Followers

Imbasan 2013

Tuesday, December 31, 2013

Humang ai... lama gile tak ber update blog acu nie
bahan banyak nak menulis tapi masa tu tak de

Okay tipu... Allah bagi masa dah cukup
tapi diri sendiri yang tak pandai manage kan??
padan dengan muka acu :(

Nak flash back balik apa yang berlaku dalam hidup acu
sepanjang tahun 2013 nie

Januari

Alhamdulillah Allah panjang kan lagi usia acu
berpeluang menyambut birthday dengan
orang-orang tersayang di sekeliling acu

 photo Picture6_zps674e2efc.jpg
 photo Picture7_zps64101dce.jpg
 photo Picture8_zps71759e0a.jpg

Berpeluang join mini gathering di Musolla Ehsan

 photo Picture9_zps5dbdbe31.jpg

Paling best dapat awak anak-anak sedara, kakak
dan kakak ipar acu bercuti ke Ho Chi Minh
my second "kampung"... hehehehee

 photo Picture10_zps7ce695c5.jpg

Februari

Tak de yang menarik sangat berlaku
masa banyak di habis kan di pejabat


Mac

Bulan F One... Vrrroooommmmmmmmm
terima kasih EE :)

 photo Picture11_zps67d1ba05.jpg

Sekali lagi pulang ke "kampung" dengan gembira
acu ke Ho Chi Minh dengan family kakak

 photo Picture12_zps5b38e3b9.jpg


April

April pun tak de yang menarik
busy dengan kerja di pejabat


Mei

Bulan yang ditunggu-tunggu
Pilihan Raya Umum..!!!!

 photo Picture14_zpsf93851e9.jpg

Erk.. first time acu mengundi...hehehehe

Tahniah juga untuk anak sedara acu
yang berjaya tamat Diploma di Uitm

 photo Picture16_zps32fd6185.jpg

Cuti sekolah bawa anak-anak sedara bercuti
di Genting Highland

 photo Picture15_zps1955354c.jpg


Jun

Banzai..!!!!! Super GT kembali lagi...!!!

 photo Picture53_zpsb3fe12be.jpg
 photo Picture76_zps72328af3.jpg

Ke Taiwan bersama dengan kawan-kawan pejabat

 photo Picture17_zpsf1829892.jpg

Sampai Malaysia malam hari, esok pagi-pagi
terus terbang ke Padang, Indonesia
bercuti dengan kakak dan anak-anak sedara acu

 photo Picture18_zps7cddfc86.jpg


Julai

Bulan puasa memang tak de ke mana-mana lah
berbuka puasa pun sensorang je tau
entah bila la nak berbuka berdua nie.. huhuhuhu

Tapi penghujung puasa sebelum balik bercuti
kakak dan anak-anak sedara acu datang KL
so, dapat ber shopping dan berbuka puasa dengan diaorang :)

 photo Picture19_zpsf077f6a7.jpg


Ogos

Yeeayy..!!! Syawal..!!! Semesti nya balik beraya kat Kedah

 photo Picture20_zps911464e9.jpg

Best dapat bawa anak-anak sedara acu beraya ke rumah Tun
terima kasih kak Shida bawa kami ke rumah Tun :)

 photo Picture21_zpseb19f016.jpg


September

Sekali lagi balik ke Ho Chi Minh dengan kakak acu
nie yang terakhir untuk tahun 2013

Dapat join Zumbathon Charity event di Menara PGRM
3 jam lebih non stop menari... Best..!!!

 photo Picture6_zps0f4e0f40.jpg
 photo 946012_205932136243593_735113408_n1_zps7af67e96.jpg


Oktober

Bulan paling sibuk sebab berpindah pejabat
di pinjam kan selama setahun untuk menggalas
tugas sebagai "Ketua" walau pun hakikat nya
gred acu nie jauh ke bawah untuk jadi ketua

 photo Picture2_zps2824c2cc.jpg
 photo Picture3_zpsd615e7ef.jpg

Tapi dengan semangat kawan-kawan
acu sahut cabaran nie
mungkin ada hikmah di sebalik perpindahan nie

Sekarang acu dah redha :)


November

Menghabiskan masa di pejabat
tak de aktiviti yang menarik pun berlaku bulan nie

Disember

Bercuti seminggu sempena perkahwinan anak sedara acu

 photo Picture22_zps77143ef3.jpg
 photo Picture23_zps3ada2695.jpg
 photo Picture24_zps9ec27fc0.jpg

Habis kenduri, kami sekeluarga berehat di Bukit Merah

 photo Picture25_zps9e26a79a.jpg

Tapi tahun nie tak mandi kat Bukit Merah, kami mandi di Tambun
Syioookkk gile...!!! Kalau rajin nanti tahun depan acu update cite nye ye

 photo Picture26_zps611692b9.jpg


Tu lah serba ringkas perjalanan hidup acu sepanjang 2013
banyak suka daripada duka... Alhamdulillah

Tahun 2014 acu mengharapkan sinar yang indah akan hadir
mewarnai hidup acu... kalau boleh tak mau ada duka
macam-macam yang dah di rancang kan untuk tahun 2014
tak tau le berjaya dilaksanakan atau tidak

Doa kan acu ye..!!

Akhir kata, selamat menyambut tahun baru acu ucap kan pada semua
semoga kita semua lebih sukses lagi berbanding tahun 2013
sayang korang semua ketat-ketat... muuaahhhhhhh...!!!!





Photobucket

WW#83 Model Kaunter

Wednesday, October 30, 2013

Dok belek-belek album dalam hard disk
tetiba baru terperasan satu habit acu setiap kali travel

Nie masa nak p Turkey tahun 2009

 photo Picture21_zpseaf7ce6b.jpg

Nie masa nak first time p Vietnam 2010

 photo Picture18_zps25cd5fdd.jpg

Nie masa ke Bandung bawa rombongan anak-anak saudara 2011

 photo Picture19_zps6ac03812.jpg

Nie lak masa nak ke Europe tahun 2012

 photo Picture22_zpsba5b28da.jpg

Nie masa Januari 2013 bawa family holiday ke Saigon

 photo Picture23_zps2a09a2a8.jpg

Nie yang terbaru masa ke Taipei Jun 2013

 photo Picture17_zps059627ad.jpg

Tu sebahagian yang acu perasan la
korang perasan tak apa persamaan gambar-gambar tu??

Persamaan nya kan


Acu suka bergambar depan kaunter check in...!!!

So, boleh tak nak gelarkan diri "model kaunter"..??? hahahahahaa






Photobucket

Throwback #5 Vrooommm... Vroommm.... Layan Moto GP

Monday, October 28, 2013

Menghabis kan hujung minggu sebelum balik bercuti Aidil Adha
di Sepang International Circuit layan Moto GP

Acu pi sorang diri ja
seperti biasa sampai sana terus ke Parking PO
tunggu EE datang ambil acu untuk masuk ke Grandstand

 photo Picture8_zpsff530d30.jpg

Tak banyak bergambar pun
sebab kepanasan tahap gaban

acu dan salah sorang kawan EE

 photo Picture9_zps028ce875.jpg

Lepas diaorang tinggal kan acu untuk bertugas
tinggal la acu sorang-sorang lepak kat grandstand tu

 photo Picture10_zps8ad37ceb.jpg

EE tapau kan acu nasi lemak sambal ayam
makan nasi lemak sesambil layan moto 3 kat skrin besar

 photo Picture11_zpsa8818a3d.jpg


Makanan kat SIC nie kalau time event cenggini
memang mencekik darah semua nya

Perut kenyang baru le best nak layan Moto GP

Dah habis race petang tu acu lepak berbual dengan diaorang berdua nie

 photo Picture13_zps75715df6.jpg
 photo Picture14_zps6c5592b9.jpg

Nama acu dah lupa...sorry
yang atas tu dari England tapi kerja kat Bangkok
yang bawah tu dari New Zealand

Sambil berbual layan minum

 photo Picture15_zps7e68d1b2.jpg

Eh... jangan salah faham
acu tak minum minuman haram tu... iskh Nau'zubillah
diaorang berdua je minum tu
acu minum nie je

 photo Picture16_zps9865ac70.jpg
Tapi dioarang belanja la
dah bertin-tin habis 100 plus nie
dahaga sangat sebab panas

Dalam pukul 6 lebih baru EE datang jemput acu
terus ke parking... chowwwwww balik Kajang

Malam nya packing barang sebab nak balik kampung raya :)





Photobucket

Throwback #4 Aidil Adha Yang Lepas

Friday, October 25, 2013

Dah berminggu Aidil Adha berlalu
baru hari nie acu berkesempatan nak update cerita

Sekarang nie kesibukan sikit
busy dengan bertugas untuk konvokesyen
kemudian busy dengan tugas hakiki
siap kan kerja di office lama
sambil-sambil buat kerja dari office baru

Tapi Alhamdulillah sekarang nie kerja2 di office lama dah selesai
minggu depan cuma busy dengan konvokesyen
dan kerja2 di office baru sahaja

Dapat lah bernafas dengan lega sikit hari nie :)

Okay lah back to tajuk entri nie

Seperti tahun-tahun sebelum nie, tahun nie sekali lagi
keluarga acu  buat korban seekor lembu... Alhamdulillah

Ada bahagian keluarga acu buat kenduri sikit

 photo Picture4_zps80a5a274.jpg
 photo Picture5_zps04a37aa2.jpg
 photo Picture6_zps31e7f8a5.jpg
 photo Picture7_zpsf69e5d29.jpg

Kami buat lauk simple je
daging rebus cicah air asam dan daging masak kicap
di makan dengan nasi putih panas-panas
pergghhh..!!! memang layan aaa....

Dan yang selebih nya di sedekah kan kepada yang sepatut nya

 photo Picture1_zpsc27b5ce4.jpg
 photo Picture2_zps34a2f1bc.jpg
 photo Picture3_zps02ca3888.jpg

Raya kali nie cuti tak lama
petang raya kakak dan abang acu dah bertolak balik
ke rumah diaorang
acu je yang cuti sampai hari Khamis
so, dapat lah teman mak untuk beberapa hari :)






Photobucket