Followers

#Throwback Beijing#2 Hari Pertama Di Beijing

Wednesday, May 7, 2014

22-04-2014 (Selasa)

Walau pun penat enam jam dalam flight belum hilang tetap juga kena bangun awal
masuk bilik air nak mandi, buka air... omak ai...!!!!!!

SEJUK banget!!!!

Pusing sampai habis warna merah pun air tetap tak bertukar panas
aduhai... camno nak mandi nie????
lama gak menunggu akhir nya dapat juga la mandi dengan air suam

Posing se round dulu sebelum pi breakfast

 photo Picture1_zps57f0d791.jpg

Rombongan kami bersarapan di hotel sahaja sepanjang seminggu di Beijing
orang China memang kuat makan sayur
sarapan pun kebanyakan nya berasaskan sayuran juga

 photo Picture2_zpsf30faa7b.jpg
 photo Picture3_zpsbb1556d5.jpg
 photo Picture4_zps33c58207.jpg

Dalam pukul 8 pagi tour guide dan coaster dah siap sedia menunggu

 photo Picture5_zpsd008e9e4.jpg

Destinasi pertama kami ada lah ke Beijing Forestry University
jarak perjalanan dari Hotel ke BFU nie sebenar nya dalam 30 minit je
tapi disebabkan kesesakan jalan raya
maka nya kami sampai ke BFU selepas satu setengah jam perjalanan

 photo Picture10_zps75ed685a.jpg
 photo Picture11_zpsfde9bf0c.jpg
 photo Picture12_zps36c62cee.jpg

Tadaaaa.... dah sampai... Alhamdulillah
kami menghabiskan separuh hari di BFU

 photo Picture6_zps75e88605.jpg
 photo Picture7_zps83acfbd5.jpg
 photo Picture8_zpsf1dc636d.jpg
 photo Picture9_zps4501a516.jpg

Selesai lawatan di BFU next destination is... MAKAN..!!!!
Yeeaayyyy!!! First halal restaurant yang kami makan di Beijing
nama nya terlupa la puloks!!

 photo Picture13_zps92226419.jpg

Jom makan jom... antara menu kami untuk hari pertama di Beijing

 photo Picture14_zpsfb7b5fed.jpg
 photo Picture15_zps0fd4c5be.jpg
 photo Picture16_zpsfd235e9a.jpg
 photo Picture17_zpsde505e74.jpg
 photo Picture18_zps7732a62a.jpg
 photo Picture19_zpsf4e3fa87.jpg
 photo Picture20_zps1d29fe8f.jpg
 photo Picture21_zps464e9040.jpg
 photo Picture22_zps2e84bb6e.jpg
 photo Picture23_zps5b02de1e.jpg
 photo Picture24_zps7c8cbc9b.jpg

Perut kenyang terus bersalin "kulit"... ahaks!!
Dah macam ular pula nak bersalin kulit bagai... hehehehee

 photo Picture25_zps833a1c62.jpg
 photo Picture26_zps621ea4dd.jpg
 photo Picture27_zps74713486.jpg

Nak tau destinasi seterus nya
tunggu next entri ya :)








Photobucket

0 xoxo: