Wednesday, December 9, 2020

WW#143 Random Photo Of This Week

Edit Posted by with 22 comments
Gambar random minggu ni CP nak post gambar-gambar makanan
yang ada dalam handphone CP...

Mangga + Greek Yogurt + Lindt Lindor Milk Chocolate

CP buatkan Cheesy Egg Toast untuk sarapan dengan officemate

Nak habiskan stok roti, CP buatkan Bread Lasagna makan dengan officemate

Mee Kari sedap dari Cafe Masjid Institut Pertanian

Roti Bakar + Telur Separuh Masak feveret CP kalau makan kat Mamak

Kek Paddle Pop viral, Emi belikan

Ayam Bakar officemate CP bawa untuk lunch

Shawarma "Gemuk" beli kat area rumah CP

Nasi Lan Kedah - Ayam Madu + Telur Rebus + Kobis Goreng

Latok - First time makan.. sedap..!!!

Sekian untuk minggu ni 😊




22 comments:

  1. dari foto foto di atas, saya pilih mie kari sedap ja.. yang manis manis saya tak begitu suka hehe

    ReplyDelete
  2. Aduh, mencabar betul tengok makanan sedap sedap ni. Latok tu tak pernah makan. Teringin nak cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap. Cuba lah.. tu anak sedara CP potong cili padi bagi ada rasa pedas2.

      Delete
    2. cili padi ni is something yg menjadi penambah selera kan. without it terasa sungguh tak lengkap :)

      Delete
    3. Ye.. tepat sekali Aida.
      Penyedap rasa hehehe

      Delete
  3. Latok? Uncle tak pernah cuba ni...

    ReplyDelete
  4. roti bakar cicah telur separuh masa = ohsem, CP. lama nyer tak makan gitu kat cafe. tomorrow maybe.

    latok tu lom pernah merasa. rare kan. pernah le viral ari tu dek instafamous yg kata tak sedap. for me, sendiri wajib cuba. then we will know, kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu memang feveret CP kalau ke kedai mamak.. hehehe.

      Emm.. kalau orang tak suka makan seaweed mungkin dia cakap tak sedap kot.. sebab dia kan ada rasa cam nak hanyir sikit... ntah lah..

      Delete
  5. Wah! Bread lasagna tu tak pernah makan. Nampak sedap tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat lah. Amie kan pandai masak.. senang sangat ni untuk Amie hehehehe

      Delete
  6. Boa tarde minha querida amiga. Tudo parece delicioso. A segunda e terceira são as minhas favoritas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bom Dia meu amigo. Esse é um prato muito simples. Você pode fazer isso sozinho :)

      Delete
  7. Gambar bikin saya jadi laper kak

    ReplyDelete