Followers

Throwback #4 Aidil Adha Yang Lepas

Friday, October 25, 2013

Dah berminggu Aidil Adha berlalu
baru hari nie acu berkesempatan nak update cerita

Sekarang nie kesibukan sikit
busy dengan bertugas untuk konvokesyen
kemudian busy dengan tugas hakiki
siap kan kerja di office lama
sambil-sambil buat kerja dari office baru

Tapi Alhamdulillah sekarang nie kerja2 di office lama dah selesai
minggu depan cuma busy dengan konvokesyen
dan kerja2 di office baru sahaja

Dapat lah bernafas dengan lega sikit hari nie :)

Okay lah back to tajuk entri nie

Seperti tahun-tahun sebelum nie, tahun nie sekali lagi
keluarga acu  buat korban seekor lembu... Alhamdulillah

Ada bahagian keluarga acu buat kenduri sikit

 photo Picture4_zps80a5a274.jpg
 photo Picture5_zps04a37aa2.jpg
 photo Picture6_zps31e7f8a5.jpg
 photo Picture7_zpsf69e5d29.jpg

Kami buat lauk simple je
daging rebus cicah air asam dan daging masak kicap
di makan dengan nasi putih panas-panas
pergghhh..!!! memang layan aaa....

Dan yang selebih nya di sedekah kan kepada yang sepatut nya

 photo Picture1_zpsc27b5ce4.jpg
 photo Picture2_zps34a2f1bc.jpg
 photo Picture3_zps02ca3888.jpg

Raya kali nie cuti tak lama
petang raya kakak dan abang acu dah bertolak balik
ke rumah diaorang
acu je yang cuti sampai hari Khamis
so, dapat lah teman mak untuk beberapa hari :)






Photobucket

5 xoxo:

makchaq said...

Sedapnya daging baru rebuih cicah ayaq asam.... masak kicap pun best jugak...
kami pun korban baru ni menu lebih kurang sama ngan acu... tapi kami buat sup kali ni... memang laku la... masak kicap tetap la ada..

Acu Sayang said...

makchaq::

makan panaih2 memang best makchaq oi

JunAina said...

Acu daging korban ni tak payah masak sungguh2 sangat, rabuih gitu terasa ja manisnya daging baru sembelih.

Kakcik said...

Seronok dapat bersama keluarga yang tersayang. :)

Ida Syuhada said...

Salam kenal Acu... ida singgah dan follow