Followers

Perjumpaan Bloggers @ FRIM

Wednesday, December 30, 2009

Kejadian berlaku pada 26-12-2009 (Sabtu)
bertempat di FRIM Kepong...
lebih kurang 15 orang penulis blog yang hadir
tapi diramaikan oleh ahli keluarga yang turut hadir
antara kenalan baru yang sempat acu kenal pada hari tu

Abang Dul a.k.a Mazidul Akmal Sidik & isteri

nampak serius dalam TV tapi sebenar nye seorang yang kelakar
banyak cerita yang di kongsi kan dengan kami
otai la kata kan...banyak pengalaman yg dah dia lalui

Kak Azieazah

our food tester pada hari kejadian..
dia lah salah seorang penglipurlara kami masa hari kejadian
keramahan dia buatkan acu terasa macam dah kenal lama je dengan dia

V.I.C @ Diana

acu tak sempat sangat nak berbual dengan dia
tapi anak dia comel sangat...

bro Rahmat

banyak sekali berkongsi pengalaman mengenai hantu
kata nye dia suka mengkaji pasal hantu

En. Azrul dan pasangan nye Ayu

dengan diaorang pun acu tak sempat berbual
tapi acu sempat amik bisnes kad dia...
rupa nye dia IT Support kat sebuah travel agensi di Bangsar
so, lepas nie kalau nak melancong boleh la kontek En. Azrul ye?

Bro DJ Epoi

akhir nye...acu dapat gak jumpa dengan bro DJ..hehehe
sempoi wa cakap lu....!!!!!!
harap2 impian nak berkaraoke bersama tercapai la ye...ahaks

Uncle Rahman

menurut cakap Abang Dul, uncle seorang pakar motivasi
banyak juga berkongsi cerita dengan kami

Kakcik Seroja

kalau compare kan Kakcik & Kak Azie, Kakcik pendiam sikit
lembut je bila Kakcik bercakap...
hepi dapat kenal dengan Kakcik & Kak Azie...

Yuz a.k.a anak perempuan Uncle Rahman

keja di Uitm Kelantan...yang baju merah kat belakang tu adik dia
diaorang nie family bisnes...masa perjumpaan tu sempat promote bisnes
cookies yang diaorang sponsor aritu sedap..anak sedara acu suka

nie bodiguard yang setia menemani acu aritu

perjumpaan aritu campo tolak sama dengan "POT LUCK PARTY"
so, antara makanan yang ada aritu

nie puding berhantu yang Bro DJ Epoi suka...

insyaallah acu janji dengan lu bro..bila acu pi ziarah lu nanti acu bawa
tapi frust la sebab tak dapat jumpa suked..

perjumpaan yg bermula seawal jam 10 pagi dan abis nye pukul 2 petang
tepat seperti yang dijadual kan...
tapi acu rasa kalau tak hujan, mungkin tak balik tepat pukul 2 tu kot..

sementara acu berbual dengan kawan2 yang lain
anak2 sedara acu mandi manda kat air terjun kat situ
huh!! jeles nye!!!!

acu orang yg terakhir keluar dari FRIM tu
lepas semua orang dah balik & lepas hujan dah berenti
acu pula berkelah dengan anak2 sedara acu...
sempat lagi bagi ikan arapaima makan sandwich yang kami bawa
Subhanallah!! besar gile ikan tu...sekali dia nganga macam mulut buaya


dah puas bagi ikan makan, kami pun berkemas nak balik
diaorang ajak acu pegi jalan2 lagi...
pikir punye pikir akhir nye kami decide nak ke KLCC
nak pegi tengok pameran kat PETROSAINS

sampai KLCC terus tuju ke PETROSAINS
tapi kami kurang bernasib baik..tengah dok tengok harga tiket
baru kami terperasan kat kaunter tiket tulis

"TICKETS SOLD OUT FOR TODAY"

tak de rezeki kami nak tengok pameran tu
sudah nye kami lepak kejap kat kolam pastu hujan turun

kami terus ke food court makan waffle & pizza

dah puas bersembang..perut dah kenyang baru kami balik
hantar Anuar balik asrama...terus kami balik ke BTHO sampai pukul 8.50
acu lepak sampai abis SEHATI BERDANSA pastu balik rumah...



15 xoxo:

midiaida said...

bestnye tgk air tejun tuh..lame da x g air tejun camtuh..heheh..

@cu SaYaNg said...

midiaida::

tu la tu..frust tak dapat mandi aritu..rasa nye nak kena ke sana semula untuk lepas kan kempunan nie..hehehhee

kakcikseroja said...

oho.. @cu pergi kutip gambo dulu ek???

iyeke kakcik lembut je bila bercakap? ish... mcm tak percaya la pulok!.. :)

seronok dapat kenal @cu juga.

kakcikseroja said...
This comment has been removed by the author.
suked8787 said...

Acu...tula...jeles betui x dpt join korang hari tu...kalu tidak, boleh berjimba2 ngan acu kt sana...xpa, lain kali kita jmpa acu buat puding tu lg tau...nyum3x...

azieazah said...

Wahhh... dia lagi sakan punya gathering.. melarat sampai ke malam tuuu... dasat aarrr..

Aapun memang best ler dapat kenal dgn ACU... dan tingin nak join sekali pi melancung... jommmmm

Azrul Hisham said...

nanti nak gi melancong boleh try contact saya... :)

@cu SaYaNg said...

kakcik seroja::

a'ah kak..kalau compare akak & kak azie mmg akak jauh lebih lembut la..hahahahaa

jgn mare ye kak azie..sayang kak azie..

@cu SaYaNg said...

suked::

tu la byk kali acu tanya bro awat la sue x mai gak...teringin sgt nk jumpa sue & anak2..

insyaallah ada rezeki nanti acu bawa jumpa sue

@cu SaYaNg said...

azieazah::

hahaha..bila sesekali keluar dgn diaorang nie,tak sah kalau tak balik malam..tu nasib baik le wayang penuh..kalau x,mau melayan wayang gak aritu...

boley..tak de hal nye..nanti kalau nak p mana2 acu contact kak azie..
erk..sebenar nye acu pun teringin nak join kerja amal yg kak azie buat tu..

@cu SaYaNg said...

azrul::

insyaallah..janji boley dapat harga kawan2..hehehee

Dj Epoi said...

Wahai Acu yang walaweiiii
janji puding totaaaaaaap janji k...

Pehal yang anak buah Lu menunjuk-nunjukan kan body diaorang eik? Kalau body nyer besaw macam gua tak per arrrr heheheheh...

Apa apa pong ..... Seronok dapat jumpa ngn Lu
dan anak2 Buah Lu yg walaweiii itu noooo..

Bila free mai arrrr singgah rumah Gua...k

p/s lepas nih jumpa kat karok lak k heheh

SYAbAR said...

sporting betul mak sedara sorang ni.... patutla budak2 tu mau ikut ke mana2

@cu SaYaNg said...

DJ Epoi::

hahahaa..insyaallah
aritu dah ckp dgn sue nk menyinggah umah lu..cuma time nye lum ada lagi...

ha..suka..suka..bila nk p karok??
hehehehe..dah x sabaq nie...

@cu SaYaNg said...

Kak Syabar::

diaorang je permata acu kak (buat masa nie la)...tu yg acu layan je kehendak diaorang semua..