Followers

Syawal #3 - BBQ Nite

Monday, September 3, 2012

**auto publish post - acu berada nun jauh di Benua Eropah

Pagi-pagi dah keluar ke pasar cari bahan-bahan untuk BBQ
antara perapan kami untuk BBQ malam nye

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Acu nak ucapkan terima kasih pada cik Abe kepada Ayu [sini]
sebab sudi kongsi kan petua untuk lembut kan daging
cara nya guna kan pulur buah nenas...blend kan
kemudian perapkan daging yang sudah dihiris selama satu atau dua jam
kemudian baru basuh dan baru perapkan seperti biasa
hasil nya, daging malam tu memang lembut sangat

Antara tukang bakar pada malam tu

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Dah siap....jom makan!!!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Kenyang makan, main bunga api dan mercun lak

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Kalau tahun lepas kami bertemakan Sponge Bob [sini]
tahun nie kami memilih "S"..Superman or Superwoman
tapi sayang nya tak semua dapat pakai tshirt "S" nie
sebab last minit decide so, ada yang tak sempat nak cari :(

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Apa pun kami semua happy malam tu
seluruh ahli keluarga berkumpul...emak acu tersenyum gembira :)





Photobucket

2 xoxo:

JunAina said...

Wahhh Acu....siap ada tema. Taun depan akak pun nak bertema2 jugaklah...:)

Kakzakie said...

Semuanya jadi super itu yg mak Acu senyum gembira melihat anak-cucunya..