Thursday, January 15, 2009

TeSc0

Edit Posted by with 10 comments
pagi tadi acu ada baca satu emel dlm mailbox acu
mencerita kan perihal Tesco...
petikan emel tu lebih kurang mcm nie bunyik nye...

********************************************************************
Sekitar tahun 2000 akhbar The London Jewish News
(
http://www.ljn.co.uk/) diedarkan secara percuma
di kesemua cawangan Tesco di seluruh England..

Ini ialah akhbar Yahudi yang memberikan sokongan secara terbuka
untuk regim ganas Zionis di Israel. Pengasasnya ialah Sir Jack Cohen
berasal dari keluarga Yahudi yang kaya raya.
Nama pasaraya Tesco diambli daripada nama isterinya Tessa Cohen.
Disamping mempromosi produk Israel di rangkaian pasarayanya
di seluruh dunia,mereka juga telah membuat perjanjian perniagaan
dengan syarikat perisianIsrael yang berjumlah jutaan dollar.

Jack Cohen lahir pada 6 Oktober 1898 dan meninggal dunia pada 24 Mac 1979
dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Yahudi Willesden, London , England.

Anda boleh sahkan maklumat ini dengan hanya
membuat "search" di internet dengan menaip "Tesco Jewish" dan
anda akan dapat pelbagai laman web Yahudi yang dikaitkan dengan Tesco.
Keputusan ditangan anda sekiranya anda mahu
menyokong Yahudi dengan mempertingkatkan ekonomi
mereka apabila anda membeli belah di Tesco.

********************************************************************

acu pun search le kat internet nak tengok rupa Jack Cohen nie nie le rupa nye


bermula dengan sebuah kedai runcit

sekarang nie Tesco gah menjadi sebuah gudang membeli belah terkenal
di seantero dunia....



begitu le bunyi petikan nye....
makna nye kan, lps nie tak leh le nak membeli belah di Tesco lagi kan??

10 comments:

  1. acu, alamak! besday kami sama la.. ohh, tidakkk!!!

    ReplyDelete
  2. ye lah...btl tu...

    lps ni xnak lg soping2 kat tesco...

    hehehehe

    boleh percaya ke aku ni??? ;))

    ReplyDelete
  3. kak nur...
    besday kami tu besday sapa?
    bila besday akak?

    ReplyDelete
  4. hahahaa...sama le mcm aku nie.leh caya ke nk boikot nye...emm...mcm x kuat iman je nk boikit..hehehehe

    ReplyDelete
  5. salam singgah..hehe..

    klu hak saya,boikot je kak,bkn tesco satu je kat malaysia ni,kan ade giant,jusco etc..haha..

    tp kak dngar citenyer,carefour pon israel pnya gak ke???hmm..
    tp cuba bayangkan klu kita boikot,bbdk melayu islam yg keje dlm tu cmne ek??kesian dorang..
    :P

    ReplyDelete
  6. salam Man
    thanks sbb sudi singgah
    mmg bukan tesco je yg ada kt mesia nie but cuba la check gedung2 tu semua dtg dr mana...
    rasa nye yg betul2 t'jamin mesia punya cuma maidin je la kot...
    yg lain tu sy x pasti lak...

    ReplyDelete
  7. Ye ke?sedihnya..smua diorg konker kat dunia ni kan..

    ReplyDelete
  8. tu le psl...
    lps nie beli kt maidin je la
    hehehe

    ReplyDelete