Tuesday, November 24, 2020

Dating Dengan BFF

Edit Posted by with 14 comments
"Jom dating Ahad ni nak tak?"

"Ok set. Pukul 12 aku pi amik hang kat rumah."


Mesej antara CP dan Lin; bff CP yang tinggal kat Kajang juga.
Jadi hari Ahad kami keluar berdua.
Nama je duduk Kajang sesama tapi sejak PKP bulan 3 hari tu kami tak berjumpa.
Lama gile...

Kami lunch di Meat Cartel Bangi.


First time try makanan kat sini.
Kami order set Notorious BLC.. set untuk 2 orang makan.
Dalam set ni ada 100g beef brisket, 100g pulled lamb dan quater chicken.
Pastu side dishes dia ada coleslaw, Texas baked beans, mashed potatoes dan soft buns.

Notorious BLC set

Dia tulis dalam menu tu soft buns kan?
Tapi realiti nye.....


Keras baqhangggg... 😅

Kami order juga sweet potato fries. Yang ni sedap. CP suka.

Sweet Potato Fries

Untuk air kami order Blue Lagoon dan Blazin' Berry.

Blue Lagoon

Blazin' Berry


Emmm... daripada 5 bintang, kami berdua bagi 3.
Mungkin tak berapa kena dengan tekak kami berdua.
Tapi kalau baca review, ada je yang cakap sedap.
Selera tekak masing-masing tak sama kan? 😉

Keluar dari Meat Cartel, kami ke Paramount Coffee House.


Nak lepak minum kopi dan makan dessert.
Kami order Iced Cafe Latte dan Ice Caramelized Apple Coffee dan juga
Triple Choc Waffle.

Iced Cafe Latte

Ice Caramelized Apple Coffee

Triple Choc Waffle

Lama kami lepak kat sini.
Meja lain dah bertukar-tukar pelanggan dah.
Tapi kami berdua masih setia tak berganjak.
Nasib le tak kena halau 😅

Dalam pukul 4 petang baru kami gerak balik.
CP hantar Lin, kemudian CP terus gerak balik ke rumah.
Puas hati dapat berjumpa. Hilang rasa rindu...



14 comments:

  1. Alhamdulillah, dapat jumpa kawan baik yang lama tak jumpa. Huii, selera tengok waffle tu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. happy sangat.

      Kali kedua ke Paramount Coffee sebab waffle tu.
      Mula-mula pergi habis :)

      Delete
  2. Sedap ke hous boom tu? Tak pernah cuba

    ReplyDelete
  3. Hah tu dia... best best menyelerakan. Bila lah nak sampai sini gak.... Paramount Coffee House itu.

    ReplyDelete
  4. mai bab waffle tu i is lemah dah terasa.. uishh menggoda.
    CP kalau nak lepak2 lagi rogerla.. iols ade area2 sini jee hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke?
      Boleh2.. nanti kita set time untuk dating :)

      Delete
  5. Boa noite minha querida amiga. Essas delícias me deram muito água na boca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bom dia Luiz. Hahaha .. então, você deve vir para a Malásia rapidamente

      Delete
  6. Drooling betul tengok semua ni.. Sedap..

    ReplyDelete
  7. Hidangan unik dan menarik. Alahai kenapa bun dia keras. Triple Choc Waffle tu aduhaii..teringin makan coklat waffle pulak.

    ReplyDelete
  8. nmpk hidangan tu skit je portion tu...oh keras plak bunnya...ada kwn update ribs sedap....

    ReplyDelete