Thursday, October 22, 2020

Hari Ke9 PKPB Hari Ke3 WFH

Edit Posted by with 20 comments

Hari ni CP bersiaran dari rumah abang CP 😊
Malam tadi berjaya keluar dari Kajang bawa diri ke sini.
CP kan tinggal sorang so, family risau bila tengok kat Kajang
hari-hari ada banyak kes.
So, untuk tak nak tambah lagi kerisauan diaorang, baiklah CP
datang duduk dengan abang di sini.

Bila dah duduk sini, memang syorga la untuk CP.
Kakak ipar CP sorang yang pandai masak.
Hari-hari memang akan makan sedap je lah kat sini.
Mak-mak yang masak kan.. buat cekodok pun dah terasa sedap sangat dah 😋

So, impian nak turun berat bila habis PKPB nanti [sini]
tinggal mimpi je la nampak nye 😅

Hari ni pagi-pagi lagi dah ada meeting.
Meeting pengarah dengan semua staf.
Untuk update situasi semasa yang berlaku kat office.

Bila meeting online ni, yang buka camera biasanye line pengurusan je.

Yang lain-lain.. emmm... kirim salam le nak on camera tu termasuk lah dengan CP.
Tak nak tunjuk muka "suci" pagi-pagi gini..
Kang ada yang tak lena tidur lak lepas tengok muka suci ni 😅

Hampir dua jam juga meeting pagi tadi.
Banyak amanat yang disampaikan.

Esok insyaAllah akan diadakan bacaan Yassin untuk mohon keselamatan
dan kesejahteraan serta kesembuhan untuk staf-staf yang ditimpa masalah dan sakit.

Sama-samalah kita berdoa semua pendamik Covid19 ni cepat berakhir 😔









20 comments:

  1. Sedapnya cekodok. Stay safe & take care

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak. Akak pun stay safe & take care too

      Delete
  2. Wuaah beruntung yaaa punya ipar pintar memasak ..., bisa sering memasak makanan lezat nih.
    Masakan cekodok itu apa ya kak ?, aku belum pernah dengar nama masakan itu sebelumnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya.. syukur banget.
      Cekodok itu sama seperti gorengan. Di dalamnya ada ikan bilis. Dimakan dengan sos cili.

      Delete
  3. bestlah kak ipar pandai masak, mesti mengunyah je kalau saya hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Syaz. Atas meja makan tak pernah kosong.. hahaha

      Delete
  4. Sedapnya makan cekodok pepagi. Lupakan diet kejap. hihi
    Lama gak tu meeting 2 jam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duduk dengan abang ni memang tak fikir diet dah.. hahaha...

      Delete
  5. sdap cengkodok..stay safe tau dik ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaALlah. Thanks kak.
      Akak pun stay safe & take care too

      Delete
  6. Boa tarde. Que vontade de experimentar essa delícia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bom dia Luiz. Sim, por favor, venha para a Malásia. Vou pedir à minha cunhada para cozinhar para você :)

      Delete
  7. Wahh untungnyaaa ada kakak ipar pandai masak... Nampak sedap cucur tuuu

    ReplyDelete