Monday, April 27, 2009

Gastrik oh Gastrik

Edit Posted by with 5 comments
Rabu lepas, acu sakit perut...
since tengahari bawa sampai ke petang..
abis je keje 5.30, acu terus ke Pusat Kesihatan Universiti
nasib baik tunggu tak lama sebab tak de pesakit pong...

check punye check rupa nye sebab angin..
tapi memang acu dah agak dah pun...
sebab sakit nye menyucuk2 je dalam perut nie
doktor bagi injection satu jarum
lepas tu bg pil tahan sakit & 2 jenis antibiotik
emm..acu sedikit muskil sebab tak de pun
ubat yg berkaitan dengan angin...

tak pe lah...Dr lebih tahu apa ubat yg sesuai kan
on the way balik rumah, acu singgah kedai beli nasi
acu beli nasi putih separuh + ikan keli bakar tanpa ada apa2 kuah
harga nye...RM4.50...mahal gile...iskh...
tak nak lagi lah pi Restoran Sup Urat Ketin nie...

balik umah...rehat...pastu terus makan nasi
lepas maghrib sambil lepak tengok tv
tiba2 je...perut acu sakit yg teramat sangat
dah tak tau macam mana nak cakap lagi dah
dah le acu dok umah sorang2...
acu mesej si dia...ngadu le konon tapi apa dia boley buat kan
dia jauh di Kuala Lumpur...bukan boley datang pun
buat tambah risau dia lagi ada le...

sakit dari maghrib tu bawa sampai ke tengah malam
dalam ati dah terpikir nak pi klinik Al-Zahra...
sebab kat sana ada hospital...kalau dah sakit sangat
acu nak je stay kat hospital tu..at least ada org jaga..huhuu
tapi acu keep in touch dengan Maziah (my bos..)
in case apa2 hal acu boley minta tolong dia...
dia pun dok sms bunyik cam risau je...

acu cuba bertahan...menangis tak yah cite la...
dia call acu pun acu dah malas nak cakap...
dah sakit mana le nak layan orang lagi dah
acu tau dia keep cakap dengan acu sebab dia risau
dah rasa macam nak mati dah masa tu...

last2 acu tertido macam tu je...
bila jaga subuh esok nye, acu mesej Maziah bgtau
acu nak mc..sebab sakit nye belum baik sepenuh nye
pagi tu, acu bekpes...makan ubat yg Dr PKU bagi
pastu acu tido...rasa nye pil tahan sakit tu jadi ubat tido kot

tghari tu dia datang amik acu
dia bawa acu lunch dulu kat Bangsar
pastu bawa pegi klinik kat KL...
acu tunjuk kan pada Dr tu ubat yg acu dapat semalam
dia check perut acu pastu kata nye gastrik...
Dr tu pun heran gak nape acu di beri antibiotik tu je
tanpa ubat2 angin yg sepatut nye

so, Dr tu suruh acu stop makan pil tahan sakit yg Dr PKU tu bagi
but antibiotik acu kena continue sampai abis
dia cuma tambah kan pil untuk gastrik...
and ada le beberapa bende yg kena pantang untuk sementara nie
dapat mc 2 ari...untuk acu rehat kat umah...

uhuk...untuk sementara waktu nie sampai le perut betul2 sembuh
sedey nye :-(
acu kena la berhenti dulu diet

5 comments:

  1. Aisey Datin,
    tu lah...lepaih ni hang berenti laaa sat diet2 nih...aku tau camna seksanya kena serangan gastrik nih!rasa mcm nk mati / sakit beranak pun ada.....aku selalu gakkena..aku yg xdiet ni pun kena...hang tuh...lagi laa....dah2....lps nih xyah dah diet2 utk sementara waktu...huhuhuhuhuhu
    anyway,take care!!!!

    ReplyDelete
  2. yes dear...
    for d time being memang le kena lupa kan dulu D.I.E.T tu..huhu
    thanks for d caring
    luv u

    ReplyDelete
  3. babe...

    aku kat kt bwh ko jekk...

    nape x call aku??? isskkkhhh...aku ni jiran yang baekkk tau...

    wakakakakaka...dahhh..len kali papehal bgtau okeh...aku ok jer...

    ReplyDelete
  4. sori la babe..
    aku malas nk ganggu ko anak beranak
    tapi malam tu if memang tak tahan gak,aku dah set dalam otak dah nk kacau ko...hehehehee

    ReplyDelete