Followers

#Throwback Birthday:: Cuma Berdua

Monday, March 6, 2017

Biasanya Cik Darling akan raikan birthday dengan
tiga orang sahabat Cik Darling tapi
tahun ni tak ada rezeki nak berkumpul semua

15-02-2017 bertempat di Me'nate Steak Hub Bangi
Cik Darling cuma makan berdua dengan Shazlin saje
yang dua lagi tak dapat datang
masing-masing sibuk dengan kerja

Lagi pun yang dua orang tu tinggal di Kuala Lumpur
Shazlin je yang tinggal dekat dengan Cik Darling

Orang kalau datang Me'nate ni mesti nak makan steak
tak kira lah daging kambing atau daging lembu
tapi Cik Darling lebih suka pilih ikan Salmon
sebab Cik Darling bukan penggemar steak

 photo Picture5_zpst3a3e5cf.jpg

Shazlin pilih steak daging kambing
dia memang penggemar tegar kambing

 photo Picture6_zpsbuu6whji.jpg

Memilih Black and White Mousse Cake sebagai birthday cake
ni kira birthday cake yang kelima untuk tahun ni
first time cuba kek kat Me'nate ni
not bad lah rasa nya...

 photo Picture8_zpsrqguth0i.jpg
 photo Picture7_zpsaoj7usee.jpg

Berbanyak terima kasih ye Lin
sebab sudi luangkan masa makan dengan aku
walaupun masa hang sangat-sangat terhad
dan terima kasih juga sudi belanja aku makan
semoga persahabatan kita kekal hingga akhir hayat

 photo Picture9_zpsnuvq5ukq.jpg










Photobucket

#Throwback Birthday:: Baskin Robbins..!! Woow Weeee..!!!

Friday, March 3, 2017

08-02-2017 sekali lagi Cik Darling diraikan oleh
kawan-kawan sebilik dengan Cik Darling di pejabat
amboi berhari-hari sambut birthday ya?? hahahaha

Di mana makan nya?

Kat mana lagi kalau bukan di IOI City Mall Putrajaya
al maklum lah pejabat cuma seberang jalan je.. hehehehe
kami makan tengahari di restoran Kenny Rogers

Nak kelainan kali ni tak nak kek
so, Cik Darling pilih ais krim Baskin Robbins sebagai ganti

 photo Picture1_zpsikkjv8jn.jpg

700 gram ais krim dengan dua perisa iaitu
Jamoca Almond Fudge dan Strawberry Cheese Cake (favorite ni)
enjoy makan berebut dengan kawan-kawan

 photo Picture2_zpsukkjt5em.jpg

Terima kasih kawan-kawan sudi raikan birthday Cik Darling
and susah payah belanja semua ni
sayang korang semua ketat-ketat.. muaaahhhhh..!!

 photo Picture3_zps5fnr6ymm.jpg
 photo Picture4_zpsedrgr5xz.jpg










Photobucket

#Throwback Birthday:: Kek Yang Ketiga

Thursday, March 2, 2017

Kek yang ketiga untuk tahun ni
special daripada Pengarah Cik Darling
airtangan anak dara dia..

 photo Picture11_zpsul8o6wlz.jpg

Wow! Pengarah bagi kek?
staf yang hebat ke Cik Darling ni dapat layanan special macam ni?

Uisshhhhhhh... bukan begitu ye kawan-kawan

Emm... ibarat nye macam ni

Di pejabat dia Pengarah tapi di luar dia seperti kakak Cik Darling

Akrabnya kami sebab selalu melancong bersama

 photo Picture12_zpsaapnlffh.jpg
 photo Picture13_zpsz4wlrwsm.jpg
 photo Picture14_zpsznktc2mf.jpg
 photo Picture15_zpsj6ndkhne.jpg
 photo Picture16_zpsadq0e5zu.jpg

So, tak payah fikir yang negatif ya
sebab Cik Darling ni bukan jenis "mengipas" bos

Terima Kasih Dr.Tim untuk kek yang sedap ni






Photobucket

#Throwback Birthday:: Terima Kasih EE

Wednesday, March 1, 2017

Rutin tahunan Cik Darling akan sambut birthday dengan EE
selain daripada keluarga tercinta
tahun ni sambut belated (03-02-2017) 
sebab cuti Tahun Baru Cina Cik Darling balik kampung

Tahun ni Cik Darling pilih makan di Restoran TGI Fridays, Alamanda
sebab dekat dengan tempat kerja kami
oh ya EE sekarang ni dah berpindah pejabat di Putrajaya
jadi, dah dekat denganlah dengan Cik Darling

Menu yang Cik Darling pilih untuk lunch hari tu ialah Grilled Salmon

 photo Picture7_zpsnslqvlew.jpg

Lupa pula nak ambil gambar makanan EE
nampak sangat lapar.. tak sabar nak makan.. hahaha

Tengah makan tetiba datang staf TGI Fridays bawakan ais krim
katanya special dari TGI untuk customer yang sambut birthday kat situ

 photo Picture8_zpsu82dtg6x.jpg
 photo Picture9_zpssijkyzxr.jpg

Kemudian EE order tambah brownies
brownies kat sini memang favourite EE

 photo Picture10_zpsvbvwncho.jpg

Lilin tu acah-acah je
tak ada api nye pun.. hehehee

Dikesempatan ini, Cik Darling nak ucapkan terima kasih kepada EE
untuk birthday treat ni... emm... hadiah??
tak tau nak minta apa tahun ni sebab rasa semua benda dah ada :)








Photobucket

#Throwback Birthday:: Nak Kek Ni..

Tuesday, February 28, 2017

Bila kakak whatsapp pada 25-01-2017 bagitau nak sambut
birthday Cik Darling dan beberapa orang lagi ahli keluarga pada 28-02-2017
Cik Darling reply dengan gambar kek yang Cik Darling nak

"Acu nak kek ni.."


Wah!! Demand..!!
orang dah nak sambut tu dah besar rahmat dah kan?


Hahahaa.. biasa lah lumrah anak bongsu kot kan?

Kakak kata dia cuba cari sebab tarikh tu kan tarikh Tahun Baru Cina
banyak kedai kek tutup pada tarikh tu
nak minta kakak acu yang sulong buatkan dia tak pandai

Tiba hari kejadian iaitu pada 28-01-2017 (Sabtu)
kami semua berkumpul di rumah Ngah; kakak Cik Darling yang kedua
siangnya kakak tempah lauk pauk.. masak nasi dan goreng sayur sendiri
malam nya kakak tempah bihun sup ayam

Sambutan diadakan pada malam hari
kira masa tu semua adik beradik Cik Darling dah ada

Nak tengok kek apa Cik Darling minta?

Tadaaaaaaaaa

 photo Picture1_zps7znhgmmh.jpg

Ye.. kek yang ada patung barbie
ya ampun.. umur dah nak menginjak ke siri empat
masih lagi minat dengan kek budak-budak ni ek..

Dah lama sebenar nya Cik Darling simpan impian
nak potong kek barbie ni.. hahahaha
Alhamdulillah akhir nya tahun ni termakbul

Malam tu kami sambut birthday Cik Darling, dua orang anak sedara
dan juga abang Cik Darling.. semua nya birthday bulan Januari
tak jumpa pula gambar kami berempat

 photo Picture4_zpsnmzgwt4p.jpg

Terima kasih banyak-banyak Cik (kakak nombor tujuh)
susah payah memenuhi keinginan adik bongsu ni

 photo Picture2_zpscirl8jpf.jpg

Terima kasih Ngah sudi jadi tuan rumah tahun ni
dah sediakan makanan yang sedap-sedap semuanya

 photo Picture3_zpsdfppfy2n.jpg

Patung barbie kek yang Cik Darling simpan

 photo Picture5_zps2gmpekvd.jpg

Yeayy!! Dah berbaju baru.. 
bersayap rama-rama baju yang Cik Darling beli di Serikin hari tu [sini]

 photo Picture6_zpsz9661zwh.jpg

Terima kasih untuk semua ahli keluarga yang tak penah jemu
sambut birthday Cik Darling setiap tahun
dan terima kasih juga pada yang memberi hadiah
semoga kasih sayang keluarga kita berkekalan hingga akhir hayat









Photobucket

Food Walk:: Anyeong Mr. Dakgalbi

Monday, February 27, 2017

Dua kali Cik Darling berpeluang makan di sini sejak
ianya dibuka di IOI City Mall Putrajaya
kali pertama Cik Darling pergi dengan Abg Yeh; my anak sedara

Kali kedua Cik Darling pergi dengan Mira dan Noni
both are my anak sedara
kami ke sana sehari selepas balik dari Sarawak

Oppps!! Lupa pula nak bagitahu
Mr. Dakgalbi ni sebenar nye sebuah restoran makanan Korea

 photo Picture1_zpsifhrp6yc.jpg

Pilihan kami hari tu Dakgalbi 2 pax set plus
sepinggan nasi, sepinggan ramen dan sepinggan keju

 photo Picture2_zpsmj5nyzv9.jpg

Ini set yang kami pilih

 photo Picture3_zpsypnqwzlz.jpg
 photo Picture4_zpss8ngciat.jpg
 photo Picture5_zps83rr9qbg.jpg
 photo Picture6_zpsrcbnfx1y.jpg

Set Dakgalbi tu akan dimasak oleh pekerja di situ

 photo Picture8_zpsngou1vp7.jpg

Mula-mula dia akan gaulkan semua bahan dalam kuali
bahan dalam tu terdiri daripada sayur kobis, ubi kentang, bawang dan isi ayam

 photo Picture9_zpsyc81vztv.jpg

Kesemua bahan akan digaul sehingga sebati dengan sos

 photo Picture10_zpswq4lxv1k.jpg

Kemudian dia akan campurkan ramen

 photo Picture11_zpsffsju0c7.jpg

Okay!! Dah ready untuk dimakan..!!

 photo Picture12_zpseckrzied.jpg

Makanan tu boleh dimakan bersama kimci atau daun salad yang disediakan

 photo Picture13_zpseryyrziw.jpg
 photo Picture14_zpsncjb5hz1.jpg
 photo Picture15_zpsjypllvk8.jpg

Bila dah habis makan ramen, nanti pekerja dia akan datang
untuk masakan nasi pula
kami saje tinggalkan isi ayam dalam ramen tadi
untuk dimakan dengan nasi

 photo Picture17_zpsqcnm8uzk.jpg
 photo Picture18_zpswgejode9.jpg

Keju ditambah sebagai penyedap rasa untuk nasi goreng tersebut

 photo Picture19_zpsksu62wrv.jpg

Digaul sehingga sebati

 photo Picture20_zps84xloszf.jpg

Nyummyyyyy..!!!!

 photo Picture21_zpszlen37hm.jpg

Kalau tanya pendapat Cik Darling.. emmmm...
Cik Darling dah jatuh cinta dengan Mr.Dakgalbi ni
sudah termasuk dalam senarai restoran Korea kegemaran dah
sambil menulis entri ni pun kecur air liur
terkenangkan ramen yang sedap tu.. ahaks!!

Ada sepuluh cawangan Mr.Dakgalbi ni di Malaysia
tengok senarai di bawah, boleh lah pergi mana yang dekat dengan kawan-kawan

1- Solaris Mont Kiara
2- Stiawalk
3- Citta Mall
4- Setapak PV128
5- Sri Petaling
6- Tropicana City Mall
7- Setia City Mall
8- Publika
9- IOI City Mall (Jangan lupa calling i ye kalau ke sini.. hehehe)
10- Sutera Mall, JB










Photobucket