa... hampeh sangat tau guard ni

Baby.. sorang staf kat UPM ni panggil Cik Darling "baby" masa kami sama-sama
melancong ke Beijing tahun 2004.. lama sangat dah
dia bagitau semua ahli rombongan panggil Cik Darling "baby"
dia kata kulit Cik Darling ni gebu macam baby.. hahahahaaa
dan memang gelaran tu melekat hingga sekarang 
adalah beberapa orang ahli yang ikut pegi rombongan tu masih panggil "baby"

Darling.. gelaran yang Cik Darling guna hingga sekarang
tak ingat dah macam mana timbul dan siapa yang mula kan
terasa diri sangat di sayangi bila orang panggil "Darling"
Cik Darling senang dengan gelaran ni

Kawan-kawan ada gelaran??







Photobucket

WW#97 Seni Berinai

Wednesday, May 18, 2016

Pertama kali Cik Darling lukis inai kat tangan


Close up sikit... abai kan tangan gemok tu ye
fokus kat inai tu je tau... hehehehee


Siap!!


Cantik kan?!!!


Pelukis: Adat Berinai, Bertam










Photobucket

Food Walk:: Raikan Cinta Di Me'nate Steak Hub

Friday, May 13, 2016

Kisah makan-makan ni berlaku hari Selasa lepas (10-05-2016)
bos Cik Darling belanja kami semua makan di Me'nate Bangi


Ni kali kedua Cik Darling makan di Me'nate
tapi kali pertama di cawangan Bangi ni
sebelum ni Cik Darling makan di cawangan Setapak [sini]

Bos belanja sempena meraikan dia dapat
Anugerah Perkhidmatan Cemerlang di UPM
eh.. terbalik ek.. sepatut nya kami yang raikan dia.. iskh.. iskh..


Pilih jangan tak pilih.. hehehehe


Memandangkan Cik Darling sekarang ni tengah "berpantang" daging
jadi pilihan Cik Darling ialah ikan salmon yang di grilled


Wow!!! Sampai dua ketul sekali makan??


Jangan salah faham tau..

Sebenar nya Cik Darling cuma makan seketul je
lagi seketul tu, kawan-kawan Cik Darling share
sebab diaorang pilih beef dan lamb tapi nak merasa juga salmon ni

Antara menu kawan-kawan yang sempat di snap sebelum kena ngap



Ini lah teamwork Cik Darling kat office
Alhamdulillah semua kami sekepala
empat kumbang + tiga bunga.. semua ngam!!


Terima kasih daun keladi En.Wahid
oppss!!! Tahniah ya bos untuk APC
we'ols sayang En.Wahid much much much much #muahciked





p/s:: Credit gambar dari Facebook dan Whatsapp kawan-kawan








Photobucket

#Throwback Penutup Bulan April Yang Awesome

Tuesday, May 10, 2016

Perancangan asal, program ini sepatutnya berlangsung pada 23-01-2016 yang lalu
tapi atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan maka program ini terpaksa ditangguhkan [sini]

Alhamdulillah dengan izin Allah program ini menjadi realiti pada 30-04-2016 lepas

Apa program nya??

Tengok banner ni


Majlis Minum Petang Ahli Group Tun Dr M bersama kedua-dua Tun
bertempat di The Everly Hotel, Putrajaya
ini kali kedua majlis seumpama ini dianjurkan
kali pertama diadakan pada tahun 2012 [sini]

Kalau kali pertama dulu Cik Darling datang sebagai tetamu biasa
berbeza dengan kali ini, Cik Darling menjadi salah seorang comittee
kerana Cik Darling antara salah seorang Admin untuk page tersebut :)


Walaupun majlis bermula jam 2.30 petang
tapi seawal jam 12 tengahari ahli comittee sudah berada di hotel
untuk membuat persiapan akhir untuk memastikan majlis berjalan
dengan lancar dan tetamu pulang dengan puas hati






Pukul 2 petang.. i'm ready!!!


Cik Darling bertugas sebagai urusetia pendaftaran
bersama dengan seorang lagi admin; Emma (free hair)




Para tetamu dah memenuhi dewan
semua tak sabar nak bertemu dengan kedua Tun
ada yang datang dari Pahang dan ada yang dari Johor


Kedua Tun tiba pada jam 3 petang


Barisan admin diletakkan semeja dengan kedua Tun di meja utama


Bangga sekejap bila gambar Cik Darling terpapar di skrin ketika Tun berucap
masa tu slide yang memperkenalkan barisan admin dimainkan.. hehehehe




Kami turut mengambil kesempatan menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke-30
dan juga menyambut Hari Ibu in advance


Jambangan bunga untuk Tun Siti Hasmah


Acara terakhir.. apa lagi... bergambar lah beramai-ramai dengan kedua Tun



Dan juga sesi autograf... Cik Darling pun tak nak lepaskan peluang
gigih pagi tu pegi kedai gambar print tiga keping gambar ni
untuk ambil autograf kedua Tun


Barisan committee yang terlibat menjayakan majlis ini


Alhamdulillah majoriti tetamu yang datang semua berpuas hati
ada juga lah sorang dua yang berbunyi nada-nada tak best
kami barisan committee telah berusaha memberikan yang terbaik untuk anda
ampun maaf kami pohon kepada anda yang tidak berpuas hati

Belanja dua keping gambar Cik Darling dengan kedua Tun



Penutup bulan April yang sangat awesome..!!!





p/s:: credit photo as tag dan Facebook Tun Dr. Mahathir [sini]










Photobucket