Followers

Adnan Sempit

Friday, January 15, 2010

Semalam petang lepas keje acu ke KL
My Darling ajak nonton wayang..."ADNAN SEMPIT"


nasib baik le semalam jalan tak jam so, acu cepat la acu sampai...
sampai je sana, acu terus amik dia kat umah pastu kami terus ke Pavilion
sebelum masuk, acu beli donut J Co dulu...perut lapar aaaa

cite ADNAN SEMPIT yang menggunakan tagline

"Di Mana Ada Kemahuan, Di Situ Ada Highway"

agak nye tu tagline yang digunakan oleh mat rempit kot kan..hehehehe
tapi apa yang boleh acu cakap pasal cite nie..sangat kelakar..
sepanjang tayangan asyik ketawa saje...
acu minat dengan lakonan Shaheizy Sam Abdul Samad nie
since dia berlakon drama NODA SEMALAM yang disiarkan di TV3 satu ketika dulu



bermula dari drama tu lah acu jatuh cinta dengan lakonan dia
termasuk la dalam cite Impak Maksima & Bosia...

lepas abis nonton, memula plan nk pi makan
tapi tak jadi sebab perut dah kenyang makan donut J Co tadi
terus ke Tesco..beli barang sikit
pastu antar dia balik umah pastu acu terus balik...
sampai umah dah pukul 11...bersih kan diri pastu terus zzzzzZZZZZZZZZZZZ

p/s:: sampai sekarang teringat dialog Sam
"muka saya ganas,saya nie rempit tapi dalam hati ada taman"
mungkin kah semua mat rempit macam tu?? hehehehe...



15 xoxo:

azieazah said...

Kak Azie pun minat gak dengan Shaheizy Sam ni, sebab dia cool jer. Suka gak ler tengok drama-drama dia.

Cuma filem ni heroin dia si Intan Ladyana, so not my first choice ler...

Apapun arahan Ahmad Idham ni sentiasa ada kelainan. Nak release tension ok agaknya.

*hmmm... donut J.Co? Sama macam selera anak dara Kak Azie. Suker benor donat ni..

@cu SaYaNg said...

azieazah::

hahaha...sam memang cool..
kalau tgk lakonan dia,kita mcm tak caya dia sebenar sorang yg pendiam bila tak berlakon...hehehee

acu pun x minat dgn intan..lakonan dia kureng sikit la...mcm x sesuai je intan jd heroin utk sam...huhuhu

LotsOfLove-Pearls said...

Hi Acu..
Hahaha..
Lawak ar adnan sempit nie.


"berapa lama kita nak pusing ni brader.."

@cu SaYaNg said...

LOL::

hahahaa...banyak dialog2 dia yg kelakar..buat kita tersenyum sendiri bila ingt kan balik...

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiii Sis!!

Nak tanya sikit...
Berapa bintang Lu kasik?

Gua nak nengok gak nih..

@cu SaYaNg said...

DJ Epoi::

disebabkan minat acu pd si Sam nie so, acu bagi 4 bintang..ahaks

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

So far selain dr 4 bintang, apa lagi komen acu mengenai cerita ni? Boleh lawan cerita2 melayu yang box office tak?

Kalau betul menarik... vic pun nak pi tgk la.

@cu SaYaNg said...

V.I.C @ Diana::

utk release tension or stress insyaallah semua nye akan hilang..
so far,opismet acu pun ada yg dah tengok semalam..dia pun sama pendapat dengan acu gak..BEST

kakcikseroja said...

Salam Acu..

agak2nya cd/dvdnya dah ada di pasaran tak? :)

yatie81 said...

baru tgk tadi,,memang best la..rupanya walaupun ganaz tapi ada taman gak kan..yg paling kelakar ayat nie...jgn pisang berbuah dua kali..kekkekeke cuba translet kan dlm bi..

azlin hashim said...

hai acu.. sihat tak? sorry acu dah lama tak singgah ke sini...

best ke citer tuh? nnt nak tgk gak lah.. hehe

@cu SaYaNg said...

kakcikseroja::

kalau cetak rompak nye lum keluar lagi nie...cite melayu biasa nye lambat keluar kat pasaran gelap..hehehee..

@cu SaYaNg said...

yatie81::

i don't want banana fruit two times..hahahahaaa

@cu SaYaNg said...

azlin hashim::

hi lin...Alhamdulillah acu sihat
pegi la tgk..best!!!

yatie81 said...

memang sengal citer tu..hehehhe