Monday, June 13, 2016

Food Walk:: Restoran Abdullah Chan

Edit Posted by with No comments
"Jom keluar lunch. Hari ni last nak makan tengahari minggu depan dah puasa"

"Nak makan kat mana?"

Walau tak tau kat mana nak makan tapi semua dah masuk kereta
driver dok asyik tanya mana nak makan.. mana nak makan.. mana nak makan

"Kita ke Bangi je lah"

Okay.. Cik Darling decide

"Kalau Bangi, jom makan kat Abdullah Chan"

Alhamdulillah semua setuju

Mai tengok apa kami makan

Udang Butter.. menu kegemaran Cik Darling


Ikan Masak Cili.. ingat kan pedas tapi bila makan tak pedas pun


Sayur Campur


Tom Yam Campur


Terima kasih ye En.Wahid belanja kami semua makan
semoga Allah murahkan lagi rezeki En.Wahid.. ameen...







Photobucket

Monday, June 6, 2016

Jejak Kasih

Edit Posted by with No comments
Jumaat lepas Cik Darling ke Putrajaya selepas habis kerja
tempat dituju Medan Selera Laman Perdana
berdekatan dengan Jabatan Perdana Menteri

"Emi, hang kat mana?"

"Aku ada kat tepi ayaq pancut. Anak aku pakai kain sekolah warna coklat"

Dari jauh nampak seorang perempuan melambai

Peluk cium agenda wajib bila dah lama tak jumpa
Cik Darling datang jumpa kawan Cik Darling; Emi


Ya Allah! Dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat tak jumpa
last jumpa selepas tamat tingkatan tiga di SMKAP, Perlis tahun 1993
sekarang ni dah tahun 2016..


Dah 23 tahun uolssss...!!!!


Lepas peluk cium, Cik Darling terus pergi cari makan
sebab perut ni nyanyi lagu keroncong daripada kat pejabat lagi
order makanan yang cepat dapat sebab malas nak tunggu

Chicken chop berharga RM9.90 dan air bandung tiga layers jadi santapan


Lepas tu duduk berborak sakan sambil mulut ngap ngap makan.. hehehe
macam-macam cerita yang Emi cerita kan kepada Cik Darling
Cik Darling jadi pendengar setia je petang tu

Asyik bersembang sampai la terdengar laungan azan maghrib dari Masjid Putra
sekali lagi peluk cium sebelum berpisah

Emi, apa pun masalah yang hang tengah hadap sekarang ni
aku tau hang manusia yang kuat semangat dan tabah
hang manusia yang dipilih Allah untuk lalui ujian ni
insyaAllah aku sentiasa doakan yang terbaik untuk hang
dan aku doakan semoga segala-galanya dipermudahkan Allah






Photobucket

Marhaban Ya Ramadhan

Edit Posted by with No comments
Hari ni hari pertama kita berpuasa
dikesempatan ini, Cik Darling nak mohon ampun dan maaf
atas semua salah silap andai Cik Darling ada menyinggung atau menyakiti
hati kawan-kawan semua samada tanpa sengaja atau pun sengaja

Semoga puasa kita kali ini di berkati Allah s.w.t


Marhaban Ya Ramadhan














Photobucket

Friday, June 3, 2016

Food Walk:: Pulut Awi Bukan Milik Penyanyi Awie Wings Tau

Edit Posted by with No comments
Lepas makan di Restoran Ayam Penyet Best [sini]
kami jalan-jalan cuci mata dalam Aman Central Mall
keluar dari Aman Central Mall, kami ke tempat makan kedua pula

Makan lagi??? ya.. ya.. ya.. nak cari makan lagi.. hehehehe

Jom kita pi makan pulut pula

Habib bawa kami ke gerai Pulut Awi
yang terletak di belakang Bank Rakyat Alor Setar
berdekatan dengan bangunan stesen bas lama
sekarang dah tak de dah stesen bas tu

Landmark lain selain Bank Rakyat ialah Bangunan MARA
betul-betul terletak di depan jalan masuk ke Bangunan MARA

Gerai Pulut Awi ni memang terkenal di Alor Setar
pelbagai jenis pulut ada dijual di sini


Kami sampai dah petang, dah hampir jam 6 petang
pulut yang tinggal hanya untuk lima pinggan
ngam-ngam untuk kami berlima

Cik Darling order pulut kahwin
sebab apa pulut kahwin??
sebab ada durian dan mempelam



Kak Ma dan Habib order pulut durian
Kak Liza dan Syikin kongsi makan dengan kami bertiga
dua lagi kami bungkus bawa balik
satu pulut durian, satu lagi pulut mangga


Walau pun dah petang tapi orang masih lagi ramai
yang beratur menunggu tu orang yang dah call booking awal-awal lagi
kira datang ambil je lah


Kalau korang tersesat ke Alor Setar
jangan lupa cari Pulut Awi
kalau nak selamat supaya tak pulang dengan perut kosong
lebih baik korang call dulu untuk booking
nombor telefon ada kat gambar di atas







Photobucket

Thursday, June 2, 2016

Food Walk:: Ayam Penyet Best

Edit Posted by with 1 comment
Balik kampung hujung minggu lepas
berkesempatan keluar dengan kakak-kakak dan anak-anak sedara
keluar jalan-jalan cari makan di Alor Setar

Hajat awalnya kami nak pergi makan nasi dinasor di Rimba Bamboo Restoran
tapi tak de rezeki... kedai nye cuma buka hingga pukul 3 petang sahaja
masa kami sampai tu dah pukul 3 lebih

Jadi, kami melencong ke Aman Central Mall
Kak Ma ajak makan di Restoran Ayam Penyet Best


First time Cik Darling makan kat restoran ni
antara makanan yang kami order

Gado-gado sebagai pembuka selera


Cik Darling order set nasi putih dan ayam masak kicap


Kak Ma order nasi goreng paprik


Syikin order set nasi putih dan ikan keli


Habib order nasi goreng pattaya


Kak Liza order set nasi putih dengan ikan kembung tiga rasa
tapi terlupa pula nak ambil gambar
sebab time tu Cik Darling dah mula makan.. hahahhaa

Penutup nye ABC sebagai pencuci mulut
order semangkuk je makan berlima


Pendapat Cik Darling okay lah.. not bad makanan-makanan kat sini
harga pun berpatutan
kalau nak try search je Ayam Penyet Best
boleh tengok kat mana outlet yang terdekat dengan korang :)









Photobucket

Wednesday, June 1, 2016

WW#99 Welcome Home Sweetheart

Edit Posted by with No comments
Minggu lepas ke KLIA sambut anak sedara Cik Darling balik dari Mesir
dia cuti semester sampai awal bulan September
hampir setahun tak jumpa dia.. rindu







Enjoy your semester break adik.. muuuaaahhhh!!








Photobucket

Followers