Followers

Food Walk:: Ayam Penyet Best

Thursday, June 2, 2016

Balik kampung hujung minggu lepas
berkesempatan keluar dengan kakak-kakak dan anak-anak sedara
keluar jalan-jalan cari makan di Alor Setar

Hajat awalnya kami nak pergi makan nasi dinasor di Rimba Bamboo Restoran
tapi tak de rezeki... kedai nye cuma buka hingga pukul 3 petang sahaja
masa kami sampai tu dah pukul 3 lebih

Jadi, kami melencong ke Aman Central Mall
Kak Ma ajak makan di Restoran Ayam Penyet Best

 photo Picture7_zps1pmrrwni.jpg

First time Cik Darling makan kat restoran ni
antara makanan yang kami order

Gado-gado sebagai pembuka selera

 photo Picture8_zps5ntn5kjh.jpg

Cik Darling order set nasi putih dan ayam masak kicap

 photo Picture9_zpseh0xgim7.jpg

Kak Ma order nasi goreng paprik

 photo Picture11_zpswfusaodt.jpg

Syikin order set nasi putih dan ikan keli

 photo Picture10_zpshhqgptbk.jpg

Habib order nasi goreng pattaya

 photo Picture12_zpss93etxiy.jpg

Kak Liza order set nasi putih dengan ikan kembung tiga rasa
tapi terlupa pula nak ambil gambar
sebab time tu Cik Darling dah mula makan.. hahahhaa

Penutup nye ABC sebagai pencuci mulut
order semangkuk je makan berlima

 photo Picture13_zpsxajopmbe.jpg

Pendapat Cik Darling okay lah.. not bad makanan-makanan kat sini
harga pun berpatutan
kalau nak try search je Ayam Penyet Best
boleh tengok kat mana outlet yang terdekat dengan korang :)

 photo Picture14_zpspnaotznp.jpg








Photobucket

1 xoxo:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)