Saturday, January 8, 2011

"Rumah Terbakar Panggil Bomba.."

Edit Posted by with 10 comments
Pagi tadi masa acu kat dapur "busy" sedia kan sarapan
(busy la sangat acu nie...hehheheee)
t
iba-tiba di kejut kan dengan bunyi loceng kecemasan

uiks...ada apa pula ni???

mula-mula acu buat tak tahu saja
sebab ingatkan pihak management testing loceng
tapi bila tak berhenti dah mula risau
cuma yang pelik nya bunyi loceng ni macam sayup saja
terasa macam bukan loceng blok acu

acu jenguk kat balkoni ternampak apartment sebelah berasap...


huish...tak kan ada kebakaran kot??
tengok penghuni rumah pun dah mula berlonggok kat bawah

asap pun semakin tebal...

kemudian dengar bunyi siren bomba...
"Bomba datang berlumba-lumba" hehehehe

Owh..rupa-rupa nya ada latihan kebakaran...
buat suspen saja lah...ingat kan betul punya kebakaran




"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

10 comments:

  1. eh mmg seramla acu..
    penat gak kena turun tangga

    ReplyDelete
  2. salam acu
    fuh nasib baik cuma latihan yekk..kalau betul2 mesti diorang OFFkan lif..kita kene turun lif berlumba lumba la pulak yekk..hehehe

    ReplyDelete
  3. Eri-chan::

    turun ok lagi...penah lift rosak sebab kena sambar petir,acu menapak naik tangga...dah la umah acu kat tingkat 8..semput wei...hehehee

    ReplyDelete
  4. jinkamen::

    hahahahaa...tau x pe...

    ReplyDelete
  5. Acu, mintak simpang jadi perkara2 macam tu. Walaupun bangunan batu.. terbakar tetap boleh terbakar.

    ReplyDelete
  6. acu... kalau betul2, nak snap gambar pun tak terfikir

    hehe

    ReplyDelete
  7. hahah..sempat lagi amik gambo..ekekek..

    ReplyDelete
  8. Tuan Azmi::

    Nau'zubillah la...minta dijauhkan Allah..amin

    ReplyDelete
  9. Kak Kujie::

    hehehee...betul..betul..betul..

    ReplyDelete
  10. midiaida::

    pasal kejadian kat apartment lain...boleh la amik gambar..kalau kat apartment sendiri tak sempat nak cari camera dah...hahahaa

    ReplyDelete