Followers

~Bangkok (1/2 & 2/2)~

Thursday, February 21, 2008



ari ni acu nak cite pasal holiday ke Bangkok
awal bulan Feb aritu
acu p bangkok dgn kwn acu, suria
bertolak ke sana petang 1/2/08
balik ke sini malam 5/2/08

kira stay kat sana 5 days 4 nite
kitaorg tggl kat Forum Park Hotel
not bad la hotel dia...3 stars hotel
erk..lupa lak nak amik gmbr bilik :D




2/2
pukul 10 am after bekpes
kitaorg bertolak ke Chatuchak Market
by BTS Train (ala2 Putra LRT)




naik kat Chong Nonsi stesen
turun kat Mo Chit stesen
tambang nye cuma RM2

this is d place yg memang acu nak p sangat
d largest market in asia..hahahhaa
best...best...best...
macam2 ada kat sini...
pets, furnitures, clothes, foods etc
sebut la apa aje yg nak d beli...semua ada

souviner utk kawan2, anak sedara, boifren acu beli kat sini
thai silk utk kakak acu pun acu beli kat sini
sebab harga dia memang murah
murah sangat2...

if rasa lapar, jgn risau kat sini ada kedai makanan islam
ala...lupa lak acu nak amik gmbr kedai tu...
acu lunch kat situ makan fish ball sup + nasi ayam + air kelapa
suria lak makan nasi putih + chicken curry + Fresh Oren



perghhhh!!!sedap nye fish ball sup & air kelapa
rasa tak puas makan...teringat la pulak...hehehhee

kitaorg balik ke hotel pukul 5 pm...
balik tu naik teksi sebab tak larat nak bawa barang
if naik lrt....
fuhhh.....penat gile....tapi best

malam tu keluar dinner kat area Silom Road
jenuh jugak le nak cari kedai makanan halal
cari punye cari last2 jumpa le kedai Iran
Alhamdulillah tokey nye Islam
ada le jual makanan Iran & Thai
not bad la makanan Thai dia



acu makan nasi goreng ketam + telur dadar + teh ais
suria makan nasi putih + tom yam + teh ais

abis makan, kitaorang jalan2 kat Silom ROad tu jap
pastu masuk kedai urut kaki
perghhhhhh....sedap nye kena urut
balik hotel terus zzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

0 xoxo: