Tuesday, July 10, 2012

Acu Di Soal Siasat Oleh Imigresen Saigon

Edit Posted by with 28 comments

Cuak tak baca tajuk entri acu???
baca tajuk pun dah cuak apa lagi la acu yang alami nya nie
mesti tertanya-tanya kenapa acu kena soal siasat kan??

Berlaku masa acu nak balik ke Malaysia hari Ahad lepas (08-07-2012)
acu ke Saigon bersama dengan kakak dan anak sedara acu; Fiqa

Photobucket

Meh kita ikuti soal jawab acu dengan pegawai tersebut
untuk bagi mudah faham, acu translate kan dalam BM ye :)

Imigresen:: #@$%%^*%$..bla..bla..bla..(cakap dalam bahasa Vietnam)

Acu:: maaf..saya tak faham

Imigresen:: Bukan orang Vietnam?? Malaysia

(*Helo..muka aku nie ada rupa orang Vietnam ke??
tak nampak ke warna passport aku tu merah bukan hijau??*)

Photobucket

Acu:: saya orang Malaysia

Imigresen:: Datang Saigon atas urusan apa??

Acu:: Jumpa kawan
masa nie acu dah mula takut..risau..gelabah

Imigresen:: Kawan lelaki atau perempuan??

(*Eh..eh..kenapa nak tau laki pompuan lak?? suka ati aku la*)

Acu:: Kawan perempuan

Imigresen:: Selalu datang Saigon??
sambil belek-belek passport acu

Imigresen:: Owh...dah banyak kali datang ya

(*dia tanya dia jawab*)

Acu:: ye..ada la beberapa kali

Imigresen:: Bila nak datang semula??

Acu:: tak tau lagi

time nie acu dah mula pelik..apa hal sebenar nye nie??
anak sedara acu dah lama lepas
kakak pun asyik main bahasa isyarat tanya apa masalah

Imigresen:: Boleh bagi saya no telefon??
nanti bila-bila datang sini saya nak ajak awak keluar minum

Acu:: $%&^@#!*(#
(*menyumpah seranah tapi dalam hati je la*)

Acu:: awak bagi lah no telefon awak, nanti bila datang saya call

Imigresen:: Betul awak akan call saya?? atau awak nak tipu je??

Acu:: betul-betul..saya akan call bila saya datang sini

Akhir nya, passport acu dikembalikan bersama dengan no telefon

Ya Allah sabar je la....taktik nak ngorat rupa nye
adoiii!! macam nie punya orang pun ada





Photobucket

28 comments:

  1. ekekekekkeke..nak ngorat rupa rupanya!

    ReplyDelete
  2. Hahahaha... ada harapan mak nak dapat menantu Vietnam ni! :)

    ReplyDelete
  3. memang acu npk mcm org sana...tu pasai dia nk ngejaih ..hahaha, layan je janji lepas dgn selamat !

    ReplyDelete
  4. acu putih selepok, mata lagi sebab tu pegawai tu ingat acu sekampung dengan dia ;p

    ReplyDelete
  5. Acu memang tak macam org Melayu tu dia nak ngorat. Dia Islam ke bukan Cu? Kalau ye tak apalah boleh ngam hihi...

    ReplyDelete
  6. la nak ngorat rupanya...isk2..... siap minta no phone.isk

    ReplyDelete
  7. wah.. acu kena ngurat.. org cantik kan.. itu yg ada yg berkenan tu.. pengalaman tu acu.. bukan semua org ada pengalaman kena ngorat mcm tu.. he..he..

    ReplyDelete
  8. wakakakaka
    gatal rupanya!

    acu cun - tu yg mamat tu tergoda tengok!

    ReplyDelete
  9. hahah comel giler taktik dia nak ngorat!

    ReplyDelete
  10. kalau pergi lagi nanti .. awak akan telefon dia tak ?

    ReplyDelete
  11. wahhhh. peminat rupanya. hehehe.

    ReplyDelete
  12. DaddyZiyyad::

    Tu la pasal...buat orang gelabah je

    ReplyDelete
  13. kakcik::

    erk...tinggi sangat angan2 mak tu..hehehehe

    ReplyDelete
  14. PCL::

    uiks..muka kami ada macam orang sana ka???

    ReplyDelete
  15. kasihibu::

    tapi part body memang sah2 menunjukkan acu bukan orang sana kak...hehehee

    ReplyDelete
  16. uncle gedek::

    erk..romantik ke???

    ReplyDelete
  17. kakzakie::

    Bukan Islam kak...kalau Islam pun kena pikir beribu kali tu kak..masalah bahasa paling besar nak kena hadap..hehehehe

    ReplyDelete
  18. Asfazs::

    tu la pasal...acu dah gelabah ingat ada salah

    ReplyDelete
  19. Hanis::

    acu cantik??? Ya Allah Alhamdulillah...hahahaa...jauh sangat nak guna perkataan cantik tu untuk acu kak

    ReplyDelete
  20. miloais::

    gatal sangat...nak kena spare ubat gatal dalam beg iols lah lepas nie :D

    ReplyDelete
  21. uncle al-lavendari::

    erk...rasa nye tak kot..hehehehee

    ReplyDelete
  22. KC Ella::

    peminat budak demok nie..hehehehe

    ReplyDelete
  23. Keluar minum2 tak apa jangan lebey...bukan apa ramai kawan senang nak keluar masuk Vietnam nanti...ehehhee...

    ReplyDelete
  24. Keluar minum2 tak apa jangan lebey...bukan apa ramai kawan senang nak keluar masuk Vietnam nanti...ehehhee...

    ReplyDelete