Followers

Shinjuku, ZEN & Bubba Gump

Thursday, April 9, 2009

Semalam petang acu minta excuse dari my bos cik Maziah
nak balik awal sikit....awal 30minit je
bukan ada hal emergency cuma sebab nak pi nonton wayang..hehhhe
(jangan ikut macam acu nie tau..)
tq bos...sebab faham ;-)

acu dengan si dia nak tengok wayang petang semalam
kalau keluar lambat takut tersangkut jam...
so, dalam 5.30 acu amik dia kat opis...
pastu kami terus ke Midvalley...
sampai sana sementara nak tunggu time masuk panggung
kami lepak kat ZEN minum dulu...

acu order teh english breakfast & pistachio kek

sementara dia lak order iced caffe latte & creme brulee

lepas abis makan terus ke GSC...
memula acu ajak dia tengok cite Fast & Furious 4
tapi dia lak nak tengok cite Shinjuku Incident
emm..memandangkan dia yg nak belanja
so, acu follow citarasa dia je lah...
lagi pun menurut komen opismet acu
Fast & Furious kali nie tak banyak sangat aksi race keta
tak best sangat macam yg sebelum2 nie...

Shinjuku Incident nie menceritakan perihal PATI China masuk ke Jepun
lakonan Jackie Chan berbeza dengan filem2 nye sebelum nie
Jackie jadi PATI la dalam cite nie...
daripada seorang yg baik berubah menjadi Ketua Samseng untuk kawasan Shinjuku tu
Kak Erisya sure tau Shinjuku nie kan??
for those yg minat dengan cerita mengenai kongsi gelap
cerita nie sesuai ditonton...not bad cerita nye..18PL

lepas makan acu ajak dia ke sebuah restoran di The Curve
acu baca cerita pasal restoran nie dalam Kosmo beberapa minggu yg lepas
lepas tu baca review orang2 yang dah makan kat sana semua nye cakap sedap
nak tau restoran apa??

nie nama nye...

Bubba Gump Shrimp Co. terletak di tingkat satu kat The Curve


restoran yg diasaskan berdasarkan cerita Forest Gump lakonan Tom Hanks
hiasan dalaman restoran nie pun berkisarkan cerita tu gak
untuk masa sekarang nie, restoran nie mempunyai 2 cawangan di Malaysia
yg pertam nye di The Curve nie lah & yg kedua baru dibuka di Sunway Piramid

sebagai pelanggan yg pertama kali menjejak kaki ke restoran nie
kami diberi penerangan sedikit mengenai restoran nie
kalau di sesetengah restoran seperti The Ship atau San Francisco Steak
kita akan tekan bell untuk panggil pelayan
tapi unik nye restoran nie ialah kita hanya perlu guna sign nie je


nanti pelayan akan datang ke meja kita...
bila diaorang dah datang...sign tu akan ditukarkan kepada nie lak

selain tu, sebuah baldi @ container ada disediakan di setiap meja

dalam container tu ada sos, venigar, wet tisu & tisu
some menu nye dilekat kan pada bat ping pong

sebab nye ping pong kan salah satu game yg Tom Hanks main dalam filem tu

dan sebagai orang yg pertama kali makan kat sini gak
keterujaan tu ketara gile kat muka acu nie...hehehehe
masa belek menu tu, pening kepala dok pikir apa nak makan
akhir nye kami order Run Across America Sampler as appetizer
dalam tu ada 4 jenis makanan...
ada nachos

dicicah dengan benda alah nie...apa ntah nama nye..lupa le

pastu ada udang & ala2 vegie fishball nie

pastu ada chicken fillet

yg keempat nye udang kukus...lupa lak nak snap gambar...
saiz nye...huh...memang besar...

untuk main corse acu order Bourbon Street Barramundi
barramundi tu ikan apa ek...sapa tau ikan apa?

dalam hidangan tu selain ikan, ada udang & mash potatoes...yg panjang2 tu kopok
nie pun size nye besar...acu makan 1/3 je...selebihnye tapau bawa balik

minuman acu order Mango Sparkler

minuman nie ada lah campuran mango, lemonade, orange juice & lemon-lime
sedap...masam2 manis...

dia lak order ice lemon tea
main corse nye pula dia order BBQ Beef Back Ribs

nie saiz nye lagi le besar...pinggan tu dah macam dulang
dia pun makan tak abis...tapau gak selebih nye
saiz makanan nie besar2 sebab ikut American size

dan sebagai penutup, dessert nye kami order That Chocolate

sangat nyummy....atas nye cream..bawah cream tu ada ice cream
bawah ice cream tu ada coklat....sedap nye...cuma sedikit manis
tak sesuai le nak makan selalu...

lepas makan kami gerak balik...
antar dia, pastu acu terus pecut balik umah...
pastu zzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZ....

19 xoxo:

echah_syed said...

terasa mcm kat oversea laa ekk.. :)

terbelit lidah nak sebut menu kat situ :p

@cu SaYaNg said...

hahahaha...
nama makanan je ikut oversea
tp makan nye tetap di malaysia..hehehe

cerpelai said...

Restoran yang menarik..!!
Jarang ada yang kreatif macam ni kat Malaysia.. Selalunya kita boleh jumpa kat Edo je.. (Nama lama bagi Tokyo di Jepun)

Shinjuku Incident gua belum lagi tengok tapi gua dah tengok ulasannya kat luriaz-silverian.blogspot sebelum ni..!! Macam menarik sebab inilah pertama kali JC melakonkan watak serius.. Bermula dari Snakes In The Eagles Claw sampai laa sekarang JC memang suka mengkomedikan wataknya..

@cu SaYaNg said...

cerpelai,tak rugi tengok..
best!!!!

LotsOfLove-Pearls said...

wow!!
sedanyer..
kelaparan aku masuk dlm blog acu..

LOL ade nonton Shinjuku Incident..
sampai tertidur2 coz sedikit membosankan ar tapi boleh..

sedap jer aiskrim tue..
nak rasa skit?

@cu SaYaNg said...

hehehe...LOL x minat la tu ye
acu suka..best!

memang sgt sedap...tp tu bukan ice cream la dear...tu mcm brownies...ats tu je ada ice cream ckit ;-)

fazemy said...

BBQ Beef Back Ribs dialapik suratkhbr ke tuh? Wahhh heavannya makanan. aiskrim tu nmpk best.

@cu SaYaNg said...

unik nye makanan kat situ
konon2 nye dilapik dgn suratkabar dolu2 la...berita thn 1960..1963..
sbnr nye kertas tu sama mcm kertas balut beger je...

yup...That Chocolate tu memang sgt sedap...

nurdaniella said...

acu, huhu.. memang jeles giler la tengok acu ni.. barramundi?? tak pernah dengar la pulak.. kalau barracuda tu, tau ler.. ngeeee..

@cu SaYaNg said...

acu pun 1st time dgr kak
ada yg ckp ikan talapia merah
ntah le betul ke x nye...

aramis2177 said...

Wah..nampak sangat menarik tertarik laa restoran tuh!sedap x food dia?dessert tu sungguh laa yummy aku tgk!iskk....terlioq aku piah oiii!

Linda Latip said...

weh..kalu g the curve sure ade niat nk snggah sni..tp msti tak bjaya sbb aku suka lg mkn kat ikea foodcourt..murah sedap..dn senang anak aku nk men..haha..tp naty g jgk la mandangkan ko dh wat review..hahaha eh tp kan gbr udang tu bebyk tu mcm ulat pun ade dok? hohoho

@cu SaYaNg said...

aramis::
not bad la makanan kat situ
tapi price dia mahai sikit compare dgn cabai...

tapi yg dessert tu memang sangat sedap...coklat dia sedap sangat..

@cu SaYaNg said...

linda::
kalau nk compare bubba dgn ikea,jauh lebih murah di ikea tu..
nie pun aku saje je nk try makanan dia..sbb aku baca review org yg dh p semua nye ckp sedap..

if ko nk p dgn andak nnt,aku x suggest kn korang makan Bourbon Street Barramundi sebab ikan dia terasa hanyir...if tak tahan sure tak leh nak telan nye...

kamalnzura said...

sakan sungguh menu hang piah oiii..
betuii...dessert suma nmpk sedap2 belaka...

LotsOfLove-Pearls said...

Bukan aiskrim?
xpe ar.. nak jugak..
huhu..

filem lain jackie chan, LOL ok cuma yg ni agak berbeza..
tapi not bad lah..

ok, happy saturday..

@cu SaYaNg said...

kamalnzura::
hahaha...aku nie kalu sekali mkn memang mcm tu...tu yg berat bdn nie mcm yoyo..sat2 turun sat2 naik...tp turun 500gram ja naik nye smp 1kg..hahahaha

@cu SaYaNg said...

LOL::
yes dear..bukan ice cream..nk jugak boley dtg KL insyaAllah nanti acu belanja ;-)

Anonymous said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優