Followers

Q Thai...

Sunday, November 8, 2009

Q Thai???
apa Q Thai tu acu???
sebenar nye Q Thai nie nama sebuah restoran

yang terletak di area Bandar Tun Hussien On, Cheras
jumaat lepas kakak acu ajak acu join dia & family
dinner kat sana...
so, lepas maghrib acu bergegas la ke sana

daripada nama pun dah tau kan
tentu nye la masakan yang ada kat sini ialah masakan dari Thailand
apa yang sepcial nye restoran nie ialah dia terbahagi kepada 2 bahagian
1 bahagian ialah untuk makanan yg jenis ala carte
1 bahagian lagi pula ada lah untuk hidangan buffet
tapi di bahagian buffet kita masih boleh order masakan ala carte
buffet kat sini steamboat style tapi still ada nasi & mee

untuk hidangan steamboat kat sini, kita boleh pilih 2 daripada
3 jenis sup yang disediakan...antara tom yam, vietnam
and satu lagi tu acu lupa la pulak...

untuk malam tu, kami pilih makan secara buffet
pelbagai pilihan untuk buffet nie

antara nye pelbagai jenis seafood

pelbagai jenis mee

sayur-sayuran pun ada gak termasuk le teratai nie

ais krim yg pelbagai rasa

kuih muih pun ada

tak lupa juga buah-buahan termasuk le rojak buah

oh ya..kalau muak nak makan steamboat nie
ada juga yang goreng-goreng...ada nasi goreng, mee goreng
ketam goreng..udang goreng, cucur ikan and kepak ayam madu

pelbagai jenis cili disediakan untuk dicicah dengan steamboat
ada cili pedas, ada cili + halia, ada sos yong tau foo and also sambal belacan
pilih je yg mana kena dengan selera tekak...

malam tu kakak acu order tom yam untuk ala carte
kakak acu suka tom yam kat sini

harga buffet nie mengikut kategori...
kategori nye seperti di bawah nie

tengok la korang kategori mana..
ha..tu la harga buffet yang perlu korang bayar..hehehehee....
soal harga tak jadi masalah kan asal kan masakan nye enak...
nak tau enak tak enak...tengok le hasil di akhir kejadian nye....


makan kat sini kena beringat....tak boleh membazir
sebab setiap lebihan makanan yg kita tak makan
akan dikenakan charge...100gram=RM10.00

di kesempatan nie, acu nak ucap kan thank you so much
pada kakak acu & family sebab belanja acu makan malam tu
sedapppppp!!!! terlupa seketika diet acu....hahahhahaa

8 xoxo:

yatie81 said...

acu kasi alamat aa..huhuu..acu dh berutang 2 tmpt yg best utk dinikmati makananya..:D

cerpelai said...

Lama tak nyinggah kat sini.. Pasal Acu tak nak kasi pos laju semua makanan dalam gambar tu laa..

Kehkehkeh..

Lapar laa pulak..!!

aramis2177 said...

perghh...aku kata dah !!!masuk sini jaa sure nampak makanan sedap2!!!hang mmg tau datin...xabih2 bg aku teriuq..anyway...restoran tu dekat ngan umah MIL aku....masa sana tu ari aku nampak banner dia....nanti2 aku blk nk pi gak aaa....

yatie81 said...

yep aramis..memang kalo masuk jer blog acu nie memang tmpt makan dia tip top...kita harus mencuba..ahkss

hans said...

wah,sedap tu...
satu kepala brapa RM?
macam nak try jer

LotsOfLove-Pearls said...

Banyaknya makanan..

Kenyang..
kenyang..

kamalnzura said...

piah, lama x jenguk blog hang..
sekali jenguk...mak aiiii...n3 pasai mkn...
aku ni kalau steamboat, mmg peberet...
harga tak mahai sgt la kan...kena try jugak nih...

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.