Friday, September 4, 2020

Food Walk:: Canning Dim Sum

Edit Posted by with 14 comments
Kakak CP memang seorang penggemar dim sum.
Sebelum ni asyik baca je review orang pasal Canning Dim Sum ni.
Jadi, masa cuti hari Merdeka yang lepas [sini],
anak sedara CP bawa kami ke Canning Dim Sum ni.


Masa kami sampai tu, barisan tak panjang.
Kami group yang ketiga masa queue.
So, takde lama kami menunggu.


Kawasan luar kedai. Bersih dan kemas.



Ruang makan di dalam bangunan.


Ruang makan di luar bangunan.


Kami makan di luar sebab kat dalam penuh.
Sebaik je duduk, pelayan terus datang ambil order.
Tak payah tunggu lama.

Untuk dim sum yang special, kita kena oder dengan pelayan.
Kalau dim sum yang biasa-biasa tu, tunggu je pelayan datang.
Nanti dia susun pelbagai jenis dim sum dalam tray.
Kita pilih saja mana yang kita nak makan.

Ini antara yang kami makan hari tu.

Caviar Siew Mai

Sesame Shark Fin Mai

Crystal Shrimp Dumpling

Fried Prawn Wantans

Big Fish Ball

Smoke Duck Roll

Chicken Feet

Abalone Caviar Mai

Salted Egg Lava Pau

Chocolate Paste Lava Pau

Chee Cheong Fun Shrimp Roll

CP minum kopi ais.
Peerghhh!!! Kaw betul kopi ais dia. Sedap..!!


Let's bergambar dulu sebelum makan 😁


Penutup nya kami order Ice Zong-Zi.
Perisa dragon fruit + black sesame.
sebagai pencuci mulut. Ala-ala mochi gitu.

Ice Zong-Zi

Bayar kat kaunter dalam bangunan.


Sebelum balik, harus le bergambar dulu sekeping dua kan 😁




Dim sum kat sini semua sedap-sedap.
Kalau nak ke sini, waze je Canning Dim Sum.
InshaAllah sampai 😊



14 comments:

  1. Menarik pulak kedai tu sebab ada tempat boleh pose pose kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye.. dia tahu sekarang customer suka post ke socmed. pandai dia tarik pelanggan :)

      Delete
  2. Kat Penang ni pun ada satu Canning Dim Sum... Cawangan katanya and makcik pernah sekali makan situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. CP pun baru tahu kat Penang pun ada gak

      Delete
  3. Sedapnya salted egg lava pau 😍

    ReplyDelete
  4. Menarik gak tempat ni..tak pernah lg makan benda ni

    ReplyDelete
  5. Sedapnya dim summ. Egg lava tu πŸ˜‹

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sedap. Pau salted egg tu pun not bad :)

      Delete
  6. Replies
    1. pengcahayaan camera kot menampakkan macam teh ais.. hehehehe

      Delete
  7. Sedapnya dimsum. Air se jug tu kaw betul.

    ReplyDelete