Followers

~Makan-Makan~

Wednesday, July 30, 2008

hari ini acu puasa...
saje je lebih kan puasa ganti
kot2 ada yg tertinggal kan...

dalam pukul 10am acu call dia
nak ajak teman kan acu berbuka
kebetulan acu janji dengan dia sebelum gaji aritu
nak belanja dia makan spesel...

so, petang dalam pukul 5pm++, dia gerak dari KL
dengan kawan dia...
acu amik dia kat tol...memandang kan masih awal
maka kami pi servey kedai untuk ganti absober keta acu
kat area South City Plaza...

belek punya belek...dengar penerangan staf kedai tu
pastu nego harga sikit2....DEAL!!!
acu bayar deposit...plan nye ari sabtu nie
keta acu masuk bengkel tapi semua nye


bergantung pd stok...if stok smp cepat, cepat le dia buat
sebab absober yg dia nak tu kena order...

setel semua dalam pukul 6.30pm
so, kitaorg terus gerak menuju ke tempat makan tu
acu tak bgtau dia lagi nak makan kat mana
cuma acu cakap, arabic food je...
i know dia suka lamb...so, acu yakin dia memang
akan suka tempat acu bawa nie...

sampai kat restoran tu dalam pukul 7pm
memula dia tengok, dia tanya gak...best ke tempat nie?
acu senyum je...acu cakap ikut je la
bila naik je lift & masuk je restoran
dia cam terkejut sikt...hahahaha
memang le decoration dalam tu hebat
nampak exclusive...

minuman arabic coffee pembuka kata
pastu belek menu...he quite suprised
sebab price nye boley tahan la gak...

"tak yah la cakap banyak...order je la Yang nak makan apa pun.." ~ acu

perut dia memang dah lapar
sebab dia kata dia tak makan apa2 lagi...
elok je makanan sampai, berkumandang la azan
so, baca je doa...apa lagi
terus le ngap...hehehhehee
memang tak toleh kiri kanan le....
dis are some foods yang kitaorg makan



Menu nye ::
~ Shis Kebab Sandwich
~ Macaroni With Tuna
~ Lamb Kabsa
~ Starfruit Juice

~ Hibiscus Small Pot
~ Cream Caramel

goyah acu nye diet ari nie...hahhahahaha
tapi acu makan ckit2...selebih nye dia yg abis kan
banyak nye la dia makan...
lama2 nanti dia lagi besar pada acu...hahahhaa


lepas makan, masa balik tu
acu ajak dia singgah jap kat kedai bawah
ekceli, tokey restoran nie buka kedai jual
jubah, kurma (pelbagai kurma + fresh kurma), products olive oil..all from Middle East

wah!! acu nampak Baklava...
iskh...sedap nye...
opppss!! tau tak baklava tu apa?
ia nye sejenis manisan org Arab
ia nya sangat sedap...




acu memang suka baklava nie
dah lama tak makan...
last acu makan aritu kat umah Farah...husband dia bawa balik dari Jeddah
dia ada pelbagai bentuk...tapi rasa nye semua sama
emm...ia nye ala2 kacang potong mesia la

sambil beli barang2 tu, acu sempat la gak
berbual2 dgn anak tokey restoran nie
nama nye Safa...cantik...very friendly
but sori..lupa lak nak amik gambar dengan dia




lepas bayar kitaorg terus gerak
dia minta acu antar kan ke stesen komuter je
sebab motor dia ada kat opis...

ni le restoran yang acu bawa dia makan tu...





sori le gambar tak clear
sebab semua gambar di ambil guna camera hp je
ari nie acu lupa nak bawa camera...

nama restoran nie AL DIAFAH
tempat nye kat JALAN RADIN ANUM, SERI PETALING
for those yg suka Arabic Food, acu suggest kan try la makan kat sini
mesti lepas nie nak ulang datang lagi

1 xoxo:

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.