Followers

~AFC Neo APEXi~

Wednesday, March 19, 2008

acu, semalam petang pi mana?
semlm ptg acu pi senawang

pi dengan sapa?
of course le dgn boifren kesayangan

pi buat apa?
ha..acu pi sana untuk pasang AFC NEO APEXi
kat satria kesayangan acu

AFC NEO tu apa?
acu tak pandai nak story
but boleh le klik kat link nie AFC NEO APEXi
if nak tau le...

mahal ke AFC tu?
ada sorang mamat kat senawang tu nak jual afc ni
dengan harga RM900 siap pasang...
murah tu....
dah lama eddie dok servey cari yang murah
aritu dah jumpa but masa tu not our rezeki la
but dis time our luck baik...

nasib baik aritu tak pasang kat Kakimotor sunway
masa tu dapat harga RM1200 siap pasang
kalu siap dengan dyno total around RM1400

so, sekarang ni keta acu dah ada AFC NEO APEXi
lepas ni nak antar dyno pulak le...

nape pasang AFC NEO tu?
nape ek...
ooo....sebab aritu acu tukar enjin...
enjin Turbo GSR 1.8
lepas tukar enjin tu minyak keta tu
ingat acu ni macam org kaya je
melimpah ruah duit acu diabis kan
untuk isi minyak keta tu....

eddie bawa keta acu pi dyno awal mac aritu
(of course le acu ikut...)
result dyno tu menunjukkan pancutan
minyak keta acu nie...berlebih2...
sampai terkeluar graph le..hehhee
tokey kedai minyak pun boleh bankrup
so, that guy kat kedai dyno tu suggest kan
pasang EManage atau AFC

bila tengok pada bajet, rasa cam tak lepas je
nak pasang EManage..so,eddie decide pakai afc
but before pasang afc tu,
kitaorg pasang fuel regulator dulu...
emm...beli kat Kakimotor Sunway
siap pasang around RM340

esok, if eddie tak pegi sepang
(oppss...eddie pi sana as securitineer F1)
harap2 dapat le pi buat dyno...
maklum le esok cuti Maulidur Rasul...

so, amacam eddie???
ada berani???????

Nie video masa pi dyno 1/3/08 aritu kat sunway

video

~Personaliti Lelaki~

Tuesday, March 18, 2008

Bagi sesape yg tgh nak pikat or sedang memikat bleh le gune as a reference... .

p/s...kesahihan tu belum ketahuan lagi...huhu

Aries (21 Mac - 20 April)
Orang Nya: Anak mak! Smart mamat. Intelligent (boleh la....)


Tips utk memikat: Bagus untuk minah-minah tudung (NO OFFENCE) but its true..
Jejaka Aries suka wanita yang sopan, tata-tertib. ..
sebab nak bawa tunjuk mak so kena lah bawa balik yang bagus punya.

WARNING: Jika anda betol anda rasa kes ini pilihan anda, pilih lah.
Kalau tidak, jangan lah main-mainkan hatinya.
Hati dah luka sukar nak dibaiki. Macam moto yang dah rosak,
makan bulan diworkshop baru baik.

Leo (24 Julai - 23 Ogos)
Orang nya: Penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu
berkongsi kesenangan dan kemewahan dengan orang yang disayangi nya.
Jejaka Leo ini juga seorang yang ambitious, self-centered tapi tak ego.
(kadang- kadang je ego). Pandai berkata-kata.

Tips utk memikat: Sebagai perempuan, harus lah menunjukkan
kewanitaan yang selembut-lembutnya. Kena tahu bagaimana menilai
dan menghargai setiap ciri dan kualiti ada pada jejaka leo.

WARNING: Jangan.. saya ulangi.. JANGAN bercakap atau memuji
lelaki lain di hadapan LEO. Mereka tak suka dibanding-bandingkan
dengan orang lain.. mereka tu sensitif! Sikit sikit tak boleh,
nanti merajok, balik bilang mak.

Virgo (24 Ogos - 23 September)
Orang nya: Pemalu, tak pandai mengawal emosi, ceng'eng..
Suka mencari perhatian dari perempuan.

Tips utk memikat: Lelaki Virgo suka yang pendiam, tak kecoh,
sofisticated, simple, jangan banyak cakap..(cerewet pulak si virgo nie)
So kenalah pandai menyerlahkan nilai-nilai kewanitaan,
gaya yang manis, kelembutan dan tak lupa kesabaran..
( virgo ceng'eng.. kuat merajuk)

WARNING: Bila pergi dating, jangan pakai yang ter "over welming"..
virgo ini gatal..(chicky duck) kalau dia over gatal,
kasi jer flying kick sama dia.

Libra ( 24 September - 23 Oktober)
Orang nya: Cerewet, posessive, takes things lightly when comes
to quarrel tapi jujur dlm segala hal. Suka buat keputusan `last minute`.
Seringkala kontrol diri depan perempuan.

Tips utk memikat: Senang aje.. Libra suka perempuan yang ceria,
happy go lucky.. SO be urself.

WARNING: So bila nak date.. makai lah make-up yg sederhana..
tapi jangan lupa cover-up pimple jika ada..
a big turn off for Libra pasal diorang ingat diorang nie semua hensem.

Scorpio ( 24 Oktober - 23 November)
Orang nya: Action serius, mudah cemburu, mood swing..

Tips utk memikat: Sentiasa menghargai nya.. nak bergayut di talifon
berjam-jam pun takpe! janji dengan dia, kerana
Scorpio ini macam Libra juga, posessive. Tak suka berkongsi
perempuan nya dengan orang lain.

WARNING: Buat pilihan yg betol bila mahu memikat scorpio,
kerana bila dah terjerat susah nak escape dari
scorpio...(jangan kata tak kasi warning)

Cancer ( 22 Jun - 23 Julai)
Orang nya: Segak, Step kaya, bermurah hati, suka menunjuk-nunjuk
dengan kemewahan.. tetapi mereka adalah sebalik nya..(berhati- hati ya)

Tips utk memikat: Jangan pulak anda pun nak step kaya...
nanti habis duit dikebas.

WARNING: TOLONG Jangan terpedaya dengan kata manis nyer..
first first manis, kalau dah lama jadi masam.. kadang kadang jadi basi...

Sagitarius ( 23 November - 21 December)
Orang nya: Fu.. yoh.. siapa dapat memang untung...
Sagitarius org nya happy aje.. suka (bergembira tepok tangan sama2.. la la la..)
bawa partner jalan-jalan. . Sort of adventurous.

Tips utk memikat: Sentiasa ada kan plan bila nak keluar..
tengok wayang ke? kanoeing ke? Anything asal kan jangan membosan kan ...

WARNING: Jangan "u plan.. i plan lah"..'confirm tak ada plan'.

Capricon ( 22 December - 20 Januari)
Orang Nya: Egoistic, ada batu duduk di atas itu kepala,
pendek kata Capricon seorang yang sukar nak meluah kan perasaannya.
Jarang sekali anda akan mendengar dia melafazkan 'cinta' pada anda.

Tips utk memikat: COOL aje sis.. nak tekel mereka bukan mudah..
jangan give in selalu.. ajar sikit.. mereka jual mahal..
kita jual lagi mahal

WARNING: Macam layang-layang putus tali.. jual mahal...
mahal jugak sis.. jangan mahal sampai terputus tali..
melepas lah kau nanti...

Aquarius ( 21 Januari - 19 Februari)
Orang Nya: Pijak semut tak mati... Suka yang cantik dan menarik perhatian.

Tips utk memikat: Kacang aje.. sentiasa berpakaian cantik,
glamer.. comfirm dia sentiasa nak berkepit aje dengan you.

WARNING: Lelaki Aquarius nie cepat bosan dengan orang..
so sebelum dia tinggal kan kita.. kita blah dulu

Pisces (20 Februari - 20 Mac)
Orang Nya: Segak, bergaya, ngada-ngada, choosy..
Mudah perasan. walaupon tak hensem..

Tips utk memikat: Senyum sikit kat dia, mesti dia akan ingat sampai bila-bila.

WARNING: Mungkin bakal jadi playboya.

Taurus (21 April - 21 Mei)
Orang nya: Mencabar. garang seperti singa, takut seperti tikus.
Mereka tidak tetap dengan pendirian sendiri. Suka Bantu orang lain.

Tips utk memikat: Low profile sikit, mereka suka sesuatu yg mencabar,
let him find out the real you...

WARNING: Kadang-kadang diorang suka buat kelakar seorang seorang...
kesian takde orang lain layan...

Gemini (22 Mei - 21 Jun)
Orang nya: Mudah Gemok! egoistic, tak suka kalah. Kalau ada debate,
jangan harap anda nak menang.. dalam apa-apa persoalan
jua mereka ada aje alasan nya

Tips utk memikat: Sabar aje lah.. be patient. Sebagai perempuan,
mengalah lah sikit.. lambat laun hati nya akan lembut jugak..
Lelaki Gemini nie suka pada perempuan yang lembut, hatinya akan lembut jua.

WARNING: Jangan bersikap terlalu kasar dengan nya.. kalau dah tak tahan dengan mereka.. blah aje jangan banyak cakap.. mereka panas baran. Tak guna bertengkar anda tak akan menang punya pasal diorang nak menang jer.....


~SaYaNg~

Monday, March 17, 2008

"Jangan simpan kata-kata cinta
pada orang yang tersayang
sehingga dia meninggal dunia lantaran
akhirnya kamu terpaksa catatkan
kata-kata cinta itu pada pusaranya.
Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan
dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya..."


..i LOVE u & i MISS u so much..

~hENp0N~

Wednesday, March 12, 2008

hohoho...henpon baru :D
semlm acu p Bkt Bintang dgn cik abg cayang
kunun2 nye nak teman kan dia beli kasut le
so,kitaorg p le metrojaya BB Plaza
tinjau punya tinjau
round punye round
satu pun tak jumpa yg dia berkenan

last2, kitaorg p le pusing2 tgk henpon
p belek2 kt area Sg Wang
pastu belek2 lak kt area BB plaza
last2, acu terbekenan le dgn satu henpon ni



memang henpon ni old model
rasa nye dah setahun or 2 tahun dah kot
tapi disebab kan suka
harga lak masih di dalam kemampuan ku
so,apa lagi...acu sambar le satu
hehehehee...

kebetulan pun acu nak cari henpon baru
sebab 2nd henpon acu asyik on & off
dengan sendiri nye..
tu yg nak kena beli henpon baru
(alasan je..bukan nye tak leh dibaiki.. :D)

cik abg acu pun beli gak satu henpon
but small & cheaper than me la


hahahaaa....
ok la tu Yang
at least skrin dia ada kaler
and it's cute
new nokia model

lepas beli henpon
kitaorg p makan kat Carl's di Mid Valley
mak oi...jauh nye makan
apa nak buat
cik abg ngidam nak makan beef & cheese fries kat situ
erk...acu pun nak gak sebenar nye
emm...nyum..nyum...sedap nye
tq dear

abis makan, antar cik abg balik umah..
acu sampai umah around 11++
lepas buat apa yg patut
terus le zzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZ

~Ya Allah~

Tuesday, March 11, 2008

Ya Allah
Entah apalah hikmah yang ingin Kau kurniakan,
sehingga ku diuji sebegini rupa...
Sampai ada ketikanya diriku hampir-hampir
terasa ingin lari dari realiti ini...

Namun apakan dayaku...
selagi diriku menggalas tanggungjawab sebagai khalifah...
aku perlu hadapi dugaan Mu...
cabaran yang mendatang,
menjadikan aku lebih matang
dan mengenali sikap dan tingkahlaku manusia...

Alhamdulillah...
Baru aku sedar...
mengapa Kau aturkan hidupku begini...
Baru aku faham...
setiap manusia akan diuji mengikut tahap kemampuannya...
bila aku berkongsi dengan teman-teman...
perjalanan mereka ada yang sangat mudah...
ada yang seperti diriku...
malah, ada yang lebih teruk lagi...

Alhamdulillah...
Aku bersyukur Ya Allah...
kerana memberi aku peluang untuk melalui nikmat cabaran dari Mu ini...

ku pohon...
Kau tabahkanlah hati ini,
kuatkanlah semangatku untuk menghadapinya...
aku pernah terbaca akan Firman Mu yang lebih kurang maksudnya,
"apa yang aku sukai itu, tidak semestinya baik untuk diriku...sedangkan yang buruk itu pula, yang aku tidak suka itu, tidak semestinya tidak baik bagiku"

Ya Allah...
Jalan ini yang ku pilih...
berkatilah hidupku...
aku lakukannya demi amanah Mu Ya Allah...

Emak yang tersayang...
Aku tahu...
dia tidak mengharapkan apa-apa balasan dariku...
tetapi, sebagai seorang anak,
aku terlalu ingin memenuhi impiannya...
aku ingin melihat senyuman gembira di wajah nya...
jauh di sudut hati...
aku agak kecewa kerana tidak dapat memenuhi impian arwah Ayah ku
yang telah kembali pada Mu...
namun, aku redha...


Demi Allah,
aku tidak akan berpaling lagi...
langkahku akan ku atur untuk terus menuju ke hadapan...
Selagi ada daya dan kudrat...
aku akan teruskan...
kerana aku yakin pada Nya...
Dia tidak akan sekali-kali membiarkan aku...
Tidak pernah sekalipun...
bahkan, Dialah yang selalu setia mendengar segala rintihan dan keluhan hati ini,
saat mereka yang lain menjauhiku....
Dialah yang memberiku kekuatan...
Dialah yang sering meniupkan bara semangat Saiyidatina Khadijah yang ada dalam diriku,
agar ia terus marak membakar azamku untuk meneruskan perjuangan....


Allahu Akbar!
Tiada apa yang kuharapkan, melainkan secebis doa dan restu dari Emak....
serta, para sahabat seperjuangan sekalian...
para khalifah di muka bumi ini, yang sentiasa dimuliakan mereka
dari para malaikat dan jin sekalian....

Doa kalian yang kuharapkan...
agar berjaya dalam hidup ini...
sesungguhnya, bukan semua orang dikurniakan semangat Saiyidatina Khadijah ini...
yang membantu Rasulullah, hasil dari titik peluhnya sendiri...

Namun, jika berpeluang untuk melaluinya,
kuatkanlah semangat dan tabahkan hati...
Insya-Allah...Allah tidak pernah membiarkan kita...
kerana kitalah golongan KHALIFAH yang DIMULIAKAN itu....
Amin...

~gELi MaT~

Monday, March 10, 2008

..Nutthin To Story..

hi...
dh lama tak hupdet blog nie...
acu di landa rasa malas yang melampau
di tambah lak dengan stres yg keterlaluan
tu yg bertambah le malas nye....

lagi pun nuthin hepen dalam beberapa minggu yg lepas
since my last entry...
tu yg tak de apa yg nak acu cite kan...

nanti lah...
dah ada mood nanti acu tulis balik
acu cite panjang lebar

ok lah everybody
have a nice day....