Monday, April 27, 2020

Menu Hari Ketiga Berpuasa

Edit Posted by with 4 comments
Menu hari ketiga sedikit meriah tapi tetap makanan yang simple.
Yang mudah dimasak... yang tak menggunakan banyak bahan 😊


Let's close up sikit menu nya ya...
Kecuali bihun goreng tu.. panas kan yang leftover semalam punya [sini].

Roti yang disapu dengan garlic butter kemudian dibakar.


Dimakan dengan creamy mushroom soup.
So nyummy...!!


Bread butter pudding.. nak makan kosong gitu pun boleh 


Atau makan dengan custard sauce


Atau makan dengan chocolate sauce


Kalau tak tau nak pilih.. buat macam Cik Pya.
Makan je dengan dua-dua sauce tu.. ahaks..!! 😋


Yang ni popia bergedil. Tapi hari ni inti nya buat perangai.
Bila goreng asyik nak lari keluar je...
Tu yang rupa nye tak sejelita macam semalam [sini] 😅


Eh..! Korang try la buat popia bergedil tu.
Sedap tau.. cicah pula dengan sambal kicap. Fuuhhh!!! Mantap..!!!

Cik Pya ambil resepi ni dalam Instagram Adik Foods.
Hari tu sebelum puasa, kami buat banyak-banyak pastu frozen kan.
Senang lah.. bila-bila nak makan keluarkan dan goreng je 😊




4 xoxo:

ray said...

oh my sedapnya. hari tu i tried and make my own garlic bread. no wonder i feel something is missing.
i forgot to make mushroom soup. haha

Darling Pya said...

Ray:

Tak lengkap garlic bread kalau takde mushroom soup.. hehehehe

Seorang Syed said...

Sedapnyaaaa! Selera terus tengok juadah2 buka puasa ni hehe.
Nak try buat sendiri la ni nanti.
Saya singgah dan follow blog ni ya.
Jemput ke blog sy jika berkelapangan :)

Darling Pya said...

Syed:

Sila.. sila..
Terima kasih sudi singgah.
Nanti CP follow back ya :)

Followers