Followers

Acu Di Soal Siasat Oleh Imigresen Saigon

Tuesday, July 10, 2012

Cuak tak baca tajuk entri acu???
baca tajuk pun dah cuak apa lagi la acu yang alami nya nie
mesti tertanya-tanya kenapa acu kena soal siasat kan??

Berlaku masa acu nak balik ke Malaysia hari Ahad lepas (08-07-2012)
acu ke Saigon bersama dengan kakak dan anak sedara acu; Fiqa

Photobucket

Meh kita ikuti soal jawab acu dengan pegawai tersebut
untuk bagi mudah faham, acu translate kan dalam BM ye :)

Imigresen:: #@$%%^*%$..bla..bla..bla..(cakap dalam bahasa Vietnam)

Acu:: maaf..saya tak faham

Imigresen:: Bukan orang Vietnam?? Malaysia

(*Helo..muka aku nie ada rupa orang Vietnam ke??
tak nampak ke warna passport aku tu merah bukan hijau??*)

Photobucket

Acu:: saya orang Malaysia

Imigresen:: Datang Saigon atas urusan apa??

Acu:: Jumpa kawan
masa nie acu dah mula takut..risau..gelabah

Imigresen:: Kawan lelaki atau perempuan??

(*Eh..eh..kenapa nak tau laki pompuan lak?? suka ati aku la*)

Acu:: Kawan perempuan

Imigresen:: Selalu datang Saigon??
sambil belek-belek passport acu

Imigresen:: Owh...dah banyak kali datang ya

(*dia tanya dia jawab*)

Acu:: ye..ada la beberapa kali

Imigresen:: Bila nak datang semula??

Acu:: tak tau lagi

time nie acu dah mula pelik..apa hal sebenar nye nie??
anak sedara acu dah lama lepas
kakak pun asyik main bahasa isyarat tanya apa masalah

Imigresen:: Boleh bagi saya no telefon??
nanti bila-bila datang sini saya nak ajak awak keluar minum

Acu:: $%&^@#!*(#
(*menyumpah seranah tapi dalam hati je la*)

Acu:: awak bagi lah no telefon awak, nanti bila datang saya call

Imigresen:: Betul awak akan call saya?? atau awak nak tipu je??

Acu:: betul-betul..saya akan call bila saya datang sini

Akhir nya, passport acu dikembalikan bersama dengan no telefon

Ya Allah sabar je la....taktik nak ngorat rupa nye
adoiii!! macam nie punya orang pun ada





Photobucket

28 xoxo:

Daddy Ziyyad said...

ekekekekkeke..nak ngorat rupa rupanya!

Ima Salsuzaima said...

nyakitkan ati je..haha

kakcik said...

Hahahaha... ada harapan mak nak dapat menantu Vietnam ni! :)

[PCL] said...

memang acu npk mcm org sana...tu pasai dia nk ngejaih ..hahaha, layan je janji lepas dgn selamat !

kasihibu said...

acu putih selepok, mata lagi sebab tu pegawai tu ingat acu sekampung dengan dia ;p

-gedek! said...

romantiknya....

Kakzakie said...

Acu memang tak macam org Melayu tu dia nak ngorat. Dia Islam ke bukan Cu? Kalau ye tak apalah boleh ngam hihi...

Afasz said...

la nak ngorat rupanya...isk2..... siap minta no phone.isk

Hanis Azla said...

wah.. acu kena ngurat.. org cantik kan.. itu yg ada yg berkenan tu.. pengalaman tu acu.. bukan semua org ada pengalaman kena ngorat mcm tu.. he..he..

miloais milo said...

wakakakaka
gatal rupanya!

acu cun - tu yg mamat tu tergoda tengok!

gadisBunga™ said...

hahah comel giler taktik dia nak ngorat!

al-lavendari said...

kalau pergi lagi nanti .. awak akan telefon dia tak ?

kakchik@ella said...

wahhhh. peminat rupanya. hehehe.

@cu SaYaNg said...

DaddyZiyyad::

Tu la pasal...buat orang gelabah je

@cu SaYaNg said...

Ima::

kan??? geram sangat

@cu SaYaNg said...

kakcik::

erk...tinggi sangat angan2 mak tu..hehehehe

@cu SaYaNg said...

PCL::

uiks..muka kami ada macam orang sana ka???

@cu SaYaNg said...

kasihibu::

tapi part body memang sah2 menunjukkan acu bukan orang sana kak...hehehee

@cu SaYaNg said...

uncle gedek::

erk..romantik ke???

@cu SaYaNg said...

kakzakie::

Bukan Islam kak...kalau Islam pun kena pikir beribu kali tu kak..masalah bahasa paling besar nak kena hadap..hehehehe

@cu SaYaNg said...

Asfazs::

tu la pasal...acu dah gelabah ingat ada salah

@cu SaYaNg said...

Hanis::

acu cantik??? Ya Allah Alhamdulillah...hahahaa...jauh sangat nak guna perkataan cantik tu untuk acu kak

@cu SaYaNg said...

miloais::

gatal sangat...nak kena spare ubat gatal dalam beg iols lah lepas nie :D

@cu SaYaNg said...

GB::

tapi acu yang serammmmmmm

@cu SaYaNg said...

uncle al-lavendari::

erk...rasa nye tak kot..hehehehee

@cu SaYaNg said...

KC Ella::

peminat budak demok nie..hehehehe

JunAina said...

Keluar minum2 tak apa jangan lebey...bukan apa ramai kawan senang nak keluar masuk Vietnam nanti...ehehhee...

JunAina said...

Keluar minum2 tak apa jangan lebey...bukan apa ramai kawan senang nak keluar masuk Vietnam nanti...ehehhee...