Followers

#Throwback Beijing#1 Selepas Sepuluh Tahun

Tuesday, May 6, 2014

Hola.. Hola... i'm back
ya ampun... lama gile acu tak update blog acu!!!
rindu nye la hai...

Eh.. tapi jangan ingat acu tak blogwalking blog kawan2 ye
cuma acu tak tinggal kan jejak pun.. cukup setakat baca entri kawan2 je

Banyak sebenar nya cerita tertunggak yang nak ditulis kat sini
emm.... okay lah, acu nak mula kan dengan cerita percutian acu ke Beijing bulan lepas
nie kali kedua acu menjejak kan kaki ke Beijing nie
kali pertama acu ke sana tahun 2004... kira selepas 10 tahun acu kembali semula :)

Acu bertolak ke Beijing pada 21 April 2014 (Isnin)

 photo Picture1_zps6458bf6b.jpg

Penerbangan acu berlepas dari LCCT jam 7.50 malam
ni kali kedua acu menaiki Air Asia X
kali pertama naik masa acu ke Taipei tahun lepas [sini]

 photo Picture2_zps5ed95083.jpg

Penerbangan Kuala Lumpur ke Beijing mengambil masa lebih kurang 6 jam
kami selamat sampai di Terminal 2 Beijing Airport dalam pukul 2 pagi

 photo Picture3_zps593a9c7b.jpg

Cuaca???? Sejuk yuuuuuu.. tak salah acu below 10 degree
sampai je, tour guide dah sedia menanti dengan coaster
muat lah rombongan kami seramai 14 orang nie

 photo Picture4_zps939baff2.jpg

Dari Airport kami di bawa terus ke hotel
hotel yang di pilih ialah Beijing Tiashun Business Hotel
terletak di Dongzongbu Road

 photo Picture5_zps5d4f22f1.jpg
 photo Picture6_zps0f5e609c.jpg
 photo Picture7_zpseb3a090c.jpg

Muka masing-masing dah kepenatan dah.. time nie menunggu agihan bilik
dan berlaku sedikit salah faham dengan agenda kami untuk esok nya (22-04-2014)
tapi Alhamdulillah semua nya dapat diselesaikan dengan baik

Keadaan dalam bilik acu...

 photo Picture8_zps19502786.jpg
 photo Picture9_zps0759fd09.jpg
 photo Picture10_zpsd27974ba.jpg

Bilik air nye kecil je... nasib baik muat untuk size badan acu nie tau.. ahaks!!

Masuk je bilik, cuci apa yang patut lepas tu terus zzzZZZZZZZzzzzzz










Photobucket

4 xoxo:

Farikica said...

Salam Acu,

Beijing best kan... shopping2 pon seronok... tmpt2 pon bnyk nak di lawat...:)

JunAina said...

Acu bestnya jalan2...jalan2...tak henti...ahahhaa...

Daddy Ziyyad said...

berapa harga tiket nya ya?

sukaxplo said...

Assalammualaikum

selamat menulis blog semula :)