Followers

...Jiwa Kacau...

Monday, November 23, 2009


Lama nye acu tak updet blog acu

kenapa???

nak kata busy dengan keja
takde la busy sangat...

nak kata pegi holiday
ada je kat bumi Malaysia nie...

nak kata tension atau stress sebab keja
tak de la stress pun...ok je...

nak kata tak de cerita
banyak cerita yang acu nak kongsikan

abis tu kenapa???

ntah la...tak tau nak cakap macam mana
tapi yg pasti nye jiwa acu tengah kacau
masalah peribadi berat...tak terluah nak cite kat orang
jalan terbaik pendam kan saja
tapi bila pendam kan...otak..ati..semua nye serabut

bila menangis rasa puas...
dok umah sorang2 boleh nangis kuat2
tak de nak malu pada sesapa....
tak de orang dengar...
kalau jiran terdengar tu..acu minta maaf la

bukan tak nak luah kan dekat kawan2
tapi takut nanti orang cakap mengada2
takut orang cakap saje nak cari simpati

abis sampai bila nak pendam kan???

selagi acu mampu...selagi jiwa boleh bertahan
selagi diri masih kuat...selagi semangat masih kuat
selagi nyawa di kandung badan
mungkin selagi tu lah acu pendamkan...

doa kan yang terbaik untuk acu ye kawan2...

Q Thai...

Sunday, November 8, 2009

Q Thai???
apa Q Thai tu acu???
sebenar nye Q Thai nie nama sebuah restoran

yang terletak di area Bandar Tun Hussien On, Cheras
jumaat lepas kakak acu ajak acu join dia & family
dinner kat sana...
so, lepas maghrib acu bergegas la ke sana

daripada nama pun dah tau kan
tentu nye la masakan yang ada kat sini ialah masakan dari Thailand
apa yang sepcial nye restoran nie ialah dia terbahagi kepada 2 bahagian
1 bahagian ialah untuk makanan yg jenis ala carte
1 bahagian lagi pula ada lah untuk hidangan buffet
tapi di bahagian buffet kita masih boleh order masakan ala carte
buffet kat sini steamboat style tapi still ada nasi & mee

untuk hidangan steamboat kat sini, kita boleh pilih 2 daripada
3 jenis sup yang disediakan...antara tom yam, vietnam
and satu lagi tu acu lupa la pulak...

untuk malam tu, kami pilih makan secara buffet
pelbagai pilihan untuk buffet nie

antara nye pelbagai jenis seafood

pelbagai jenis mee

sayur-sayuran pun ada gak termasuk le teratai nie

ais krim yg pelbagai rasa

kuih muih pun ada

tak lupa juga buah-buahan termasuk le rojak buah

oh ya..kalau muak nak makan steamboat nie
ada juga yang goreng-goreng...ada nasi goreng, mee goreng
ketam goreng..udang goreng, cucur ikan and kepak ayam madu

pelbagai jenis cili disediakan untuk dicicah dengan steamboat
ada cili pedas, ada cili + halia, ada sos yong tau foo and also sambal belacan
pilih je yg mana kena dengan selera tekak...

malam tu kakak acu order tom yam untuk ala carte
kakak acu suka tom yam kat sini

harga buffet nie mengikut kategori...
kategori nye seperti di bawah nie

tengok la korang kategori mana..
ha..tu la harga buffet yang perlu korang bayar..hehehehee....
soal harga tak jadi masalah kan asal kan masakan nye enak...
nak tau enak tak enak...tengok le hasil di akhir kejadian nye....


makan kat sini kena beringat....tak boleh membazir
sebab setiap lebihan makanan yg kita tak makan
akan dikenakan charge...100gram=RM10.00

di kesempatan nie, acu nak ucap kan thank you so much
pada kakak acu & family sebab belanja acu makan malam tu
sedapppppp!!!! terlupa seketika diet acu....hahahhahaa

Happy Birthday BOS!!!!

Tuesday, November 3, 2009

ALLAH selamatkan kamu...
ALLAH selamatkan kamu...
ALLAH selamatkan CIK MAZIAH...
ALLAH selamatkan kamu...

HAPPY BIRTHDAY to you...
HAPPY BIRTHDAY to you...
HAPPY BIRTHDAY to MISS MAZIAH...
HAPPY BIRTHDAY to you...


HAPPY BIRTHDAY

Semoga dipanjangkan umur...
dikurniakan kesihatan yang baik
dimurahkan rezeki
sentiasa di bawah Rahmat-Nya
dan yang paling penting
semoga kita sama-sama dipertemukan
jodoh yang baik & dipermudahkan
urusan jodoh oleh-Nya...Amin..

This Is It...MJ (God Bless U)

Monday, November 2, 2009

Best!!!!!
perkataan yang sesuai untuk menggambar kan "Michael Jackson's This Is It.."

acu dah tengok sabtu lepas dengan Amzar & Anuar di TGV KLCC
rasa tak puas menonton dokumentari lebih kurang 1 jam lebih sikit tu
tak rugi menonton...terasa macam tengok konsert MJ je

cuma yang acu konpius tu, betul ke dia nie dah masuk Islam?
sebab dia masih lagi memakai jaket yang bertanda salib...emm...
tapi satu yang pasti...biar apa pun agama dia
ayat yang sentiasa keluar dari mulut dia "GOD BLESS U"
setiap kali dia mengomen krew atau dikomen oleh krew
pasti diakhiri dengan ayat tersebut...
percakapan dia dengan krew juga lembut je...
tak de marah2 kalau ada yang tak kena...
no wonder la ramai orang sayang kan MJ nie...

oh ya..nak beli mechandise MJ pun ada di jual kat sini
ada tshirt...ada poster...


lepas abis menonton, kami bertiga mengisi perut di food court KLCC
makanan pilihan Amzar spegeti marinara

Anuar - Olio Italiano
(erk..betul ke nama nie ek...tapi lebih kurang mcm tu la bunyi nye..)


acu - Penang Fried Keu Teow...sangat sedap okeh...

dan pizza peperoni untuk di makan bersama

bila perut dah kenyang, kami pun balik...

Wong Solo

Dah lama acu tak cerita pasal makan-makan kan?
emm...ari nie acu nak cerita lah...
kejadian berlaku minggu lepas...
tempat makan di Restoran Wong Solo, Bangi
acu ke sana dengan Maziah & Kak Nurul...


Wong Solo nie menyediakan makanan Indonesia

yang paling acu suka ayam penyet...
first time acu makan ayam penyet nie kat JB
masa acu ke Singapura last year...

so, menu pilihan kami untuk lunch aritu ialah set ayam penyet

ketiga-tiga kami pilih menu yang sama..
air pilihan acu jus manggo...sedap...kaw nye...

Maziah pilih sirap panas & Kak Nurul pilih Teh O panas...

kalau kawan2 nak try ayam penyet, selain dari Warung Penyet di Curve
acu suggest kan makan kat Wong Solo nie...
restoran nie ada 3 cawangan...Ampang, Kg Baru & Bangi
pilih je yang mana dekat dengan anda...hehehehe

nie sebagai bukti ayam penyet tu sedap

abis licin tau...hahahaha
so, korang kena la try...
lunch aritu di sponsor oleh Kak Nurul...thanks a lot ya Kak...