Followers

Saya Bukan Along..Saya Cuma Mahu Tolong

Thursday, March 3, 2011

Acu yakin kawan-kawan semua mesti ada kredit kad kan???
sekurang-kurang nya sekeping kad yang tertulis
perkataan 'VISA' atau 'MASTER CARD' dengan warna yang menarik
ada juga yang ada lebih daripada 1 keping kredit kad...
ada dari bank yang sama tapi kebiasaannya dari pelbagai jenis bank

Termasuk lah dengan diri acu...acu tergolong dalam golongan
yang mempunyai 5 jenis kredit kad dari pelbagai jenis bank
fuuuuhhhhh!!!! banyak gilos...!!!!



Dengar bilangan kredit kad saja pun dah gerun
belum lagi dengar jumlah limit untuk setiap kad...
dan belum lagi dengar jumlah hutang terkumpul untuk semua kad..hehee
tak nak cakap lah...nanti ada yang meninggal sakit jantung sebab terkejut

Acu nie seorang yang boleh digelar "shopaholic"
acu memang suka bershopping...setiap kali shopping
mesti acu lerek kan saja kepingan yang berwarna "emas" dalam purse acu
nak bawa cash nanti takut kena ragut...kan bahaya tu kan..
(alasan...walhal cash tak pernah nya ada...hehehee..)


Setiap bulan, dapat saja duit gaji acu terpaksa ketepikan
"kebanyakan" duit gaji acu untuk "dihantar" ke pelbagai jenis bank
belum sampai hujung bulan...duit mesti tak cukup...huhuhu
setiap hari asyik "menghitung" bila lah nak sampai tarikh bayaran gaji
bulan depan pula...asyik belek kalendar je keja nya...kesian kan???

Tu pun bukan nya bayar sampai clear semua hutang pun
macam mana nak bayar sampai clear hutang kalau gaji yang dapat
kurang daripada hutang yang ditanggung..betul tak???
nak tak nak..ada yang acu terpaksa bayar minima nya sahaja

Bila bayar minima, sampai mati pun acu jamin hutang tu tak akan habis
malah makin bertambah adalah...

Dalam tak sedar, dah banyak interest kredit kad nie "mencuri" duit kita
setiap bulan kita "dicuri" 1.5% untuk setiap baki hutang yang tinggal
setahun kita "dicuri" sebanyak 18%...banyak tu wei...
(masa guna tak ingat pun semua tu kan...heheheee)


Pening kepala memikirkan masalah duit nie
acu percaya semua orang mempunyai masalah nie..
banyak mana pun duit pasti ada saja istilah "tak cukup"
terutama nya kepada pengguna kredit kad tegar...


Tapi sekarang masalah acu nie berjaya di selesaikan
hah!!!! mesti ramai pemegang kredit kad tegar nie nak tahu kan???
ala..tak payah tipu lah...tak payah malu-malu nak mengaku...
iskh...ada ke cakap acu diistihar muflis...
salah tu...kalau muflis acu mana boleh kerja kat gomen nie dah
pergi AKPK??? ya..tu salah satu cara tapi tu mungkin
jalan penyelesaian terakhir yang akan acu buat

meh sini acu kabo kan pada kawan-kawan semua..

Segala-gala nya bermula pada tahun lepas
acu bertemu dengan seorang lelaki bernama Eddie
dia lah "pembuka" jalan untuk menyelesaikan masalah acu

Alhamdulillah...sekarang acu tidak lagi dibelenggu
dengan masalah hutang kredit kad yang melampau nie



Dia menolong acu "menghentikan" interest kredit kad
yang "dicuri" setiap bulan oleh pihak bank
instead of bank charge kita 1.5%
dia mampu menukarkan 1.5% tu kepada 0%


Nak cerita panjang-panjang kat sini susah
apa kata kawan-kawan hubungi saja saudara Eddie nie
insyaAllah acu yakin dia mampu membantu menyelesaikan
masalah hutang kawan-kawan nie

Jangan malu..jangan segan...hubungi lah Eddie
nie no telefon dia 012-3602006
kalau malu nak telefon, kawan-kawan boleh email
g_maq@yahoo.com

Percaya lah insyaAllah lepas nie kawan-kawan
akan dapat hidup dengan aman & harmoni
tanpa takut dikejar oleh pihak bank lagi...



Bertindak lah segera...jangan tunggu lama-lama
nanti lagi lama tunggu lagi banyak hutang yang tertunggak
jangan risau nie BUKAN MLM...


Benda yang baik acu kongsikan dengan kawan-kawan
sebab acu betul-betul nak tolong...sharing is caring



p/s:: semua pic ehsan en.GooGle



Photobucket
"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

14 xoxo:

kakcik said...

Looo... kenapa Acu tak citer je cemana gayanye nak buat tu???

Cer citer cer citer... :)

@cu SaYaNg said...

kakcik::

susah nak bercerita kat sini...
pjg lebo penerangan nye kak

NM02 said...

saya pakai dua kad pun mcm ting tong kepala nak membayar.

apekah yg mr eddie ni akan lakukan? mm...???

@cu SaYaNg said...

NM02::

insyaAllah dia akan bantu akak untuk stop kan interest 1.5% setiap bulan atau 18% setahun tu...

nak tau lanjut akak call dia..

fazemy said...

Ala Acu.,..citerla kat sini. Malas nak call dia. Maluuu..hehe. Bagila hint2 camne dia blh jadikan interest tu kosong? Dia bg kita pinjam duit dia byr hutang smua erk. pastu tiap2 bulan kita kena byr kredit kad tu hbs sblom interest dikenakan. btol tak? hehe

Melor said...

BETUL,SIAPA YG BETUL2 BERMASALAH TU BOLEH CUBA SOLUTION NI.BERBALOI,TP LEPAS SETTLE JER SILA POTONG KAD KREDIT ANDA,HAHAHA

Aiza said...

wow..encik eddie dah bleh jd consultant aaaa...

The Red Rambutan said...

Acu - fah lama aku tak ada credit card. Yang ada Debit Card je. Kira macam prepaid card lah. Tak mampu nak guna Credit card. Boleh lah guna debit card ni untuk book flight ticket dan isi minyak kereta dan shopping sikit sikit. Tak best nya ialah card jenis ni tak ada reward point. Tak ada hadiah. Jadilah ye tak. :)

@cu SaYaNg said...

Fazemy::

konsep lebih kurang mcm tu tapi lain sikit..

@cu SaYaNg said...

Melor::

terpulang pd individu tu lah...of x nak potong jugak then dia tanggung lagi le hutang kredit kad tu..back to asal la balik...

@cu SaYaNg said...

Aiza::

keja en.eddie yg baru..

@cu SaYaNg said...

En.Red::

tu yg baik nye pun...dulu berlagak..orang ada kredit kad,kita pun nak ada jugak..tapi orang lain tau manager kita x tau nak manage...padan le muka

hysman said...

kwn takde kad kredit..
nk apply kad kredit pon tak berani..
tanggung monthly kete pon dah risau..blum masuk umah..
tp bak kate org kad kredit tu pntg gak bila terdesak..
tp kwn masih blum terbuka nak apply nyer..hehe...

takut la acu...
takut kena kejo..hehhe

DIDOT said...

wahhh..banyaknye kad..heheh..len kali ley laa tumpang kalu nak book flight..hahah..;P