Monday, April 27, 2020

Masak-Masak Semasa Fasa Dua MCO

Edit Posted by with 2 comments
Duduk sekali dengan kakak ipar yang pandai masak ni memang best..!
Kakak ipar yang bukan saje pandai tapi sangat rajin memasak...

Ditambah pula dengan anak sedara yang suka memasak dan
suka mencuba resepi-resepi yang orang share kat FB atau Instagram.
Memandangkan sekarang ni tercongok je kat rumah sepanjang masa
so, macam-macam menu lah yang boleh dicuba.
Ni antara menu yang dimasak sepanjang MCO fasa dua hari tu.

Puding jagung dimakan dengan kuah kastard.



Churos dimakan bersama dengan sos coklat.
Acuan churos takde so, buat lubang pada hujung plastik je 😁



Apam Puri. Di dalam nye diletakkan inti kaya dan ada juga inti kastard.


Roti prhata yang diapit dua. Di tengahnya diletakkan cheese dan tuna.


Puding Roti Marble.. warna hijau kuning sebab rindukan Kedah.


Mee Kungfu yang meriah dengan sayur.


Puff Pastry. Inti ayam dan mushroom.



Sagu Gula Melaka. Susah betul nak cari sagu.
Giant kat bawah ni asyik kehabisan stok je.


Bihun Soto dimakan bersama dengan Bergedil berlauk.



Bihun Singapore.



Ais Krim Goreng. Warna roti tu coklat sebab guna roti Gardenia wholemeal.
Bukan hangit tau.. hehehehe


Kek Batik. Dua versi kek batik. Kek Batik Coklat dan Kek Batik Horlick.
First time try buat kek batik Horlick ni. Sedap..!!



Nasi impit dan kuah kacang. Nak ambil mood Hari Raya.. konon nye lah..


Pasta Goreng.


Nanti kita tengok apa lagi menu untuk MCO fasa tiga ni ya 😁



2 xoxo:

ray said...

It has been 5 days is it now? The only thing I have for breakfasting is bread or wrap haha.
Now I feel like making something else. XD
I forgot to hit the follow button last time. followed you here already. hehe

Darling Pya said...

Ray:

Ya.. hari ni dah hari ke5.
Wow! Ray diet ye.. hehehe
Thanks sudi follow.
I'll follow you back :)

Followers