Followers

~Bangkok (5/2)~

Thursday, February 21, 2008

5/2

Wah...ari ni ari last day kat Bangkok
tak sabar nye nak balik Malaysia
tau kenapa?
sebab tak sabar nak makan...
kerana terlalu susah nak cari makanan halal
kat Bangkok nie, acu tak sabar sangat nak balik Malaysia


dalam pukul 12pm kitaorg check out dari hotel
amik teksi terus p restoran Iran utk lunch
acu makan tomyam + teh ais
suria makan nasi putih + tomyam + teh ais
kitaorang bungkus bihun goreng
konon2 nye nak makan kat airport nanti
takut lapar....
sebab flight kitaorang pukul 8.20pm (waktu Thai)
mean 9.20pm waktu malaysia



after lunch amik teksi terus ke airport
lepak le kat airport tu sementara nak tunggu check in beg
dalam ati dok berdoa jangan le beg terlebih berat
maklum la naik Air Asia nie berat sorang 15kg je
kalu lebey kena bayar RM15/kg




sambil2 tunggu tu, kitaorang round le kat airport tu
beli air capucino panas
pastu cicah biskut...sedap nye...
nikmat betul rasa nye....hehehehee



kaunter buka untuk check in beg dalam pukul 6.30pm
Alhamdulillah beg kitaorg tak lebih berat
total both beg 22kg
arghhhhhh!!!...lega nye
dah lepas check in beg
kitaorg p beli last souviner
acu beli key chain je...
suria pun beli key chain gak

sementara tu acu beli kad phone Thai
acu call eddie + kakak guna public phone
ok la gak...100Batth dapat cakap lama gak

abis je cakap terus masuk
punye la tak sedar
rupa2 nye dah final call dah
alamak!!!!
nasib baik le tak terlepas flight
kalu tak, mapuh le...

nama suria glemer u...
announcement siap sebut
"Attention tu Mr Ahmad Suria..."
hahahahaa...Mr Ahmad Suria la pulak

flight selamat mendarat tepat jam 11pm
Alhamdulillah....sampai gak ke KL
eddie amik acu kat LCCT
acu rasa mungkin tak p dah kot ke Bangkok
sebab susah nak makan
apa2 pun 5 ari kat sana
acu enjoy....betul2 enjoy SHOPING!!!!!!!!!!!!!



~Bangkok (4/2)~

4/2


Ari ni kitaorang bangun lambat sikit
sebab pagi tu memang tak de apa2 program
kitaorang nak pack barang
sebab if ada barang yg tak muat
nak kena beli beg baru le
maklum la esok dah nak balik dah


turun bekpes pukul 10 am
lepas tu naik balik
kemas kan barang...
aduss....byk la pulak tak muat nye
maklum la adik beradik acu ramai
tu tak termasuk lagi anak sedara & kawan2
kompem la kena beli beg


kitaorang keluar dari hotel tu dalam pukul 2pm
terus p lunch kat Iran Restoran
acu makan bihun goreng + teh ais
suria lak makan nasi putih + chicken curry (but nampak macam rendang je)




lepas makan naik teksi p Plaza Central
saje je nak tengok Bangkok nye shoping complex
tak beli apa pun



lepas jalan2 kejap terus amik teksi
nak p ke Bang Lamphu Market
tapi hajat tak kesampaian
jalan jam teruk sangat...


last2 kitaorang mnta driver tu turun kan kitaorang kat train stesen
naik train terus p Patphong je
kira ni last shoping la
pastu nak beli beg utk isi barang




abis je shoping terus balik hotel
tapi malam tu kitaorang keluar lagi
p jalan kat Silom Road





saje je nak tengok apa2 yg boley d beli lagi
iskh...teruk nye acu nie
tak puas2 lagi shoping
hehehehee....


jalan punya jalan
tak ada apa yg menarik pun
amik tut-tut terus balik hotel

malam tu pack barang
sebab esok pukul 12pm dah nak check out

abis pack terus zzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZ

~Bangkok (3/2)~

3/2

Ari ni pagi2 lepas bekpes,
around 8am kitaorang nak p ronda kat Bangkok
kitaorg amik hotel tour for ronda2 nie
kena bayar sorang RM80


Tour guide yang bawa kitaorg nama dia Wanda
kitaorg naik van...

memula dia bawa kitaorg p Wat Arun
nak p Wat Arun ni kena naik bot cross Sungai Chao Praya


on d way nak p Wat Arun ni kami lalu
ikut Chinatown & Flower Market
ni antara tempat2 yang famous kat Bangkok nie
tapi tak singgah pun le...
cuma lalu je...
tapi kebetulan pulak la ari ni ujan
aduss...litle bit frust la
sebab takut tak boleh nak bergambar :(

sampai kat jeti, Wanda terus p beli tiket
iskh...tengok sungai tu macam seram je
luas gak nie...air dia beralun dgn kuat nye
sebab ujan kan...ala ombak pantai
ngeri nye...dah la kami tak pandai berenang
hehehheee....tu yg takut sangat tu






harga tiket bot tu RM3/head
sampai je kat seberang sana, ujan turun lebat sangat
aduss....frust nye....
dalam ati acu b'doa moga2 ujan cepat berenti
nasib baik le dia ada buat khemah kat depan pintu wat tu
so, dapat la kami menumpang teduh....



Alhamdulillah dalam 20 - 30 minit tu ujan pun stop
kitaorg pun terus le masuk ke Wat tu
tapi tak panjat ke atas pun
sebab tak berani...takut licin...
so, just amik gambar kat bawah je la



lepas abis posing kat Wat Arun tu

kitaorang bertolak balik ke seberang
nak p melawat Grand Palace lak...
actually tak jauh pun nak p Grand Palace nie

sampai ke Grand Palace, mak oiii....ramai nye umat
majoriti pakai baju itam...apahal lak nie...
ada event apa lak nie???


bila tanya Wanda, rupa2 nye kakak kepada Thai King nie
baru je passed away...
so, diaorg ni semua berkabung untuk 100 hari
kebetulan ari tu weekends so, diaorg ada upacara le
kat dalam temple tu...



memang le ramai gile manusia...
orang yg datang utk event, dtg utk niat
pelancong, students....ramai lah
terlalu ramai...




yg paling sedey tu acu tak dapat masuk
ke temple yg simpan semua patung ketua2 budha
dan juga patung budha yang baring tu...
sedikit frust lah...

nak masuk tengok Emerald Budha pun tak boleh
sebab orang terlalu ramai
so, tengok je lah dari jauh...

lepas dah abis posing kat Grand Palace
kitaorang p tempat batu permata & pearl
biasa la...tempat ni memang wajib pegi
if kita amik tour
sebab diaorang akan dapat komisyen if bawa
tourist ke sana

acu ni memang suka pearl so, acu beli anting2 & gelang

memula ingat nak beli kan eddie cincin silver + batu blue topaz
tapi bila acu call dia tanya nak ke tak, dia tak mau lak
so, save le duit acu...hehehhehee



dari situ terus kitaorang naik van pegi ke Pratunam Market
kat sini kitaorg berpisah le dengan si Wanda nie
thanks a lot Wanda...




kat Pratunam ni, gile tengok baju....
macam2 jenis baju ada....
acu beli kan eddie kemeja untuk dia p keje
acu beli kan kain batik untuk family acu
untuk acu, acu beli handmade handbage


dah penat shoping tu kitaorang amik teksi
terus p kedai makan...Indian Hut (hotel yg suggest)
sekali tengok logo dia ala2 pizza hut



memula ingat kan ni kedai Makanan Islam
rupa2 nye bukan....tapi disebab kan dia
ada sedia kan vegetarian nye makanan
so, sebab tu la hotel suggest kan for muslim
bedal je lah...perut dah lapar

dah abis makan, kitaorang naik tut-tut
balik ke hotel...



best nye naik tut-tut ...hehehehehee

1st time naik so, litle bit 'perak' le :D
laju gile...selit sana selit sini
kejap je dah sampai hotel...
opss!!! lupa lak nak kenal kan
nama driver dia Mr Somphong

disebab kan Mr Somphong nie friendly
maka kitaorg suruh dia datang amik kitaorang
malam tu untuk p Patphong Nite Market



tetap pukul 8 pm dia datang amik dengan teksi
terus antar kitaorang ke Patphong....
mak oiiii....banyak nye gerai
larat ke nak jalan nie...
mesti la larat kan...hahahhahaa

kat patphong ni gak adalah tempat
di mana local people mix around dgn tourist
ada pub...disco...yg seangkatan dengan nye lah
if nak tgk show pussy ping pong pun ada kat sini
hahhahaaa.....

balik hotel dah pukul 11.30pm
letih gak le...
lepak je kejap...lepas tu terus zzzzzzZZZZZZZZZZ


















~Bangkok (1/2 & 2/2)~



ari ni acu nak cite pasal holiday ke Bangkok
awal bulan Feb aritu
acu p bangkok dgn kwn acu, suria
bertolak ke sana petang 1/2/08
balik ke sini malam 5/2/08

kira stay kat sana 5 days 4 nite
kitaorg tggl kat Forum Park Hotel
not bad la hotel dia...3 stars hotel
erk..lupa lak nak amik gmbr bilik :D




2/2
pukul 10 am after bekpes
kitaorg bertolak ke Chatuchak Market
by BTS Train (ala2 Putra LRT)




naik kat Chong Nonsi stesen
turun kat Mo Chit stesen
tambang nye cuma RM2

this is d place yg memang acu nak p sangat
d largest market in asia..hahahhaa
best...best...best...
macam2 ada kat sini...
pets, furnitures, clothes, foods etc
sebut la apa aje yg nak d beli...semua ada

souviner utk kawan2, anak sedara, boifren acu beli kat sini
thai silk utk kakak acu pun acu beli kat sini
sebab harga dia memang murah
murah sangat2...

if rasa lapar, jgn risau kat sini ada kedai makanan islam
ala...lupa lak acu nak amik gmbr kedai tu...
acu lunch kat situ makan fish ball sup + nasi ayam + air kelapa
suria lak makan nasi putih + chicken curry + Fresh Oren



perghhhh!!!sedap nye fish ball sup & air kelapa
rasa tak puas makan...teringat la pulak...hehehhee

kitaorg balik ke hotel pukul 5 pm...
balik tu naik teksi sebab tak larat nak bawa barang
if naik lrt....
fuhhh.....penat gile....tapi best

malam tu keluar dinner kat area Silom Road
jenuh jugak le nak cari kedai makanan halal
cari punye cari last2 jumpa le kedai Iran
Alhamdulillah tokey nye Islam
ada le jual makanan Iran & Thai
not bad la makanan Thai dia



acu makan nasi goreng ketam + telur dadar + teh ais
suria makan nasi putih + tom yam + teh ais

abis makan, kitaorang jalan2 kat Silom ROad tu jap
pastu masuk kedai urut kaki
perghhhhhh....sedap nye kena urut
balik hotel terus zzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

~SMS Dari Yang Tersayang~

Wednesday, February 20, 2008

Dgn nama ALLAH yg Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
Dengan rahmat-Mu, Ya ALLAH,
KAU p'temukan kami,
maka satukanlah hati kami,
titipkanlah rindu antara kami,
mekarkanlah cinta antara kami.


Ya ALLAH,
permudahkanlah jalan jodoh kami,
serta dipermurahkan rezeki kami.
Amin, amin.
Ya Rabbil A'lamin.



~TonY Roma's~

Friday, February 15, 2008



iskh..tak sabar ni nak dinner dgn ee
ati berdebar2 je...hehhehee
(rasa macam 1st time nak jumpa lak...)
acu keluar dari rumah dalam pukul 6...
tunggu ee solat maghrib dulu
baru kitaorg keluar...

dalam keta jenuh dok memikir nak makan kat mana
ee bawa acu p OU...
dia tunjuk kan kasut yang dia suka kat acu
emm..pi OU tu semata2 nak tunjuk kasut je
iskh...apa la ee nie...
lepas tu kitaorang terus pi The Curve...

kat mana nak makan nie???
masa nak masuk parking, ternampak
lampu lip lap tulis "TONY ROMA's"
iskh...nampak macam best je...
lepas parking je terus pi restoran tu
mak oi...ramai nye orang
kitaorg masuk kan nama dalam waiting list
katanye kena tunggu dalam 25 - 30 minit
emm...tak pe lah..tunggu pun tunggu lah

lepas dapat tempat duduk baru la kitaorg tau
rupa2 nye malam tadi restoran tu memang
khas untuk valentine's je...



dia dah siap kan set makanan untuk 2 org & 4 org
ada appetizer, 4 main corse (pilih mana nak) & dessert
emm...acu pilih Grilled Pacific Cod
ee lak pilih New York Steak
not bad la makanan dia...layanan pun best
siap dapat bear kecik lagi...




abis makan around 11.30pm
terus balik le....perut dah kenyang gile...
acu memang hepi malam tadi
ee bagi acu 3 ekor kartun cendawan








so cute....acu suka sangat....
conclusion nye, acu hepi, bahagia, enjoy, seronok
apa saja yang seangkatan dengan nye
tq so much darling...

Ya Allah,
Semoga kebahagian ini menjadi milik aku yang abadi...
amin....






~Valentine's Datang Lagi~

Thursday, February 14, 2008

14 February
tarikh yang selalu di tunggu2 oleh pasangan bercinta (biasa nye la..)
tahun ni merupakan tahun ke-12 acu sambut dengan ee
orang cakap tak baik sambut
tapi, acu pun tak tau kenapa acu suka sangat tarikh nie

acu dah plan malam ni nak keluar dinner dengan ee
acu dah beli baju...warna purple... :D
pakai dengan aksesori dari abalone (erk..betul ke acu eja)

tapi yang kelakar nye, tak tau lagi nak makan kat mana
boley lak macam tu...hehehhehee

ingat nak makan kat Victoria tapi rasa ati
teringin nak p tempat lain
tengok lah macam mana malam nie
acu ikut je mana ee nak makan..

tahun ni acu cuma beli adiah yang simple je
acu ada buat short movie relation acu dengan ee
since 1996 until 2008 nie...
acu masuk kan dalam cd...nanti nak bagi kat ee malam nie

acu nak ee tau yang acu sayang sangat dekat dia...
acu korban kan ati acu untuk kebahagiaan ee...


tapi......mampu ke acu berkorban???????????







YuHuuuu.....

Wednesday, February 13, 2008

Lama nye tak hupdet blog nie...
aritu acu cuti lama gak sebelum CNY
acu p holiday ke Bangkok...

ohohoho.... :D

nanti next entry acu cite ye...