Followers

Pelakon Cantik Ini Sudah Murtad

Friday, January 4, 2013

Kenal tak dengan pelakon ini??
 

 
 
Masih ingat dengan filem Ayat-Ayat Cinta??
 

 
 
Beliau salah seorang pelakon dalam filem tersebut
 

 
 
Dikhabarkan sekarang Rianti Cartwright telah murtad
beliau telah berkahwin dengan Alfonso Nainggolan atau Cas
yang beragam Kristian di Gereja Old St Patrick, New York, Amerika Syarikat
pada 17 September lalu.
 
Dia memilih untuk gadaikan pegangan agama dia semata-mata kerana CINTA..!!
Nau'zubillah...
 
 
 
 
 
p/s:: Gambar hasil ehsan En.GooGLe
Sumber berita:: klik [sini]
 
 
 
 
 
 
 
Photobucket

11 xoxo:

Tihara said...

dia yg pakai tudung tu ke..penah tgk cite ni tp tak hafal sgt nama pelakon dia..nauzubillah, moga kembali ke pangkal jalan

kakchik@ella said...

Moga diberi peluang untuk kembali ke pangkal jalan.

@cu SaYaNg said...

Tihara::

Lupa la nama watak dia dalam tu. Rasa nya kalau tak salah watak yang bertudung tu kot

@cu SaYaNg said...

KC::

Amin...mudah2an la

gadisBunga™ said...

sedih...

Saya Disini said...

isk3

Daddy Ziyyad said...

maaf..saya tak kenal dia, dan tak tgk filem tu..dia mmg originally Islam ke? atau dia pun dulu saudara baru?

@cu SaYaNg said...

GB::

tu lah...mudah2an terbuka ati dikemudian ari utk berubah :)

@cu SaYaNg said...

DaddyZZ::

setahu acu dia Islam
wallahua'lam la dia original atau saudara baru :)

makchaq said...

Orang Indon ke?
kalau Indon ramai rasanya kawin beelainan agama ni..

@cu SaYaNg said...

makchaq::

a'ah dia orang indon