Followers

~AFC Neo APEXi~

Wednesday, March 19, 2008

acu, semalam petang pi mana?
semlm ptg acu pi senawang

pi dengan sapa?
of course le dgn boifren kesayangan

pi buat apa?
ha..acu pi sana untuk pasang AFC NEO APEXi
kat satria kesayangan acu

AFC NEO tu apa?
acu tak pandai nak story
but boleh le klik kat link nie AFC NEO APEXi
if nak tau le...

mahal ke AFC tu?
ada sorang mamat kat senawang tu nak jual afc ni
dengan harga RM900 siap pasang...
murah tu....
dah lama eddie dok servey cari yang murah
aritu dah jumpa but masa tu not our rezeki la
but dis time our luck baik...

nasib baik aritu tak pasang kat Kakimotor sunway
masa tu dapat harga RM1200 siap pasang
kalu siap dengan dyno total around RM1400

so, sekarang ni keta acu dah ada AFC NEO APEXi
lepas ni nak antar dyno pulak le...

nape pasang AFC NEO tu?
nape ek...
ooo....sebab aritu acu tukar enjin...
enjin Turbo GSR 1.8
lepas tukar enjin tu minyak keta tu
ingat acu ni macam org kaya je
melimpah ruah duit acu diabis kan
untuk isi minyak keta tu....

eddie bawa keta acu pi dyno awal mac aritu
(of course le acu ikut...)
result dyno tu menunjukkan pancutan
minyak keta acu nie...berlebih2...
sampai terkeluar graph le..hehhee
tokey kedai minyak pun boleh bankrup
so, that guy kat kedai dyno tu suggest kan
pasang EManage atau AFC

bila tengok pada bajet, rasa cam tak lepas je
nak pasang EManage..so,eddie decide pakai afc
but before pasang afc tu,
kitaorg pasang fuel regulator dulu...
emm...beli kat Kakimotor Sunway
siap pasang around RM340

esok, if eddie tak pegi sepang
(oppss...eddie pi sana as securitineer F1)
harap2 dapat le pi buat dyno...
maklum le esok cuti Maulidur Rasul...

so, amacam eddie???
ada berani???????

Nie video masa pi dyno 1/3/08 aritu kat sunway

video

1 xoxo:

addliena said...

hye acu...xnak juai ker afc neo?ataupun u ader lubang2 or member2 yang nak juai afc neo or afc2..tolong ar cari kan...