Followers

Food Walk @ Delicious Jalan Tun Razak

Tuesday, May 3, 2011

Kejadian berlaku semasa hari terakhir di bulan April..
hari sabtu baru nie lah..semasa acu keluar "berpoya-poya"
dengan EE & Yukio...

Lepas karaoke kat Ampang Park, tiba masa nya untuk kami
menjamu selera perut masing-masing...
pilihan tekak kami malam tu di Delicious Jalan Tun Razak

Photobucket


Pembuka selera pilihan EE...Gado Gado...
makan bersama-sama sebab portion nya besar

Photobucket

Unik kan gado gado tu?? kuah nya dihidang di dalam kulit jantung pisang
rasa nya??? emmm...sedap lagi gado gado di Wong Solo

Main course pilihan EE...Hainanese Chicken Chop

Photobucket

Chicken chop nya di celup dengan telur..di hidangkan dengan
kuah tomato dan diserikan lagi dengan fun fries...
not bad la rasa nya cuma acu tak berapa suka kuah tomato tu...masam!

Tekak Yukio memang tak boleh lari dengan selera orang Malaysia..nasi
Yukio pilih Nasi Kerabu...tekak orang Kelantan...

Photobucket

Nasi kerabu nya di hidangkan dengan rendang ayam, telur masin,
keropok ikan, ulam-ulaman dan semestinya lah budu...
rendang ayam nya sedap...kata Yukio budu nya kureng sikit la...

Acu dah lama tak makan itik..jadi, pilihan acu Duck Cofin

Photobucket

Peha itik yang dihidang kan dengan kentang, cendawan & jeruk kobis
dan diserikan dengan Mustard Cream Sauce...sedap...
kalau ke sana jangan lupa mencuba ya...

Sebagai penutup tekak kami, Chocolate Brownies menjadi pilihan

Photobucket

Acu sebenar nya nak makan Red Velvet Cupcake tapi habis pula
jadi, EE pilih Choc Brownies...memang kegemaran dia pun ni
rasa nya?? not bad tapi tetap tak boleh lawan Brownies di TGI Friday's

Kenyang perut suka hati...isi dalam perut penuh...melimpah ruah
a zillion thanks to Yukio untuk semua di atas...
nanti kita celebrate birhtday sama-sama ye...http://www.emocutez.com





Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

1 xoxo:

azieazah said...

Kak Azie pun dah lama tak makan itik. Rasa macam payah nak cari menu itik.

Kek tu memang menggoda.