Followers

Hampir Sebulan Berpuasa

Thursday, September 17, 2009

Sedar tak sedar ari nie dah masuk 27 Ramadhan dah...
tinggal lagi 2 ari je lagi untuk Ramadhan pergi...
sedih nye..ntah dapat jumpa lagi atau tak tahun depan
Allah saja yang tau..

sepanjang Ramadhan nie, acu tak banyak menulis blog
blog kawan2 pun acu jadi silent reader je
ntah la..idea nak menulis & mengomen tu kurang pulak
maklum la bulan posa..(hahaha..salah kan bulan posa lak..)

awal2 puasa aritu, acu tak pernah pun pergi pasar Ramadhan
sehingga semalam (26 hari puasa) baru 4 kali acu ke pasar Ramadhan
selebih nya acu masak sendiri atau berbuka kat luar

paling seronok puasa tahun nie, bila acu dapat berjumpa semula
kawan2 semasa sekolah teknik dulu...
ada yang hampir 14tahun tak jumpa
Alhamdulillah...kami dapat berkumpul semula
walau pun tak semua yang dapat datang...

most of them yang datang tu dah berkeluarga dah
tapi masih ada lagi yang bujang sama seperti acu..hehhee
(nasib baik ada geng...ngeh..ngeh..)

reunion kami nie di buat di Restoran Cenara, Cheras..
berdepan dengan Plaza Phoenix pada 6hb September 2009
sebenar nye nie reunion kali kedua..yg pertama acu tak dapat join
sebab acu balik kampung...

dalam bulan posa tahun nie gak, acu banyak gak berbuka kat luar
bermula dari 6hb tu sampai la 12hb...
seminggu tu direct acu berbuka kat luar...huhuhu
sebelum tu ada gak tapi tak la direct seminggu macam tu..

acu & si dia bawa Anuar berbuka di Roadhouse Grill di Jalan Ampang
first time Anuar datang makan kat sini...
keterujaan tu jelas kelihatan...hahahaha

kami order layer nachos (my feveret) , chicken pramigiana, chicken chop & sandwich

selain tu ada beberapa kali acu berbuka dengan si dia
kami berbuka di Restoran Saba cawangan Setiawangsa
kami order Lamb Hanith & chicken auokdh
didatang kan bersama sambosah & oat soup


kami juga sempat berbuka di Chili's Bangsar dengan 2 orang kawan si dia
kami order honey chicken crispy chipotle, old timer burger & swiss mushroom burger


yang terakhir kami berbuka di TGI Fridays kat The Curve
ari jumaat minggu lepas (11hb September 2009)
kami order fried mac & cheese, sizzling chicken & cheese & lamb grill


ari sabtu lepas, kakak acu & 3 orang anak sedara acu datang antar kuih
oppsss!! lupa nak bagitau..setiap kali menjelang Ramadhan
acu akan jual biskut raya yang di buat sendiri oleh 2 orang kakak acu
kat kampung sana nuuu....

so, petang jumaat 11hb September tu diaorang datang le antar kuih kat KL nie
sambil antar kuih, sambil nak menyoping kat Jalan TAR...
tempat yang wajib kami pi setiap tahun...hahahhaa

acu bawa diaorang makan masakan Thai di Kampung Baru
acu ajak si dia join sekali tapi tak dapat
sebab dia ada hal dengan kawan2 dia...maka nye tak sempat kalau nak join kami

acu order siakap 3 rasa, tomyam campur, daging masak merah, telur dadar,
kailan ikan masin, sotong goreng tepung & nasi putih
...

sebelum tu kami sempat la singgah kejap ke Pasar Ramadhan kat Kampung Baru
beli kuih muih & roti john..kawan si dia yang jual..sedap..!!!

lepas perut kenyang, kami pun pi la ronda-ronda kat Jalan TAR
niat di hati acu, memang le nak cari baju raya
tapi subhanallah...ramai nye manusia...nak jalan punya la seksa...
sudah nye kami beli telekung yang kakak acu kirim dari kampung
dan karpet kecik...untuk acu letak kat ruang tamu umah acu...

ari selasa 2 ari lepas, acu ke sana semula untuk beli baju raya..
acu pegi sebelah pagi..parking kat SOGO
orang pun belum ramai...dapat berjalan dengan selesa nye..huhu
oh ye..acu cuti hari selasa tu sebab tu boleh shopping pagi hari..hehehe

selain tu pertama kali nye acu merasa berbuka di Restoran Black Canyon
di Alamanda Putrajaya bersama dengan kawan acu...
kami order udon tomyam, teriyaki chicken & spring roll

sekarang nie, kereta pun si dia dah tolong hantar servis
kebetulan pula ari nie roadtax keta acu mati
so, insyaallah nanti si dia tolong renew kan
segala2 nye insyaallah dah ready
tunggu nak balik kampung je lagi...hooreeeyyyy

insyaallah acu akan balik ke kampung pagi sabtu
dalam pukul 3 atau 4 pagi acu bertolak dari sini
harap2 time tu jalan clear la...tak de jam...huhuhu

so, dikesempatan ini..acu menyusun 10 jari
yang halus & mulus serta comel nie
memohon ampun & maaf pada semua kawan2
yang acu kenal, yang mengenali acu walau pun acu tak kenal korang
serta silent reader blog acu nie..(erk..ada ke???)
andai ada terkasar bahasa dalam penulisan acu atau
ada tutur kata yang menyinggung perasaan & hati
kawan2 semua..acu mohon di maafi...0-0 ye kawan2...

insyaallah jika ada umur panjang, kita akan jumpa lagi lepas Syawal nie...
acu akan bercuti seminggu bermula pada hari sabtu
19hb September sehingga la 27hb September 2009
jika tak ada aral melintang, acu akan kembali bekerja
pada 28hb September 2009 nie...


Selamat Hari Raya Aidil Fitri..
Maaf Zahir & Batin...
p/s:: ada antara gambar2 di atas hasil ehsan Mr Google..

4 xoxo:

LotsOfLove-Pearls said...

Fuh..

makanan banyak giler..

semuanya menarik hati dan menyelerakan..

ku suka tomyam..

huhu..

Acu,
Salam Aidilfitri daripada LOL.
Moga gembira selalu.

amirul said...

Salam Aidilfitri dari kami buat sekeluarga acu... berhati2 dijalanraya semasa memandu...

hysMan.. said...

Salam cu..
Waghhh!!
Gilers gaban byk makanan cu..
nak seket buleh??
hehehe...
mkn2 jugak,kesihatan jager wokeh..
:p

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI
buat acu..nk balik kg berhati dijalan raya..igt org tersayang.. :)

sakurasa 2 said...

Salam Aidilfitri maaf zahir batin