Followers

Food Walk:: Semuanya Meleleh Di Sini

Friday, September 5, 2014

Pernah dengar burger leleh tak??

Acu pun tak pernah dengar sebelum nie
first time tau pasal burger leleh nie melalui gambar anak sedara acu watsapp
kebetulan kakak acu; Cik tau tempat nye
jadi balik cuti Merdeka yang lepas Cik bawa acu ke sana

Mula-mula kami pergi hari sabtu lepas makan ABC Gunung Jerai [sini]
tapi hari tu tak ada rezeki kami
nak tau sebab apa??

"Kak baru nak oda ka?? Kalau nak oda la nie kak kena amik pukoi 11 malam"

Hah??!!! Awat lewat sangat tu abang oi???

"La ni kami tengah dok buat yang oghang oda kemaghin. Depa oda banyak.."

Habis tu kalau mai esok bukak dak??

"Bukak. Esok punya sampai pukoi 7.30 malam dah penuh. Kalau pukoi 8 kosong lagi.."

Okay lah.. kami mai pukoi 8 malam esok. nak makan kat sini.
kami nak satu Ayam Double Special, satu Daging Double Special dan
satu lagi Daging Triple Special tak mau sayoq

Tudiaaaaa.... penangan burger leleh
kena order sehari awal sebelum nak pergi makan... Fuuuhhh!!!!

 photo Picture6_zps25adf037.jpg

Jom tengok macam mana rupa burger leleh yang kami order

Nie burger acu punya; Daging Double Special

 photo Picture5_zps26998656.jpg

Nie Cik punya; Ayam Double Special

 photo Picture4_zps59c1abe7.jpg

Yang last nie Daging Triple Special tak nak sayur; anak sedara acu punya
diaorang makan share berdua

 photo Picture3_zps2aa52cc5.jpg

Kat warung nie, bukan saja terkenal dengan burger leleh
tapi air yang disediakan pun special juga

Nie nama nya Bandung Leleh

 photo Picture1_zps568fce54.jpg

Nie Milo Ais.. special kan??
first time acu tengok milo ais macam nie

 photo Picture2_zps93656f56.jpg

Next time pergi, acu nak try air Gunung Berapi lak
tak tau macam mana rupa and apa rasa
tau nama tu sebab dengar orang meja belakang oder.. hahahaha

Oppss!! Lupa nak habaq nama kedai
nama kedai nie Warung Kuning Jambatan Kota
terletak betul-betul depan Jambatan Kota, Kota Kuala Muda
jalan nak ke Pantai Merdeka
kecil je warung nya.. tapi pelanggan sentiasa penuh

 photo Picture7_zpsd270a3dd.jpg

Bagi yang berkeinginan nak pergi, boleh call no kat bawah nie
untuk buat reservation dan order burger

 photo Picture8_zpsbfa348e8.jpg

Acu recommend korang try burger nie
selain daripada lain daripada yang lain
harganya juga sangat berpatutan 
sempoiiiiiii baq hang :)









Photobucket

1 xoxo:

yong norliza said...

Dtg mlawat acu..lama x singgah sini

Amboi..meleleh aih tgk beger diaaaaa
Dan2 rasa nk blik kedah p cari kedai ni